|
Post by konstantinf on Dec 30, 2017 12:12:22 GMT 2
Όπως βλέπεις σε παρακολουθώ στενά και δεν σ' αφήνω να πάρεις ανάσα... Χε, χε, χε! Περιμένω να δω τα φάιρινγκς, γιατί στο γυμνό οι κόκκινες ζάντες με χαλάνε ολίγον τι... Καλό τελείωμα!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 30, 2017 12:48:27 GMT 2
Όπως βλέπεις σε παρακολουθώ στενά και δεν σ' αφήνω να πάρεις ανάσα... Χε, χε, χε! Περιμένω να δω τα φάιρινγκς, γιατί στο γυμνό οι κόκκινες ζάντες με χαλάνε ολίγον τι... Καλό τελείωμα! Δες την φωτογραφία της εισαγωγής στην πρώτη σελίδα Το υπό κλίμακα αύριο
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 31, 2017 12:51:11 GMT 2
Να τα πούμε... Μετά το ντεμαράζ των τελευταίων ημερών, η Ντουκάτι φόρεσε το κουστούμι της (η λύση μου, για αφαίρεση των βιδών της tamiya δούλεψε τελικά - το είχα ένα άγχος για να πω την αλήθεια) κι είναι έτοιμη για το ταξίδι της, στη βιτρίνα, αφου πρώτα γίνει μια επιθεώρηση, με καθαρό μυαλό, για να διορθωθούν κάποιες ψιλοατέλειες. Το ευχαριστήθηκα κάργα, το αποτέλεσμα αισθητικά είναι αυτό που φανταζόμουν και γενικά οι μηχανές είναι, τελικά, κόλλημα. Οπότε θα ακολουθήσουν κι άλλες . Μια φώτο για πρόγευση και περισσότερες από αύριο-μεθαύριο μαζί με σχετικό σχολιασμό για το κιτ, το GB κλπ. Ευτυχισμένο το 2018. Υγεία, ευτυχία και επιτυχίες σε όλους τους τομείς. Χρόνια πολλά
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 31, 2017 14:26:51 GMT 2
Συγχαρητήρια, αρτιότατο αποτέλεσμα ...και μέσα στον χρόνο!!! Ομολογουμένως το άσπρο φάιρινγκ σπάει κάπως την κοκκινίλα, ωστόσο παρ' όλα αυτά... Αλλά έχουμε πει: De gustibus et coloribus non est disputandum! (τι νόμιζες; πως θα μείνω στις Γραφές και τη λαϊκή σοφία;;; ) Και μια και πρόκειται να ξανακοιτάξεις μικροατέλειες, κάτι που χτυπάει στο μάτι είναι τα κερατάκια από τους αισθητήρες των πηρουνιών. Κανονικά είναι καλωδιωμένα, οπότε αν μπορέσεις να κοτσάρεις δυο καλωδιάκια που να χάνονται πίσω από το ταμπλό...
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jan 1, 2018 11:19:40 GMT 2
ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ!!! Και ναι, το λέω, γνωρίζοντας οι περισσότεροι πως οι σύγχρονες μοτό μου δημιουργούν αλεργικό σοκ... Μπράβο φίλε!!!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 3, 2018 16:26:23 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 3, 2018 18:56:08 GMT 2
Ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Οι υπόλοιπες φωτογραφίες θα ανέβουν λίαν συντόμως. Κωνσταντίνε, για τα σωληνάκια το ξέρω, απλά ξέχασα να τα πάρω μαζί μου και το να βάλω εκεί αναμονή για να προσαρμόσω αυτά που είχα, θα έδειχνε άσχημο. Έτσι, λίγες μέρες υπομονή και θα αποκατασταθεί. Για το χρώμα, αν ήθελα να έχω άλλη μια από τις 9999999492568320935 κόκκινες που έχουν φτιάξει μοντελιστές ανά το κόσμο θα πήγαινα στη σίγουρη και ασφαλή λύση. Για μένα το χρωματικό ρίσκο βγήκε και η ντουντούκα είναι από τα πιο όμορφο μοντέλα που έχω φτιάξει τα τελευταία χρόνια. Απόστολε, θα φτιάξω μια 916 άμεσα, αφενός γιατί πωρώθηκα με τις μηχανές, αφετέρου γιατί πάντα θεωρούσα την πρόγονο της 1199, το πιο όμορφο μηχανάκι και βλέποντας τη έχω αρχίσει να έχω αμφιβολίες. Οπότε θα τις βάλω δίπλα-δίπλα στη βιτρίνα για να αποφασίσω. Άλεξ, βάλτο αγόρι μου... το μηχανάκι... στη βιτρίνα
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 4, 2018 14:17:52 GMT 2
Στις καθυστερήσεις του 2017, έβαλα ξανά στον πάγκο μου την 1199 με σκοπό να την ολοκληρώσω. Έτσι, πριν φύγω διακοπές έβαψα όσο περισσότερα κομμάτια μπορούσα και αφου την φόρτωσα στο Άλφα, τη έφερα μαζί μου. Κάπου στο ενδιάμεσο την ανακάλυψε ο πιτσιρικάς κι έτσι τα περισσότερα από τα τελευταία στάδια έγιναν με τον μαμελούκο αγκαλιά. Αφού, γλύτωσε από δύο απόπειρες γραπώματος, ένα μαρσάρισμα κι ένα endo (αποδεικνύοντας την ποιότητα κατασκευής των Ιταλών ), κινδυνεύοντας να έχει την τύχη των προκατόχων της (δείτε πρώτο ποστ), τελικά μπήκε στη βιτρίνα. Και μπορεί να χρειάστηκα 21 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρώσω μια μηχανή, μετά από μια παλιά 916 της protar, αλλά δεν το κρύβω ότι ευχαριστήθηκα την κατασκευή και εντυπωσιάστηκα από το πόσο όμορφες είναι οι δίτροχες εξαδέλφες, των κουτιών (ορολογία των μηχανόβιων για τα αυτοκίνητα) που φτιάχνω συνήθως. Έτσι αποφάσισα να έχω μια μηχανή και να γρατζουνώ στον πάγκο μου. Οπότε για μένα το GB ήταν απόλυτα πετυχημένο εξυπηρετώντας τον σκοπό, να γνωρίσω μια θεματολόγια που δεν είχα πολυασχοληθεί. Χρωματικά διαφοροποιήθηκα ακολουθώντας ένα κονσεπτ που είχα στο μυαλό όπου η λευκή φορεσιά κρύβει το αγρίμι κάτω από το fairing (λύκος με προβιά προβάτου, άγγελος της victoria secret , διαλέγετε και παίρνετε), κάρμπον για τις αγωνιστικές καταβολές και κόκκινες ζάντες για το επίσημο χρώμα της μάρκας. Τέλος, η ιταλική σημαία σε σχήμα βέλους δίνει αίσθηση ταχύτητας, ακόμη κι όταν είναι ακίνητη, ενώ ταυτόχρονα υποδηλώνει τη χώρα προέλευσης. Τέλος δεν μπήκαν άχρηστα πράγματα όπως καθρέπτες, φλας, πινακίδες κλπ., που θα αλλοίωναν το σχήμα της . Ερωτεύτηκα, το καταλάβατε... Επί το προκείμενο. Οι φώτο από την 1199, παρόλο που θέλει 2-3 μικροεπεμβασούλες ακόμη (κάποια καλωδιάκια, 2-3 ρίβετς που μου ξέφυγαν και μικροδιορθώσεις σε βαψίματα - wash) Καλά τελειώματα στους υπολοίπους... Καλή Χρονιά και πάλι
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jan 4, 2018 19:17:41 GMT 2
