|
Post by gtziaf on Dec 16, 2018 22:53:36 GMT 2
Πολύ έξυπνη η τοποθέτηση του διακόπτη. Αλήθεια τι μέγεθος έχει περίπου; Φαντάζομαι την "επένδυση" στις εξατμίσεις θα την καθαρίσεις από τα ατίθασα σύρματα, πριν την τοποθετήσεις οριστικά. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 17, 2018 9:01:02 GMT 2
Ευχαριστώ για τα σχόλια Γιώργο! Πολύ έξυπνη η τοποθέτηση του διακόπτη. Αλήθεια τι μέγεθος έχει περίπου; Η βάση είναι 6,2 χ 6,2 χιλιοστά και το ύψος της 3,7 χιλιοστά (χωρίς τα ηλεκτρόδια). Το κουμπί προσφέρεται σε ύψος 1 ή 3 χιλιοστά. Εννοείται... - φωτό στο επόμενο update.
|
|
|
Post by alex78 on Dec 17, 2018 15:04:37 GMT 2
Σοφά και μελετημένα όλα Κωνσταντίνε, και με μπολίκο μεράκι.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 17, 2018 19:26:48 GMT 2
Πολύ όμορφα όλα Κωνσταντίνε. Από περιέργεια, πόσο υπολογίζεις να ζυγίζει στο τέλος το ολοκληρωμένο μοντέλο;
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 17, 2018 20:31:52 GMT 2
Αλέξη και Φάνη, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Αν κρίνω από την Aventador, η Huracan θα ζυγίζει γύρω στα 10 κιλά. Όπερ δυσκολεύει αφάνταστα τις τελευταίες εργασίες...
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 18, 2018 21:45:29 GMT 2
Αλέξη και Φάνη, ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια! Αν κρίνω από την Aventador, η Huracan θα ζυγίζει γύρω στα 10 κιλά. Όπερ δυσκολεύει αφάνταστα τις τελευταίες εργασίες... Τελικά χρειάζεται και γυμναστήριο κανείς για να στήσει τα κιτ της Pocher
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Dec 21, 2018 12:23:18 GMT 2
Αν αναβουν τα στοπ με το φρενο, τοτε με το γκαζι θα πρεπει να παιζει κανενα μαρσαρισματακι Αναμενεται πολυ εντυπωσιακο, καλη συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 21, 2018 13:58:18 GMT 2
Να σου πω ότι δεν το σκέφτηκα, θα 'ταν ψέμματα... Αλλά το πεντάλ του γκαζιού δεν έχει "κίνηση", οπότε το άφησα . Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 22, 2018 11:44:47 GMT 2
Καλημέρα άπαντες! Γεμάτη και παραγωγική η εβδομάδα που πέρασε... Κατ' αρχήν κάτι χρεωστούμενα από τα τελειώματα της καμπίνας: Το μπροστινό διαχωριστικό προστέθηκε στο πλαίσιο, κολλήθηκε η "θερμομόνωση" στο οπίσθιο firewall και μπήκε και η μεταλλική ποδιά από κάτω:
Συνέχεια είχε ο κινητήρας. Τα μαύρα καπάκια των βαλβίδων μασκαρίστηκαν και βάφτηκαν στο κάτω μέρος στο χρώμα των κεφαλών (αλουμίνιο) ώστε να μειωθεί οπτικά το ύψος των καπακιών. Στις αντλίες καυσίμου υψηλής πίεσης και στις γραμμές διανομής καυσίμου προστέθηκαν βιδούλες με κομμένο το κεφάλι για να δημιουργηθούν βάσεις για την προσθήκη σωληνώσεων που δεν δίνει το κιτ.
