|
Post by gtziaf on Oct 21, 2016 11:38:18 GMT 2
Να είσαι καλά Νεκ. Τουλάχιστον στην 288, θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος (αν πάνε όλα καλά φυσικά). Μέτα θα δούμε, μπορεί να σκεφτώ κάτι άλλο
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 21, 2016 11:47:56 GMT 2
Ακόμη ένα μικρό update, με εργασίες που έγιναν κατά την προετοιμασία του αμαξώματος. Αρχικά, διαπιστώθηκε ότι το πίσω μέρος δεν είναι ενιαίο όπως το δίνει η Fujimi, οπότε χαράχτηκε με το scriber. Επίσης, εκτός από τις γρίλιες στα φτερά κόπηκε και αυτή της μύτης. Παράλληλα προετοιμάστηκαν τα PE της ΚΑ, που θα αντικαταστήσουν τα πλαστικά κομμάτια που αφαιρέθηκαν. Τέλος πριν βαφεί το αμάξωμα έκοψα ένα πατρόν, για να φτιαχτεί μελλοντικά η επένδυση του ουρανού. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα κάνω, πιθανον θα γίνει μια δομή με φύλλο πλαστικού, αλλά το έφτιαξα να υπάρχει και βλέπουμε. Ελπίζω, (επιτέλους) στο επόμενο να έχουμε τα πρώτα ασταρώματα. Καλό ΣΚ...
|
|
|
Post by alex78 on Oct 21, 2016 18:25:44 GMT 2
Σώστό κέντημα φίλε!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 22, 2016 9:21:34 GMT 2
Ωραία προχωράει Γιώργο! Καλά ξενύχτια!!! Σχετικά με τον ουρανό, η προφανής λύση είναι αυτοκόλλητο βελουτέ, αλλά η επιλογές χρωμάτων είναι περιορισμένες. Στην 1/8 χρησιμοποιώ φόδρα για γυναικείες τσάντες, αλλά το πέλος θα ήταν μεγάλο για την 1/24. Μια πολύ ικανοποιητική επιλογή (αν ο ουρανός της GTO είναι σκούρος γκρι) είναι απλό βάψιμο με σπρέι Humbrol Gun Metal (#53) που δίνει μια πολύ ομοιόμορφη "σαγρέ" επιφάνεια σε χρώμα ανθρακίτη. Το χρησιμοποίησα για την οροφή του Mini Cooper με πολύ ικανοποιητικα αποτελέσματα. Αν θες το δοκιμάζεις... Καλό ΣΚ!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 22, 2016 10:32:56 GMT 2
Σταυροβελόνια Άλεξ... Ευχαριστώ ρε φίλε Κωνσταντίνε, ευχαριστώ για τη συμπαράσταση. Δύο ξενύχτια μέχρι της 3 χτες και προχτές και είδα μια πρόοδο. Σύντομα θα έχουμε νεότερα Όσο για τον ουρανό, ανοιχτό γκρι είναι αλλά έχει πτυχές. Σε ευχαριστώ για τις ιδέες. Θα επανέλθω όταν φτάσει η ώρα και το ξανασυζητάμε. Προς το παρόν κράτησα ένα generic σχήμα, να ξέρω πως είναι.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 24, 2016 11:46:21 GMT 2
Πρώτα βαψίματα στην 288 σήμερα, πάντα όσον άφορα το αμάξωμα και την προετοιμασία του, για το βάψιμο. Ξεκινάμε με γκρι αστάρι της alclad. Τρίψιμο και καλό πλύσιμο στη συνέχεια, για να ακολουθήσει το ροζ αστάρι (Zero Paints) που θα δώσει το κατάλληλο βάθος στο χρώμα μας. Ακολούθως, αφού στέγνωσε καλά, έφτιαξα το "μηχανισμό", το σίδερο δηλαδή, που συγκρατεί το πίσω καπό σε ανοιχτή θέση. Χρησιμοποιήθηκε ένα κομμάτι σύρμα κατάλληλα λυγισμένο (στο πραγματικό δεν είναι ίσιο) και ένας μεντεσές από περισσεύματα φωτοχαραγμένων. Στο καπό έγινε μια μικρή τρύπα για να θηλυκώνει το σύρμα. Τραβώντας φωτογραφίες διαπίστωσα, ότι κάπου είχε φαγωθεί η μια άκρη από το πίσω σπόιλερ (νομίζω μου είχε πέσει πριν το πρώτο αστάρι αλλά δεν το είχα δώσει σημασία ). Οπότε, αποκαταστάθηκε με εποξικό, αλλά θέλει ξανά τρίψιμο και αστάρωμα. Όπως αστάρωμα χρειάζεται, ξανά, το εμπρός καπό, από το οποίο αφαίρεσα τις γρίλιες (με έτρωγε το χέρι μου). Επ' ευκαιρίας το λέπτυνα, αφενός για ρεαλισμό, αφετέρου για να έρθουν οι γρίλιες στο σωστό επίπεδο (κολλιούνται από κάτω). Επίσης, με λίμα έφαγα τους μεντεσέδες του κιτ, για τα δύο καπό, ώστε να έρθουν στην κλίμακα. Αυτά για την ώρα. Μόλις αποκατασταθούν οι αβαρίες - διορθώσεις θα πέσει το rosso corsa Καλή εβδομάδα
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 24, 2016 12:28:07 GMT 2
Εξαιρετικό το "σεμινάριο" Γιώργο, πολύτιμες πληροφορίες για το "πώς" για τους αρχάριους και χρήσιμες υπεμθυμίσεις για τους πιο προχωρημένους. Καλή συνέχεια!
