|
Post by alex78 on Dec 21, 2016 13:54:57 GMT 2
Μερακλίδική δουλειά Κωσταντίνε. Αυτό που μου αρέσει πολύ σε όλες τις δουλειές σου είναι η επεξηγηματική σου νοοτροπία που μας βοηθάει εκτός των άλλων να αποκτούμε και μηχανολογικές γνώσεις. Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 22, 2016 9:39:49 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξη, να 'σαι καλά! Αυτό που μου αρέσει πολύ σε όλες τις δουλειές σου είναι η επεξηγηματική σου νοοτροπία που μας βοηθάει εκτός των άλλων να αποκτούμε και μηχανολογικές γνώσεις. Όπως είναι γνωστό, πρώτα βγαίνει η ψυχή κι έπειτα το χούι...
|
|
|
Post by pkout on Dec 23, 2016 10:14:27 GMT 2
Καλημέρα Κωνσταντίνε, Δεν ξέρω αν είναι λόγω κλίμακας (1/4) αλλά αν κάποιος μου έλεγε ότι οι φωτο είναι από την 1/1 δεν θα είχα κανένα λόγο να μην τον πιστέψω. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 23, 2016 19:23:09 GMT 2
Ευχαριστώ Παύλο, μερικές φορές έχω κι εγώ την εντύπωση πως δουλεύω σε συνεργείο την 1/1... Να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 24, 2016 20:23:47 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Dec 24, 2016 21:44:18 GMT 2
Κωσταντίνε αντεύχομαι για ευλογημένες και δημιουργικές γιόρτες! Το ομορφότερο δώρο πάντως το έλαβες, να χαίρεσαι την εγγόνα σου φίλε μου και να είναι πάντα ευτυχισμένη και καλότυχη! Στα της κατασκευής τώρα πολύ ποιοτικό έδειξε το μπροστινό σύστημα. Οι δισκόπλακες και οι δαγκάνες με τι βάφτηκαν...? Το carbon στο φτερό είναι εργοστασιακό...?
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 25, 2016 11:00:44 GMT 2
Ευχαριστώ Αλέξη, να 'σαι καλά! Οι δισκόπλακες είναι άβαφτες, από ανοξείδωτο μέταλλο που τρίφτηκε λίγο με σμυριδόπανο για να γίνει το σατινέ. Οι δαγκάνες είναι επίσης μεταλλικές και έρχονται βαμμένες εργοστασιακά σε απομίμηση χυτοσίδηρου. Βάφτηκαν μόνο τα λογότυπα με κόκκινο gloss της Humbrol που όταν στέγνωσε περάστηκε με μπατονέτα υγραμένη με διαλυτικό για enamel για να καθαρίσει ό,τι είχε ξεχειλίσει. Το κάρμπον στο φτερό και τα πλαϊνά είναι τω όντι εργοστασιακό. Με έχεις να μπορώ εγώ τέτοιο φινίρισμα;;;
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Dec 25, 2016 12:24:00 GMT 2
Πολύ ωραίες δουλειές Κωνσταντίνε με πολύ μεράκι(πιάνουν τα χέρια σου)αλλά πιο πολύ σε χαίρομαι για τα πολύ ακριβά σου μοντέλα.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 25, 2016 13:25:01 GMT 2
Ευχαριστώ Βαγγέλη να 'σαι καλά!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 29, 2016 13:23:34 GMT 2
Εξαιρετικό δείχνει Κωνσταντίνε. Οι δίσκοι φανταστικοί και ο κάρμπον προφυλακτήρας προσφέρει πόντους στο αποτέλεσμα. Έχω εντυπωσιαστεί πραγματικά από τους Ιταλούς. Μοιάζει από τα καλύτερα κιτ που έχω δει γενικώς και το αξιοποιείς στο έπακρο.
