|
Post by gtziaf on Dec 24, 2017 12:00:52 GMT 2
Καλά ούτε κατά διάνοια Κωνσταντίνε. Προχτές έβλεπα κάποιες φώτο από την 1/4 και δεν έχουν καμία σχέση. Η τεσσάρα, είναι σχεδόν σαν την πραγματική. Το κιτ της Tamiya έχει ένα κάρο απλοποιήσεις. Το σχήμα των εξατμίσεων και το σχετικό βαθούλωμα, μπορείς να το δεις, 3-4 ποστ παραπάνω που υπάρχει φώτο της πραγματικής. Και για να αποδώσουμε τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω... Κομνηνώ! , για το εξαιρετικό καλούπωμα, των αφτερμαρκετ εξατμίσεων, που χρησιμοποίησα, αντί των πολύ μέτριων της Tamiya. φίλε μου και ευχαριστώ και πάλι Καλές γιορτές Κωνσταντίνε
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Dec 24, 2017 12:51:43 GMT 2
Χρόνια πολλά Γιώργο, καλά Χριστούγεννα!!!
Ο κινητήρας είναι υπέροχος, και οι προσθήκες (βίδες, κολιεδάκια, κλπ) βάζουν πόντους! Μου άρεσαν πολύ τα φωτοχαραγμένα του ψυγείου!!!
Καλά τελειώματα φίλε!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 24, 2017 13:09:02 GMT 2
Γιώργο, εννοούσα αυτό ( Ο): που στην αντίστοιχη, πέμπτη φωτογραφία του ποστ της 25 Μαρτίου δεν φαίνεται... Τι έγινε; "Τράβηξε" η ρητίνη;
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 24, 2017 13:45:06 GMT 2
Απόστολε σε ευχαριστώ για το σχολιασμό και τα καλά λόγια. Κωνσταντίνε με τρόμαξες Λέω την στουκάραμε την ντουντούκα. Τελικά, είναι μάλλον αντανάκλαση της κάμερας. Το έλεγξα τώρα και δεν υπάρχει τίποτα. Το "κάψιμο" που έκανα αφήνει ένα "μάτι" στο συγκεκριμένο σημείο, οπότε το polished αλουμίνιο που έχει από κάτω, λογικά αντανακλά. Είναι απίθανο πως φαίνεται Πριν το αναφέρεις ούτε το είχα προσέξει! Το κομμάτι είναι πλαστικό, όχι ρητίνη. Ρητίνη, είναι μόνο τα τελικά και το "Τ" στο κάτω μέρος της εξάτμισης. Είχα βγάλει άλλη μια φώτο από λίγο διαφορετική γωνία, δεν ξέρω αν βοηθάει. Χαίρομαι που μελετάς τόσο πολύ τις φωτογραφίες από τα μοντέλα μου. Πολύ καλύτερα από μένα, που τις πυροβολώ
|
|
|
Post by nektarios on Dec 25, 2017 13:01:41 GMT 2
Καλημέρα, και Χρόνια Πολλά! Η πολύ όμορφη δουλειά, αλλά και η "επιστροφή" σου στο κιτ μετά από αρκετούς μήνες, μου "υπενθύμισαν" την αντίστοιχη δική μου εκκρεμότητα! Πάω να ετοιμάσω update! Καλά τελειώματα, φίλε! Εύχομαι να προλάβεις πριν την αλλαγή του χρόνου! (και την εκπνοή της προθεσμίας του GB)
|
|
|
Post by alex78 on Dec 25, 2017 23:16:34 GMT 2
Βλέπω έχεις μπεί σε ''Λεμανικούς'' ρυθμούς μές στο καταχείμωνο Γιώργο! Καλά τελειώματα και ας έρθουν και του....χρόνου.... Χρόνια Πολλά και καλά φίλε, εύχομαι ότι καλύτερο!
