|
Post by alex78 on Feb 23, 2019 13:29:00 GMT 2
Κωνσταντίνε να σας ζήσει η εγγόνα και να είναι γερή και καλότυχη στη ζωή της!!! Στα της κατασκευής τώρα ομολογώ πως έχω μείνει πολύ πίσω τελευταία, θα μελετήσω και θα επιστρέψω δριμύτερος.
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 23, 2019 17:59:05 GMT 2
Γιώργο, Αλέξη, ευχαριστώ πολύ για τις ευχές! Εμένα δεν θα με πείραζε να φώτιζε λιγότερο (η λύση με τα πιο μικρά και πιο κοντινά τοποθετημένα led), προσωπικά. Δεν είναι θέμα πιο μικρών LED, διότι όλη η δέσμη φωτίζεται από ένα LED μόνο. Προφανώς οι εξηγήσεις στο update ήταν τεχνικά ελλιπείς. Ιδού το σύστημα: Η δέσμη των οπτικών ινών γίνεται κατά το δυνατόν κυλινδρική και συγκρατείται με αυτοκόλλητη αλουμινοταινία. Ένα κομμάτι αλουμινένιου σωλήνα δέχεται από τη μιά μεριά τη δέσμη κι από την άλλη την LED (εδώ πρόχειρα συνδεδεμένη με την μπαταρία). Το φώς μεταδίδεται στην άλλη άκρη των ινών. Οι ίνες "μοιράζονται" την ποσότητα φωτός (χ lumen) που εκπέμπει η LED. Περισσότερες (και πιο λεπτές) ίνες επομένως θα μεταφέρουν λιγότερο (πιο αχνό) φώς η καθεμιά στην άλλη άκρη... Αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα θα τη δείτε μπροστά στην χιονισμένη γνωστή παραλία...
|
|
|
Post by mikys2019 on Feb 27, 2019 22:43:30 GMT 2
κωστα μου να σου ζησει το εγγονακι ....κ να το δεις μεγαλο κ τρανο σαν τον παππου του σημερα ηρθε ο κυριακος κ πηρε δυο pocher και σε ευχαριστω για την γνωριμια σε περιμενω οποτε θες για καφε (εννουμε καφε η τσαι κ οχι εχω πιει )στο μαγαζι ....χαχαχαχαχ κ παλι μπραβο για την δουλεια σου .....οσο για το εαν υπερβαλλω δεν εχεις δει δουλειες αλλων κ μεγαλων μοντελιστων .... πολλα φιλια στα εγγονια μιχαλης
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 28, 2019 14:02:52 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Μιχάλη, να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 1, 2019 21:13:46 GMT 2
Κωνσταντίνε, να σας ζήσει! Όσο για τα φώτα, είτε φωτίζουν πολύ είτε λίγο, εμένα μου φαίνονται πολύ εντυπωσιακά, και σίγουρα προσδίδουν στο μοντέλο τη μέγιστη δυνατή αληθοφάνεια! Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 2, 2019 7:40:27 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για τα καλά λόγια, Νεκτάριε!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 2, 2019 11:31:31 GMT 2
Καλημέρα και καλό μήνα φίλοι μου! Κάπως έτσι φτάσαμε αισίως στο τέλος κι αυτού του ωραίου ταξιδιού. Μια κατασκευή που κράτησε σχεδόν 5 ολόκληρους μήνες βασικά συνεχούς ενασχόλησης και πρόσφερε μπόλικες στιγμές ικανοποίησης και σχετικά λίγες στιγμές απογοήτευσης (η πιο σημαντική αφορούσε τα πίσω φώτα). Να λοιπόν οι τελευταίες εργασίες:
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 2, 2019 12:05:50 GMT 2
