|
Post by gtziaf on May 16, 2018 15:38:48 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on May 16, 2018 16:07:15 GMT 2
Συγχαρητήρια, πολύ όμορφη! Η χειρουργική επέμβαση στους τροχούς εντυπωσιακή...
|
|
|
Post by gtziaf on May 18, 2018 16:24:25 GMT 2
Να είσαι καλά Κωνσταντίνε. Ευχαριστώ Η χειρουργική επέμβαση στους τροχούς εντυπωσιακή... Δεν έκανα τίποτα σπουδαίο Κωνσταντίνε. Αν έχεις αυτόν τον διαβήτη με τον Χ-Αcto πάνω, είναι απλή εργασία.
|
|
|
Post by konstantinf on May 18, 2018 18:56:14 GMT 2
Εμ δεν τον έχω ούτε γνώριζα την ύπαρξη του...
|
|
|
Post by gtziaf on May 18, 2018 19:38:38 GMT 2
Εμ δεν τον έχω ούτε γνώριζα την ύπαρξη του... Εγώ έχω αυτό... Σε συνδυασμό με ένα σετ punch & die, καλύπτεις το 90% των περιπτώσεων που θα χρειαστείς σε κόψιμο κύκλων. Είτε για βαψίματα, μασκαρίσματα κλπ, ή για μικροσκρατσιές με φύλλα πλαστικού.
|
|
|
Post by Diecast917k on May 18, 2018 22:32:12 GMT 2
Εμ δεν τον έχω ούτε γνώριζα την ύπαρξη του... Εγώ έχω αυτό... Σε συνδυασμό με ένα σετ punch & die, καλύπτεις το 90% των περιπτώσεων που θα χρειαστείς σε κόψιμο κύκλων. Είτε για βαψίματα, μασκαρίσματα κλπ, ή για μικροσκρατσιές με φύλλα πλαστικού. Σετ punch υπαρχει ελλαδα πουθενα η μονο απ'εξω?
|
|
|
Post by Φάνης on May 19, 2018 20:40:04 GMT 2
Πολύ όμορφο Γιώργο. Ζώνες δεν είχαν τότε; Είμαι λίγο άσχετος με αυτά!
|
|
|
Post by gtziaf on May 20, 2018 10:21:56 GMT 2
Εγώ έχω αυτό... Σε συνδυασμό με ένα σετ punch & die, καλύπτεις το 90% των περιπτώσεων που θα χρειαστείς σε κόψιμο κύκλων. Είτε για βαψίματα, μασκαρίσματα κλπ, ή για μικροσκρατσιές με φύλλα πλαστικού. Σετ punch υπαρχει ελλαδα πουθενα η μονο απ'εξω? Δημήτρη λογικά θα υπάρχουν. Εγώ κάνω τη δουλειά μου με ένα πολύ φτηνό σετ των 4-5 €. Κάτι τέτοιο Αν τα ψάξεις στο bay ως "Hollow Punch Set" θα βρεις άπειρες επιλογές.
|
|
|
Post by gtziaf on May 20, 2018 10:34:11 GMT 2
Πολύ όμορφο Γιώργο. Ζώνες δεν είχαν τότε; Είμαι λίγο άσχετος με αυτά! Όχι Φάνη, δυστυχώς δεν είχαν. Η Volvo ξεκίνησε να τοποθετεί ζώνες στα αυτοκίνητα της το 1959 αλλά στους αγώνες ξεκίνησαν να χρησιμοποιούνται πιο μετά. Στη F1 δε, έπρεπε να φτάσουμε στο 67-68 για να γίνουν υποχρεωτικές. Οπότε θέλει προσοχή. Αν θες να αναπαραστήσεις ένα αγωνιστικό εποχής όπως είναι σήμερα, αναπαλαιωμένο, πρέπει να τοποθετείς ζώνες. Αυτό γίνεται για να μπορεί να κυκλοφορεί στους δρόμους ή να συμμετάσχει σε event. Αν θέλεις να το φτιάξεις στην αυθεντική του μορφή, θέλει λίγο έρευνα. Ευχαριστώ για το σχολιασμό
|
|
|
Post by Φάνης on May 20, 2018 18:53:17 GMT 2
Ευχαριστώ. Γιώργο.! Πολύ άγρια τα πράγματα τότε
|
|
|
Post by gtziaf on May 20, 2018 20:30:18 GMT 2
Ευχαριστώ. Γιώργο.! Πολύ άγρια τα πράγματα τότε Υπάρχει ένα συγκλονιστικό documentary του BBC, το Grand Prix: The Killer Years, με αυτό ακριβώς το θέμα. Δυστυχώς δεν υπάρχει, ακόμα, στο youtube ελεύθερο, αλλά μπορεί να βρεθεί. Το συνιστώ σε όσους ενδιαφέρονται για την ιστορία των gp.
