|
Post by pkout on Feb 13, 2017 18:14:14 GMT 2
Πόλυ ωραία και προσεγμένη δουλειά Νεκτάριε Για τις δισκόπλακες θα συμφωνήσω με τον Άλεξ, θέλουν το κατίτις τους! Αναμένουμε το επόμενο τεύχος (να κλέψουμε καμιά ιδέα ακόμα )
|
|
|
Post by nektarios on Feb 13, 2017 21:41:48 GMT 2
Αλέξη και Παύλε, σας ευχαριστώ πολύ! Αλέξη, για το σασί έχεις δίκαιο, αλλά μάλλον θα σε απογοητεύσω, αφού γενικότερα προσπαθώ να γλιτώνω χρόνο από εργασίες που τελικά δεν θα φαίνονται. Οι εξατμίσεις είναι εξαίρεση, καθώς τις χρησιμοποίησα και σαν.. πειραματόζωα για τεχνικές περίπλοκου [για τα δικά μου δεδομένα...] βαψίματος. Οι δισκόπλακες με απασχολούν κι εμένα, ήδη από τότε που τις έβαψα, και θέλουν οπωσδήποτε τόνισμα. Μάλιστα, σκόπευα να τις περάσω με το smoke της Tamiya ώστε να αποκτήσουν και μια επιπλέον γυαλάδα, αλλά επειδή είναι βαμμένες με χρώμα της AK (stainless steel), δηλαδή ίδιας βάσης, φοβάμαι μη γίνει καμιά στραβή. Το ίδιο ισχύει βεβαίως και για το εξαιρετικό enamel wash της ΑΚ που έχω και γενικά μού έχει λύσει τα χέρια. Ίσως τελικά δοκιμάσω με πολύ αραιωμένο μαύρο ματ της Lifecolor, που νομίζω οτι είναι πιο "ήπιο" σαν χρώμα. Οποιαδήποτε ιδέα για το θέμα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτη! Παύλε, πες μου ποια ιδέα θέλεις να κλέψεις κι εγώ θα κοιτάζω από την άλλη πλευρά!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 13, 2017 22:39:33 GMT 2
Πολλή δουλειά φίλε μου! Και καλή επιπλέον! Μπράβο και περιμένουμε το καγκουροπόστερ...
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 14, 2017 13:15:58 GMT 2
Ένα wash θέλουν και είναι ΟΚ Νεκ. Τι το πήρες το ζουμί Κι αν βλέπω σωστά έκανες wash στο μοτέρ του αγωνιστικού; Κάνε το ίδιο στο χατς και στα 8 δισκόφρενα! Πολύ καθαρά και όμορφα όλα, γενικά.
|
|
|
Post by nektarios on Feb 14, 2017 14:58:53 GMT 2
Κωνσταντίνε και Γιώργο, σας ευχαριστώ πολύ! Γιώργο, ήμουν σίγουρος οτι θα το έβλεπες! Στην πραγματικότητα, υπάρχει και στον κινητήρα του χάτς, αλλά είναι πιο "διακριτικό" (έχει γίνει με το "ζουμί" της ΑΚ, ενώ του αγωνιστικού είναι πιο έντονο και έχει γίνει με μαύρο της Lifecolor), και επίσης η φωτογράφηση δεν βοηθάει. Όμως θα σε μαλώσω! Μα καλά, είναι δυνατόν να σου ξεφύγει το wash που έκανα στο καζανάκι της εξάτμισης; Τα δισκόφρενα θα "γουαστούν" άμεσα!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 27, 2017 15:47:42 GMT 2