|
|
|
Post by pkout on Dec 26, 2017 7:45:02 GMT 2
Που τα προλαβαίνεις όλα ρε μαν πόσες ώρες έχει η ήμερα σου ? Καλά για το ντουντουκι τι να πούμε, το μοτέρι είναι στα γνωστά σου καλλιτεχνικά επίπεδα Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 27, 2017 13:04:19 GMT 2
Να είστε καλά παίδες. Νεκ και Άλεξ, θα προλάβω. Νομίζω πάει καλά, οπότε αν δεν γίνει σοβαρή στραβή, δεν θα πάμε μέσα στο '18. Νεκτάριε εσύ θα προλάβεις; Αλεξ, δεν είναι κακή ιδέα ένα λε μαν μέσα στο καταχείμωνο Παύλο, δεν κοιμάμαι πολύ και δεν βλέπω τηλεόραση. Επίσης, δεν κάνω ακραία ή πολύ χρονοβόρα πράγματα. Αν ασχοληθώ σοβαρά, με πρότζεκτ που θα το "κυνηγήσω" σε λεπτομέρεια, πιστότητα και γιατί όχι ποιότητα, σίγουρα χρειάζομαι περισσότερο χρόνο. Ευχαριστώ και πάλι. Πιθανότατα κάτι θα ανέβει το απόγευμα. Χρόνια πολλά
|
|
|
Post by nektarios on Dec 27, 2017 13:20:33 GMT 2
Εγώ δεν βλέπω να προλαβαίνω, καθώς έχω αρκετά ανοιχτά "μέτωπα", από τα οποία το συγκεκριμένο δεν είναι η πρώτη προτεραιότητα. Χθες όμως υπήρξε μια θετική εξέλιξη, καθώς βόλεψε ο καιρός και ψέκασα το βερνίκι. Αν και δεν έγινε πολύ γυαλιστερό, έγινε όμως στρωτό και πιστεύω οτι δεν θα χρειαστεί καν γυάλισμα. Καλά τελειώματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 27, 2017 22:19:10 GMT 2
H συνέχεια της Ducati, με την προσαρμογή του πίσω μέρους. Πριν από αυτό έφτιαξα ένα νέο αμορτισέρ για το τιμόνι, από μήκη αλουμινίου και πλαστικού. Έβαλα και μια βίδα στον ομφαλό, αλλά ξέχασα να τη φωτογραφήσω. Για να χρησιμοποιηθεί το ΡΕ δισκόφρενο της ΤΟΡ, χρειάζεται να κοπεί ένα κομμάτι από αυτό της Tamiya. Στη συνέχεια συναρμολόγησα το πίσω ψαλίδι. Επίσης, πρόσθεσα τα κάρμπον κομμάτια, που ευτυχώς είχα κάνει στην πρώτη φάση ασχολίας μου με το μοντέλο. Τέλος, το μονομπρατσο εφάρμοσε στο πλαίσιο. Το ίδιο θα γίνει αύριο με το αντίστοιχό μπροστινό. Σίγουρα θα μπορούσε να γίνει λίγο πιο προσεκτικά και να ολοκληρώσω την δουλειά (τρύπημα) που ξεκίνησα στην αλυσίδα. Αλλά, πλεόν, αποτελεί μοντέλο διακοπών τόσο από τη δουλειά όσο και από τις παραγγελίες, και γίνεται μόνο για ευχαρίστηση. Καλό βράδυ... Τα λέμε λογικά αύριο (καλά έλεγε ο Άλεξ για λεμανίτικους ρυθμούς ) με το πιρούνι.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Dec 28, 2017 1:15:12 GMT 2
Φιλε Γιώργο πολύ όμορφο γίνεται αν και μοντέλο χαλάρωσης. Πολυ χαίρομαι που κάποιοι προχωράτε τις μοτοσυκλέτες του GB.. Μακάρι να έβρισκα και εγώ λίγη όρεξη αλλά και χρόνο να τρέξω λίγο παρακάτω το NSR. Βλέπω οτι στο 1199 το ψαλίδι και το πλαίσιο τα έκανες τελικά σκούρο γκρι, δείχνει ωραία, πιο χρώμα χρησιμοποιησες? Επίσης προτείνω να παραλλαξης τα κεφάλια απο τις σταυροβιδες σκουραινοντας τα με ένα πινελακι. Καλά τελειώματα εύχομαι. και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 28, 2017 11:25:53 GMT 2
Από την Βικιπαίδεια: Στοχανοφισμός (ο) = Σύστημα βελτίωσης της βιομηχανικής παραγωγής που αναπτύχθηκε στη Σοβιετική Ένωση. Αργότερα, ο όρος γενικεύθηκε και έφθασε να σημαίνει την αύξηση της παραγωγής (ακόμα και υπό καταναγκαστική εργασία) με μοναδικό σκοπό την κομματική επιβράβευση. Εξαιρετική δουλειά ωστόσο! Η αντικατάσταση του αμορτισέρ του τιμονιού επιβάλλονταν, καθότι το κομμάτι της Tamiya ήταν σαφώς εκτός κλίμακας. Το σύνολο πειστικότατο. Περιμένουμε εναγωνίως την ολοκλήρωση - 3 και μία!!!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Dec 28, 2017 15:33:28 GMT 2
Αντε βρε Γιωργο και θελω να ακουσω το θηριο να βρυχαται!!
