|
Post by konstantinf on Jun 4, 2018 8:01:25 GMT 2
Πολλή δουλειά αδερφέ μου!!! Ελπίζω να τον χρεώνεις ανάλογα τον Γερμανό... Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια!
|
|
paparadiation
GP3 Driver
paparadiation
Δημήτρης Μαυροειδής
|
Post by paparadiation on Jun 4, 2018 12:36:52 GMT 2
Πω πω πω, πω πω πω, τι σαπακι ειν' αυτο Ηρωας {Ηρθε η αναπτυξη}Jun 1, 2018 19:29:03 GMT 3 gtziaf said: Οπότε, σου στέλνω 1-2 υπεργολαβία (ήρθε η ανάπτυξη, τα έργα ξεκίνησαν, οι μικρές επιχειρήσεις ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία... Εξωστρέφεια εδώ και τώρα) Το χειμωνα κιτ, το καλοκαιρι θα κατεβεις να μαζευουμε ζαρζαβατικα
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 5, 2018 11:00:12 GMT 2
Πολλή δουλειά αδερφέ μου!!! Ελπίζω να τον χρεώνεις ανάλογα τον Γερμανό... Καλό κουράγιο και καλή συνέχεια! Χαχα, Ιταλός είναι αυτός Κωνσταντίνε. Τώρα για τις χρεώσεις, το βίτσιο των συλλεκτών για τα Feeling43 δεν είναι σίγουρα φθηνό. Τώρα αν μπορεί να αμειφθεί μια τέτοιας δυσκολίας δουλειά, δεν ξέρω. Θα βγάλουμε συμπεράσματα όταν ολοκληρωθούν. Ευχαριστώ για την υποστήριξη. Το εκτιμώ ειλικρινά
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 5, 2018 11:06:08 GMT 2
Πω πω πω, πω πω πω, τι σαπακι ειν' αυτο Ηρωας {Ηρθε η αναπτυξη}Jun 1, 2018 19:29:03 GMT 3 gtziaf said: Οπότε, σου στέλνω 1-2 υπεργολαβία (ήρθε η ανάπτυξη, τα έργα ξεκίνησαν, οι μικρές επιχειρήσεις ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία... Εξωστρέφεια εδώ και τώρα) Το χειμωνα κιτ, το καλοκαιρι θα κατεβεις να μαζευουμε ζαρζαβατικα Να είσαι καλά Μήτσε... {Ζαρζαβάτια}Το έχω δουλεμένο στην προπόνηση, οπότε είμαι έτοιμος για ανταλλαγές τεχνικών φυτέματος, ποτίσματος και συγκομηδής. Μην ξεχνάς έχω εγκαταλείψει το κλεινόν άστυ εδώ και χρόνια, για χάρη της επαρχίας. Οπότε δεν μιλάμε για απλό μπαξέ, αλλά ολόκληρο χωράφι με ζαρζαβατικά. Μας βλέπω από τα SCW, τα φόρουμ, και τα Facebook "μοντελ φάκτορυ χίρο", να κάνουμε ομάδα "Ζαρζαβάτια for Dummies"!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 10, 2018 23:17:12 GMT 2
Είχα υποσχεθεί ενημέρωση για τις 512, οπότε την έχετε, έστω και στο ξημέρωμα τις νέας εβδομάδας. Προσπαθώντας να κολλήσω όσο περισσότερα κομμάτια μπορώ στο σασί αφενός και αφετέρου να τεστάρω, αν είναι εφικτό το σύνολο των μηχανικών μερών, πριν κολληθούν ή βαφτούν, συνέχισα τις εργασίες με τα πάνελ του σασί. Αυτά έρχονται σε PE κι έχουν αρκετά καλή ανάγλυφη λεπτομέρεια. Τοποθετήθηκαν με χρήση εποξικής κόλας 2 συστατικών. Η τοποθέτηση τους έχει επιπτώσεις στη εφαρμογή των κομματιών του αμαξώματος, οπότε κολλήθηκαν σε σχετικά πρώιμο στάδιο, για να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με το κιβώτιο. Πάνω του εφαρμόζει το πίσω υποπλαίσιο. Σε αυτή τη φάση