Τεύχος 5 Φίλοι μου, χαίρετε! Καθαρά Δευτέρα σήμερα, και ασφαλώς όλοι έχετε πολύ πιο ενδιαφέροντα πράγματα να κάνετε από το να ασχολείστε με τις κατασκευές μου! Ωστόσο, παρά το ότι επισήμως είναι αργία, το τεύχος κυκλοφορεί κανονικά! Στο σημερινό τεύχος, θα σας παρουσιάσω την κατασκευή του σκάφους του αγωνιστικού, ενώ στο επόμενο τεύχος θα ακολουθήσει η αντίστοιχη κατασκευή (με αρκετές σκρατσοπατέντες) του Hot Hatch. Πριν όμως από αυτά, σας δείχνω το αποτέλεσμα από το wash που έγινε στα δισκόφρενα (και στις δαγκάνες, προς τέρψιν του κ. Διαχειριστή) του Hot Hatch, με το ειδικό «ζουμί» της ΑΚ. Νομίζω όμως ότι οι δίσκοι χρειάζονται κι ένα βερνίκι για να γίνουν κάπως πιο γυαλιστεροί και αληθοφανείς. Στο αγωνιστικό, η μοναδική ουσιαστική τροποποίηση του σκάφους είναι η προσθήκη δυο υποδοχών πλήρωσης καυσίμου, αγωνιστικών προδιαγραφών. Το ενδιαφέρον της ιστορίας είναι ότι, ενώ στο κιτ αυτές δίνονταν σε πλαστικά εξαρτήματα (και συγχρόνως δίνονταν και σε χαλκομανίες), εντούτοις όχι μόνο δεν υπήρχε υποδομή για την τοποθέτηση των εξαρτημάτων (π.χ. εσωτερική χάραξη του σκάφους) αλλά αυτά δεν υπήρχαν ούτε καν στις οδηγίες! Τελικά, έγιναν αυτά: Οι υπόλοιπες εργασίες αφορούσαν χάραξη των γραμμώσεων, πολλά και μπελαλίδικα μασκαρίσματα, και ακόμη περισσότερα βαψίματα, που σας τα παρουσιάζω χωρίς περαιτέρω φλυαρίες: upload album Θα ακολουθήσουν βερνίκι και τελικές λεπτομέρειες. Και πριν σας αφήσω, ιδού και η σπέσιαλ καγκουροαφίσα που σας είχα υποσχεθεί στο προηγούμενο τεύχος: Το Skyline του Brian o’ Conner από το “Fast & Furious”. upload imageΚαι αν αυτό τουλάχιστον θεωρείται ως μια από τις πιο cult καγκουροπαρουσίες της εποχής του, δείτε και την απόλυτη κατάντια: Πραγματικά ντρέπομαι για αυτό το Honda… Ας προσπαθούσε τουλάχιστον να αναπαραστήσει κάποιο άλλο Honda, όπως π.χ. αυτό.. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο και την προσοχή σας! Καλή Μεγάλη Τεσσαρακοστή σε όλους!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 28, 2017 12:15:19 GMT 2
Αν έλειπε το ροζάκι στο τέλος θα ήταν ένα πού ενδιαφέρον update. Εκπληκτική δουλειά στο μασκάρισμα. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 28, 2017 12:53:30 GMT 2
Πολύ ωραία δουλειά Νεκτάριε! Μπράβο!
|
|
|
Post by nektarios on Feb 28, 2017 20:54:09 GMT 2
Σας ευχαριστώ πολύ, φίλοι μου, για τη συνεχή παρακολούθηση και τη στήριξη της προσπάθειας!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 1, 2017 11:47:52 GMT 2
Ο χριστος και η παναγια με τα μασκαρισματα. Μπερδευτηκα φιλε.
Η δουλειά υπέροχη και καθαρότατη.
