|
Post by gtziaf on Oct 13, 2016 22:34:02 GMT 2
Αγαπητοί μου συμφορουμίτες με χαρά, υπερηφάνεια κι ελπίδα, σας παρουσιάζω το σημαντικότερο, ίσως, θέμα του φόρουμ μας... Αυτό που αφορά τις κατασκευές των βλασταριών μας! Πως θα λειτουργήσει: - Στο θέμα αυτό δημοσιεύουμε φωτογραφίες από δουλειές (ολοκληρωμένες ή μη), από τη φάση εργασιών (π.χ. τα τζαναβάρια μας κόβουνε κομμάτια από τα πλαίσια) ή ότι άλλο κρίνουμε εμείς σκόπιμο. - Οι δημοσιεύσεις γίνονται όλες στο ίδιο θέμα (το παρόν) - το στυλ που χρησιμοποιούμε στο LM G.B. - Η θεματολογία είναι ελεύθερη, περιλαμβάνονται δηλαδή και military θέματα. - Δεν χρειάζεται αναλυτική παρουσίαση ή πλήρες WIP. Μια φώτο, μια ιδέα και δύο λόγια για την προσπάθεια. - Προφανώς η ποιότητα δεν παίζει ρόλο. Το να δοθεί το έναυσμα έχει σημασία. - Ποστάρουμε εμείς κι όχι τα παιδιά μας. Εκτός αν αφορά μεγαλύτερους μαθητές, που έχουν φυσικά την άδεια των γονιών τους. - Καλό είναι να αποφεύγουμε να δημοσιεύουμε φωτογραφίες των παιδιών μας για τους γνωστούς λόγους προστασίας της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας. - Μέσω του παρόντος θα "τρέξουν" κάποιες δραστηριότητες σε σχέση με τη διάδοση του μοντελισμού. Οι ιδέες και οι προτάσεις σας, είναι απαραίτητες. Προφανώς ο εμπλουτισμός του παρόντος απαιτεί προσωπικό κόπο και χρόνο, αλλά αξίζει τον κόπο αν θέλουμε να μεταδώσουμε τον μοντελισμό, στα παιδιά μας, τα ανίψια μας, τα εγγόνια μας (Νεκ, για σένα λέω ). Αλλά, νομίζω αξίζει αυτόν τον κόπο και γιατί όχι ο ένας να παρακινήσει τον άλλο, σε έναν άτυπο "διαγωνισμό" ευγενούς άμιλλας μεταξύ μας και η προσπάθεια του ενός να παραδειγματίσει τους υπόλοιπους. Σας ευχαριστώ όλους για την τροφοδοσία με ιδέες και ενέργεια ώστε να ξεκινήσει το παρόν. Ας ξεκινήσουμε ένα μοντέλο μαζί με το παιδί μας ή το ανίψι μας... Let's junior modelling
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 14, 2016 17:27:12 GMT 2
Κάνω μια αρχή με το πρώτο μοντέλο του ανιψιού Τάσου (9 χρονών). Είναι η Yamaha R1 από το κιτ της Heller στην 1/24. Έγινε το καλοκαίρι και την έφτιαξε εντελώς μόνος του, κάτι που είναι προφανές. ΥΓ1. Του είχα υποσχεθεί ότι θα την ανεβάσω, οπότε ελπίζω να ενθουσιαστεί. ΥΓ2. Το κιτ είναι του Αλέξη (alex78). Μου το είχε στείλει για το μάθημα αλλά περίσσεψε, οπότε την αξιοποίησα ανάλογα. Ευχαριστούμε alex Τι λέτε;
|
|
|
Post by nektarios on Oct 14, 2016 21:32:28 GMT 2
