|
Post by gtziaf on Sept 27, 2016 10:46:18 GMT 2
Απόστολε, φυσικά κόκκινη θα γίνει Ευχαριστώ...
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 27, 2016 13:10:05 GMT 2
Φτάσαμε στη 2η σελίδα για να δείξουμε τα κομμάτια, οπότε μοιάζει να σας αρέσει το θέμα. Έτσι θα προσπαθήσω για το καλύτερο τόσο σε επίπεδο κατασκευής, όσο και παρουσίασης, όπου εγκαινιάζεται το νέο στυλ, κολεξιόν φθινόπωρο – χειμώνας (μέχρι να μας πάρουν με τις πέτρες) . Το κιτ της Fujimi ανήκει στη σειρά enthusiast και περιέχει 250 κομμάτια σε λευκό, γκρι, διαφανές και χρωμιομένο πλαστικό. Η λεπτομέρεια είναι παραπάνω από ικανοποιητική για την κλίμακα και τα λάστιχα είναι απλά φοβερά, με ανάγλυφα λογότυπα και πανέμορφες ζάντες. Κάπου εδώ τελειώνουν όμως τα θετικά καθώς ξεκινούν οι γνώστες φουτζιμιές. Αρκετό φλας, προβληματική εφαρμογή και κάποια λάθη συνθέτουν την εικόνα. Αλλά είναι κάτι αναμενόμενο, ιδίως όταν μιλάμε για ένα παλιό κιτ, ποσό μάλλον από τα ούτως ή άλλως πολύπλοκα enthusiast. Σε αυτό που δεν μας συνηθίζει η Fujimi (λέμε τώρα ή αλλιώς λέγε με 917 ) είναι τα λάθη στο σχήμα του αμαξώματος. Δεν είναι κάτι τραγικό αλλά το εμπρός μέρος και το πίσω σπόιλερ έχουν λάθος σχήμα, οπότε θέλουν λίγη δουλειά. Δεν είναι ότι δεν μοιάζει με GTO αλλά δεν είναι και 100%. Τέλος κάθε κομμάτι θέλει καθάρισμα, στοκάρισμα και έλεγχο για την εφαρμογή του, διαδικασία που δεν είναι ούτε διασκεδαστική από τη μια, κι αυξάνει τον απαιτούμενο χρόνο κατασκευής κατά πολύ, από την άλλη. Συνοψίζοντας πρόκειται για το καλύτερο κιτ της 288, αλλά αυτό της revel/italeri έχει σωστότερο σχήμα, αλλά μέχρις εκεί. Το Fujimi είναι ανώτερο σε όλα τα αλλά, οπότε επιλέχτηκε για την κατασκευή. Οι οδηγίες : Για το κιτ έχω δύο σετ βελτιωτικά. Το παλιό της Crazy Models που είχα πάρει μαζί με το μοντέλο και το πιο φρέσκο και πλήρες της KA. Θα δω τι θα χρησιμοποιηθεί, οπότε ότι περισσέψει θα πάει ή στο spare ή θα πουληθεί. Μέχρι το πρώτο update, ας προετοιμαστούμε για το φθινόπωρο (που δεν έρχεται ) μέσα από την οπτική μιας 288 GTO …
|
|
|
Post by konstantinf on Sept 28, 2016 8:21:07 GMT 2
OK, έχει μπόλικη δουλειά και 250 κομμάτια συν τα ΡΕ γι' αυτήν την κλίμακα δεν είναι αμελητέα... Καλό κουράγιο και κυρίως μπόλικη ευχαρίστηση (ακόμα και στο τρίψιμο και το στοκάρισμα...)!
|
|
|
Post by pkout on Sept 29, 2016 20:40:00 GMT 2
Μετά την εκπληκτική F40, παίρνει σειρά το ΑΠΟΛΥΤΟ αυτοκινητιστικό όνειρο? Δεν κρατιέμαι!!!! Καλή αρχή Γιώργο, μιας και υπάρχει και στο δικό μου στοκ θα παρακολουθώ το ευαγγέλιο κατασκευής προσυλωμένος!!!!! Κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι ο απόλυτος αυτοκινητιστικός πόθος και φαντασίωση. Είναι στο νούμερο 1 του προσωπικού μου top 3, μαζί με την F40 και την πρώτη ..... 911 Turbo . υ.γ. δεν φαντάζομαι στο μέλλον να κάνεις το τρία στα τρία ?
