|
Post by AlexAmarandos on Oct 8, 2016 19:28:10 GMT 2
Φίλε απολαμβάνω το wip!
Καλα τα τρυπίματα κλπ, το να διορθώσεις την καμπυλότητα όμως...με ξεπέρασε!
Αναμένω την συνέχεια.
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Oct 8, 2016 20:59:14 GMT 2
Φανταστική δουλειά Γιώργο!! Η φωτο που ποσταρες μου έδειξε άλλο ενα λάθος στο σχήμα του αμαξώματος, πιθανόν να το έχεις δει, αν οχι για δες μήπως καταφέρεις να κάνεις και για αυτό κάτι.. αν και είναι σε δύσκολο σημείο.. Καλή συνέχεια φίλε μου. .
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 8, 2016 22:59:39 GMT 2
Να είστε καλά φίλοι μου. Αλεξ, μόνο τα βασικά όχι τρομερές επεμβάσεις και κοψίματα ώστε απλά να έρθει λίγο πιο κοντά στην πραγματική. Η 100% αναπαράσταση απαιτεί χρόνο που δεν έχω και ενέργειες (κόψιμο - λείανση με το dremel) που δεν μπορώ να κάνω την ώρα που μοντελάρω για να μην ξυπνήσω την οικογένεια. Σάκη κάτι τέτοιο; Κομνηνέ πολύ σωστός. Αυτό ακριβώς εννοούσα κι εγώ, όταν έγγραφα " τα πολύ πλατιά φτερά στο εμπρός μέρος, που επηρεάζουν την καμπυλότητα της μύτης (πολύ «επίπεδη» στο κιτ)", αλλά εσύ το έδειξες πολύ παραστατικά. Είμαι στη φάση να το διορθώσω, μαζί με το πάνω μέρος της μύτης που πρέπει να έρθει λίγο πιο γαμψή. Στη φώτο, ακόμη δεν έχω τρίψει (άμα δεις έχει ακόμα τους στόκους άτριφτους πάνω) καθώς το στάδιο που δείχνω αφορά τα φτερά κι όχι τη μύτη. Στην "63", που δείχνω στον Σάκη φαίνεται μια διαφορά αν και η λήψη δεν βοηθάει. Θα δείξει κατά πόσο μπορεί να διορθωθεί... Ευχαριστώ και πάλι. Καλό βράδυ...
|
|
|
Post by alex78 on Oct 9, 2016 13:09:25 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 9, 2016 16:22:58 GMT 2
Να είσαι καλά Αλέξη. Χαίρομαι που σου αρέσει το νέο φορμάτ. Είπα να κάνω κάτι διαφορετικό, 5 χρόνια scw είναι αυτά. Ευχαριστώ
|
|
|
Post by pkout on Oct 9, 2016 17:15:39 GMT 2
Καλά εντάξει, μας κάνεις πλάκα τώρα με την καμπυλότητα έτσι Μετά την απίστευτη F40, ανεβάζεις και άλλο τον πύχη κε L.Fiorovanti εχμ.... συγγνώμη κ. Γιώργο μας Παρόλα αυτά έχω μια ερώτηση, επείδη το έχω στο στοκ (και μάλλον εκεί θα μείνει) και χαζεύω πότε πότε τις οδηγίες. Θα μπορούσες κάποια στιγμή να αναφέρεις γιατί, εκτός από τα αναδιπλώμενα φανάρια, έκοψες και τα βράγχια Περιμένουμε την συνέχεια του σεμιναρίου
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 10, 2016 13:10:19 GMT 2
Παύλο να είσαι καλά. Τώρα τι θα βγει, θα δείξει. Θα μπορούσες κάποια στιγμή να αναφέρεις γιατί, εκτός από τα αναδιπλώμενα φανάρια, έκοψες και τα βράγχια Θα αντικατασταθούν με PE, γιατί οι συγκεκριμένες ήταν ολίγον χοντροκομμένες με αρκετό φλας. Σε επόμενο, θα ασχοληθούμε με το θέμα γρίλιες στο συγκεκριμένο αμάξι. Χωράει πολύ κουβέντα Καλό μεσημέρι
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 15, 2016 0:08:08 GMT 2
Η συνέχεια με ένα ακόμη μικρό update, πάντα στα κομμάτια που αφορούν το αμάξωμα. Ξεκίνησα με το κάλυμμα του κινητήρα. Αρχικά στοκαρίστηκε από κάτω και αφαιρέθηκε η ανάγλυφη λαβή ανοίγματος, για να αντικατασταθεί με PE (το δίνει η KA). Στη συνέχεια μελετώντας φώτο του πραγματικού, διαπίστωσα ότι οι λεπτομέρειες στο κάτω μέρος του καπό είναι ελλείπεις. Έτσι πρόσθεσα το πλαίσιο του από μήκη και φύλλα πλαστικού. Πριν ξεκινήσουν τα βαψίματα, ασχολήθηκα λίγο και με τα διάφανη μέρη. Πρώτα, έκοψα τα πλαϊνά τζάμια, για να κολληθούν σε μισάνοιχτη θέση στο τέλος. Επίσης, η δοκιμή των πίσω πλαϊνών παραθύρων, αποκάλυψε κάποια κενά στην εφαρμογή με το αμάξωμα. Επίσης όλο το τζάμι είναι στον αέρα, χωρίς να πατάει πουθενά, οπότε είναι εύκολο, κατά την κόλληση, να γλιστρήσει και να γεμίσει κόλες. Οπότε δύο μήκη πλαστικού έδωσαν ταυτόχρονη λύση και στα δύο προβληματάκια. Τέλος το αμάξωμα τρίφτηκε και πλύθηκε, ώστε να είναι έτοιμο να το ασταρώσω, μόλις βρω τις κατάλληλες συνθήκες. Καιρού και μπέμπη (κυρίως ) επιτρέποντος, θα επιστρέψω σύντομα. Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 16, 2016 9:08:00 GMT 2
Στο καπώ έδωσες ρέστα! Πόση ωρα σου πήρε να το ανοίξεις..
