|
Post by alex78 on Feb 13, 2017 14:55:49 GMT 2
Πολύ όμορφα και μεθοδικά προχωράς, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Feb 13, 2017 20:05:53 GMT 2
Σουπερ προχωράει το εργαλείο, πολύ ωραίες και οι βελτιώσεις! Μην ξεχάσεις με το νυστέρι σου να αφαιρέσεις και τα μικρά γρομπαλακια περισευουμενης ρητίνης μέσα απο τις μικρές τρίγωνες εγκοπές που βρίσκονται στο μπροστά μέρος των τελικών των εξατμίσεων. Πρέπει να βρω λίγο χρονο να ποσταρω και εγω την πρόοδο απο το nsr.
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 14, 2017 13:07:01 GMT 2
Να είστε καλά. Η οργάνωση είναι εξαιτίας της ασχετοσύνης με το αντικείμενο. Κομνηνέ, καλά που το είπες γιατί νόμιζα ότι η "μπαλίτσα" ήταν λεπτομέρεια της εξάτμισης. Thanks!
|
|
|
Post by pkout on Feb 26, 2017 16:58:14 GMT 2
Πήρες φόρα και με το δίτροχο και δεν σταματάς πουθενά βλέπω!! Πολύ όμορφη και οργανωμένη δουλειά
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 26, 2017 21:24:20 GMT 2
Πήρες φόρα και με το δίτροχο και δεν σταματάς πουθενά βλέπω!! Πολύ όμορφη και οργανωμένη δουλειά Μπα, μάλλον κατηφόρα μας πήρε. Προσπαθώ να βρω μια ρημαδομέρα να βερνικώσω τα fairing, αλλά που. Ευχαριστώ για την εμψύχωση.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 14, 2017 14:27:26 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Mar 14, 2017 17:31:50 GMT 2
Κουκλί βγήκε, η σημαία πολύ ταιριαστή και το γυάλισμα μάλλον περιττό όπως αναφέρεις και εσύ!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 14, 2017 18:27:25 GMT 2
Πολύ ωραία γίνεται... Δυστυχώς το περλέ του άσπρου δεν αναδεικνύεται στις φωτογραφίες. Ελπίζω κάποια μέρα να την δώ από κοντά! Και διαπιστώνω μια διαφορά από την 1299, η οποία δεν διαθέτει χερούλια πίσω από την σέλα. Γιατί άραγε;;; Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by pkout on Mar 15, 2017 20:06:41 GMT 2
Σας τσακώσαμε κύριε διαχειριστά Ιεροσυλία να πέφτει χρώμα γιαμαχα (έστω και Μ1) επάνω στην ιταλίδα καλλονή!!! Πέρα από την πλάκα άριστο αποτέλεσμα και κρίμα που δεν φαίνεται οπως πραγματικά είναι το χρώμα
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 16, 2017 0:54:03 GMT 2
Γιώργο κουκλαρα. Και η σημαιούλα τρέλα. Το χρώμα πως σου φάνηκε? Το είχα χρησιμοποιήσει στην XJR και νομίζω ο κόκκος ήταν υπέρ του δέοντος ικανοποιητικός.
Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 16, 2017 11:45:22 GMT 2
Παίδες θα προσπαθήσω να βγάλω μια φώτο που να φαίνεται το χρώμα σωστά. Δεν το πήρα χαμπάρι γιατί τα έκανα λίγο βιαστικά όλα. Αγάπιε, ναι πολύ ωραίο το χρώμα και ίσως το πιο "on-scale" μεταλλικό της ΖΡ, από αυτά που έχω δουλέψει. Ο κόκκος αναδεικνύεται μετά με το βερνίκι. Ιεροσυλία να πέφτει χρώμα γιαμαχα (έστω και Μ1) επάνω στην ιταλίδα καλλονή!!! Αλλά, το livery της yamaha είναι ΦΙΑΤ, οπότε έρχεται και δένει Ελπίζω να μην με επικηρύξει το club ducati πέρα ραχούλας Ευχαριστώ για τα σχόλια.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 30, 2017 12:11:47 GMT 2
