|
Post by alex78 on Feb 21, 2017 14:53:40 GMT 2
Συμφωνώ με τον Γιώργο. Θα είναι κρίμα να χαθεί τόση λεπτομέρεια και εύρος προσωπικής δουλειάς πίσω απο πλάστικά...
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 21, 2017 19:05:10 GMT 2
Καλά βρε παιδιά, μην αγχώνεστε... Όπως είπα θα δω πώς φαίνεται το βγαλμένο φάιρινγκ μέσα στο κουτί κι αν είναι αισθητικά ανεκτό θα το επιχειρήσω. Το "πρόβλημα" είναι ότι καθώς το μοντάρισμα των φαίρινγκς θέλει να σηκωθεί η μηχανή σούζα (πιάνουν με τρεις βίδες από κάτω...), αν δεν το μοντάρω τώρα, δεν θα το μοντάρω ποτέ...
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 25, 2017 19:05:25 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους! Στο σημείο αυτό τελειώνει μια από τις πιο ευχάριστες κατασκευές που έχω κάνει τα τελευταία χρόνια. Το κιτ ήταν προσεγμένο και παρουσίασε ελάχιστες ατέλειες που κι αυτές διορθώθηκαν σχετικά εύκολα. Με το φόρεμα των φάιρινγκς που έγινε την περασμένη εβδομάδα και το κόλλημα των τελευταίων χαλκομανιών (από τα πιο δύσκολα εγχειρήματα, μιας και οι μεταλλικές "αρπάζουν" τάχιστα πάνω στην επιφάνεια και απαιτούν ξεκόλλημα από το χαρτί χιλιοστό με χιλιοστό για να μη στραβώσουν...) ολοκληρώθηκε το μοντέλο. Για να μονταριστούν τα φάιρινγκς χρειάστηκε - όπως είχα προείδει - να σηκωθεί η μηχανή σούζα: ...αλλά και πάλι χρειάστηκε άλλο ένα ζευγάρι χέρια (στην συγκεκριμένη περίπτωση της καλής μου συζύγου) για να βιδωθεί η τελευταία βίδα. Έπαιξα για κάμποσο διάστημα με τη σκέψη να αφήσω την μια πλευρά ακάλυπτη, αλλά τελικά το ένα φάιρινγκ "χυμα" μέσα στο κουτί ήταν αντιαισθητικό. Αν ποτέ χρειαστεί, μπορεί να αφαιρεθει σχετικά εύκολα το επάνω μέρος των φάιρινγκς, ξεβιδώνοντας 7-8 βίδες από κάθε πλευρά. Και να λοιπόν το αποτέλεσμα στο κουτί του: Οι φωτογραφίες " στη φύση" βρίσκονται στην γκαλερί του GB. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας για το ενδιαφέρον και τις υποδείξεις σας γι αυτήν την κατασκευή τους τελευταίους 4 μήνες. Ραντεβού οσονούπω στα αυτοκίνητα, για ένα καινούργιο πρότζεκτ, ελπίζω εξ ίσου ενδιαφέρον... (σε αντίθεση με τον Αγάπιο δεν πάω για δεύτερη μηχανή!) Καλά ξαποκρέματα και καλή Σαρακοστή!
|
|
|
Post by alex78 on Feb 26, 2017 12:26:19 GMT 2
Κωσταντίνε με την μεθοδικότητα και την εμπειρία σου μας χάρισες ένα υπέροχο ταξίδι με αυτή την θαυμάσια κατασκευή! Η ''φυσική'' φωτογράφηση σε διχάζει επικίνδυνα νομίζοντας εύκολα οτι βλέπεις το πραγματικό. Σίγουρα η βιτρίνα σου απο εδώ και στο εξής θα δείχνει ομορφότερη. Υ.Γ. Δεν θα ρωτήσω το επόμενο, θα περιμένω την έκπληξη....
|
|
|
Post by pkout on Feb 26, 2017 16:48:44 GMT 2
Καταπληκτική και πανέμορφη κατασκευή Κωνσταντίνε Οι 4 μήνες άξιζαν την προσπάθεια Είμαι σίγουρος ότι και αν επιλέξεις για το επόμενο project θα μας παρουσιάσεις ακόμα ένα εκπλητικό αποτέλεσμα
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 26, 2017 18:31:22 GMT 2
Αλέξη και Παύλο ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια! Είναι αλήθεια ότι φόρτωσα μια από τις φωτογραφίες στο κινητό μου για να κάνω επίδειξη "της μηχανής μου, που αυτές τις μέρες είναι στο συνεργείο..." χα-χα!