Επιτέλους, να η ευκαιρία για να δούμε και military θέματα στο ScW! Φίλε, είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που βλέπω να υλοποιείται μια ακόμη αξιέπαινη πρωτοβουλία σου! Είναι νομίζω αυτονόητη η αξία τού να δώσουμε ένα κίνητρο στα παιδιά μας για να ασχοληθούν - και - με κάτι άλλο εκτός από την εικονική πραγματικότητα των κάθε λογής οθονών και πληκτρολογίων που σχεδόν μονοπωλούν πλέον τον ελεύθερο χρόνο τους. Τα εγγόνια μου δεν έδειξαν ακόμη κάποιο ενδιαφέρον για τη νέα πρωτοβουλία, τα παιδιά μου όμως έχουν ήδη εκδηλώσει την επιθυμία τους να συμμετάσχουν, κυρίως δε ο μικρότερος, καθώς ο μεγάλος - μετά από ένα σύντομο «πέρασμα» από τον μοντελισμό - έχει πλέον αφοσιωθεί στη ρομποτική και τα LEGO Mindstorms (τα οποία όμως φαντάζομαι ότι εκφεύγουν της θεματολογίας του φόρουμ…). Σύντομα λοιπόν θα έχετε νέα μας… Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια πρόταση, ως προς το στυλ του θέματος: ναι μεν αντιλαμβάνομαι ότι το «LM style» βοηθάει στην ευελιξία και τη χρηστικότητα του θέματος, ωστόσο νομίζω ότι η δημιουργία ξεχωριστών threads (και μάλιστα με διαχωρισμό σε w.i.p. και completed, με τη μορφή sub-boards) για καθένα μοντέλο θα ήταν προτιμότερη, ώστε κάθε προσπάθεια να διατηρεί τη μοναδικότητά της, αλλά και για τον πρακτικό λόγο ότι είναι αδύνατον να παρουσιάσει κάποιος w.i.p. με τα updates να είναι διασκορπισμένα μέσα σε δεκάδες άλλα άσχετα θέματα… Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία στη νέα πρωτοβουλία, και ελπίζω να την συνδράμουμε όλοι με όλες μας τις δυνάμεις, γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο! Υ.Γ.: Συγχαρητήρια στον 9χρονο ανηψιό, που βαδίζει σταθερά στα βήματα του θείου!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 14, 2016 23:12:49 GMT 2
Επιτέλους, να η ευκαιρία για να δούμε και military θέματα στο ScW! Ποτέ μην λες ποτέ. Έρχονται νέες εκπλήξεις Τέλος, θα ήθελα να κάνω μια πρόταση, ως προς το στυλ του θέματος: ναι μεν αντιλαμβάνομαι ότι το «LM style» βοηθάει στην ευελιξία και τη χρηστικότητα του θέματος, ωστόσο νομίζω ότι η δημιουργία ξεχωριστών threads (και μάλιστα με διαχωρισμό σε w.i.p. και completed, με τη μορφή sub-boards) για καθένα μοντέλο θα ήταν προτιμότερη, ώστε κάθε προσπάθεια να διατηρεί τη μοναδικότητά της, αλλά και για τον πρακτικό λόγο ότι είναι αδύνατον να παρουσιάσει κάποιος w.i.p. με τα updates να είναι διασκορπισμένα μέσα σε δεκάδες άλλα άσχετα θέματα… Νεκ, μακάρι να είναι τόσα τα μοντέλα που θα παρουσιαστούν, ώστε να αναγκαστούμε να τα σπάσουμε. Εδώ είμαστε 100+ νοματαίοι και έχουμε 5 wip ενεργά. Για αρχή θα μείνει έτσι και βλέπουμε. Αν πάει καλά, θα γίνει σχετική υποκατηγορία. Επίσης, αν κάποιος junior μπορεί να κάνει ολοκληρωμένο WIP σε πολιτικό θέμα, οι αντίστοιχες κατηγορίες είναι ούτως ή άλλως διαθέσιμες. Να είσαι καλά και περιμένουμε και τις δικές σας ποντικοδημιουργίες
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 12, 2016 0:42:02 GMT 2