Φίλε καλή χρονιά, εύχομαι το 2018 να φέρει και άλλα καλοφτιαγμενα μοντέλα μοτοσυκλετών σαν αυτό στην βιτρίνα σου. ΧΑΧΑ! Διάβασα χαμογελώντας τις περιπέτειες του 1199 με τον μαμελουκο!! και πραγματικά χάρηκα που γράφεις πως απολαυσες την κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας και ότι θα κάνεις αμμεσα και άλλη. Τώρα όσων αφορά πια είναι πιο όμορφη ανάμεσα στην 1199 και στην 916.. γνώμη μου είναι πως το 916 στην πολιτική του τουλάχιστον μορφή έτσι όπως βγαίνει από το κουτί της tamiya δεν έχει καμιά τύχη δίπλα στο 1199.. Aλλα αυτό θα το συζητήσουμε πάλι όταν με το καλό τα φωτογραφισεις και τα δυο πλάι πλάι τελειωμένα. Το μοντέλο τώρα είναι πολύ όμορφο, μου αρέσει που πρωτοτύπησες χρωματικά αλλά παρατήρησα πως δεν απεφυγες ένα σφάλμα που ίσως δικαιολογημενα κάνουν συνήθως μοντελιστες που δεν έχουν επαφή με πραγματικές μοτοσυκλέτες. Πρόκειται για τα grip του τιμονιού δεξιά-αριστερά τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε λάθος κλιση, φαίνεται καλύτερα στην φώτο που δείχνει την μοτο από μπροστά. Ελπίζω να μην τα έχεις κολλήσει πολύ γερά και να μπορέσεις να τα επανατοποθετησεις στης σωστές τους θέσεις, υπάρχει περίπτωση να χρειαζεται να αλλάξουν ακόμα και πλευρά. Αν πάλι δεν γίνετε! δεν τρέχει και τίποτα, πολλοί θα το δουν λίγοι θα το καταλάβουν, πάμε για άλλα χαχα!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 4, 2018 21:03:51 GMT 2
Να είσαι καλά Κομνηνέ. Χαίρομαι που σου αρέσει. Ευχαριστώ περισσότερο για την παρατήρηση. Ούτε καν λέμε..., αλλά γι' αυτό κάναμε το Gb, για να ξεστραβωθούμε. Τα grip διορθώθηκαν ευτυχώς εύκολα, οπότε θα βγάλω σχετική φώτο αύριο. Ερώτηση για το 916. Υπάρχει μπροστινό μεταλλικό πιρούνι αφτερμάρκετ (tamiya, top studio, κλπ) από άλλο κιτ που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο 916;
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 5, 2018 12:19:13 GMT 2
Απλά υπέροχο!!! θελω πολυ να δω και άλλες μηχανες από τα χερακια σου φιλε!!
Όσον αφορά την ερώτηση σου για το πιρούνι θα ήθελα κι εγώ να ακούσω την απάντηση. Ακόμα καλύτερα αν δε βαριέται ο Κομ που είναι και μαιτρ του είδους, θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα thread με ταιριάσματα των υπάρχοντων μεταλλικών πιρουνιών και σε ποια κιτ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν. Σκεφτείτε το
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 5, 2018 13:19:25 GMT 2
Ευχαριστώ Αγάπιε... Σίγουρα θα δεις κι άλλα δίτροχα μοτόρια στο μέλλον. Για το 916, θα περιμένουμε τον Κομ. Παρεμπίπτοντος, άλλαξα τη θέση των grip. Δεν είναι 100%, αλλά θα έπρεπε να επέμβω στα σωληνάκια και τα άφησα προσωρινά έτσι. Όταν φέρω τα σωληνάκια που υπολείπονται στην τιμονιέρα. θα γίνει πιο ουσιαστική και ακριβής επέμβαση και τα grip θα κολληθούν ξανά μόνιμα στη τελική θέση τους. Καλό μεσημέρι
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jan 5, 2018 13:36:47 GMT 2
Κουκλαααααα !!!!!!!
Αντε Γιωργη και στα επόμενα δίτροχα!!!