Πολύ ωραίο αποτέλεσμα και εντυπωσιακό το συμμάζεμα των καλωδίων στο πάτωμα, μαζί με τα διακοπτάκια στη βάση. Μπράβο και πάλι! Όπως το βλέπω ολοκληρωμένο, ο γκρι πίνακας οργάνων, που δίνει η pocher, είναι λίγο άχρωμος - άοσμος, μιας και φτάνουμε στα συμπεράσματα για τη δουλειά των Ιταλών. Εσύ πως το βλέπεις από κοντά; Επίσης, απορία άσχετη με τα κατασκευαστικά. Γιατί διάλεξες το κόκκινο χρώμα στο αμάξωμα; Ήταν θέμα επιλογής ή διαθεσιμότητας του συγκεκριμένου κιτ. Εγώ για παράδειγμά θα πήγαινα σε κάτι πιο extreme (την κίτρινη ή την πράσινη συγκεκριμένα ), που φωνάζει λάμπο. Θα ήταν ενδιαφέρον νομίζω να συζητήσουμε τον τρόπο και την οπτική της επιλογής του φινιρίσματος, στα μοντέλα μας. Με το καλό στο επόμενο (καμια μηχανή
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 2, 2019 19:01:22 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο - και για όλες τις πολύτιμες συμβουλές κατά την διάρκεια της κατασκευής. Και επί τη ευκαιρία, τώρα που φαίνεται ολόκληρο, δύο απαντήσεις σε προηγούμενες παρατηρήσεις σου: 1. Νομίζω ότι τελικά "κάθεται" αρκετά χαμηλά, τα τόξα των φτερών είναι παράλληλα προς την περιφέρεια των ελαστικών. 2. Τώρα που τοποθετήθηκε ο κάδος του πορτμπαγκάζ έπειτα από το μπρος αμάξωμα, το περιμετρικό λάστιχο στεγανότητας βρίσκεται όντως πάνω από το μέταλλο. Όπως το βλέπω ολοκληρωμένο, ο γκρι πίνακας οργάνων, που δίνει η pocher, είναι λίγο άχρωμος - άοσμος, μιας και φτάνουμε στα συμπεράσματα για τη δουλειά των Ιταλών. Εσύ πως το βλέπεις από κοντά; Το γκρι ήταν δική μου επιλογή - το κιτ έρχεται σε μαύρο. Εγώ το έβαψα με German Grey, θα μπορούσε να βαφτεί με Semi Gloss Black. Οι φωτογραφίες αναφοράς δείχνουν και τις δύο επιλογές - και διάφορες άλλες ενδιάμεσες. Προσωπικά πιστεύω ότι το γκρι προσθέτει φωτεινότητα στο εσωτερικό, αλλά θα κάνω μια δοκιμή με ολόμαυρο σε μια προσεχή κατασκευή. Η απλή απάντηση θα ήταν "διότι είμαι Ολυμπιακός". Μια πιο σύνθετη είναι ότι το κίτρινο (που βρίσκεται επίσης στο στοκ μου - το πράσινο δεν το αγόρασα...) έχει μια σειρά από προβλήματα εφαρμογής του αμαξώματος, λόγω του ότι για να αποδοθεί το περλέ του χρώματος χρειάστηκαν περισσότερα στρώματα βαφής με αντίστοιχη αύξηση του πάχους στις ακμές - αλλά αυτό δεν το ήξερα όταν ξεκίνησα με το κόκκινο. Η πραγματική απάντηση είναι ότι το κόκκινο είχε από τη μάνα του μερικά (αδιόρατα) σφαλματάκια στο βερνίκι και δεν ήθελα η οποιαδήποτε στραβοτιμονιά να μου χαλάσει και το άψογο κίτρινο. Θεωρητικά, όντως τώρα θα είχε σειρά μια μηχανή. Ωστόσο δεν κρατιέμαι να μην αρχίσω τον χριστουγεννιάτικο μπουναμά μου (την Bugatti), οπότε η μηχανή μετρατίθεται προς το καλοκαιράκι. Μείνετε συντονισμένοι στη συχνότητα μας!
|
|
|
Post by alex78 on Mar 5, 2019 15:47:01 GMT 2
Απλά Υπέροχη!! Περιμένω την τελική φωτογράφηση κάπου στην παραλιακή σούρουπο με αναμμένα φώτα και πόρτες....
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 5, 2019 16:11:13 GMT 2
Να 'σαι καλά Αλέξη, ευχαριστώ πολύ - και για το συνεχές ενδιαφέρον σου! Περιμένω την τελική φωτογράφηση κάπου στην παραλιακή σούρουπο με αναμμένα φώτα και πόρτες.... Ομολογώ ότι αυτό με το σούρουπο δεν το είχα σκεφτεί - ήμουν κάπως κολλημένος στα πρωινά με το δυνατό φως. Ωραία ιδέα - για να μεγαλώσουν λίγο ακόμα οι μέρες...
|
|
|
Post by nektarios on Mar 9, 2019 22:46:03 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 10, 2019 8:01:33 GMT 2
Να 'σαι καλά Νεκτάριε, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|