Συνέχεια με το πιο διασκεδαστικό κομμάτι, κατ' εμέ, στις μηχανές... το κάψιμο της εξάτμισης. Για να το κάψουμε όμως εφαρμόστηκαν κατά σειρά... Μαύρο, 2Κ, polished aluminium, μασκάρισμα σε λωρίδες (δεν ξέρω γιατί, ρωτήστε τους γνώστες), και διάφορα alclad (sephia, clear blue, burnt metal, clear red κ.α.) για τα καψίματα. Έγινε ελαφρύ wash, μπήκαν τα ελατηριάκια της top και βουαλά... Στα τελικά έβαψα το κεντρικό τμήμα με μαγνήσιο και έβαλα δυο χαλκομανίες για να τις βαφτίσω termignoni Οι δέστρες θέλουν ένα κλιψάκι στα σημεία της ένωσης, αλλά βαρέθηκα να ψάξω που τα έχω και το άφησα για μετά. Για το τέλος έχουμε τα διάφορα κάρμπον που θα δώσουν μια πιο αλήτικη εμφάνιση στο πανιγκάλε μας. Δεν είναι το 100%, αλλά νομίζω 2-3 μένουν ακόμα. Χρησιμοποίησα το 1/24 κάρμπον της ΚΑ (το καλύτερο που έχω δοκιμάσει), το σφράγισα με smoke και βερνίκι 2Κ. ΥΓ. Το ένα κομμάτι είναι τόσο μικρό που το τοποθέτησα ανάποδα για τη φωτογράφηση. ουκ γαρ έρχεται μόνο... Στο επόμενο θα ασχοληθούμε, επιτέλους, με το μοτέρ
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 30, 2017 18:29:52 GMT 2
Ωραία το προχωράς Γιώργη. Το λευκό χρώμα δείχνει όμορφο και απο κοντά σίγουρα θα είναι ακόμα καλύτερο. Μια χαρά θεωρώ πως σου βγήκαν για πρωτάρης οι σωλήνες των εξατμίσεων, σωστά κατά την γνώμη μου απεφυγες τις χρωματικές υπερβολές καμμενου μετάλλου που συνήθως δείχνουν άσχημα στην κλίμακα. Εκεί που θα κάνω την ένσταση μου είναι κατα πρώτον στο κεντρικό τμήμα των τελικών των εξατμίσεων. Πως σου προέκυψε το μαγνήσιο? τιτάνιο ήθελε και τα πλαϊνά του μπρος πίσω γυαλιστερό αλουμίνιο αλλά εντάξει αυτό δικαιολογειται σε έναν πρωτάρη στις μοτο και πιστεύω δεν θα δείχνει και τόσο άσχημα στο μάτι τελικά. Αυτά που πραγματικά θα δείχνουν άσχημα και πρέπει κατά την γνώμη μου σίγουρα να αντικατασταθουν η τέλος πάντων να βγουν και να βαφτούν με άλλη απόχρωση μετάλλου είναι τα κίτρινα ζωνάρια...Καντο σαν χάρη στον φίλο σου.. Άντε και εγώ για αντάλλαγμα θα σε αφήσω να Κάνεις φλοκινκ στην σελλα.
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 31, 2017 0:50:40 GMT 2
Σαν πρωτάρης κι εγώ έκανα του κεφαλιού μού Για κεντρικό τμήμα των εξατμίσεων είπα ότι χρησιμοποίησα το μαγνήσιο της alclad, όχι ότι της έβαψα μαγνήσιο. Χρησιμοποιώντας με βάση αλουμίνιο και όχι μαύρο αλλάζει απόχρωση και έρχεται πολύ κοντά στο τιτάνιο των μαμά Termignoni. Δεν έτυχε να έχω τιτάνιο για να το βάψω απευθείας και δεν μένω Αθήνα να πεταχτώ στο τρίγωνο να ψωνίσω ένα Για το μπροστά έχεις δίκαιο αλλά το πίσω εγώ το βλέπω white aluminium. Όπως και να έχει ήθελα να διαφοροποιηθώ αφού για το τελικό των εξατμίσεων έχω δει 30 χρωματικές διαμορφώσεις πέρα από όπως έρχονται εργοστασιακές από την Termignoni. Από κάρμπον, μαύρες, αλουμίνια, τιτάνια, χρυσά μέχρι κάτι αναδυόμενα μπλε και κόκκινα. Ότι θέλει ο κάθε τρελός κάτοχος δηλαδή, οπότε είπα να κάνω κάτι που θα διαφοροποιεί ελαφρώς και "το δικό μου" μηχανάκι. Για τη χρυσαφιά δέστρα δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Είδα στο νετ μια μηχανή με κάποιες χρυσαφιές λεπτομέρειες (και μετά βρήκα και μία με αντίστοιχες κόκκινες και είμαι σε δίλημμα) οπότε θα δω πως θα μου κάθεται στο μάτι και θα πράξω επί τόπου. Πάντως ο στόχος να προκαλεί, επιτευχθεί Στο κάθισμα δεν θα κάνω φλόκινγκ, μην ανησυχείς Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι το εξής. Το να φτιάχνεις μια αγωνιστική μοτοσυκλέτα, από ένα συγκεκριμένο αγώνα οκ, πρέπει να ακολουθηθούν πιστά οι εκάστοτε τροποποιήσεις και οι χρωματικοί συνδυασμοί, αυτό γίνεται εξάλλου και στα αυτοκίνητα. Όταν όμως μιλάμε για μια μηχανή παραγωγής, που στο τέλος καμιά δεν μένει όπως βγαίνει από το εργοστάσιο λόγω της γνωστής λόξας-αγάπης, όσων καβαλάνε δίτροχα, γιατί πρέπει να γίνει όπως είναι στο site της ducati, της Termignoni κ.