Παρασκευή απόγευμα, οπότε η πιτσιρακαρία δεν έχει αύριο σχολείο. Ως συνέπεια, μαζευτήκαμε στο σπίτι μας και αντί να παίξουμε με τα διάφορα ταμπλετοκινητά, προετοιμάσαμε τα κομμάτια (κοπή από τα πλαίσια και καθάρισμα), για επόμενο project του θείου. Δήμητρα και Δημήτρης επί το έργον... Κι επειδή η καλλιτεχνική φλέβα δεν κρύβεται, η Δήμητρα (11 χρονών) αφού βαρέθηκε το καθάρισμα (με το δίκαιο της), πήρε ένα μπλε βαλέχο κι ένα παλιοπίνελο και έφτιαξε αυτό, σε ένα φύλλο πλαστικού. Προφανώς, δεν θα χρησιμοποιηθεί πότε για σκρατσοδουλειά, καθώς θα μείνει, για ενθύμιο, στον πάγκο μου. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by czt on Sept 8, 2017 12:38:28 GMT 2
|
|
|
Post by iliasbass on Jan 10, 2018 18:20:42 GMT 2
Να προτείνω από την μεριά μου κάποιος να κάνει κατάλογο με μερικά κιτ εύκολα που (έστω σαν δώρο) να είναι ευκαιρία να ξεκινήσουν το χόμπι μας!!!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 19, 2020 12:21:53 GMT 2
Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μια πρόσφατη προσωπική και άκρως ενδιαφέρουσα μοντελιστική εμπειρία. Ο Γιώργος είναι ένας συνάδελφος μου στην δουλειά. Τελευταία μάλιστα έμαθα και το μοντελιστικό του παρελθόν με εξειδίκευση στα ξύλινα ιστιοφόρα! Ο γιός του ο Βαγγελάκης είναι 12 χρονών και πρόκειται για ένα πολύ καλό και ηθικό παιδί. Ο Γιώργος λοιπόν, τώρα στις γιορτές, πήρε την πρωτοβουλία να ''ξεκολλήσει'' το βλαστάρι του από τις παιχνιδομηχανές της αποβλάκωσης. Περνώντας από το μοντελομάγαζο της γειτονιάς του, μπήκε μέσα και αποφάσισε μετά από πολλή ώρα είναι η αλήθεια, να αγοράσει κάτι απλό και ''πιασάρικο'' ώστε να του προκαλέσει το ενδιαφέρον. Ο κύβος ερρίφθη σε ένα 72άρι Mirage 2000 της Italeri. Φτάνοντας σπίτι έμεινε έκπληκτος όταν είδε τον πιτσιρικά να πέφτει κυριολεκτικά με τα μούτρα στην δουλειά!! Το πρόβλημα όμως ήταν ότι έπρεπε να στηθεί από την αρχή ένα μικρός πάγκος με τα άκρως απαραίτητα, και κάπως έτσι απευθύνθηκε σε εμένα να τον καθοδηγήσω φτιάχνοντας μια λίστα εργαλείων και υλικών. Αφού του έδωσα έναν μπούσουλα να κινηθεί ο άνθρωπος, σκέφτηκα ότι ίσως θα ήταν ωφέλιμο να βοηθήσω και εγώ λίγο έμπρακτα. Έτσι πήγα σπίτι και αφού πρώτα έλεγξα ενδελεχώς συγκέντρωσα κάποια πραγματάκια που πλέον δεν τα χρειαζόμουνα και απλώς μου έπιαναν χώρο στα συρτάρια.
Το ξέρω δεν είναι τίποτα τρομερό, αλλά ειλικρινά με έκανε να αισθανθώ όμορφα και να έχω την αίσθηση ότι συνέβαλα και εγώ με αυτό το μικρό λιθαράκι μου στην διάδοση αυτού του υπέροχου χόμπι στην νεότερη γενιά. Το σπουδαιότερο όλων ήταν όταν μίλησα προ ημερών με τον Βαγγελάκη τηλεφωνικά για να με ευχαριστήσει πως μου μιλούσε άκρως μοντελιστικά ρωτώντας πολλά και χρήσιμα πράγματα δίνοντας μου την εντύπωση ότι ''ήρθε για να μείνει'' ο μικρός. Το κερασάκι στην τούρτα δε ήταν όταν μου είπε ότι όταν ''ξεμπερδέψει'' με τα πετούμενα θέλει να δοκιμάσει την τύχη του σε κάποιο.....αυτοκίνητο!!!
