|
Post by pkout on Aug 10, 2017 17:14:47 GMT 2
Πολύ καλό Νεκτάριε
|
|
|
Post by nektarios on Aug 11, 2017 13:24:00 GMT 2
Αλέξη και Παύλε, σας ευχαριστώ πολύ για τη συνεχή στήριξη! Χαίρομαι που σας αρέσει!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 21, 2017 9:50:56 GMT 2
Τεύχος 8 Χαιρετώ την παρέα, είτε αυτή βρίσκεται ακόμη σε άδεια είτε έχει επιστρέψει "εντός των τειχών". Στο σημερινό update δεν θα δείτε κάτι ιδιαίτερο, απλώς έπρεπε να τηρήσω το 15ήμερο "ραντεβού"… Στο διάστημα που μεσολάβησε από την προηγούμενη ενημέρωση έγιναν τα εξής: 1) Κατασκευάστηκαν λασπωτήρες, ώστε οι περιμετρικές προσθήκες να μην φαίνονται "άδειες". 2) Κατασκευάστηκε κιτ επιπρόσθετου ψυγείου, που θα τοποθετηθεί μετά το τελικό φινίρισμα. Επίσης, μάλλον θα γίνει και wash. 3) Βάφηκαν τα περιγράμματα των τζαμιών. 4) Βάφηκε το σκάφος με το "κλασικό" καγκουροκίτρινο, ενώ μετά το γυάλισμα (που δεν ολοκληρώθηκε ακόμη) θα βαφούν διάφορες μαύρες λεπτομέρειες. 5) Τέλος, τοποθετήθηκε στα φανάρια εσωτερική επικάλυψη από αυτοκόλλητο αλουμινόχαρτο (για να γλιτώσω τα μασκαρίσματα)… Θα ακολουθήσει γυάλισμα, και μετά ορισμένες ακόμη εργασίες, για τις οποίες όμως απαιτείται μια παραγγελία από εξωτερικό που εκκρεμεί… Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας!
|
|
|
Post by konstantinf on Aug 21, 2017 13:26:20 GMT 2
Πολύ ωραία η κατασκευή και οι σκρατσιές πολύ πετυχημένες! Και το σούπερ-σπόιλερ πίσω έδεσε μια χαρά... Μπράβο και καλά τελειώματα κι εδώ!
|
|
|
Post by pkout on Aug 21, 2017 18:50:22 GMT 2
Ιδιαίτερη περιποίηση πέφτει στο καγκούρι , λασπωτήρες και ψυγείο πολύ προσεγμένα Ερώτηση: τι είναι το αυτοκόλλητο αλουμινόχαρτο? μοντελιστικό προϊον ή κάτι άλλο?? Καλή συνέχεια Νεκ
|
|
|
Post by nektarios on Aug 22, 2017 7:57:04 GMT 2
Κωνσταντίνε και Παύλε, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σχόλια! Κωνσταντίνε, πράγματι η αεροτομή "έδεσε" πολύ καλά με το υπόλοιπο σκάφος, και δεν σου κρύβω οτι μέχρι το βάψιμο ένα άγχος το είχα, επειδή η διαφάνεια που χρησιμοποίησα είναι γενικά δύστροπο υλικό. Παύλε, το αυτοκόλλητο αλουμινόχαρτο είναι μια ειδική πατέντα για τεμπέληδες σαν κι εμένα, που βαριούνται να μασκάρουν και δεν μπορούν να πετύχουν τη γυαλάδα των χρωμάτων νίκελ όπως όλοι οι υπόλοιποι... Αυτό που χρησιμοποιώ εγώ δεν είναι μοντελιστικό (σίγουρα όμως θα υπάρχουν και τέτοια...), το είχα δει σε ένα γνωστό μου συνεργείο αυτοκινήτων και ζήτησα ένα κομμάτι (κυκλοφορεί σε ταινία, και δεν ρώτησα σε τι τους χρησιμεύει). Είναι πολύ λεπτό και εύχρηστο, πολύ γυαλιστερό και κολλάει πολύ καλά. Νομίζω οτι ειδικά για την μέσα πλευρά των φώτων (που αποκλείται να ξεκολλήσει ή να δημιουργήσει οποιοδήποτε άλλο θέμα) είναι ιδανικό. Αν σε ενδιαφέρει στα σοβαρά, μου λες και ζητάω ένα κομμάτι και για σένα (χωρίς κόστος, εννοείται).
