|
Post by nektarios on Jan 23, 2017 15:13:11 GMT 2
Όσο προχωράει προς το τέλος, δείχνει όλο και ομορφότερο! Να λέμε πλέον καλά τελειώματα;
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 23, 2017 20:16:17 GMT 2
Να 'σαι καλά Νεκτάριε, ευχαριστώ πολύ! Να λέμε πλέον καλά τελειώματα; Μπα, έχει δουλίτσα ακόμα... Από συστήματα τιμόνι και ηλεκτρικά, και μετά τα φάιρινγκς, το παρμπρίζ, τα μπροστινά φώτα και τέλος οι χαλκομανίες... Τέλος Φλεβάρη το βλέπω, εκτός κι αν με πιάσει βιασύνη .
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 23, 2017 20:59:13 GMT 2
Καλησπέρα Κωνσταντίνε. Πολύ όμορφο και καλά έκανα και ζήτησα φώτο από το πλάι. Εντυπωσιακότατες! Δύο τρία πραγματάκια... 1)Είσαι σίγουρος ότι η μεμβράνη δεν αντιδρά με το χρώμα του κιτ? Έλεγξε το γιατί 1 στις 1000 να συμβεί, θα κλαίμε όλοι μαζί. 2)Το βάψιμο του κιτ είναι όντως πολύ ωραίο, αλλά δεν έχει βάθος. Θα σου πρότεινα ένα πέρασμα με κερί αυτοκινήτου στο τέλος, που πέρα από προστασία θα σου δώσει κι ένα κλικ καλύτερο φινίρισμα. 3)Για την "κρυφή" κλειδαριά βρες μια φωτοχαραγμένη βίδα (το κεφάλι) ή με κάποιο punch and die κόψε έναν κύκλο από αλουμινοταινία, γιατί το βάψιμο σε αυτή την κλίμακα δεν... 4)Τέλος και πριν με πάρεις με τις πέτρες η ένωση στα πίσω φώτα είναι πολύ εμφανής. Νομίζω η λύση του κιτ δεν είναι αρκετή εδώ. Θέλει στοκάρισσμα, τρίψιμο, μασκάρισμα τα διαφανή αν δεν μπορούν να μπουν μετά και βάψιμο. Ελπίζω να μην σε κούρασα. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 24, 2017 19:28:25 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο, ΟΚ και στα τέσσερα σημεία (η μεμβράνη μετά από 10 μέρες δεν αντέδρασε χημικά - θα ήταν και περίεργο μιας και συνήθως ακουμπάει σε φαγητά. Ωστόσο την έβγαλα και θα την βάζω μόνο όταν μαστορεύω εκεί στα πέριξ...). Η ιστορία με τον αρμό στα πίσω φώτα μου τα σπάει λίγο, αλλά έχεις δίκιο. Κι έτσι επιβεβαιώνεται αυτό που έλεγα στον Νεκτάριο ότι τα τελειώματα δεν κοντεύουν...
|
|
|
Post by pkout on Jan 25, 2017 16:32:55 GMT 2
Καλησπέρα Κωνσταντίνε, μπορεί το ταμπελάκι να λέει UCATI (!) αλλά στα χέρια σου έγινε πραγματικό DUCATI Καλή συνέχεια με την κούκλα
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 25, 2017 18:54:01 GMT 2
Ευχαριστώ Παύλο, να 'σαι καλά! Όσο για τη συνέχεια, ελπίζω να είναι πιο εύκολη από το δικό σου εγχείρημα με το Fiatάκι!