Υ.Γ. Με την πρώτη ευκαιρία θ'ανέβουν φωτό με την εξέλιξη των κατασκευών.
|
|
|
Post by nektarios on Jan 19, 2020 13:06:42 GMT 2
Αλέξη, πραγματικά αξιέπαινη η πρωτοβουλία σου! Μακάρι να έχει την επιθυμητή συνέχεια! Και μόνο που θα γλιτώσει ένα παιδί από τα υποπροϊόντα τής οθόνης και θα βάλει το μυαλό του να λειτουργεί δημιουργικά, είναι μεγάλη υπόθεση!
|
|
|
Post by czt on Jan 20, 2020 16:10:32 GMT 2
Να προτείνω από την μεριά μου κάποιος να κάνει κατάλογο με μερικά κιτ εύκολα που (έστω σαν δώρο) να είναι ευκαιρία να ξεκινήσουν το χόμπι μας!!! Κατάλογος είναι δύσκολο διότι ανάλογα με την ηλικία υπάρχουν τα κατάλληλα κιτ. Πχ για ηλικίες μέχρι 7 ετών προσωπικά προτεινω τα κουμποτα - παζλ της αιρφιξ έχει αεροπλάνα ελικόπτερα αυτοκίνητα . για ηλικίες 8-99 για να ενταχθεί προτεινω τη σειρά της meng toon που έχει αεροπλάνα πλοία τεθωρακισμένα . Είναι κουμπωτα κάπου θέλουν κόλλα και στόκο και είναι γρήγορα όχι κουραστηκα και χαριτωμένα μικρά κλπ. επισης άλλη μια λύση είναι τα σταρτερ πακ της ιταλερι που είναι μοντέλα με λίγα κομμάτια και κάποια κολα χρώματα μπορεί και κοφτακη. Επίσης εδώ υπάρχει μεγάλη γκάμα σε θεματολογία
|
|
|
Post by czt on Jan 20, 2020 16:27:18 GMT 2
Αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας μια πρόσφατη προσωπική και άκρως ενδιαφέρουσα μοντελιστική εμπειρία. Ο Γιώργος είναι ένας συνάδελφος μου στην δουλειά. Τελευταία μάλιστα έμαθα και το μοντελιστικό του παρελθόν με εξειδίκευση στα ξύλινα ιστιοφόρα! Ο γιός του ο Βαγγελάκης είναι 12 χρονών και πρόκειται για ένα πολύ καλό και ηθικό παιδί. Ο Γιώργος λοιπόν, τώρα στις γιορτές, πήρε την πρωτοβουλία να ''ξεκολλήσει'' το βλαστάρι του από τις παιχνιδομηχανές της αποβλάκωσης. Περνώντας από το μοντελομάγαζο της γειτονιάς του, μπήκε μέσα και αποφάσισε μετά από πολλή ώρα είναι η αλήθεια, να αγοράσει κάτι απλό και ''πιασάρικο'' ώστε να του προκαλέσει το ενδιαφέρον. Ο κύβος ερρίφθη σε ένα 72άρι Mirage 2000 της Italeri. Φτάνοντας σπίτι έμεινε έκπληκτος όταν είδε τον πιτσιρικά να πέφτει κυριολεκτικά με τα μούτρα στην δουλειά!! Το πρόβλημα όμως ήταν ότι έπρεπε να στηθεί από την αρχή ένα μικρός πάγκος με τα άκρως απαραίτητα, και κάπως έτσι απευθύνθηκε σε εμένα να τον καθοδηγήσω φτιάχνοντας μια λίστα εργαλείων και υλικών. Αφού του έδωσα έναν μπούσουλα να κινηθεί ο άνθρωπος, σκέφτηκα ότι ίσως θα ήταν ωφέλιμο να βοηθήσω και εγώ λίγο έμπρακτα. Έτσι πήγα σπίτι και αφού πρώτα έλεγξα ενδελεχώς συγκέντρωσα κάποια πραγματάκια που πλέον δεν τα χρειαζόμουνα και απλώς μου έπιαναν χώρο στα συρτάρια.