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 1, 2018 21:43:00 GMT 2
Το δεύτερο μέλος των Passo Corto, όπως ίσως θυμάστε, θα πρέπει να μετατραπεί σε δεξιοτίμονο. Η διαδικασία λοιπόν που ακολουθήθηκε ήταν η εξής... Η δουλειά ξεκινά με το firewall, που περιέχει και τα ποδοστήρια. Φιλεταρίστηκε σε 5 κομμάτια, αλατοπιπερώθηκε κλπ κλπ . Ψήνεται σε χαμηλή θερμοκρασία για λίγα λεπτά! Μετά θέλει το τρίψιμο της αρκούδας, αλλά αυτό το αφήνουμε για την επόμενη συνταγή. Τα πλαϊνά τοιχώματα του μοτέρ, πρέπει να αλλάξουν θέση. Επίσης, οι θόλοι για να δείχνουν προς τα έξω, απαιτείται επιπλέον σφάξιμο... Τον πίνακα τον έφτιαξα από την αρχή με φύλλα πλαστικού, κι ένα κομμάτι του κιτ της ιταλέρι. Αλλαγές θέλει κι ο χώρος πίσω από τα καθίσματα, για να ταιριάζει με το πραγματικό. Τέλος, δανείστηκα κάποια PE, από GTO (για revell-protar), ώστε να βελτιώσω την κατάσταση του άθλιου ψυγείου. Έβαλα και 2-3 μήκη πλαστικού και βουαλά.. Αργήσαμε λίγο, να παρουσιάσουμε τη συνέχεια αλλά ο χρόνος είναι κάθε μέρα και πιο περιορισμένος. Ελπίζω, να είναι σαφής η διαδικασία που ακολούθησα, από τις φώτο που παρατίθενται. Λογικά ένα ακόμη update, πριν βάλουμε την breadvan, για το λε μανς, στον πάγκο, θα το προλάβουμε... Καλό βράδυ
|
|
|
Post by konstantinf on Jun 2, 2018 9:44:36 GMT 2
Ο καθένας με το βίτσιο του που λένε... Δεν θα ήταν πιο απλό να την κάνεις αριστεροτίμονη και να αναστρέφεις τις φωτογραφίες; Πλάκα κατά μέρος: Φοβερή δουλειά, αποτέλεσμα μεγάλης πείρας και μεγάλης υπομονής... Κάνεις τις σκρατσιές όλων ημών των υπολοίπων να φαίνονται χειροτεχνίες παιδικού σταθμού. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 2, 2018 10:39:12 GMT 2
Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για το σχολιασμό αλλά πραγματικά υπερβάλλεις φίλε μου. Έχουμε δει σκρατσιές στο φόρουμ, που δεν μπορώ ούτε να κάτσω να τις σκεφτώ, όχι να τις υλοποιήσω κιόλας. Να είσαι καλά κι ευχαριστώ και πάλι...
|
|
|
Post by alex78 on Jun 2, 2018 18:38:43 GMT 2
Καταπληκτική δουλειά και όπως πάντα κατατοπιστικός Γιώργο, έχεις τον τρόπο να τα παρουσιάζεις και τα φτιάχνεις λές και είναι το πιό απλό πράγμα στον κόσμο!
|
|
|
Post by gtziaf on Jun 3, 2018 10:17:26 GMT 2
Αλέξη, σε ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Χαίρομαι που λες ότι είναι σαφές γιατί είχα ενδοιασμούς. Τώρα όσο αφορά το πόσο απλό είναι, μάλλον βοηθάει ότι έχω φτιάξει 4-5 από τη σειρά των 250 της Italeri και ξέρω τα καλά και τα κακά του κιτ. Να είσαι καλά
|
|