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 30, 2016 18:18:56 GMT 2
Ναι Κωνσταντίνε, έχει δουλίτσα το κιτ και όσο το πασπατεύω τόσο περισσότερη δείχνει (κάθε κομμάτι που έχω πιάσει μέχρι τώρα, κάτι θέλει ). Αλλά, επιλεκτικέ γιατί μπορεί να γίνει ως επί το πλείστον 24.00 - 03.00, τις ώρες δηλαδή που ο μπέμπης κοιμάται κι είναι διαθέσιμε για μοντελάρισμα Κώστα, χαίρομαι που σου αρέσει το θέμα και θα χαρώ ακόμη περισσότερο αν μπορώ να βοηθήσω μέσω της κατασκευής. Τώρα για την 911 turbo, πάντα μου άρεσε το θέμα αλλά ξενέρωσα λίγο με την 959, στο θέμα ότι έγινε τόση δουλειά στο μοτέρ και μετά δεν φαίνεται τίποτα. Οπότε να πάρεις την enthusiast, να βγάλεις τα μάτια σου και μετά να λες ιστορίες στα παιδιά σου για το τι έκανες, αφού δεν θα μπορεί να το δει κανένας. Όταν πάντως ξεπεράσω το ψυχολογικό, σίγουρα θα φτιάξω μία
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 30, 2016 21:49:22 GMT 2
Entusiast και Gtziaf = συνταγή επιτυχείας!
Εν αναμονή του σερβιρίσματος!!!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Sept 30, 2016 23:37:48 GMT 2
Φιλε δε σε φοβαμαι εσενα! Θα τα καταφερεις οπως παντα!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 1, 2016 22:53:26 GMT 2
Ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη Αλεξ και Βαγγέλη! Πάντως το προηγούμενο enthusiast (635), ακόμα περιμένει μισοτελειωμένο στο κουτί του!!!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Oct 2, 2016 9:36:53 GMT 2
Πάντως το προηγούμενο enthusiast (635), ακόμα περιμένει μισοτελειωμένο στο κουτί του!!! Νταξ μωρέ τώρα, BMW είναι μπορεί να περιμένει...
|
|
gastone
Kart Driver
Δημήτρης
|
Post by gastone on Oct 4, 2016 9:00:21 GMT 2
Καλή αρχή κι από εμένα Γιώργο!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 4, 2016 12:17:05 GMT 2
Καλή αρχή κι από εμένα Γιώργο! Ευχαριστώ Δημήτρη και είναι η καλύτερη πάσα για ξεκινήσουμε τις εργασίες πάνω στη κυρία... Με βάση τις σύγχρονες απαιτήσεις το παρόν wip θα βασίζεται περισσότερο στις φώτο και λιγότερο στη πολυλογία μου . Θα προσπαθήσω να είμαι αναλυτικός, όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες εργασίας. Στις φωτογραφίες θα περιλαμβάνονται οι σχετικές με κάθε στάδιο αναφορές στο πραγματικό αυτοκίνητο και σε κάποιες περιπτώσεις τα εργαλεία – υλικά που χρησιμοποίησα. Η μεγαλύτερη φώτο, σε κάθε ομάδα υποδηλώνει το αποτέλεσμα της δουλειάς που έγινε. Αρχικά στοκαρίστηκαν τα διαφορά σημάδια καλουπιού και αφαιρέθηκαν τα γνωστά γρέζια. Τα βράγχια στο πίσω μέρος, δίνονται κλειστά, όποτε πρέπει να ανοιχτούν. Τις πρώτες εργασίες πάνω