Απλά ερώτηση, μασκάρισες πάνω απο χαλκομανίες; βερνίκωσες πρώτα και μετά μασκάρισες; Μιλησε μου :-p
Αν βαριέσαι να γράφεις τα λέμε και τηλεφωνικά
|
|
|
Post by nektarios on Mar 1, 2017 15:09:45 GMT 2
Χαίρε! Θα μιλήσουμε οπωσδήποτε τηλεφωνικά, ωστόσο σου γράφω εν συντομία τι και πώς έγινε, καθώς το μασκάρισμα με λευκό χαρτί επάνω σε λευκό αστάρι σίγουρα δεν σε βοηθάει ιδιαίτερα να καταλάβεις... 1) Ασταρώθηκε ολόκληρο το μοντέλο (με το λευκό ασταρι της Alclad) 2) Κολλήθηκαν ορισμένες χαλκομανίες (από το παλιό κιτρινισμένο σετ, αφού η επανέκδοση του κιτ δεν είχε ακόμη γίνει), για συγκεκριμένους λόγους: οι κόκκινες λωρίδες σαν "οδηγοί" για το μασκάρισμα του πράσινου, και τα σήματα με το 76 γιατί αν τοποθετούνταν μετά το πράσινο δεν θα είχαν ομοιόμορφο background. 3) Ψεκάστηκε βερνίκι (1Κ) για σταθεροποίηση των ιδιαίτερα ευαίσθητων (λόγω πολυκαιρίας) χαλκομανιών. 4)Μασκαρίστηκαν οι επιφάνειες που θα παρέμεναν λευκές και οι χαλκομανίες. Οι χαλκομανίες μασκαρίστηκαν με χαρτί και όχι με ταινία μασκαρίσματος, γιατί υπήρχε άμεσος κίνδυνος να "σηκωθούν". 5) Ψεκάστηκε το πράσινο. 6)Μασκαρίστηκε και το πράσινο. 7) Ξεμασκαρίστηκαν (με κοπίδι) τα περιγράμματα των παραθύρων και ψεκάστηκαν με μαύρο. 8) Ξεμασκαρίστηκαν τα πάντα. 9) Ψεκάστηκε ολόκληρο το μοντέλο με wet βερνίκι 1Κ για να γυαλίσει και να γίνει ομοιόμορφο. 10) Κολλήθηκαν οι υπόλοιπες (νέες) χαλκομανίες. Θα ακολουθήσουν το οριστικό βερνίκι, το γυάλισμα, το wash των γραμμώσεων και στο τέλος το πέρασμα των περιγραμμάτων με ματ βερνίκι με πινελάκι. Τώρα φαντάζομαι οτι όλα είναι ξεκάθαρα! Τα λέμε!
|
|
|
Post by Sakis on Mar 1, 2017 15:28:35 GMT 2
Πολύ δυνατά τα μασκαρίσματά σου Νεκτάριε! Όπως πάντα καθαρή δουλειά!
|
|
|
Post by nektarios on Mar 2, 2017 14:15:29 GMT 2
Ευχαριστώ φίλε! Χαίρομαι που σου αρέσει! Το επόμενο όμως update πιστεύω οτι θα σου αρέσει πολύ περισσότερο, καθώς θα είναι γεμάτο καγκουροσκρατσιές!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 2, 2017 23:38:47 GMT 2
Τώρα φαντάζομαι οτι όλα είναι ξεκάθαρα! Περίπου...
|
|
|
Post by pkout on Mar 3, 2017 19:55:18 GMT 2
Ο χριστος και η παναγια με τα μασκαρισματα. Μπερδευτηκα φιλε. Η δουλειά υπέροχη και καθαρότατη. Η πρώτη μου σκέψη όταν είδα τι έφτιαξες με το μασκάρισμα
|
|
|
Post by nektarios on Mar 4, 2017 13:39:04 GMT 2
Παύλε, σε ευχαριστώ πολύ για το τόσο θετικό σχόλιο! Το συγκεκριμένο livery (σε συνδυασμό με τις παλιές και εύθραυστες χαλκομανίες) με παίδεψε πολύ, επειδή εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να γίνει μια "νορμάλ" διαδικασία (βάψιμο - χαλκομανίες - βερνίκι - φινίρισμα) και πραγματικά χάρηκα πολύ που τελικά βγήκε κάτι αξιοπρεπές. Κωνσταντίνε, αλήθεια υπάρχουν ακόμη "σκοτεινά σημεία"; Πάντως ο Αγάπιος μού φαίνεται ικανοποιημένος από την ανάλυση.. Να είστε όλοι καλά!
|
|