|
Post by pkout on Aug 2, 2018 21:01:38 GMT 2
Κάθε update και ποιο ψαρωτικό από το προηγούμενο
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 4, 2018 11:13:46 GMT 2
Να είσαι καλά Παύλο. Εγώ έχω ψαρώσει, μόνο στην ιδέα ότι θα βάλω μεντεσέδες σε πόρτες και καπό για να ανοιγοκλείνουν στην 1/43. Τα υπόλοιπα γίνονται σιγά - σιγά. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 5, 2018 21:28:00 GMT 2
Μικρή πρόοδος σήμερα, αφού οι καθημερινότητα δεν επιτρέπει την συχνή ενασχόληση ενώ η πολύ ζέστη δεν βοηθάει, ιδίως με την συγκέντρωση που απαιτεί η μικρή κλίμακα. Έχουμε και λέμε λοιπόν... Πρώτα ασχολήθηκα με ένα δοχείο που τοποθετείτε πίσω από τον εμπρός αριστερό τροχό. Όπως όλα τα κομμάτια του κιτ αποτελείτε εκτός από το κεντρικό κομμάτι ρητίνης και από 3-4 PE. Και ως συνήθως η θέση του είναι σχετική, ιδίως αν πρέπει να ευθυγραμμιστεί με αντίστοιχη τρύπα στο εμπρός καπό, αφού το συγκεκριμένο ρεζερβουάρ, έχει πρόσβαση από το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Στη συνέχεια προετοίμασα κι έβαψα τα κομμάτια του εσωτερικού. Το κιβώτιο και η μπαταρία τοποθετήθηκαν στις θέσεις τους. Μαζί μπήκε μια χαλκομανία στα πόδια του οδηγού, ένα ρεζερβουάρ γρήγορης πλήρωσης στον "συνοδηγό" και το υποτυπώδες κάθισμα, στο ένα από τα δύο, αυτό που έτρεξε στο Le Mans (#11). Νομίζω έχει να κάνει με τους κανονισμούς, αφού στη Daytona, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο. Αυτά για την ώρα. Στο επόμενο, ευελπιστώ, το εσωτερικό να είναι ολοκληρωμένο. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 6, 2018 9:11:03 GMT 2
Τι να πω; Χαρά στο κουράγιο σου μ' αυτή τη ζέστη! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 10, 2018 11:37:04 GMT 2
Να είσαι καλά Κωνσταντίνε. Οι ρυθμοί όπως ήταν φυσικό έχουν πέσει. Μια η ζέστη, μια οι ολιγοήμερες διακοπές... Μετά τον Δεκαπενταυγουστό, θα συνεχίσουμε κανονικά με το εσωτερικό. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό.
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 19, 2018 10:37:44 GMT 2
Φίλοι μου καλημέρα, Η ώρα να σας παρουσιάσω το (σχεδόν) ολοκληρωμένο σασί ήρθε... Πρώτα βέβαια ασχολήθηκα με τα τμήματα του εσωτερικού. Τα περισσότερα τα βλέπετε στις φώτο. Για την ιστορία το πάνω τμήμα του πίνακά οργάνων, έγινε με το texture paint της ZP. Το εφέ του είναι πολύ απαλό, οπότε είναι κατάλληλο για μικρότερες κλίμακες και αλκαντάρα στην 1/24. Κάποιες καλωδιώσεις και φυσικά οι ζώνες, ολοκληρώνουν την εικόνα. Για τις τελευταίες, αφού κόντεψα να πάω στο Όρος, να ασκητέψω, κατάφερα να τις ολοκληρώσω. Νιώθω, καλύτερος άνθρωπος πλέον... Τα δίδυμα... Όπως βλέπετε, οι πάνω ζώνες στο λεμανίτικο, δεν είχαν τοποθετηθεί όταν βγήκε η φώτο, αφού χρειάστηκα διάλυμα ξεκούρασης και διαλογισμού Και οι με τις ροδίτσες της, έτσι για να δούμε πως μοιάζει... Για τη χαρά του παιδιού Τώρα μένει το πιο δύσκολο κομμάτι. Η τελική ευθυγράμμιση των τμημάτων του αμαξώματος. Επίσης, θα πρέπει να ανοιγοκλείνουν... Το πως, πρέπει να σκεφτώ. Όπως και να έχει θα δείξει. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 19, 2018 17:40:57 GMT 2
Φαντάσου και να μην έκανε και τόση ζέστη... Φτου σου (να μη βασκαθείς...)!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 20, 2018 10:13:33 GMT 2
Φαντάσου και να μην έκανε και τόση ζέστη... Φτου σου (να μη βασκαθείς...)! Θα κρεμάσω σκόρδο και μάτι Κωνσταντίνε. Σε αντίθεση με τις 917, αυτές δεν τις έριξα ακόμη κάτω Ευχαριστώ για το σχόλιο και τη βασκανία
|
|
|
Post by nektarios on Aug 28, 2018 8:24:07 GMT 2
Πρέπει κάποια στιγμή να μας εξηγήσεις το πώς καταφέρνεις και αποδίδεις τόσο καλά με αυτή τη ζέστη!! Όλα πολύ όμορφα και προσεγμένα, αλλά έχω την εξής απορία: Γιατί θεωρείς οτι οι ζώνες σε δυσκόλεψαν τόσο πολύ; Στα δικά μου τουλάχιστον μάτια, σχεδόν όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα είναι πιο λεπτεπίλεπτα και πολύ πιο δουλεμένα... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 28, 2018 13:54:57 GMT 2