Στις εξατμίσεις αφαιρέθηκαν τα ξέφτια από τα πλέγματα θερμομόνωσης και οι σωλήνες βάφτηκαν με Chrome Silver της Humbrol. Στο σύστημα του ιμάντα, ο ιμάντας προσομοιώθηκε τρίβοντας το πλαστικό με χαρτόλιμα και σφουγγαράκια 3Μ: Στη συνέχεια ετοιμάστηκαν τα διάφορα κομμάτια του σώματος του κινητήρα και του κιβωτίου ταχυτήτων. Δεν μπαίνω εδώ σε λεπτομέρειες, βάφτηκαν με Silver της Humbrol και περάστηκαν με ένα ελαφρύ wash. Παράλληλα ετοιμάστηκαν ένα σωρό πρόσθετες σωληνώσεις και μικρολεπτομέρειες, όπως αυτή:
Και ιδού το αποτέλεσμα:
Συνέχεια την επόμενη εβδομάδα με τον υπόλοιπο κινητήρα. Ως τότε, όλες μου τις ευχές για χαρούμενα Χριστούγεννα για σας και για όσους αγαπάτε!
|
|
|
Post by czt on Dec 22, 2018 12:12:15 GMT 2
πανεμορφη και καθαρη δουλεια! αν σε σκεψη σου για ''λέρωμα '' του κινητηρα προσωπικα θα ελεγα οχι. επισης μια ερωτηση για αλουμινιο ποιας εταιρειας χρωμα χρησιμοποιησες?
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 22, 2018 12:43:52 GMT 2
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια Κωνσταντίνε. Δεν είμαι του βρωμίσματος εγώ, απλά τόνισα ελαφρά κάποιες λεπτομέρειες, που ακόμα και σε ένα εργοστασιακό αυτοκίνητο εκ των πραγμάτων μαζεύουν λίγη σκόνη. Το "αλουμίνιο" βάφτηκε με Silver της Humbrol.
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 22, 2018 22:42:24 GMT 2
Ωραία η πρόοδος Κωνσταντίνε. Μου άρεσε η πατέντα στον ιμάντα και η πλέξη στις εξατμίσεις.
Ξέρω ότι δουλεύεις σπρέι και αυτό αναγκαστικά σε περιορίζει, αλλά αν θυμάμαι σωστά η Tamiya βγάζει απόχρωση smoke. Πιστεύω ότι μια ψεκασιά στις εξατμίσεις θα έδινε πιο πλούσιο αποτέλεσμα, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει με σπρέι ποτέ. Αν δεν το έχεις επιχειρήσει, πιθανόν να αξίζει κάποια στιγμή μια απόπειρα.
Καλή συνέχεια και καλές γιορτές.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 23, 2018 9:24:28 GMT 2
Ευχαριστώ για τα σχόλια Γιώργο! Το σπρέι Smoke της Tamiya το έχω, αλλά δεν βλέπω τι θα πρόσθετε... Οι (αμεταχείριστες) εξατμίσεις της Huracan είναι χρωμιωμένες: Αυτό που θα χρειάζονταν ίσως θα ήταν λίγο wash στους αρμούς, αλλά δυστυχώς η λεπτομέρεια σ' αυτό το κομμάτι του κιτ είναι κάπως χοντροκομμένη - ίσως επειδή δεν πολυφαίνονται στο τελειωμένο μοντέλο. Επίσης με εξέπληξε ότι το σύστημα του ιμάντα δίνεται μονοκόμματο κι όχι τροχαλία-τροχαλία. Αλλά τι να κάνουμε; Καλές γιορτές και σένα και στην οικογένεια σου!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 23, 2018 16:32:57 GMT 2
Προσεγμένη και καλαίσθητη εργασία, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 23, 2018 16:55:06 GMT 2
Πολύ όμορφα προχωράει Κωνσταντίνε! Καλή συνέχεια και καλά Χριστούγεννα.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 23, 2018 17:08:51 GMT 2
Αλέξη και Φάνη σας ευχαριστώ πολύ! Καλά Χριστούγεννα και σε σας!
|
|