|
Post by Φάνης on Jan 2, 2021 23:14:49 GMT 2
Νεκτάριε, Κωνσταντίνε, ευχαριστώ πολύ! Εγώ προσπαθώ να μην ανοίγω τις ντουλάπες μου για προφανείς λόγους! Έχω αρκετά ανολοκλήρωτα!
Είπα να ξεκινήσω από την 348 ts και σκοπός μου είναι μέσα στο 2021 να ολοκληρώσω 2-3 από αυτά! Το ελπίζω δηλαδή!
Καλη χρόνια με υγεία παιδιά και .... περισσότερα μοντέλα!
|
|
|
Post by czt on Jan 3, 2021 16:25:45 GMT 2
Η αληθεια ειναι οτι σε καταλαβαιμω διοτι οταν ενα προτζεκτ πλατιαζει κουραζει κλπ για αυτο. Εμεις ειμαστε μαζι σου και θα φτασουμε παραπανω απο τον αριθμο που λες παμε ολοι μαζι!!! Καλη χρονια να εχουμε Φανη.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 3, 2021 18:40:01 GMT 2
Η αληθεια ειναι οτι σε καταλαβαιμω διοτι οταν ενα προτζεκτ πλατιαζει κουραζει κλπ για αυτο. Εμεις ειμαστε μαζι σου και θα φτασουμε παραπανω απο τον αριθμο που λες παμε ολοι μαζι!!! Καλη χρονια να εχουμε Φανη. Ευχαριστώ πολύ για την ενθάρρυνση φίλε!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 3, 2021 19:06:37 GMT 2
Σήμερα ασχολήθηκα με την μπανιέρα και τα καθίσματα. 1) Τα καθίσματα ήθελαν αρκετό καθάρισμα, και κόλλημα-στοκαρισμα-τρίψιμο της πλάτης. Επίσης τα στηρίγματα λαιμού-αυχένα, αν και ξεχώριζαν λίγο, είχαν πολύ flash. Φυσικά τα έκοψα και χρησιμοποίησα κομμάτια από συνδετήρα για να φτιάξω τα μεταλλικά στηρίγματα. Τους έδωσα ξεχωριστό ύψος για περισσότερη αληθοφάνεια! (Την ιδέα για το διαφορετικό ύψος την πήρα από την κατασκευή του Alex Kustov). 2) Στην συνέχεια, αφού καθάρισα την κολώνα του τιμονιού, της έδωσα την ιδέα τις σχισμής για το κλειδί, χρησιμοποιώντας PE με σχισμή (αυτό που λείπει από το σετ είναι αυτό που χρησιμοποίησα - τελευταίο στην γραμμή m!) από το γνωστό σετ για 12αρια μηχανες και όχι μόνο. (Την ιδέα την πήρα από την κατασκευή του Γιώργου, που είχε χρησιμοποήσει κατάλληλη βίδα, εγώ είχα μόνο με σταυρό διαθέσιμες, οπότε κατέληξα στο PE) 3) Άνοιξα της θέσεις για τις ζώνες, για να μπουν μέσα και να κάθονται καλύτερα και να είναι πιο αληθοφανή. 4) Το χειρόφρενο ήταν ένα ενιαίο κομμάτι, που το μπροστινό μέρος ήταν κολλημένο με το πάτωμα. Αποφάσισα να το διορθώσω λίγο. Αφού το έκοψα με το xacto, έφτιαξα άλλο από Evergreen Square Tube και χρησιμοποιησα και ένα σφαιρίδιο (δεν θυμάμαι από που τα έχω - πάντως κυνηγός δεν είμαι! ) Στην συνέχεια έτριψα και διόρθωσα το κάτω μέρος της μπανιέρας και κόλλησα το κομμάτι. Όχι τέλειο, αλλά του δίνει λίγο χαρακτήρα πιστεύω. Όταν βαφτεί θα δείχνει καλύτερο! 5) Καθάρισα το τιμόνι και τις πόρτες (και ενσωμάτωσα τα χερούλια) και τον ταμπλό (ξέχασα να τον φωτογραφίσω!). Λογικά κάποια στιγμή αύριο μεθαύριο θα τα βάψω, θα περάσω χαλκομανίες και μοκέτα, και αφού ενσωματώσω και τις ζώνες, θα είναι έτοιμα, ώστε να ασχοληθώ με τα μηχανικά μέρη! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 3, 2021 20:48:00 GMT 2
Ωραίες εργασίες και μελετημένες προσθήκες Φάνη που προσθέτουν πόντους στο σύνολο εκτός βέβαια της προσωπικής σου πινελιάς. Θεωρώ επίσης και πολύ τίμιο την αναφορά σου στις ''πηγές'' των τεχνικών που εφαρμόζεις.