Όσο για τη "βιτρίνα μου", προς το παρόν ψάχνω χώρο στο σπίτι για να τοποθετήσω το κουτί...
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 26, 2017 21:32:29 GMT 2
Στο σκρίνιο!, στο σαλόνι με σεμέν από κάτω Που άλλου; Πολύ ωραία, εγώ ούτε 24άρι δεν τελειώνω σε 4 μήνες Η ιδέα για μέταλ τρανσφερ της Pocher δεν με άρεσε, αλλά δεν βλέπω κι άλλη λύση, σε προ-βαμμένο αμάξωμα. Εκτός αν πήγαιναν σε αυτοκόλλητο βινύλιου που βάζουν στα κανονικά αγωνιστικά, φόρμουλες κλπ. Επίσης, περίμενα καλύτερα λάστιχά (ιδίως το πίσω) από τους Ιταλούς. Γενικά το κιτ με εντυπωσίασε και η δουλειά σεμιναριακή. Να τη χαίρεσαι στη βιτρίνα σου
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 27, 2017 8:45:32 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο, να 'σαι καλά! Μάλλον στο σαλόνι θα μπει, αλλά όχι με σεμεδάκι Η ιδέα για μέταλ τρανσφερ της Pocher δεν με άρεσε, αλλά δεν βλέπω κι άλλη λύση, σε προ-βαμμένο αμάξωμα. Εκτός αν πήγαιναν σε αυτοκόλλητο βινύλιου που βάζουν στα κανονικά αγωνιστικά, φόρμουλες κλπ. Επίσης, περίμενα καλύτερα λάστιχά (ιδίως το πίσω) από τους Ιταλούς. Το πάχος των αυτοκόλλητων βινυλίου νομίζω θα ήταν εκτός κλίμακας... Τα λάστιχα της Pocher είναι αυτό που είναι: Από σκληρό πλαστικό για να αντέχουν το βάρος Αυτό προσδίδει ιδιαίτερη υφή/όψη και κάνει και την αφαίρεση των ατελειών δυσκολότερη. Τι να κάνουμε;;;
|
|
|
Post by nektarios on Feb 27, 2017 16:22:19 GMT 2
Εξαιρετική δουλειά και εξαιρετικό αποτέλεσμα! Και μάλιστα σε ελάχιστο - κατά τα δικά μου μέτρα τουλάχιστον - χρονικό διάστημα! Σίγουρα ένα κομψοτέχνημα που κάθε βιτρίνα - και κάθε μπουφές! - θα ήθελε να έχει!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 27, 2017 19:30:51 GMT 2
Ευχαριστώ Νεκτάριε, να σαι καλά! (κι ελπίζω να μην σε πονέσουν τα χέρια σου από τα πολλά παλαμάκια...)
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Feb 28, 2017 11:40:25 GMT 2
Πολυ ωραια δουλεια Κωνσταντινε
Γεματο Μοντελο,με φοβερη λεπτομερεια, θα γεμιζει την θεση που θα το βαλεις, και παλι μπραβο!!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 28, 2017 12:57:10 GMT 2
Να 'σαι καλά Παναγιώτη, ευχαριστώ πολύ!
|
|
|
Post by manos13 on Mar 1, 2017 14:19:18 GMT 2
Απλα φοβερη δουλεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 1, 2017 20:33:37 GMT 2
Ευχαριστώ Μάνο, να 'σαι καλά! Βοηθάει και το κιτ όμως, αν το προσέξεις λίγο...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Mar 11, 2017 16:42:55 GMT 2
Πραγματικό αστέρι έγινε ΜΠΡΑΒΟ!! Πολυ θα ήθελα κάποια στιγμή να σε δω να φτιάχνεις και κάποια από τις πολύ ποιοτικές εννιαρες της HIRO.
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 11, 2017 18:31:57 GMT 2
Ευχαριστώ Κομνηνέ, να 'σαι καλά! Πολυ θα ήθελα κάποια στιγμή να σε δω να φτιάχνεις και κάποια από τις πολύ ποιοτικές εννιαρες της HIRO. Δεν ταιριάζει βρε παιδί μου με τα υπόλοιπα μου, αλλιώς θα το 'θελα... Αλλά ποιος ξέρει;;;
|
|