|
Post by pkout on Jul 8, 2018 20:48:42 GMT 2
Καλησπέρα και εδώ,
Φοβερό το πάτωμα Γίωργο, δείχνει ολοζώντανο!!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 9, 2018 16:47:23 GMT 2
Να είσαι καλά Παύλο, ευχαριστώ
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 13, 2018 9:32:32 GMT 2
Η σημερινή, είναι η τελευταία ενημέρωση της μετατροπής της 250 της Ιταλέρι σε δεξιοτίμονη. Οπότε πάμε να δούμε τι κάναμε. Αρχικά, ασχολήθηκα με τα τμήματα του εσωτερικού που δεν είχα καταπιαστεί σε προηγούμενα στάδια. Ένα από αυτά ήταν τα καθίσματα. Αυτά που δίνει η Italeri, δεν είναι σωστά για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, οπότε πήρα ένα ζευγάρι από μια 275 και τα τροποποίησα κατάλληλα. Πέρα από το στοκάρισμα για να αφαιρεθούν οι ραβδώσεις στο πάνω και κάτω μέρος, με ΖΤΠ αναπαραστάθηκαν οι ραφές του δέρματος. Συνεχίζοντας τις εκκρεμότητες, φτιάχτηκε ο πίνακας οργάνων και οι τροχοί. Επίσης, ένα κομμάτι λευκοπλαστ αναπαριστά την επένδυση του "ουρανού", ενώ όλο το αμάξωμα εσωτερικά βάφτηκε μαύρο, με πινέλο. Τέλος, για τα τελικά των εξατμίσεων χρησιμοποιήθηκε μια τετράδα από τη GTO της fujimi, που είναι πολύ πιο ρεαλιστικά. Στη συνέχεια προετοιμάστηκε το αμάξωμα... Στο τέλος, συναρμολογήθηκαν το εσωτερικό και ο χώρος του κινητήρα, κολλώντας τα κομμάτια που είχαν φτιαχτεί σε προηγούμενα στάδια και προσθέτοντας την ανάλογη καλωδίωση. Η μετατροπή έκρυβε αρκετές παγίδες στα τελευταία στάδια της συναρμολόγησης, που λύθηκαν με επί τόπου, με λύσεις που είναι ορατές στις φωτογραφίες (π.χ. φάγωμα του πίνακα οργάνων, τριμάρισμα του καλύμματος του κινητήρα δεξιά, τροποποίηση της άκρης του άξονα της κρεμαγιέρας κ.α.), αλλά ευτυχώς τα περισσότερα δεν φαίνονται, αφού απλά βοηθούν να γίνει εφικτή η συναρμολόγηση και το κλείσιμο του κιτ. Όπως και να έχει αυτή είναι η ομορφιά των μετατροπών, ιδίως όταν ήμουν προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο, αφου η βάση είναι το από το κουτί προβληματικό στην εφαρμογή, κιτ της Italeri. Τώρα μένει να βρω την κατάλληλη διάθεση ώστε να κάνω το ελαφρύ σκόνισμα που έχω προγραμματίσει, πριν το μοντελάκι πάει στη βιτρίνα. Να έχετε ένα καλό ΣΚ
|
|
|
Post by konstantinf on Jul 13, 2018 18:29:10 GMT 2
Πολύ προσεγμένη δουλειά Γιώργο, η μετατροπή των καθισμάτων "ευρηματική"! Στολιδάκι θα είναι στη βιτρίνα, μπράβο
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 14, 2018 10:28:20 GMT 2
Να είσαι καλά Κωνσταντίνε. Έχει τα θέματα του, αλλά γενικά το ευχαριστήθηκα, αφού μου θύμισε τις πιο αθώες εποχές μακριά από βελτιωτικά, multimedia κιτ κλπ.
|
|
|
Post by alex78 on Jul 18, 2018 19:00:04 GMT 2
Είχα μείνει πίσω στο πρότζεκτ αυτό αλλά ειλικρινά δεν έχω λόγια Γιώργο με την δουλειά σου, εξαιρετικός!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 20, 2018 10:06:37 GMT 2
Να είσαι καλά Άλεξ. Απέχει πολύ από το εξαιρετικό αλλά ευχαριστώ όπως και να έχει. πρέπει κάποια στιγμή να βρω χρόνο να βγάλω φωτογραφίες, αφού έχει πλέον ολοκληρωθεί και λερωθεί . Ελπίζω να γίνει σύντομα.
|
|