στο αμάξωμα, ολοκληρώνει η διόρθωση της πίσω αεροτομής. Αυτή αφενός κάθετε λάθος, σε σχέση με το υπόλοιπο αμάξωμα, αφετέρου δεν έχει αρκετό ύψος στο πίσω μέρος της (οι φώτο της πραγματικής δείχνει ότι είναι ευθυγραμμισμένη με τα τμήματα πάνω από τα φώτα, κάτι που δεν συμβαίνει στο κιτ). Οπότε προστέθηκαν 2 μήκη πλαστικού σε κάθε ένα από τα επίμαχα σημεία για να διορθωθεί η θέση της. Μια προσεκτική ματιά κάτω από το φως, υποδεικνύει τη χρήση στόκου, καθώς έχει βαθουλώματα (τουλάχιστον στο δικό μου αντίτυπο) Οι εργασίες στο αμάξωμα συνεχίζονται, οπότε σύντομα θα υπάρχει συνέχεια…
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 7, 2016 18:11:09 GMT 2
Ωραία ξεκινάς φίλε!
Όσες φορές έχω προσπαθήσει να ανοίξω βράγχια τα έχω κάνει μαντάρα...πάντα αποτυγχάνω...
Πολύ όμορφη δουλειά, καλή συνέχεια!
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Oct 7, 2016 21:26:13 GMT 2
Πολυ ωραια Γιωργο! Καλη αρχη φιλαρακι!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 8, 2016 11:10:21 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ, Έρχεται και η συνέχεια.... Αλεξ, υπομονετικά με το scriber και μετά εξομάλυνση με ντουκόχαρτα. Είναι λίγο χρονοβόρο (σε σχέση με χρήση ταχυτροχού ή το κόψιμο με τον κόφτη) αλλά είναι η πιο ασφαλή λύση.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 8, 2016 11:42:11 GMT 2
Η προετοιμασία του αμαξώματος συνεχίζεται με το δεύτερο σετ των εργασιών (θα ακολουθήσει και τρίτο!) Όπως είχα γράψει και στην εισαγωγή το κιτ έχει, κατά βάση, δύο λάθη στο σχήμα του. Το ένα αφορά τη πίσω αεροτομή, που το είδαμε στο προηγούμενο. Το δεύτερο και πιο σημαντικό είναι τα πολύ πλατιά φτερά στο εμπρός μέρος, που επηρεάζουν την καμπυλότητα της μύτης (πολύ «επίπεδη» στο κιτ). Με τρίψιμο και συνεχείς μετρήσεις, έφτασα σε ένα αποδεκτό επίπεδο, όχι 100%, τέτοιο ώστε να με ικανοποιεί στο μάτι. Στη συνέχεια κολλήθηκαν τα τμήματα των πλαϊνών εισαγωγών αέρα. Η Fujimi τα θέλει μαύρα και τοποθέτηση μετά το βάψιμο, κάτι που είναι λάθος, οπότε απαιτείτε στοκάρισμα για να ενοποιηθούν με το υπόλοιπο αμάξωμα. Επίσης, οι καθρέπτες απέκτησαν πύρους για να κολληθούν ασφαλέστερα, στο τελικό στάδιο. Τέλος, ανοίχτηκαν οι δύο μικρές οπές στη βάση του αμαξώματος, κάτω από τις πόρτες. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Καλό Σαββατοκύριακο
|
|
|
Post by Sakis on Oct 8, 2016 18:44:18 GMT 2
Καίριες και πολύ πετυχημένες οι επεμβάσεις στο αγαπημένο μου στάδιο κατασκευής. Ωραίος Γιώργο! Θα ήθελα και μία φωτό μετά την επέμβαση στο εμπρός μέρος από μπροστά αν είναι εύκολο. Καλή συνέχεια!
|
|