Νεκ, υποφέρω όπως όλοι. Αν και το χειρότερο μου είναι τα κουνούπια, όταν βγαίνεις να ψεκάσεις έξω Γιατί θεωρείς οτι οι ζώνες σε δυσκόλεψαν τόσο πολύ; Ψυχαναγκαστικό ήταν Νεκ, όχι δύσκολο. Σκέψου οι κύριες ζώνες έχουν 4 πόρπες (η μία πρέπει να περαστεί 2 φορές) και οι μικρές 2. Αυτό σε 2 αυτοκίνητα, άρα συνολικά 28 περάσματα υφάσματος σε πόρπη μεγέθους 1-2 χιλιοστών (μην ξεγελιέσαι απ' το μέγεθος της εικόνας στον ΗΥ, στην πραγματικότητα κάθε πόρπη είναι σχεδόν όσο η μύτη από το τσιμπίδι ). Μετά είσαι έτοιμος για το Αγ. Όρος Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 1, 2018 17:54:20 GMT 2
Η συνέχεια των εργασιών στις 512 αφορά την προετοιμασία των αμαξωμάτων. Για την ακρίβεια, αφορά μόνο το ένα , αφού η κάκιστη ποιότητα ρητίνης, το πολύ καθάρισμα που απαιτείται αλλά και τα σπασίματα που καραδοκούν, με ανάγκασε να ασχοληθώ μόνο με το πρώτο αμάξωμα, ώστε να μην χάσω τη συγκέντρωση που χρειάζεται. Μετά τα αρχικά καθαρίσματα, κόλλησα τα τμήματα του αμαξώματος με λευκή κόλλα και τα άφησα να στεγνώσουν 2-3 μέρες. Στη συνέχεια, στόκαρα τις ενώσεις για να μειωθούν τα κενά και με τρίψιμο έφερα πρόσωπο τα διάφορα πάνελ του αυτοκινήτου. Μετά, τα χώρισα προσεκτικά, καθάρισα την κόλλα και ξεκίνησα, αστάρωμα και βάψιμο. Ένα γρήγορο χέρι βερνίκι, εφαρμόστηκε, κυρίως γιατί δεν έχω καθόλου εικόνα για τις χαλκομανίες της feeling, οπότε ήθελα να είμαι πιο σίγουρος στη διαδικασία. Παράλληλα, ξεκίνησα τη διαδικασία για την εφαρμογή των μικροσκοπικών μεντεσέδων σε πόρτες και καπό. Περισσότερα για αυτό, σε επόμενο στάδιο όμως. Μετά το βάψιμο, χρησιμοποίησα τα τμήματα του αμαξώματος, για να τοποθετήσω στη θέση του το airbox. Η θέση του, τόσο κατά μήκος, όσο και στο ύψος, επηρεάζει την συμπεριφορά του καλύμματος του κινητήρα, οπότε πρέπει να γίνει συναρτήσει της τελικής θέσης του. Αυτός είναι και ο λόγος που έγινε σε αυτό το στάδιο και όχι πιο πριν. Οπότε, πλέον το σασί δείχνει πιο ολοκληρωμένο. Αυτά για σήμερα. Στο επόμενο θα έχουμε χαλκομανίες και γυαλίσματα. Καλό μήνα και καλές κατασκευές φίλοι μου.
|
|
|
Post by pkout on Sept 2, 2018 18:00:38 GMT 2
Γεια σου Ζωρζ!!! ο τερματισμός είναι μπροστά σου!!! Φοβερή κατασκευή στο 43άρι. Η διαδικασία με τη λευκή κόλλα φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά δεν την κατάλαβα εντελώς (στούρνος mode on ) τη γράμμωση πως την έκανες? και πως διατηρήθηκε όταν χώρισες τα κομμάτια?
Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by alex78 on Sept 3, 2018 14:43:37 GMT 2
Έλα και τον έφαγες τον γαίδαρο, καθαρό μυαλό τώρα που βλέπεις finish και γράφεις ιστορία Γιώργο!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 5, 2018 8:55:05 GMT 2
Πολύ έξυπνη και χρήσιμη η ιδέα με τη λευκή κόλλα! Όσο για τα υπόλοιπα, βρίσκονται στο αναμενόμενο κορυφαίο επίπεδο! Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 5, 2018 16:54:33 GMT 2
Ευχαριστώ παίδες για τα καλά λόγια. Άλεξ, έχει αρκετό δρόμο ακόμα. Εξ' άλλου τα παραπάνω πρέπει να ξαναγίνουν στο 2ο μοντελάκι. Όπως και να έχει, όσο δύσκολο ή σπάνιο και να είναι, δεν παύει να είναι ένα μοντελάκι. Τι θα βγάλουμε το τέλος θα δείξει. Η διαδικασία με τη λευκή κόλλα φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά δεν την κατάλαβα εντελώς (στούρνος mode on ) τη γράμμωση πως την έκανες? και πως διατηρήθηκε όταν χώρισες τα κομμάτια? Όταν στόκαρα, με το design knife της tamiya, χάραξα ελαφρά τις ενώσεις. Το καλό με τη λευκή κολλά, είναι ότι διαχωρίζεται εύκολα, οπότε νοτ ε μπιγκ ντιαααλ η διαδικασία χωρίσματος. Να είστε καλά
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 5, 2018 20:20:42 GMT 2
Φοβερή δουλειά και με συστηματική προσέγγιση Γιώργο! Πρόσεξε μόνο τώρα μη σου πέσουν απ' τον πάγκο (φτου κι έξω από 'δω...). Καλή συνέχεια!
|
|