|
Post by Φάνης on Apr 29, 2018 20:33:04 GMT 2
Πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα Γιώργο! Η βάση ηλεκτρολογικών υλικών που αναφέρεις τι είναι; Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on May 4, 2018 17:24:10 GMT 2
Ευχαριστώ παίδες για τον σχολιασμό. Κομ, όντως είναι από τα κλασσικά σχήματα τους παρελθόντος. Αλεξ, δεν πετυχαίνουν πάντα. Το πιο άσχημο είναι ότι υπάρχει διάθεση να φτιαχτούν κάποια κομμάτια που συνήθως λείπουν από τα κιτ, αλλά συνήθως δεν υπάρχει χρόνος. Ελπίζω να δούμε 2-3 από αυτά στην #7, αυτού του WIP. Φάνη, μπορείς να τα ψάξεις ως Cord End Terminals.
|
|
|
Post by gtziaf on May 4, 2018 17:45:34 GMT 2
Οι εργασίες συνεχίστηκαν με την #14, που θα γίνει κατά βάση από το κουτί και curbside, οπότε την πυροβόλησα. Ξεκινώντας το αμάξωμα, έπεσε αστάρι, το μπλε (μια μίξη με βάση το μπλε της tyrrell) για τη λωρίδα, ακολούθησε μασκάρισμα και στη συνέχεια ψεκάστηκε το αλουμίνιο (εδώ επιλέχτηκε το γενικής χρήσης white silver της ZP, που προσομοιάζει αρκετά καλά το χρώμα της πραγματικής). Στη συνέχεια η ξεκίνησε η διαδικασία του βερνικώματος και του γυαλίσματος. Δεν τα ξαναγράφω, τα έχω εξαντλήσει νομιζω και θα με πάρετε με τις πέτρες από τη βαρεμάρα. Όταν ολοκληρώθηκε το γυάλισμα, έβαψα τα χρωμιωμένα σιρίτια, απευθείας με το μαρκαδόρο της molotow, χωρίς να το μεταγγίσω στον αερογράφο. Στα υπόλοιπα κομμάτια του κιτ, δεν υπάρχει κάτι που δεν σας έχω δείξει σε προηγούμενες παρόμοιες κατασκευές. Πέρα από το ότι θέλουν πολύ καθάρισμα και στοκάρισμα οι εφαρμογές είναι καλές, οπότε έβαλα το "party mode" και τα πυροβόλησα σε ένα απόγευμα. Για την ιστορία, έφτιαξα μια μικρή βάση για το τζαμάκι που είχε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στο εμπρός καπό, η οποία θα εμπλουτιστεί με rivets πριν κολληθεί. Επίσης, η εταζέρα που δίνει το κιτ δεν κάνει για τις competizione εκδόσεις, οπότε έφτιαξα μια νέα με φύλο πλαστικού. Αυτά για την ώρα. Τα λέμε
|
|
|
Post by konstantinf on May 5, 2018 9:26:21 GMT 2
Τα χρώμια με μαρκαδόρο απ' ευθείας πιστοποιούν την εμπιστοσύνη του μοντελιστή στην σταθερότητα των χεριών του και το αποτέλεσμα δικαιώνει. Μένω με το στόμα ανοιχτό! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on May 5, 2018 12:47:46 GMT 2
Ωραιία πέσανε τα χρώματα Γιώργο. Έχω και εγώ τους Molotow, τους έχω χρησιμοποιήσει για μικροδουλειές, δίνουν φοβερό αποτέλεσμα, αλλά όπως γνωρίζεις δεν στεγνώνουν πλήρως οπότε δεν θέλει άγγιγμα. Ευχαριστώ για τα Cord End Terminals. Αν και έχω πολλά μεταλλικά tubes και rods της K&S (τα βρήκα πολύ φθηνά κατά την διαμονή μου στο Χιούστον), θα τα ψάξω, γιατι φαίνονται χρήσιμα για την δουλειά μας. Καλό Σ/Κ.
|
|
|
Post by gtziaf on May 6, 2018 10:21:35 GMT 2
Υπερβάλεις Κωνσταντίνε. Το σκριμπάρισμα στα πλαίσια των παραθύρων απλοποιεί τη δουλειά. Όλα τα χρώμια είναι ευαίσθητα, των aclad συμπεριλαμβανομένων. Ιδίως αν δεν τα βερνικώσεις π.χ. με το aqua gloss. Παραδόξως τα molotow, είναι αρκετά σταθερά, ιδίως αν τα χρησιμοποιήσεις απευθείας από τον μαρκαδόρο. Φυσικά θέλουν 1-2 μέρες να στεγνώσουν καλά. Τα Cord End Terminals είναι μεγάλη ανακάλυψη, αλλά τα Credits πρέπει πάνε στον jvolume
|
|
|
Post by jvolume on May 7, 2018 13:01:53 GMT 2
Δουλειά σεμιναρίου για άλλη μια φορά φίλε. Καλή η ασημί φερράρι αλλά σαν την μπλε δεν... Κλασσική φώτο με τον θεούλη Sir. Θα φτιάξεις κάτι τέτοιο?