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 28, 2017 10:51:54 GMT 2
Λίγα πράγματα σήμερα λόγω ολιγοήμερης απουσίας αλλά κι επειδή χρειάστηκε να επανέλθω στο στέλεχος των πίσω φώτων για να εξαλείψω τον εμφανή αρμό, όπως συνέστησε κι ο admin... Χρειάστηκε λοιπόν να αποσυναρμολογήσω όλο τον φορέα για να ξεχωρίσει το στέλεχος και να μην πειραχτούν τα διαφανή κατά το στοκάρισμα - τρίψιμο - βάψιμο. Ευτυχώς, το Black Silk Mat της Duplicolor που χρησιμοποίησα απεδείχθη συμβατότατο με το original χρώμα του μεταλλικού κομματιού... Στον λίγο χρόνο που απέμεινε ασχολήθηκα με το... καπάκι του ρεζερβουάρ που αποτελείται από κάμποσα κομμάτια. Αξιοσημείωτο εδώ είναι ότι για να αποδώσω το χρώμιο χρησιμοποίησα για πρώτη φορά το σπρέι "χρώμιο effect" της Duplicolor με πολύ καλά αποτελέσματα. Βέβαια η επιφάνεια απέχει στην γυαλάδα από το καπάκι του σπρέι και το κομμάτια, ακόμα και μετά από μια βδομάδα στέγνωμα, χρειάζονται απαλό πιάσιμο, αλλά στο σύνολό της αυτή η επιλογή είναι καλύτερη από το Humbrol Chrome Silver που χρησιμοποιούσα μέχρι τώρα. Μένει να συγκριθεί αυτή η επιλογή με τα χρώμια της Alclad (που για μένα ωστόσο δεν παίζουν λόγω μη χρήσης αερογράφου). Άνευ άλλων σχολίων λοιπόν ιδού το αποτέλεσμα: Καλό ΣΚ και τα λέμε από βδομάδα με λεπτομέρειεςτου μπροστινού μέρους της μηχανής!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 28, 2017 12:22:11 GMT 2
Εμένα μια χαρά μου φαίνεται το αποτέλεσμα Επίσης, για τα φώτα, τώρα που το σκέφτομαι, μπορείς να μην τα βάλεις και καθόλου. Αλητεία λέμε Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 28, 2017 15:13:32 GMT 2
Επίσης, για τα φώτα, τώρα που το σκέφτομαι, μπορείς να μην τα βάλεις και καθόλου. Αλητεία λέμε Ε, αλητείες τώρα στην ηλικία μου...
|
|
|
Post by alex78 on Jan 29, 2017 12:38:03 GMT 2
Κωσταντίνε έχασα τα δυό-τρία τελευταία επεισόδια αλλά βλέπω προχωράει μιά χαρά το θηρίο! Για το θέμα του ''UCATI'' επικοινώνησες με την εταιρεία μήπως ήταν προβληματική η παρτίδα και μπορούσαν να στο αντικαταστήσουν...? Στην προσεχή συνάντηση θα ήταν χρήσιμη μια διατριβή στο θέμα Dumplicolor και γενικότερα στα sprays...
|
|
|
Post by konstantinf on Jan 29, 2017 12:59:02 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξη! Για το θέμα του ''UCATI'' επικοινώνησες με την εταιρεία μήπως ήταν προβληματική η παρτίδα και μπορούσαν να στο αντικαταστήσουν...? Στην προσεχή συνάντηση θα ήταν χρήσιμη μια διατριβή στο θέμα Dumplicolor και γενικότερα στα sprays... Δεν ήταν προβληματική η παρτίδα... Το ίδιο λάθος υπήρχε και στην παρτίδα που χρησιμοποίησε ο Paul Koo πριν ένα χρόνο για να φτιάξει το DVD με τις οδηγίες... Κι αυτός έχει απευθείας κονέ με την Pocher και διάφορες άλλες ατέλειες διορθώθηκαν μεταξύ πρώτης και δεύτερης παρτίδας. Αλλά να αλλάξει καλούπι έχει κόστος, οπότε... Σχετικά με τα σπρέι στη διάθεση σας όποτε θέλετε!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 4, 2017 10:50:09 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Feb 6, 2017 12:11:04 GMT 2
Το αποτέλεσμα δεν έρχεται εύκολα, αλλά σε δικαιώνει απόλυτα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 6, 2017 12:45:30 GMT 2
Ευχαριστώ Νεκτάριε! Αν και με πόναγε η μέση μου δυο μέρες μετά το βίδωμα των καθρεφτών, το χαίρομαι κι εγώ!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 8, 2017 15:23:29 GMT 2
Τη βλέπεις και τη χαίρεσαι, κούκλα η άτιμη, άντε η ουρά έμεινε....
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 8, 2017 18:27:41 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξη, να 'σαι καλά! Ελπίζω το τελείωμα να μην είναι η γνωστή αχλάδα...
|
|