Πολύ μου αρέσει τόση λεπτομέρεια από την αρχή του wip!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Oct 16, 2016 20:08:56 GMT 2
Μας εστειλες φιλε!! Αντε γεια!!!!
|
|
|
Post by nektarios on Oct 17, 2016 11:08:55 GMT 2
Στις σκρατσοδουλειές δεν περίμενα κάτι λιγότερο από το τέλειο που βλέπω, αλλά και η παρουσίαση είναι πραγματικά εξαιρετική! Φαντάζομαι οτι απαιτεί πολύ περισσότερο χρόνο και κόπο, αλλά το αποτέλεσμα πραγματικά αξίζει! Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
|
Post by konstantinf on Oct 18, 2016 13:38:48 GMT 2
Πολλή και καλή δουλειά, κυρίως δεδομένου και του Τζούνιορ... Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Sakis on Oct 18, 2016 14:50:09 GMT 2
Εγώ θα μείνω στις λεπτομέρειες του καπω. Απλά μαγικός ο τρόπος που "έφερες" τα μήκη πλαστικού με τέτοια συμμετρία και ακρίβεια. Πολλά πολλά μπράβο!
|
|
|
Post by czt on Oct 18, 2016 16:53:59 GMT 2
Πολυ ωραια δουλεια και οι φωτο μαζι με τις ενημερωσεις τελεια! Εχω να κανω μια ερωτηση ομως για τους καθρεφτες τι χρησιμοποιησες για πυρο?
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 18, 2016 21:53:29 GMT 2
Να είστε καλά όλοι... Αλεξ, το καπό δεν το έκοψα, το έχει έτοιμο το κιτ. Μόνο την εσωτερική λεπτομέρεια έκανα και μικροδιορθώσεις. Νεκ, η παρουσίαση θέλει, όντως, λίγο περισσότερο χρόνο. Αλήθεια δεν μου είπατε, την προτιμάτε, είναι κατανοητή ή είναι μπερδεμένα; Κωνσταντίνε, η ψυχή μου το ξέρει. Προχτές, για να προχωρήσω βγήκα κι έβαψα αστάρι, έξω στο μπαλκόνι, 2+ την νύχτα Βαγγέλη υπερβάλεις φίλε μου. Ευχαριστώ. Σάκη, τέλειο δεν είναι αλλά ευχαριστώ. Σίγουρα ότι δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί σπάτουλα, ευνόησε το αποτέλεσμα Κωστή, για δύο λόγους. Πρώτα, γιατί γενικά οι καθρέπτες είναι λίγο ευαίσθητοι, οπότε έτσι διασφαλίζεις την σταθερότητα τους σε μικροαγγίγματα, μετακομίσεις κλπ. Δεύτερο, μπορείς να τα κολλήσεις στη θέση τους, χωρίς να "γλιστρήσει" και να γεμίσει κόλα το αμάξωμα. Γενικά στο σχεδιασμό-στήσιμο των μοντέλων μας, καλό θα ήταν να προβλέπουμε όλες εκείνες τις κολλήσεις που μπορούν να βλάψουν το φινίρισμα που με τόσο κόπο χτίσαμε.
|
|
|
Post by nektarios on Oct 19, 2016 7:57:50 GMT 2
Η παρουσίαση με αυτόν τον τρόπο είναι κατά τη γνώμη μου πολύ πιο κατατοπιστική αλλά και απολύτως κατανοητή, επειδή συνδυάζει ref. photos, την πορεία των εργασιών με χρονική ή θεματική σειρά, καθώς και το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, προσφέροντας έτσι μια πλήρη εικόνα, από την οποία ο καθένας μπορεί να επιλέξει πού θέλει να εστιάσει την προσοχή του. Αν έχεις τον χρόνο και τη διάθεση, προτείνω ανεπιφύλακτα να το συνεχίσεις!
|
|