|
|
|
Post by czt on May 7, 2018 19:14:49 GMT 2
Υπερβάλεις Κωνσταντίνε. Το σκριμπάρισμα στα πλαίσια των παραθύρων απλοποιεί τη δουλειά. Όλα τα χρώμια είναι ευαίσθητα, των aclad συμπεριλαμβανομένων. Ιδίως αν δεν τα βερνικώσεις π.χ. με το aqua gloss. Παραδόξως τα molotow, είναι αρκετά σταθερά, ιδίως αν τα χρησιμοποιήσεις απευθείας από τον μαρκαδόρο. Φυσικά θέλουν 1-2 μέρες να στεγνώσουν καλά. Τα Cord End Terminals είναι μεγάλη ανακάλυψη, αλλά τα Credits πρέπει πάνε στον jvolume Γιωργο pio molotow πηρες ? εχει τεραστια γκαμα και χανεις τα αυγα και τα πασχαλια
|
|
|
Post by alex78 on May 7, 2018 19:36:13 GMT 2
Καταπληκτική η απόδοση του ασημομπλέ και ωραίες οι 2-3 σκρατσιές που μας έδειξες για ορεκτικό Γιώργο. Έμεινα κάγκελο με τα σιρίτια, αψεγάδιαστα!! Βρίσκονται εύκολα οι Molotow? Εγώ απο μαρκαδόρους χρησιμοποιώ τους ''751'' & ''780'' της Edding, αλλά μάλλον τίθεται θέμα κουλαμάρας και όχι υλικού.
|
|
|
Post by gtziaf on May 8, 2018 16:10:08 GMT 2
Γιάννη ναι αυτή είναι, με το #7. Μόνο που οι αριθμοί είναι σε γκρι φόντο, όπως όταν το αυτοκίνητο έτρεξε στο tourist trophy. Τώρα για φιγούρες κλπ, δεν υπάρχει χρόνος ούτε να ψάξω στο ίντερνετ αν υπάρχουν. Σε μια άλλη ζωή, ίσως... Κώστα, έχω τα 1 και 2 mm. Τα σιρίτια έγιναν με τον 2, εκτός από δύο-τρία σημεία που δεν χωρούσε, οπότε χρησιμοποίησα τον 1 mm. Ένα πέρασμα στην αρχή και ένα 2ο όταν στεγνώσει. Αλεξ, η ποιότητα του χρωμίου της molotow είναι εξαιρετική. Δεν είναι θέμα κάποιας ικανότητας. Πλέον τα έχουν όλα τα μοντελομάγαζα, στο εξωτερικό τουλάχιστον. Δεν ξέρω για την Αθήνα. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό.
|
|
|
Post by gtziaf on May 8, 2018 17:05:32 GMT 2
|
|
|
Post by konstantinf on May 8, 2018 17:12:23 GMT 2
Πολύ όμορφη γίνεται! Κάτι ασπρίλες που φαίνονται στον αεραγωγό του καπό στην τελευταία φωτογραφία τιε είναι; Αντανακλάσεις; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on May 8, 2018 17:21:57 GMT 2
Πολύ όμορφη γίνεται! Κάτι ασπρίλες που φαίνονται στον αεραγωγό του καπό στην τελευταία φωτογραφία τιε είναι; Αντανακλάσεις; Καλή συνέχεια! Αλοιφή γυαλίσματος είναι Κωνσταντίνε. Έχει και σε άλλα σημεία. Όταν ολοκληρωθεί το γυάλισμα και πριν το κερί, θα τα καθαρίσω. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό
|
|
|
Post by czt on May 9, 2018 18:15:28 GMT 2
Γιάννη ναι αυτή είναι, με το #7. Μόνο που οι αριθμοί είναι σε γκρι φόντο, όπως όταν το αυτοκίνητο έτρεξε στο tourist trophy. Τώρα για φιγούρες κλπ, δεν υπάρχει χρόνος ούτε να ψάξω στο ίντερνετ αν υπάρχουν. Σε μια άλλη ζωή, ίσως... Κώστα, έχω τα 1 και 2 mm. Τα σιρίτια έγιναν με τον 2, εκτός από δύο-τρία σημεία που δεν χωρούσε, οπότε χρησιμοποίησα τον 1 mm. Ένα πέρασμα στην αρχή και ένα 2ο όταν στεγνώσει. Αλεξ, η ποιότητα του χρωμίου της molotow είναι εξαιρετική. Δεν είναι θέμα κάποιας ικανότητας. Πλέον τα έχουν όλα τα μοντελομάγαζα, στο εξωτερικό τουλάχιστον. Δεν ξέρω για την Αθήνα. Ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Θεσσαλονικη δεν βλεπεις φως στο τουνελ για να τα βρουμε? εστω αθηνα καποιος αν γνωριζει. γιωργο αν μπορεις στειλε μου σε πμ φωτο των μαρκαδορων γιατι εχει πολλους τυπους για να μην παρω κατι που δεν εχει σχεση. Το μοντελο παρα πολυ ομορφο πιστευω οτι κατι ομως δε καθεται καλα μαλλον θελει πιο πολυ γιαλισμα δε ξερω γιατι μου καθισε ετσι στο ( λες και ειμαι κριτης εργων τεχνης χαχα) ματι. Πες μας για το βερνικι διαμαντι που χρησιμοποιεις ευχαριστημενος κλπ
|
|
|
Post by alex78 on May 9, 2018 20:05:28 GMT 2
Το Rob Walker blue πραγματικά φανταστικό, τα λευκά άψογα, καλή συνέχεια φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on May 10, 2018 16:31:33 GMT 2
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό φίλοι μου. Καλό απόγευμα
|
|