|
|
gastone
Kart Driver
Δημήτρης
|
Post by gastone on Oct 24, 2016 13:56:40 GMT 2
Πολύ προσεγμένη δουλειά Γιώργο,όπως πάντα άλλωστε!Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by pkout on Oct 24, 2016 19:21:04 GMT 2
Ασταρώματα 2+ το πρωί, προσοχή στην λεπτομέρεια και ταυτόχρονα πλήρης ανάλυση των εργασιών? Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Oct 24, 2016 21:38:29 GMT 2
Πολύ ωραία δουλειά, από την οποία μου άρεσε ιδιαίτερα το "σίδερο" και η στήριξή του!.. (Όπως βλέπεις, έχω ταλέντο στο να ξεχωρίζω τα πιο σημαντικά..) Καλά βαψίματα!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 25, 2016 18:08:41 GMT 2
Ευχαριστώ παίδες... Όπως βλέπεις, έχω ταλέντο στο να ξεχωρίζω τα πιο σημαντικά. Ήταν το πιο διασκεδαστικό όμως. Ότι πρέπει για να πας μετά για ύπνο. Άσχετα που μέχρι να πέσεις στο κρεββάτι, ακούς το αααα του μικρού και φτου πάλι από την αρχή... Ασταρώματα 2+ το πρωί, προσοχή στην λεπτομέρεια και ταυτόχρονα πλήρης ανάλυση των εργασιών? Χαχα. Το ροζ το έβαψα μέρα πάντως. Και υπάρχουν μέρες που κοιμόμαστε και κάνα απόγευμα, οπότε τραβάω καμιά φώτο ή ποστάρω, όπως τώρα καλή ώρα
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 26, 2016 12:32:50 GMT 2
Πολύ πρωινό ξύπνημα, αφού χτες δεν άντεξα το ξενύχτι, φόρτωμα του αερογράφου με το rosso corsa της ZP και πυροβολούμε... Η χρήση της βεντάλιας στο ψέκασμα, είναι ιδανική για τα χρώματα της Zero. Τα ρίχνει σε ελαφριά χέρια από μόνο του το εργαλείο λόγο κατασκευής, ενώ το μεγάλο δοχείο δεν σε υποχρεώνει να γεμίζεις συνέχεια το δοχείο. Από την άλλη βέβαια ξοδεύει αρκετά περισσότερο χρώμα, από την 0.5 του eclipse. Για μένα που το ζητούμενο είναι ο χρόνος, καθώς δεν υπάρχουν πολλές διαθέσιμες μέρες και ώρες την εβδομάδα, η δουλειά έγινε πολύ γρήγορα, οπότε μια μικρή σπατάλη χρώματος, είναι αποδεκτή απώλεια. Τώρα το βερνίκωμα, δεν ξέρω πότε θα βολέψει να γίνει, οπότε στα επόμενα θα ασχοληθούμε με το εσωτερικό της GTO. Αυτά προς το παρόν. Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες, στη Θεσσαλονίκη και τις καλύτερες ευχές μου για το τριήμερο που έρχεται. Να τα περάσετε όσο καλύτερα γίνεται με τις οικογένειές σας και να μοντελάρετε. Εγω ελπίζω να τα καταφέρω, ώστε από Δευτέρα να έχω κάτι νέο, να σας δείξω...
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 26, 2016 18:11:11 GMT 2
Μμμ... Γλυκούλα είναι! Και το βερνικάκι της το θέλει Καλούς εορτασμούς στην συμπρωτεύουσα και καλή συνέχεια με το εσωτερικό!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 27, 2016 22:25:36 GMT 2
Μμμ... Γλυκούλα είναι! Και το βερνικάκι της το θέλει Καλούς εορτασμούς στην συμπρωτεύουσα και καλή συνέχεια με το εσωτερικό! Χαχα Κωνσταντίνε, ευχαριστώ Πάντα χρησιμοποιώ ματ χρώματα στο βάψιμο (ή τα ψεκάζω με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνουν ματ, αν δεν είναι) για πιο στρωτό βάψιμο. Και μετά το βερνίκι κάνει τη δουλειά. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 31, 2016 11:43:07 GMT 2
Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. Όπως σας είχα προϊδεάσει, κάτι έκανα το ΠΣΚ και σας το δείχνω. Βέβαια, από το εσωτερικό που είχα υποσχεθεί, εγώ ασχολήθηκα με τα πατάκια! Η βάση είναι φύλλο πλαστικού, το σιρίτι από μήκος κυλινδρικό πλαστικό, που λιμαρίστηκε μετά την κόλληση και η σαγρέ αντιολισθητική από συσκευασία καφέ, "πρεσαρισμένη" στην πένσα. Βάφτηκε με μαύρο αστάρι της alclad κι έγινε φλόκινγκ με γκρι φλόκο. Δυο κόκκινα άλογά πρόσθεσαν την απαραίτητη τσαχπινιά και χρωματική ποικιλία. Η διαδικασία ακολουθεί : και φυσικά το αποτέλεσμα... Μπορεί να είναι λίγο γελοίο να ασχολείσαι με πατάκια στην 1/24, αλλά το ευχαριστήθηκα και φόρτωσα ενέργεια για να συνεχίσω με το κομμάτια του κιτ, αυτή τη φορά, που αφορούν το εσωτερικό. Ελπίζω την Παρασκευή να έχω μια πρόοδο...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Oct 31, 2016 12:35:40 GMT 2
|
|