Μόνη μου επισήμανση, ότι θα ήθελα τις φωτογραφίες κάπως πιο ''κατηγοριοποιημένες'' και όχι όλες μαζί που ίσως κάπως να μπερδεύουν ή ακόμα και να κουράζουν τον παρατηρητή.
|
|
|
Post by czt on Jan 3, 2021 22:12:12 GMT 2
Αρχικα θα συμφωνησω με τον Αλεξ ως προς τη τιμιότητα ειναι πολυ σημαντικο ! Στο κομματι των εργασιων υψηλου επιπεδου οπως παντα και σημερα μαθαμε οτι εισαι και κυνηγός μαλλον κοτσιφια πιανεις η κανα ψαρονεφρι (χαχα)> Για τις φωτογραφιες θα συμφωνησω με τον Αλεξ και η κατηγοροποιηση θα δωσει ακομα πιο πολλα συν και στον αναγνωστη αλλα και στη δουλκεια που εχεις κανει.
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 3, 2021 22:19:38 GMT 2
Αλέξ, Κωνσταντίνε, Ευχαριστώ πολύ! Έχετε απόλυτο δίκιο για τον χαμό των φωτογραφιών, συνήθως τις κατηγοριοποιώ! Δυστυχώς, την ώρα που έγραφα την ανάρτηση με πήραν τηλέφωνο και έπρεπε να φύγω βιαστικά, οπότε αναγκάστηκα να το κάνω upload με όλες τις φωτό στο τέλος!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 4, 2021 1:19:52 GMT 2
Ωραίες και οργανωμένες εργασίες Φάνη! Για τις φωτό θα συμφωνήσω κι εγώ. Όλες μαζί αποθαρρύνουν να τις ανοίξεις και να ξέρεις που να κοιτάξεις. Μπράβο πάντως που το πιάνεις ξανά. Θέλει κουράγιο να ανοίξεις παλιούς λογαριασμούς και να τους ξεκαθαρίσεις οπότε εύχομαι καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by czt on Jan 4, 2021 12:50:36 GMT 2
Η αληθεια ειναι οταν κανουμε κατι γρηγορα ακομα και ενα ποστ προοδου δυστυχως αδικοι τη δουλεια που εχουμε κανει. (ποσες φορες το εχω κανει αμετρητες ) Αρα αυτο φτιαχνεται χαλαρα. Πιστευω για τους παλιους λογαριασμους πρεπει να ερθει η ωρα για το κλικ ξανα
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 4, 2021 14:34:18 GMT 2
Αφιέρωσα και σήμερα λίγο χρόνο πάνω στην 348 ts 1) Αποφάσισα ακόμη μια έξτρα μικρή πινελιά φτιάχνοντας τον μοχλό για την πλάτη των καθισμάτων χρησιμοποιώντας Evagreen πλαστικό, βασιζόμενος σε φωτό αναφοράς. Επίσης, μάσκαρα τα μεταλλικά στηρίγματα στην στήριξη λαιμού-αυχένα με κατάλληλες ταινίες μαρκαρίσματος, για να είναι έτοιμα για βάψιμο. 2) Στην συνέχεια, μάσκαρα τα κομμάτια για το βάψιμο είχε διχρωμία στο ταμπλό, πόρτες και μπανιέρα, σύμφωνα με την παραπάνω φωτό αναφοράς. Το βασικό χρώμα είναι το Ferrari Leather Color, Beige. 