|
Post by jvolume on Jan 2, 2012 10:46:52 GMT 2
Καλημέρα και καλη και δημιουργική χρονιά σε όλους μας. Χριστούγεννα και εκτός απο φαΐ και ύπνο ήταν ευκαιρία για μοντελάρισμα. Ετσι το Subaru φόρεσε τα γιορτινά του και γυαλίστηκε. Πέρασα το αμάξωμα αρχικά με το fine compound της ΤΑΜΙΥΑ και στη συνέχεια με το finish.Σε κάποια σημεία επανέλαβα την διαδικασία και μάλλον το παράκανα και φάνηκε το αστάρι αλλά ο καλός μοντελιστικός θεούλης έβαλε το χέρι του και εκεί μπαινουν χαλκομανίες . Το αποτέλεσμα ήταν καλό για πρώτη φορά και έμαθα αρκετά πράγματα.Έχω ακόμα αρκετά βέβαια. Κάποιες φώτο από το αποτέλεσμα: Απόψε μόλις κοιμηθούν τα γυναικόπαιδα ξεκινάω χαλκομανίες! καλημέρα σε όλους Γιάννης
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 2, 2012 11:11:40 GMT 2
Kαλημέρα Γιάννη, Πολύ ωραίο σου βγήκε το αμάξωμα...Άντε να παίρνουμε σειρά κι εμείς οι άσχετοι με τα αμαξώματα μπας και μάθουμε τίποτις ;D Καλή επιτυχία και με τις χαλκομανίες και περιμένουμε το τελικό αποτέλεσμα... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 2, 2012 12:25:28 GMT 2
Γιαννη καλημερα!! Μια χαρα βγηκε!! Βουρ για σηματα τωρα!!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 2, 2012 21:39:14 GMT 2
Πανέμορφο το φινίρισμα Γιάννη! Άντε τώρα να κάτσουν και οι χαλκομανίες και να πάμε για τα επόμενα project
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 3, 2012 21:23:06 GMT 2
Φοβερο ρε φιλε!!!! : : : : : : : : Μπραβο!! : : : : Οσο για το βερνικι που λες,εγω με gunze ειχα προβλημα με χαλκομανιες,μου τις ειχε ζαρωσει.Δοκιμασε καπου πρωτα.Πιστευω καλυτερα να περασεις humbrol αν δεν εχεις αλλη επιλογη. Καλη συνεχεια! : :
|
|
|
Post by jvolume on Jan 5, 2012 10:32:21 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 5, 2012 10:43:37 GMT 2
Μια χαρά Γιάννη... Μεθοδικά και προσεχτικά και δεν θα έχεις πρόβλημα... Καλή συνέχεια φίλε μου... : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 5, 2012 10:50:36 GMT 2
Μπραβο ρε Γιαννη!! Πολυ το χαιρομαι που βλεπω μοντελο σου με χαλκομανιες!!!!
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 5, 2012 13:16:06 GMT 2
Ε! ναι, τώρα μπήκε το νερό στ' αυλάκι. Και θα έλεγα με πολύ σωστό τρόπο!!
Το ...γεφύρι της Αρτας θα ολοκληρωθεί χωρίς θυσίες προβλέπω!!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 5, 2012 13:23:58 GMT 2
Ωπ! Μου είχε ξεφύγει το update!Μπράβο ρε συ Γιάννη,θαυμάζω την επιμονή και τη δουλειά σου!Πολύ καλό το αποτέλεσμα και το γυαλισμένο μαύρο δείχνει υπέροχο! Γυάλισες το χρώμα ή βερνίκωσες και μετά;Μου φαίνεται ότι κάπου το έχασα (και φταίω εγώ φυσικά ).
|
|
|
Post by jvolume on Jan 7, 2012 13:56:28 GMT 2
καλησπέρα HELP!!!! αυτες οι σταμπες αρνουνται να φυγουν.ειχα διαβασει οτι ειναι ενζυμα και φευγουν με νερο,αλλα........ σαν το σοφτερ να ελιωσε τις χαλκομανιες και να ξερασαν τα χρωματα ιδεες?
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Jan 7, 2012 14:39:49 GMT 2
τρυψιμο με micromesh δοκιμασες?εμενα μου ειχε κανει η long shine μια φορα κατι τετοιες ασπριλες αλλα με τρυψιμο εφυγαν
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 8, 2012 19:12:37 GMT 2
Γιαννη απο προσωπικη εμπειρια,πιστευω οτι μολις περασεις το βερνικι δε θα φαινεται τιποτε. Αν τριψεις προσεχε πολυ μην καταστρεψεις τη χαλκομανια. : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jan 8, 2012 19:47:51 GMT 2
Γιαννη πολυ ομορφο βαθυ μαυρο και λαμπερο βεβαια...Ωραιο βαψιμο φιλε μου και με τις χαλκομανιες θα γινει κουκλακι.Οσο για το προβλημα ισως ενα ελαφρυ τριψιματακι οπως σου ειπε ο Γιωργος να το φτιαξει...