κράτησα αυτό του κιτ (δίνεται σε φωτοχαραγμένα), αλλά άνοιξα τρύπες στο κιβώτιο για να το κρατήσω σταθερό και να κάνω περαιτέρω δοκιμαστικές εφαρμογές. Τέλος, ταίριαξα τις εξατμίσεις με τις σχετικές υποδοχές του υποπλαισίου κι ένωσα κινητήρα - κιβώτιο. Το στοίχημα πλέον ήταν να μπαίνει όλο αυτό το πράγμα στο σασί. Χρειάστηκαν κάποιες επεμβάσεις αλλά το ευτύχημα είναι ότι όλα στέκονται στη θέση τους, χωρίς κολλά στα κυριώς κομμάτια. Ούτε εγώ το πίστευα όταν άρχισα, αλλά φίνγκερς κροςςς... Για το τέλος, μπήκαν ακόμα μερικά φωτοχαραγμένα στο κόκπιτ και η διαδικασία επαναλήφθηκε από την αρχή, για το 2ο κιτ. Στο επόμενο, το σύνολο θα ευθυγραμμιστεί με το αμάξωμα. Αλλά, αυτά μετά το le mans. Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by nektarios on Jun 19, 2018 10:09:17 GMT 2
Πάλι καλά που στις φωτό τα κομμάτια φαίνονται μεγαλύτερα από τα πραγματικά, κι έτσι μπορούμε να διακρίνουμε όλες τις λεπτομέρειες τής δουλειάς που έχει γίνει! Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 23, 2018 10:50:04 GMT 2
Πάλι καλά που στις φωτό τα κομμάτια φαίνονται μεγαλύτερα από τα πραγματικά, κι έτσι μπορούμε να διακρίνουμε όλες τις λεπτομέρειες τής δουλειάς που έχει γίνει! Καλή συνέχεια, φίλε! Ευτυχώς που είναι οι φώτο και βλέπω τι κάνω Νεκ. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 23, 2018 11:17:21 GMT 2
Οι εργασίες στις 512 συνεχίστηκαν, με βάση το σχεδιασμό που έχει γίνει. Η γενική ιδέα του πράγματος, είναι να δοκιμαστούν όσα περισσότερα κομμάτια είναι εφικτό, γιατί σε κάθε άλλα περίπτωση απλά δεν μπορεί να φτιαχτεί. Είναι λίγο βαρετό, αλλά απαραίτητο. Μετά την προσθήκη υποπλαισίου στο κιβώτιο, έπρεπε αυτό να ευθυγραμμιστεί με το αμάξωμα. Οπότε η πρόοδος στο σημερινό update, ξεκίνησαν από εκεί. Αφού προετοιμάσαμε πλαίσια, κινητήρες και κιβώτια, σειρά έπρεπε να πάρουν οι αναρτήσεις. Στόχος να ευθυγραμμιστούν οι τροχοί ως προς τον διαμήκη και εγκάρσιο άξονα, ώστε το μοντελάκι να πατάει στα 4 "πόδια" του. Για να γίνει αυτό έπρεπε να φτιαχτούν οι τροχοί. Οι λεπτομέρειες (βαλβίδες, βαρίδια ζυγοστάθμισης κλπ) θα προστεθούν στο τέλος, αφού σε αυτή τη φάση, το πιθανότερο είναι τραυματιστούν, από τα πολλά μπες - βγες. Ξεκινήσαμε λοιπόν με την πίσω ανάρτηση, όπου χρησιμοποιήθηκε ένας μεταλλικός άξονας για τις δοκιμές. Αφού οριστικοποιήθηκε η θέση της πλήμνης των τροχών, η ευθυγράμμιση ελέγχθηκε και με το κινητήρα. Στη συνέχεια, μια παρόμοιας λογικής εργασία έγινε στην εμπρός ανάρτηση. Όταν ολοκληρώθηκε, το μοντέλο πάτησε στις 4 ρόδες του με επιτυχία. Τέλος, η θέση των τροχών ελέγχθηκε σε σχέση με τα τμήματα του αμαξώματος. Σκοπός είναι να ολοκληρωθούν οι δοκιμές, τα βαψίματα και η προσθήκη λεπτομέρειας στο σασί και στη συνέχεια να προσαρμοστεί το αμάξωμα. Το βάψιμο του θα γίνει στο απολύτως τελευταίο στάδιο των εργασιών. Αυτά για σήμερα. Να έχετε ένα όμορφο ΣΚ