ο.κ; Προσωπικά, φτιάχνω αυτή τη μηχανή όπως θα περίπου θα την μετέτρεπα, αν την είχα στο γκαράζ μου. Αυτή η οπτική, μαζί με μια άλφα χαλαρότητα, στο συγκεκριμένο θέμα, μου κάνει πιο διασκεδαστική και ελκυστική την κατασκευή. Σε κάθε άλλη περίπτωση δεν θα ασχολούμουν, σε αυτή τη φάση, με τον χρόνο που έχω, με μηχανή. Κι επειδή κάθομαι και διυλίζω τον κώνωπα στα αγωνιστικά που φτιάχνω, εδώ θέλω να το πάω διαφορετικά. Παρεμπιπτόντως, κανένα πρόβλημα με το σχόλιο του Κομνηνού, ίσα - ίσα είναι όλα πολύ χρήσιμα. Απλά ευκαιρίας δοθείσας εξηγώ την οπτική μου -χωρίς να σημαίνει ότι είναι σωστή-, με την ελπίδα να βοηθήσει και τα άλλα μέλη να ξεκινήσουν - συνεχίσουν τη συμμετοχή τους στο GB, χωρίς το άγχος της απόλυτης πιστότητας. Και με αυτά έφαγα τον χρόνο μου σε θεωρίες αντί να μοντελίζω...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 31, 2017 10:29:42 GMT 2
Φιλε είχα υπόψιν ότι αυτό το κιτ το ξεκίνησες σαν μια χαλαρωτική κατασκευή με σκοπό να ΜΗΝ ακολουθήσεις τις οδηγίες κατά γραμμα, γιαυτό και σου έγραψα σε αυτό το χαβαλετζιδικο ύφος. Για τις εξατμίσεις έγραψες οτι τις έβαψες μαγνήσιο χωρίς να αναφέρεις ότι προσπάθησες να το κάνεις να μοιάζει με τιτάνιο, ετσι εγώ θεώρησα ότι σου έχει δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι κατασκευαζονται από μαγνήσιο, συμβαίνει καμιά φορά αν κοιτάμε μέταλλα από φωτογραφίες. Μια και λέμε πάλι για τις εξατμίσεις, τις μικρές χαλκομανίες TITANIUM που μπαίνουν κάτω από τα λογότυπα της termignoni σκοπεύεις να μην τις βάλεις? Πιστεύω θα κάνουν ωραία αντίθεση πάνω στις εξατμίσεις, τι λες?
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 31, 2017 10:46:10 GMT 2
Γιώργο είχα υπόψιν ότι αυτό το κιτ το ξεκίνησες σαν μια χαλαρωτική κατασκευή με σκοπό να ΜΗΝ ακολουθήσεις τις οδηγίες κατά γραμμα, γιαυτό και σου έγραψα σε αυτό το χαβαλετζιδικο ύφος. Για τις εξατμίσεις έγραψες οτι τις έβαψες μαγνήσιο χωρίς να αναφέρεις ότι προσπάθησες να το κάνεις να μοιάζει με τιτάνιο, αν το είχες αναφέρει δεν θα είχα πει τίποτα, δεν το έκανες όμως και εγώ θεώρησα ότι σου έχει δημιουργηθεί η λανθασμένη εντύπωση ότι κατασκευαζονται από μαγνήσιο, συμβαίνει καμιά φορά αν κοιτάμε μέταλλα από φωτογραφίες. Μια και λέμε πάλι για τις εξατμίσεις, τις μικρές χαλκομανίες TITANIUM που μπαίνουν κάτω από τα λογότυπα της termignoni σκοπεύεις να μην τις βάλεις? Πιστεύω θα κάνουν ωραία αντίθεση πάνω στις εξατμίσεις. Κομνηνέ δίκαιο έχεις, δεν το περιέγραψα αναλυτικά. Ήταν λίγο στο πόδι το update επειδή είχα στάνταρ, περιορισμένο, χρόνο που έπρεπε να ποστάρω. Για το TITANIUM μου φάνηκε πολύ παρόμοια απόχρωση αλλά θα το βάλω, μάλλον. Επίσης, θα μπουν και τα rivets στις άκρες από τα λογότυπα της termignoni, όπως στη φωτογραφία στο παραπάνω ποστ. Και θα σου κάνω το χατήρι να αλλάξω τις χρυσαφιές δέστρες. Ξαναλέω, κανένα πρόβλημα με το δικό σου ποστ, το κατάλαβα το ύφος και στο ίδιο ύφος ήταν και η πρώτη δική μου απάντηση. Χαλαρά δηλαδή. Απλά βρήκα ευκαιρία να προσπαθήσω να ξεαγχώσω και τους υπόλοιπους, που πιθανόν δεν είναι τόσο σίγουροι στο να προχωρήσουν την κατασκευή τους, εξαιτίας μη γνώσης του αντικειμένου, όπως και ο γράφων άλλωστε. Καλημέρα
|
|