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 29, 2016 18:01:35 GMT 2
Ευχαριστώ για τα καλά λόγια Γιώργο, αν και στο στάδιο αυτό οι παρεμβάσεις μου ήταν ελάχιστες - πλην της προσεκτικής συναρμολόγησης. Όπως είπα και στον Αλέξη, η τοποθέτηση των κάρμπον ήταν εργοστασιακή. Όσο για την "ιταλική" πατρότητα του κιτ, δεν είμαι σίγουρος. Όσο κι αν ο Arnaldo Pocher ήταν Ιταλός, σήμερα η εταιρεία είναι ένας από τους κλάδους της αγγλικής Hornby, ενώ, απ' όσο ξέρω, τα κιτ παρασκευάζονται - που αλλού; - στην Κίνα. Αυτό δεν αφαιρεί βέβαια τίποτα από την όντως εν γένει εξαιρετική ποιότητα του κιτ.
|
|
|
Post by pkout on Dec 29, 2016 21:46:12 GMT 2
Καταρχήν να σας ζήσει το νέο μέλος της οικογένειας, να είναι υγιής και καλότυχη στην ζωή της! Στα του update τι να πούμε? Απλά , κάθε παρουσίαση της προόδου των εργασιών είναι στο γνωστό υψηλότατο στανταρ που μας έχεις συνηθίσει Καλή χρονιά να έχεις
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 29, 2016 22:46:13 GMT 2
Κωνσταντίνε να την χαίρεστε την μικρή, να έχει πάντα υγεία και να είναι καλότυχη!
Πολύ όμορφα προχωρά η κατασκευή! Προσεγμένο δέσιμο...όλα μια χαρά!
Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 30, 2016 12:48:35 GMT 2
Παύλο, Αλέξανδρε, ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια, το ενδιαφέρον σας και τις ευχές σας! Να 'στε καλά!
|
|
|
Post by konstantinf on Dec 31, 2016 13:27:35 GMT 2
Κατ αρχήν χαρούμενη Πρωτοχρονιά και το 2017 να φέρει σε όλους πριν απ' όλα υγεία, και ό,τι ποθεί ο καθένας απο 'κει και πέρα: Μια καλή και καλοπληρωμένη δουλειά, ένα παιδάκι, μια/έναν σύντροφο, το τζακ ποτ, ... λέμε τώρα! Να είναι ελπιδοφόρο, να σταματήσουν πια οι πόλεμοι, οι λιτότητες, η προσφυγιά, οι κάθε είδους ρατσισμοί. Και να βγούν καλά καινούργια μοντέλα στην αγορά! Στο θέμα μας τώρα: Τη βδομάδα που πέρασε ξεκίνησε η κατασκευή της πίσω ανάρτησης, αρχικά με το ψαλίδι και τον πίσω τροχό. Το ψαλίδι συναρμολογήθηκε με μόνη παρέμβαση την προσθήκη ενός χιτωνίου από φύλλο ορειχάλκου στον άξονα του βραχίονα για να μειωθεί το παίξιμο λόγω διαφορετικών διαμέτρων: Στη συνέχεια ετοιμάστηκε ο άξονας του τροχού, με το δίσκο του δισκόφρενου και τις δαγκάνες (ίδια προετοιμασία όπως για τον μπροστινό τροχό και προσθήκη του αισθητήρα ABS. Κι εδώ χρειάστηκε ένα χιτώνιο ορειχάλκου γύρω από τον άξονα που παίζει ταυτόχρονα ρόλο κουζινέτου: Ο τροχός μετά από τρίψιμο με σφουγγαράκια 3Μ και ζέσταμα στο σεσουάρ για να μαλακώσει περάστηκε στη ζάντα του στην οποία προστέθηκαν οι διάφορες χαλκομανίες. Συνολικό βάρος τροχού (ζαντολάστιχο μόνο) 1100 γραμμάρια: Στο στάδιο αυτό συναρμολογήθηκε το σταντ για να αρχίσει να στηρίζεται κάπου το σύνολο που έχει ξεπεράσει τα 3,5 κιλά... Και ιδού το σύστημα τροχού-ψαλιδιού πάνω στο σταντ: Η συνέχεια με το αμορτισέρ και το μοντάρισμα με τον κινητήρα από βδομάδα. Να 'στε όλοι καλά!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Dec 31, 2016 23:11:24 GMT 2
Να σας ζήσει το νέο μέλος Κωνσταντίνε, και να απολαύσετε όλοι μαζί μία υπέροχη ζωή!!! Η δουλειά σου απολαυστική από κάθε άποψη... Καλή χρονιά!!! Απόστολος
|
|