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 23, 2018 16:14:27 GMT 2
Στράααατα-στρατούυυυλα... Περπάτησε το μικρό! Πολύ συστηματική προσέγγιση Γιώργο, παράδειγμα προς μίμηση για μερικούς βιαστικούς... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 24, 2018 10:35:03 GMT 2
Στράααατα-στρατούυυυλα... Περπάτησε το μικρό! Πολύ συστηματική προσέγγιση Γιώργο, παράδειγμα προς μίμηση για μερικούς βιαστικούς... Καλή συνέχεια! Ακόμη και με την "συστηματική προσέγγιση", δεν ξέρω αν μπορεί να φτιαχτεί σωστά Κωνσταντίνε. Θα δεις φώτο στο επόμενο και θα καταλάβεις τι εννοώ. Προχτές μάλιστα μου έστειλε ένας ξένος μεγαλομοντελιστής - πολύ γνωστό όνομα του χώρου, μνμ στο FB, για να μου δώσει συλλυπητήρια. Το ρεζουμέ, μετά από πολλά garbage kit, πις οφ σιτ, κλπ κλπ, ήταν ότι αυτός τα πέταξε στο καλάθι τα δικά του, γιατί απλά δεν γίνονται. Και είναι 100 φορές πιο έμπειρος από μένα. Μετά πως να μην σε πάρει από κάτω. θα το παλέψουμε όμως... Ευχαριστώ για το σχόλιο
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 24, 2018 11:38:02 GMT 2
Όπως λέει κι ο ποιητής, αυτό που μετράει δεν είναι ο προορισμός, αλλά το ταξίδι... Μην απογοητεύεσαι λοιπόν - ίσως ο μεγαλομοντελιστής σου να ζηλεύει και λιγάκι!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 27, 2018 16:08:04 GMT 2
Όπως λέει κι ο ποιητής, αυτό που μετράει δεν είναι ο προορισμός, αλλά το ταξίδι... Μην απογοητεύεσαι λοιπόν - ίσως ο μεγαλομοντελιστής σου να ζηλεύει και λιγάκι! Σίγουρα Κωνσταντίνε. Είναι μεγάλο σχολείο το συγκεκριμένο κιτ, οπότε ναι το ταξίδι έχει σημασία. Τώρα για απογοήτευση, ούτε καν. Εδώ μας έπεσε η 917 κάτω και διαλύθηκε και την παλέψαμε. Με 2-3 κενά δεν τα παρατάμε.
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 1, 2018 10:02:35 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 1, 2018 17:37:53 GMT 2
Για δες που αρχίζει να παίρνει μορφή... Οι κόποι και η επιμονή ανταμείβονται! Μπράβο Γιώργο και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 1, 2018 21:45:01 GMT 2
Να είσαι καλά Κωνσταντίνε
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 7, 2018 20:08:52 GMT 2
Η συνέχεια των 512, έρχεται με ένα κανονικό μοντελιστικό update, αν και οι φώτο είναι ψιλοτραγικές. Έτσι, ασχοληθήκαμε με το μοτέρ. Μπουζοκαλώδια και βενζίνες για αρχή, μηχανισμός γκαζιού στη συνέχεια, πολλαπλασιαστής, εξατμίσεις και τέλος τα πίσω φώτα με την καλωδίωση τους. Κάποια πράγματα συμπιέστηκαν λίγο, για να κλείνει το κάλυμμα του κινητήρα, ενω η καλωδίωση των φώτων, θα "μαζευτεί", όταν ο κινητήρας κολληθεί στο σασί και θα ξέρω από που θα την περάσω. Να έχετε ένα καλό Σαββατόβραδο και μια όμορφη Κυριακή. Τα λέμε
|
|