3) Μετά, αφαίρεσα τις ταινίες μασκαρίσματος, να δούμε τι καναμε. Επίσης, έβαψα με πινέλο τον μοχλό της πλάτης του καθίσματος με Tamiya X-18 (semi-gloss black, enamel). Μάλλον θα το τρίψω λίγο και θα το βάψω από πάνω με Tamiya XF-1 (mat black, Enamel). Α) Θα αφήσω όλα τα κομμάτια να στεγνώσουν καλά, να δω αν χρειάζεται κάτι διόρθωμα. Στην μπανιέρα θα βάλω μοκέτα, και θα γίνει κάποιο wash, dry-brush, στα καθίσματα. Επίσης, ετοιμάσω και τις ζώνες. Λείπει ένα μέρος της κονσόλας το οποίο έχει βαφτει ήδη μαύρο, αλλά επειδή πρέπει να μπουν κάποιες χαλκομανίες αποφάσισα για ευκολία να το τοποθετήσω μετά τις χαλκομανίες (δεν χρειάζεται να κολληθεί, απλώς κουμπώνει). Β) Δυστυχώς το κιτ δεν έχει PE για το χτένι τον μοχλού των ταχυτήτων, θα τοποθετήσω όμως όταν παραλάβω ένα σετ που έχω παραγγείλει μαζί με κάποια καλούδια για την 12ρα Alfa 179. Επίσης, για μοχλό των ταχυτήτων θα χρησιμοποιήσω μια insect pin (κατάλληλης διαμέτρου) με ωραίο γυαλιστερό κεφαλάκι! C) Αυτά όμως θα περιμένουν μέχρι το επόμενο update, όπως και οι ζώνες και οι χαλκομανίες στο καντράν! Καλό απόγευμα!
|
|
|
Post by ViL27 on Jan 4, 2021 16:17:28 GMT 2
So far so good Φανη!Εχεις επιλεξει μια απο τις πιο αμφιλεγομενες Ferrari ever βλεπω!Προσωπικα δεν με τραβαει τοσο πολυ το συγκεκριμενο αυτοκινητο σε σχεση με αλλα της Ιταλικης φιρμας,αλλα παραμενει Ferrari και αμα την εβλεπα εξω θα καρφωνα τα ματια μου πανω της!Ως μοντελο ωστοσο θα ηταν πολυ χαμηλα στην λιστα μου με το ορθιο αλογο!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 6, 2021 21:39:37 GMT 2
Αγαπάμε όλες τις Ferrari Σπύρο! Σούζα το αλογάκι και τίποτα άλλο!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 6, 2021 22:13:13 GMT 2
Ένα μικρό update, στον λίγο χρόνο που βρήκα σήμερα! Ασχολήθηκα κυρίως με τις χαλκομανίες 1) Ξεκίνησα με το αλογάκι στο τιμόνι, αλλά με το που τοποθέτησα στο τιμόνι διαλύθηκε (βλέπε δάκτυλο!). Αυτό οφειλόταν γιατί είχε μεγάλο φιλμ που από αμέλεια δεν το αφαίρεσα εκ των προτέρων. Το αντικατέστησα με ένα 3D sticker από μια σειρά που έχω, στην αρχή νόμιζα λίγο μικρό (το μόνο που ταίριαζε στο τιμόνι, συνήθως είναι για 43αρια σε ζάντες νομίζω), αλλά από φωτό αναφοράς φαίνεται ότι είναι σχετικά οκ. Έριξα και λίγο gloss βερνίκι για το γνωστό εφέ, αν και το συγκεκριμένο sticker δεν το χρειαζόταν (απλώς γέμισα το μικρό κενό με έξτρα βερνίκι). 2) Αφού έμαθα το μάθημα, στα επόμενα αφαίρεσα προσεκτικά με το ψαλιδάκι της Tamiya όλο το φιλμ, γιατί τα σημεία που πρέπει να μπουν οι χαλκομανίες είχαν πολύ βάθος στην κονσόλα. Έκατσαν καλά, και το απαραίτητο gloss βερνίκι για το εφέ! 3) Επίσης η Hasegawa προτείνει να βαφτούν τα 3 σημεία στην κονσόλα με clear green και δεν είχα πρόβλημα να το κάνω. Παρόλα αυτά είπα να δοκιμάσω κάτι άλλο. Οι κόρες μου είναι μανιακές με τα διαφορά χρωματιστά πλαστικά που βάζουν σε βιβλία/τετράδια για να να βρίσκουν τις σελίδες. Οπότε τους ζήτησα ευγενικά και μου χάρισαν (!) ένα σετ. Μετά από προσεκτικό μέτρημα (1x1.5mm), έκοψα 3 κομμάτια και τα ενσωμάτωσα. Απλώς τα πίεσα και εφάρμοσαν μια χαρά, ούτε κόλλα ούτε τίποτα. Δεν είναι και άσχημα νομίζω! 