Καλη χρονιαα!!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 28, 2017 21:50:40 GMT 2
Καταρχήν, ευχαριστώ για το σχολιασμό... Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε, ενάντια στην νομενκλατούρα του GB, που δεν δίνει παρατάσεις στην εργατική τάξη και τρέχουμε χρονιάρες μέρες! Κομ, Χρόνια πολλά και τις καλύτερες ευχές μου. Οι χαζό-στραβό-βίδες της Tamiya, θα καλυφτούν με φωτοχαραγμένα στο τελικό στάδιο. Το χρώμα στο μονόμπρατσο είναι το rubber black της ZP (με μια μικρή πρόσμιξη με το μαύρο αστάρι της ίδιας εταιρείας, περισσότερο για να έρθει στην υφή που ήθελα, πάρα στην απόχρωση). Κωνσταντίνε, του χρόνου θα ποστάρω από γκουλαγκ. Παναγιώτη μαρσάρουμε, μαρσάρουμε σιγά - σιγά. Πάμε τώρα στα προαναγγελθέντα. Το εμπρός ψαλίδι είναι από το βελτιωτικό της Tamiya και εφάρμοσε γάντι. Προστέθηκαν μόνο οι απαραίτητες κεφαλές για να αναπαραστήσουν τις βίδες του συστήματος. Παράλληλα φτιάχτηκε το πίσω ψαλίδι (συνδυασμός τμημάτων της TOP και του κιτ), τα ποδοστήρια αριστερά - δεξιά και η τιμονόπλακα. Όλα είναι βαμμένα με τιτάνιουμ silver της ΖΡ, εκτός του σταντ που είναι κάποιο αλουμίνιο. Τα υποσυστήματα εφάρμοσαν στο πλαίσιο μαζί με κάποια επιπλέον καλωδιώση. Τέλος προστέθηκε και το εμπρός ψαλίδι. Σύντροφοι μοντελιστές καλό βράδυ
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 29, 2017 8:50:34 GMT 2
Τι να πω; Μόνο σε μεγάλη μεγέθυνση φαίνονται οι ατέλειες - κι αυτές είναι της κλίμακας κι όχι του μοντελιστή... Άντε βάλε και τις ρόδες να πάρει σχήμα... 2 και μία!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 30, 2017 11:26:12 GMT 2
Μπήκαν και οι ρόδες Κωνσταντίνε... Καλημέρα, καταρχήν με την τελευταία συνέχεια της πανιγκάλε, πριν την δούμε, ελπίζω, ολοκληρωμένη. Άργησα λίγο αφού έπρεπε να βγουν φώτο στο φως. Εδώ αντιμετώπισα το 2ο δύσκολο σημείο στην κατασκευή (Το πρώτο ήταν η προσαρμογή των aftermarket εξατμίσεων σε σχέση με τα κομμάτια του κινητήρα και του φαίρινγκ). Έτσι παρουσιάστηκε μια μικρή δυσκολία στην προσαρμογή των δαγκανών από τα εμπρός φρένα. Η Tamiya προτείνει να μπουν αφου τοποθετηθεί ο εμπρός τροχός με τους δίσκους. Σε μένα αυτό δεν δούλευέ, πιθανόν από τη χρήση των δίσκων της ΤΟΡ. Έτσι τοποθέτησα την αριστερή δαγκάνα, έβαλα τον τροχό και στο τέλος την δεξιά. Γενικά, θέλει λίγο προσοχή και δοκιμές, το συγκεκριμένο σημείο, στην περίπτωση που ασχοληθείτε με το κιτ της Tamiya. Επίσης, δεν χρησιμοποίησα να κεντρικά ΡΕ της ΤΟΡ, για τους δίσκους, αλλά τους προσάρμοσα στα πλαστικά της Tamiya, αφου τα λέπτυνα και άνοιξα τρύπες για να μπουν τα μπουλόνια που δίνονται μαζί με το πιρούνι στο έξτρα σετάκι. Το αποφάσισα, κυρίως επειδή αυτά τα μπουλόνια, μου φάνηκαν πιο πειστικά από τα αντίστοιχα της TOP studio. Έτσι, ξεκίνησε η τελική συναρμογή με την τοποθέτηση των τροχών, του τιμονιού, της ουράς και των ηλεκτρονικών. Στα ηλεκτρονικά δεν έκανα τίποτα καθώς θα κρυφτούν πίσω από το fairing (θα είναι μόνιμα κολλημένο και δεν θα μπαινοβγαίνει). Επίσης, ποιητική αδεία, χρησιμοποίησα την χαλκομανία για τα όργανα, παρόλο που η οθόνη ανοίγει με το κλειδί της μίζας, απλά γιατί έτσι είναι πιο όμορφη. Αυτά για σήμερα. Αύριο, πρώτα ο Θεός, κάποια στιγμή θα την κλείσω και θα ανεβάσω φώτο για να πούμε τις ευχές. Καλημέρα
|
|