|
Post by konstantinf on Apr 1, 2020 7:23:06 GMT 2
Χάρμα οφθαλμών, όσο μικρός και να ' ναι...
|
|
|
Post by nektarios on Apr 2, 2020 9:43:09 GMT 2
Εξαιρετικός και λεπτομερέστατος ο κινητήρας, όπως πάντα άλλωστε! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 3, 2020 9:36:06 GMT 2
Κωνσταντίνε και Νεκτάριε, ευχαριστώ για τη στήριξη. Η κατασκευή πλέον δικαιολογεί τον τίτλος της και σύντομα, θα υπάρξει η συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 3, 2020 17:17:02 GMT 2
Ένα σημαντικό βήμα στην κατασκευή της '79, ήταν το βάψιμο του σασί. Αρχικά κολλήθηκαν και τρίφτηκαν όλα τα φωτοχαραγμενά, ώστε να υπάρχει ενιαία απόχρωση αλουμινίου παντού. Στη συνέχεια έβαψα στο χρώμα του αμαξώματος το μπροστά μέρος. Το βερνίκι έφερε πρόσωπο την επιφάνεια με το φωτοχαραφμένο, οπότε ήμασταν έτοιμοι για το βάψιμο του σασί. Αυτό έγινε με χρήση αλουμινίου της Zero, το οποίο όμως σούρωσα προσεκτικά σε καλσόν. Στο τέλος κολλήθηκε το πάτωμα. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με τις μικρολεπτομέρειες στη μύτη. Τα δοχεία αντικαταστάθηκαν με διαφανή sprue και οι φτιάχτηκαν οι αναμονές. Ο κατανεμητής πέδησης είναι απ΄το βελτιωτικό και τα ποδωστήρια βελτιώθηκαν ελαφρώς, αφού ελάχιστα θα φαίνονται όταν τοποθετηθεί το πάνω τμήμα του σασί. Στο τέλος, όλα αυτά μαζί με την ανάρτηση, τα αμορτισέρ της top studio, τη μπαταρία και τις σχετικές καλωδιώσεις, κολλήθηκαν στη μύτη. Τέλος, η κρεμαγιέρα έγινε με χρήση των κομματιών του κιτ, ενός μεταλλικού rod και κομματιών από το βελτιωτικό. Για να ικανοποιηθεί ο υιός (" μπαμπά θα στρίβει;") είναι λειτουργική. Αυτά, να έχετε ένα καλό ΣΚ και πολύυυ προσοχή.
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 3, 2020 20:20:14 GMT 2
Παρα πολυ ωραιο .... Γιωργο τα υδραυλικα υγρα ειναι διαφανης ? κ τι κολλα χρησιμοποιεις ? κ φανταζομαι σε ελαχιστη ποσοτητα ..
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Apr 3, 2020 21:29:12 GMT 2
Γιωργη πολυ ωραιο βγαινει
το αλουμινιο της ζηρο γιατι το περασες απο καλσον?
δεν τα εχω παρει τα μέταλλα της ζηρο λενε κατι?
|
|
|
Post by pkout on Apr 3, 2020 21:39:02 GMT 2
Πολύ ωραίο Ζωρζ Έχω την ίδια απορία, γιατί σουρωσες το αλουμίνιο;
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 3, 2020 22:14:59 GMT 2
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό κύριοι. Γιωργο τα υδραυλικα υγρα ειναι διαφανης ? κ τι κολλα χρησιμοποιεις ? κ φανταζομαι σε ελαχιστη ποσοτητα .. Όχι, Μιχάλη. Θα τα "γεμίσω" αργότερα με την τεχνική των water pencils, που είχα χρησιμοποιήσει στην άλφα ρομέο 33. Στεγνά, wash κλπ επίσης θα γίνουν πιο μετά. Κυανοακρυλική, εποξική και τώρα τελευταία πολύ ατλακόλ. Γιωργη πολυ ωραιο βγαινει το αλουμινιο της ζηρο γιατι το περασες απο καλσον? δεν τα εχω παρει τα μέταλλα της ζηρο λενε κατι? Πολύ ωραίο Ζωρζ Έχω την ίδια απορία, γιατί σουρωσες το αλουμίνιο; Το έκανα για να γίνει όσο το δυνατόν πιο λεπτόκοκκο και να μη φαίνεται, όσο αυτό είναι δυνατό, το "μπιμπίκι" των μεταλλικών. όταν τα ψεκάζεις σε μεγάλες επιφάνειες. Φυσικά, δεν ξέρω αν είναι σωστή κίνηση, σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον, αλλά εκ του αποτελέσματος, είμαι ευχαριστημένος. Παναγιώτη, δεν λένε και πολλά. Πήρα το κλασσικό αλουμίνιο και το pale burnt. Το 2ο είναι για πέταμα, το 1ο είναι ΟΚ για ορισμένες περιπτώσεις. Για κινητήρα, κιβώτια, μηχανικά μέρη γενικά, δεν μου αρέσει. Για πλαίσια, κάνα ζαντικό εποχής κλπ, είναι καλό. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 3, 2020 22:43:53 GMT 2
Κυανοακρυλική, εποξική και τώρα τελευταία πολύ ατλακόλ.