4) Η ίδια διαδικασία με την αφαίρεση του extra φιλμ και το εφέ του gloss βερνικιου εφαρμόστηκε και στο καντράν. 5) Όπως είχα αναφέρει, ο λεβγές ταχυτήτων θα αντικατασταθεί με insect pin. Διάλεξα μια από τα διαφορά σετ που έχω, νομίζω με κεφάλι σε καλό μέγεθος, την έκοψα στο κατάλληλο μήκος και την δοκίμασα να δω πως κάθεται. Θα τοποθετηθεί στο τέλος, όταν παραλάβω το σετ με τα «χτένια» που περιμένω για την κονσόλα. (Έχω κάνει και λίγο brown wash με το light brown της Tamiya, στις πτυχές του καλύμματος στο ντουλαπάκι στο πίσω μέρος της κονσόλας). Μένουν να βαφτούν κάποια κουμπιά με άσπρο και ασημί χρώμα και νομίζω είναι έτοιμα. Έχω ετοιμάσει τις ζώνες και την πεταλιέρα αλλά δεν τα φωτογράφισα ακόμη. Μένει να αποφασίσω πως θα προχωρήσω με την μοκέτα. Έχει λίγο δουλειά ακόμη, αλλά πιστεύω αύριο να ολοκληρωθεί η μπανιέρα! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by czt on Jan 7, 2021 2:49:33 GMT 2
Φανη παρά πολύ ωραία σιγά σιγά έρχεται η στιγμή που τελειώνει με ωραίες πινελιές όπως πάντα!
|
|
|
Post by Φάνης on Jan 7, 2021 7:33:46 GMT 2
Ευχαριστώ φίλε! Προσπαθώ να δοκιμάζω καινούργια πράγματα και αν μου αρέσουν τα έχω στην φαρέτρα μου για επόμενες κατασκευές αν χρειαστούν! Η 348 TS θέλει αρκετή δουλειά ακόμη μέχρι να ολοκληρωθεί, αλλά πιστεύω είμαι σε καλό δρόμο! Το πρόγραμμα όπως το έχω στο μυαλό μου είναι: 1) Ολοκλήρωση της μπανιέρας, 2) Ολοκλήρωση και τοποθέτηση-καλωδίωση του κινητήρα και των πίσω τροχών στο σασί, 3) Βερνίκι-γυάλισμα αμαξώματος-καθρεπτών, 4) Βάψιμο μαύρων συριτίων-καλύμματος κινητήρα και τοποθέτηση τζαμιών, καθρεπτών και άλλων clear parts, και (last but not least) 5) τοποθέτηση PE emblems-πινακίδες-υαλοκαθαριστήρες! Όπως βλέπεις έχει πολύ δρόμο ακόμη! Καλημέρα! ΥΣ. ‘Οταν φθάσω στο 3) και ρίξω το βερνίκι, θα αρχίσω σιγά-σιγά και την Alfa Romeo 179!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 7, 2021 10:43:36 GMT 2
Ωραία η πρόοδος, Φάνη και οι μικρές εργασίες (π.χ. αντικατάσταση λεβιέ) δίνουν χαρακτήρα και ξεχωρίζουν την καλή απ΄την πολύ καλή μινιατούρα. Σε αυτό το πλαίσιο, εγώ κόβω τις βάσεις των προσκέφαλων στα καθίσματα, ανοίγω 4 τρύπες και αντικαθιστώ το πλαστικό χοντρό οδηγό με λεπτότερο μεταλλικό. Καλημέρα και καλή συνέχεια
|
|