|
|
|
Post by alex78 on Jan 8, 2012 20:36:22 GMT 2
Γιάννη μπράβο, πολύ καλό το βάψιμο/γυάλισμα σου και η τοποθέτηση των χαλκομανιών!!! Εύχομαι καλή συνέχεια...
|
|
|
Post by jvolume on Feb 27, 2012 9:53:53 GMT 2
Καλημέρα σε όλους και καλή Σαρακοστή. Επιστρέφω στον μοντελιστικό πάγκο μετά από μακρά αποχή και μπαίνω στην τελική (μακρά) ευθεία της κατασκευής. Αρχικά να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους για τα σχόλια και τις συμβουλές τους και συνεχίζω στο καινούργιο μικρό update. Η τοποθέτηση των χαλκομανιών τελείωσε αλλά, δυστυχώς, όχι χωρίς απώλειες. Πρώτα οι φώτος: Το μαύρο μοντέλο με τις κόκκινες και κίτρινες χαλκομανίες είναι πολύ εντυπωσιακό. Η αλήθεια είναι ότι το φλας τονίζει τις ατέλειες αλλά από κοντά είναι καλύτερο. Προχωράω στην ανάλυση της τοποθέτησης των χαλκομανιών και εντοπίζω τα λάθη που νομίζω ότι έκανα και επισημαίνω σημαντικά, κατά την κρίση μου, σημεία. -Οι χαλκομανίες της STUDIO 27 είναι πολύ λεπτές, στρώνουν καλά και άντεξαν σχετικά αδιαμαρτύρητα τους τόνους ζουμιών που έριξα. Τα σπασίματα θεωρώ ότι έγιναν εξαιτίας της απειρίας μου στη διαχείριση των βελτιωτικών και της πολύ μακράς αποχής από το σπορ. -Το μεγάλο πρόβλημα του μοντέλου είναι το μαύρο χρώμα. Απλά φαίνονται όλα. Και να τι εννοώ: Στο πρώτο update μου για τις χαλκομανίες αυτές είναι περασμένες με την βοήθεια του Setter της Gunze. ΑΨΟΓΟ στη δουλειά του.Οι χαλκομανίες έστρωναν τρομερά χωρίς αέρα και χωρίς κανένα ζόρισμα. Όμως το SETTER άφηνε πολλές ασπρίλες πάνω στο μαύρο χρώμα οι οποίες αρνήθηκαν να φύγουν ότι και να προσπάθησα να κάνω (νερό, οινόπνευμα, compound). Έτσι οι επόμενες χαλκομανίες, και πιο δύσκολες, περάστηκαν χωρίς βελτιωτικό στην τοποθέτησή τους παρά Softer στο τέλος. Το αποτέλεσμα ήταν τελικά στην προσπάθεια μου να τις κάνω να ακολουθήσουν καμπύλες του αμαξώματος να τις ζορίσω και να σπάσουν σε μερικά σημεία. Το σοφτερ σε μερικά σημεία έσωσε την παρτίδα σε άλλα ομως μου έκανε ζημιά γιατί πολύ απλά το παρακανα. Ετσι έιχα αλίωση χρωμάτων και επιπλέον σπασίματα. : : : : ΠΟΤΕ, ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ SOFTER ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΟΜΑΝΙΑ : : : : Το αφήνουμε να στεγνώσει τελείως και να κάνει τη δουλειά του. Τα σημάδια αυτά γίνανε γιατί είχαν μείνει κατι σταγονίτσες σοφτερ και πήγα και τις σκούπισα με μπατονέτα και έφυγε και το χρώμα μαζί. Αυτή ήταν η δυτερη μ@μ@κία στο σημείο αυτό.Η πρώτη ήταν οτι έβαλα σόφτερ εκεί κάτι που προφανώς δεν χρειαζόταν. : : Οι χαλκομανίες τοποθετήθηκαν μια - μια κάθε μέρα ώστε να μένει χρόνος ενδιάμεσα να στεγνώνουν. Τα σπασίματα στις άσπρες δε με ενδιαφέρουν γιατί θα μπουν τα νούμερα από πάνω. Στα άλλα σημεία θα προσπαθήσω να βάψω με οδοντογλυφίδα. Είμαι ήδη στην αναζήτηση σωστών χρωμάτων. Παράλληλα ετοιμάζω και δύο κουτάλια για να κάνω δοκιμές βερνικιών. Έχω σε σπρέι το Humbrol και το Marabu. Παρ΄ όλες τις ατυχίες και μ@μ@κίες που έκανα στις χαλκομανίες δεν απογοητεύομαι. Εδώ που έφτασα δεν είναι για να τα παρατήσω. Αν δεν δουλέψει σωστά το διόρθωμα με το χρώμα τότε το λέρωμα είναι μονόδρομος. (Αμάραντος ακούει?) Ελπίζω να μη σας κούρασα. Καλημέρα Γιάννης
|
|