|
|
|
Post by alex78 on Aug 25, 2017 15:53:11 GMT 2
Προχωράει πολύ όμορφα Νεκτάριε, άψογος σε όλα τα επίπεδα φίλε μου! Υ.Γ. Παύλο μοντελιστικό προιόν κατάλληλο νομίζω είναι το BMF (Bare Metal Foil) σχετικά οικονομικό και ευκολοδούλευτο πρός το παρόν το βρίσκεις μόνο εξωτερικό, αλλά σίγουρα και εναλλακτικές όπως του Νεκ δείχνουν να αποδίδουν περίφημα... Link: bare-metal.com/Video: www.youtube.com/watch?v=y_MfdJX-Nxo
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 26, 2017 10:34:01 GMT 2
Ωραίο είναι Νεκ. Λασπωτήρες, μασταρίσματα κλπ σούπερ! Το βερνίκωμα θέλει 1-2 χέρια ακόμη, πριν γυαλίσεις. Έχεις χρόνο μέχρι να έρθουν τα decals!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 28, 2017 7:35:32 GMT 2
Αλέξη και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ! Γιώργο, το επιπλέον βερνίκι θα γίνει σίγουρα, και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που έχουν διακοπεί οι εργασίες, γιατί περιμένω να τοποθετήσω πρώτα τις χαλκομανίες.
|
|
|
Post by nektarios on Sept 21, 2018 23:02:55 GMT 2
Τεύχος 9 (Τελευταίο) Χαίρετε, άπαντες! Η ταινία «Περιμένοντας τα decals» που είχα αναφέρει σε προηγούμενα… τεύχη, αποδείχθηκε τελικά θρίλερ! Αφού παραγγέλθηκαν 2 φορές, από διαφορετικούς προμηθευτές, και τελικά δεν παραλήφθηκαν ποτέ (!!), το πήρα απόφαση ότι δεν ήταν γραφτό το καγκούρι να αποκτήσει επίσημο όνομα (Spoon) και έτσι - αφού έχει περάσει πάνω από 1 έτος από την προηγούμενη ενημέρωση - αποφάσισα να το ολοκληρώσω χωρίς αυτές. Εντελώς επιγραμματικά, μασκαρίστηκαν και βάφηκαν το καπώ, η αεροτομή και τα περιγράμματα των παραθύρων (τα τελευταία με το καταπληκτικό Vallejo 74.602 Surface Primer), και τοποθετήθηκαν τα διάφορα περιμετρικά αξεσουάρ. Τέλος, το κιτ βερνικώθηκε ξανά (με 1Κ της Zero Paints) όπως είχε προτείνει ο Admin, έγινε γυάλισμα και στο τέλος διακριτικό wash με το εξαιρετικό ΑΚ075 enamel wash. Επίσης, ιδού μερικές φωτό από το εσωτερικό, αφού αυτές που είχα ανεβάσει όταν το είχα παρουσιάσει ήταν εντελώς για τον κάδο ανακύκλωσης.. Και η τελική συναρμολόγηση: Και πριν σας αφήσω, μια φωτό με το «δίδυμο» (δεν μοιάζουν και πολύ, γιατί είναι… ετεροζυγωτικά) αδερφάκι του, που είχε ολοκληρωθεί προ πολλού… Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο, την προσοχή και τον σχολιασμό σας!