κυανοκρυλικη μπορεις να πεις μαρκα ?
εποξικη φανταζομαι σε ελαχιστη ποσοτητα ?
ατλακολ ...δεν φοβασαι μετα μην ξεκοληση ?
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 3, 2020 22:58:57 GMT 2
Κυανοακρυλική, εποξική και τώρα τελευταία πολύ ατλακόλ. κυανοκρυλικη μπορεις να πεις μαρκα ? εποξικη φανταζομαι σε ελαχιστη ποσοτητα ? ατλακολ ...δεν φοβασαι μετα μην ξεκοληση ? Κυανοακρυλικές και εποξική χρησιμοποιώ της bob smith industries, το έχω ξαναγράψει και παλιότερα. Σε κάθε περίπτωση, η πολύ μικρή ποσότητα κόλλας είναι από τα βασικά μυστικά για μια καθαρή κατασκευή. Μια οδοντογλυφίδα ή ένα κομμάτι σύρμα 0.3, είναι ότι πρέπει για αυτή τη δουλειά. Η λευκή κόλλα, όταν στεγνώσει είναι πολύ σταθερή. Για φωτοχαραγμένα και γενικά κολλήσεις πάνω σε φινιρισμένες επιφάνειες (π.χ. αμάξωμα) ή είναι άψογη λύση.
|
|
|
Post by mikys2019 on Apr 3, 2020 23:11:53 GMT 2
ευχαριστω για την απαντηση ...κ οι κολλησεις ειναι οπτικα τελειες ..μπραβο
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Apr 3, 2020 23:12:46 GMT 2
Οκ τζωρτζ για να μην τις αγοραζω κιολας
Παντως για φωτοχαραγμενα πανω σε φινιρισμενο αμαξωμα εγω χρησιμοποιω και ακρυλικο βερνικι (νερου) για κολλα.
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 4, 2020 8:39:39 GMT 2
Παντως για φωτοχαραγμενα πανω σε φινιρισμενο αμαξωμα εγω χρησιμοποιω και ακρυλικο βερνικι (νερου) για κολλα. Ναι, Παναγιώτη, πολύ χρήσιμη και βολική τεχνική αυτή με το βερνίκι. Η αναφορά μου στη λευκή κόλλα αφορούσε και μεγαλύτερα κομμάτια που πρέπει να κολληθούν σε βαμμένες επιφάνειες. Π.χ. το headrest, το ρολ μπαρ, κ.α. αν μιλάμε για F1. Καλημέρα
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 4, 2020 9:00:21 GMT 2
Πέρα από την άψογη κατασκευή - και λόγω αυξημένης συμμετοχής στα δρώμενα λόγω κλεισούρας - ο τεχνικός διάλογος και οι ευρηματικές λύσεις που προβάλλονται σ' αυτόν αξίζουν χρυσάφι! Καλή συνέχεια στον κατασκευαστή και καλή έμπνευση για εύστοχες ερωτήσεις στους υπόλοιπους!
|
|
|
Post by alex78 on Apr 4, 2020 12:32:38 GMT 2
Τρομερή δουλειά! Θεωρείς απαραίτητο σε μεγάλες επιφάνειες, όπως εδώ στο σασί, τα αλουμίνια πρέπει να τρίβονται με ένα πανί για να γυαλίσουν?
|
|
|
Post by Φάνης on Apr 4, 2020 22:23:47 GMT 2
Πανέμορφη δουλειά σε όλα τα στάδια της κατασκευής Γιώργο, στυλ σεμιναρίου για όλους μας, ιδιαίτερα σε εμένα όταν αποφασίσω να ξεκινήσω την δίκη μου. Απορία, τι πλεονεκτήματα/μειονεκτήματα έχει το κιτ της Hasegawa σε σχέση με αυτό της Tamiya? Καλή συνέχεια!
|
|