|
|
|
Post by nektarios on Jan 5, 2018 20:53:17 GMT 2
Λιτή και πανέμορφη! Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, ο χρωματικός συνδυασμός φανταστικός, νομίζω οτι δεν χρειάζεται να γράψω κάτι παραπάνω. Μπράβο φίλε και πάλι μπράβο!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jan 6, 2018 0:27:46 GMT 2
Να είσαι καλά Κομνηνέ. Χαίρομαι που σου αρέσει. Ευχαριστώ περισσότερο για την παρατήρηση. Ούτε καν λέμε..., αλλά γι' αυτό κάναμε το Gb, για να ξεστραβωθούμε. Τα grip διορθώθηκαν ευτυχώς εύκολα, οπότε θα βγάλω σχετική φώτο αύριο. Ερώτηση για το 916. Υπάρχει μπροστινό μεταλλικό πιρούνι αφτερμάρκετ (tamiya, top studio, κλπ) από άλλο κιτ που να μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο 916; Γιώργο χαίρομαι να απαντώ σε τέτοιες ερωτήσεις γιατί και εμενα με εχουν απασχολήσει πολύ τέτοιου είδους μοντες. Λοιπόν ναι, θεωρητικά και πρακτικά μπορείς να χρησιμοποιησεις αυτά τα πιρούνια στο 916 και ας ειναι πιο σύγχρονα γιατί τέτοιες βελτιώσεις τις κάνουν συχνά και οι ιδιοκτήτες πραγματικών μοτοσυκλετών σαν το 916 για να βελτιώσουν τις επιδόσεις αλλά και την εμφάνιση των μοτοσυκλετών τους. Βέβαια υπό κλίμακα δεν γινετε να χρησιμοποιησεις ενα τέτοιο πιρούνι χωρις να χρειαστεί να κάνεις μετατροπές στις τιμονοπλακες, στις βάσεις των χειριστηρίων του τιμονιου (clip on) και στο μήκος του μεταλλικού πιρουνιού ώστε το μοντέλο να στέκεστε στο σωστό ύψος. θα πρέπει επίσης να διαθέτεις και τις ανάλογες δαγκάνες των φρένων μια που όπως ξέρεις αυτές δεν δίνονται στα σετ των μεταλλικών πιρουνιών.. Διαφορετικά μπορείς να χρησιμοποιησεις ΜΟΝΟ τα πάνω ανοδιομενα τμήματα (μπουκάλες και καλάμια) του μεταλλικού πιρουνιού και να τα προσαρμόσεις στο κάτω τμήμα του πιρουνιού του κιτ κρατώντας και τις δαγκάνες του. Αν θελεις περιέγραψε μου με περισσότερες λεπτομέρειες τι θα ήθελες να κάνεις.. Επίσης αν έχεις κάποιο μεταλλικό πιρούνι και πιο? Δαγκάνες έχεις και ποιες? Επ ευκαιρία αφού έχω ενα ξεκινιμενο 916 είπα να βγαλω μερικές φώτο, στις οποίες φαίνεται το πιρούνι του 916 σε σύγκριση με ενα μεταλλικό πιρούνι απο Μ1 του 2005, βλέπουμε οτι το μήκος των "μπουκαλων" και των "καλαμιων" είναι σχεδόν ίδια, οπότε αυτό το πιρούνι με σχετικά μικρές μετατροπές θα μπορούσε να τοποθετηθεί στο 916 (προσαρμοσμενο στο κάτω τμήμα του πιρουνιού του κιτ) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν κάνουν για την δουλειά και άλλα πιρούνια. Επίσης αυτές οι φωτο μπορούν να γίνουν το έναυσμα και για άλλους για πιο ειδικές ερωτήσεις γύρο από αυτό που συζητάμε.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jan 6, 2018 0:43:37 GMT 2
Ευχαριστώ Αγάπιε... Σίγουρα θα δεις κι άλλα δίτροχα μοτόρια στο μέλλον. Για το 916, θα περιμένουμε τον Κομ. Παρεμπίπτοντος, άλλαξα τη θέση των grip. Δεν είναι 100%, αλλά θα έπρεπε να επέμβω στα σωληνάκια και τα άφησα προσωρινά έτσι. Όταν φέρω τα σωληνάκια που υπολείπονται στην τιμονιέρα. θα γίνει πιο ουσιαστική και ακριβής επέμβαση και τα grip θα κολληθούν ξανά μόνιμα στη τελική θέση τους. Καλό μεσημέρι Γιώργο και πάλι δεν είναι ενταξη, πρέπει μάλλον να έχεις βάλει ανάποδα τις βάσεις στις οποίες στηρίζονται τα χειριστήρια. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να αποσυναρμολογησεις το πιρούνι ώστε να τους αλλάξεις πλευρά. Θα πρέπει οι χειρολαβές όταν κοιτάς την μηχανή απο μπροστά να έχουν κλίση ΚΑΙ προς τα κάτω αλλά ΚΑΙ προς τα πίσω, δες πιο προσεκτικά τις πλάγιες όψεις και τα σχέδια του κιτ και θα καταλάβεις.
|
|