Το ξέρω δεν είναι τίποτα τρομερό, αλλά ειλικρινά με έκανε να αισθανθώ όμορφα και να έχω την αίσθηση ότι συνέβαλα και εγώ με αυτό το μικρό λιθαράκι μου στην διάδοση αυτού του υπέροχου χόμπι στην νεότερη γενιά. Το σπουδαιότερο όλων ήταν όταν μίλησα προ ημερών με τον Βαγγελάκη τηλεφωνικά για να με ευχαριστήσει πως μου μιλούσε άκρως μοντελιστικά ρωτώντας πολλά και χρήσιμα πράγματα δίνοντας μου την εντύπωση ότι ''ήρθε για να μείνει'' ο μικρός. Το κερασάκι στην τούρτα δε ήταν όταν μου είπε ότι όταν ''ξεμπερδέψει'' με τα πετούμενα θέλει να δοκιμάσει την τύχη του σε κάποιο.....αυτοκίνητο!!!
Υ.Γ. Με την πρώτη ευκαιρία θ'ανέβουν φωτό με την εξέλιξη των κατασκευών. Μπράβο στο μπαμπά , μπράβο στ μικρό μπράβο και σε εσένα Αλέξη που βοηθάς ένα νέο παιδί να κάνει τα πρώτα του βήματα! Καλή αρχή και πάντα να βλέπουμε τέτοιες κινήσεις που απομακρύνουν τα παιδιά από διασκεδάσεις που αποβλακώνουν και δεν παρέχουν κάτι ουσιαστικό
|
|
|
Post by Sakis on Jan 21, 2020 13:21:52 GMT 2
Εγώ με τη σειρά μου θα ήθελα αρχικά να πω ένα μεγάλο μπράβο στον Αλέξη για την πρωτοβουλία του αυτή. Κατά δεύτερον θα ήθελα να υπερτονίσω τη σπανιότητα του χαρακτήρα του. Όχι τόσο επειδή είναι εξαίρετος στην επικοινωνία και τη συνεννόηση αλλά γιατί με συγκίνησε ιδιαιτέρως όταν άνοιξα το κουτί για να παραλάβω τον αερογράφο που έστειλε και είδα μέσα ένα κιτ το οποίο ήταν ακριβώς αυτό που ήθελε ο μικρός και που μάλλον ο Άλεξ το κράτησε από μια κουβέντα που κάναμε και το ανέφερα φευγαλέα.
Τέτοιοι άνθρωποι πραγματικά σπανίζουν σε μια εποχή που κοιτάμε να γλιτώσουμε και τα 2 ευρώ από οποιαδήποτε συναλλαγή μας.
Ξέρω πως δεν ήθελε να τα γράψω αυτά δημόσια αλλά ειλικρινά δεν υπήρχε περίπτωση να τον ακούσω...
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 21, 2020 15:25:57 GMT 2
Συνυπογράφω τον Σάκη 100%... ΜΠΡΑΒΟ Άλεξ, αν και το μπράβο είναι λίγο μερικές φορές. Περιμένουμε φώτο από τις πρώτες προσπάθειες.
|
|
|
Post by alex78 on Jan 21, 2020 18:07:27 GMT 2
Τα πρέπει να πάνε σε όλους τους μπαμπάδες, θείους, παππούδες, αδέλφια, ξαδέλφια που οραματίζονται να μεταλαμπαδεύσουν την αγάπη τους για το χόμπι στην νεότερη φουρνιά εκκολαπτόμενων μοντελιστών!! Φωτογραφίες λίαν συντόμως αν και πρός το παρόν μας έχουν πιάσει οι ντροπές.... Ευχαριστώ την βοριοελλαδίτικη παρέα για την ενθάρρυνση, να είστε καλά παίδες!
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 11, 2020 12:15:23 GMT 2
|
|
|
Post by mikys2019 on Aug 11, 2020 14:12:12 GMT 2
Παιδια καλο μοντελαρισμα και υπομονη ...και φυσικα μπραβο σας
|
|