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 22, 2018 7:10:25 GMT 2
Πολύ ωραίο το καγκουράκι Νεκτάριε, ακόμα και χωρίς χαλκομανίες! Συγχαρητήρια και για την υπομονή σου!!! Και, ειρήσθω εν παρόδω, ποιες είναι οι αναξιόπιστες εταιρείες για να ξλερουμε να τις αποφεύγουμε;
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 22, 2018 8:17:19 GMT 2
Νεκ, αλήθεια είναι πολύ όμορφο. Μου άρεσε το wash στις ενώσεις, αφού ιδίως στο κίτρινο χρώμα συνήθως δεν δείχνει σωστά. Το δικό σου είναι πολύ διακριτικό. Μπράβο. Και το φινίρισμα είναι πάρα πολύ βελτιωμένο. Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Sept 22, 2018 14:00:00 GMT 2
Πολύ όμορφο δείχνει Νεκτάριε. Με την ευκαιρία, το 1Κ βερνίκι της Zero πόσο ανθεκτικό είναι στο τρίψιμο-γυάλισμα; Επίσης, απλώς από περιέργεια, στα πίσω καθίσματα δεν χρειάζονταν ζώνες; Ευχαριστώ και καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by nektarios on Sept 22, 2018 16:52:24 GMT 2
Φίλοι μου Κωνσταντίνε, Γιώργο και Φάνη, σας ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σας άρεσε, γιατί για μένα ήταν ένα στοίχημα, αφού απαιτήθηκαν αρκετές μετατροπές, που δεν ήξερα σε τι αποτέλεσμα θα οδηγούσαν. Κωνσταντίνε, με τόσον καιρό που έχει περάσει από τότε που έγιναν οι παραγγελίες, και με τόσες που τις ακολούθησαν, το πιο πιθανό είναι οτι δεν θα καταφέρω να θυμηθώ αυτό που θέλεις. Το προσπαθώ όμως! Γιώργο, στο wash προσπάθησα να αποφύγω τις ακρότητες, καθώς το χρώμα από μόνο του δημιουργούσε αρκετό "μαύρισμα" στις γραμμώσεις. Φάνη, το 1Κ σίγουρα δεν είναι τόσο ανθεκτικό όσο το 2Κ (που, ως γνωστό, χρησιμοποιείται και στην.. 1:1!), ωστόσο αν καταφέρεις να αποφύγεις το έντονο orange peel και δεν χρειαστεί πολύ τρίψιμο, δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Όσο για τις ζώνες στα πίσω καθίσματα, ασφαλώς και απαιτούνταν, απλώς εφάρμοσα την πάγια τακτική μου "μην αφιερώνεις χρόνο και κόπο σε ό,τι δεν θα φαίνεται (τουλάχιστον όχι πολύ..)". Να είστε όλοι καλά!
|
|
|
Post by alex78 on Sept 26, 2018 18:38:06 GMT 2
Εξαιρετικά προσεγμένο στην κάθε του λεπτομέρεια και με φοβερό γυάλισμα Νεκτάριε! Ο κάγκουρας που σέβεται τον εαυτό του ήδη θα το λιμπίζεται... Υποψιάζομαι ότι τα τζάμια παρουσίασαν κάποια δυσκολία εφαρμογής αλλά τα έφερες βόλτα μια χαρά. Επίσης τις πλευρικές μπάρες θα τις προτιμούσα βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος για πιό sportif look.
|
|
|
Post by nektarios on Sept 27, 2018 7:47:01 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλε, για τη συνεχή παρακολούθηση και υποστήριξη! Για τα τζάμια έχεις δίκαιο, με ταλαιπώρησαν αρκετά στην εφαρμογή τους. Βάλε και το οτι οι μπροστινές κολώνες έχουν σπάσει και ξανακολληθεί (+ σκριμπαριστεί) από 3-4 φορές η καθεμιά, και καταλαβαίνεις... Τις πλευρικές μπάρες είναι αλήθεια οτι τις προτιμούσα κι εγώ στο χρώμα του αμαξώματος (και μάλιστα θα γλίτωνα και αρκετή φασαρία...), αλλά σκέφτηκα οτι ίσως θα έδειχνε κάπως μονότονο (αφού μαρσιπιέ, χερούλια, καθρέπτες κ.λπ. είναι όλα κίτρινα), και γι' αυτό αποφάσισα να τις κάνω μαύρες. Να είσαι καλά!
|
|