|
Post by gtziaf on May 21, 2016 11:48:08 GMT 2
Αφήνοντας το αγχωτικό των μετακομίσεων , επιστρέφουμε στα καθιερωμένα με το προτελευταίο update της μιλανέζας μας. Τα λάστιχα τρίφτηκαν, οι ζάντες βάφτηκαν μαύρες και κολλήθηκαν οι χαλκομανίες και από μια βαλβίδα. Η πίσω αεροτομή περάστηκε με καρμπόν, βερνικώθηκε και απέκτησες και 4 rivets ρύθμισης της κλίσης. Οι καθρέπτες... Στη συνέχεια έβαψα τα πλαίσια του παρμπρίζ και κόλλησα τις χαλκομανίες που δίνονται στο κιτ. Στη συνέχεια γυαλίστηκε το καπό και βάφτηκε εσωτερικά. Τέλος, ή ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και στο αμάξωμα. Έγινε wash και περαστήκαν τα πλαίσια με πινελάκι Θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση του σασί και η τελική συναρμογή, ελπίζω σύντομα. Καλό ΣΚ και χρόνια πολλά στους εορτάζοντες
|
|
|
Post by czt on May 21, 2016 20:56:17 GMT 2
Φανταστικο Γιωργο! εχω ομως καποιες ερωτησεις οπως με τι ετριψες τα λαστιχα και γιατι? το wash που εγινε και πως ? οι καθρεπτες πως ειναι κολλημενοι πανω στα ξυλακια? τελευταια ερωτηση πως γυαλισες το αμαξωμα (υλικα τροποι). Συγνωμη αν σε κουρασα.
|
|
|
Post by konstantinf on May 22, 2016 8:17:47 GMT 2
Πολύ όμορφη η κυρία Γιώργο. Όμως γιατί έχω την εντύπωση ότι το wash είναι εντονώτερο απ' ό,τι θα περίμενε κανείς; Είναι θέμα φωτισμού ή κάτι άλλο; Anyway, καλό τελείωμα!
|
|
|
Post by gtziaf on May 23, 2016 17:34:51 GMT 2
Κώστα και Κωνσταντίνε ευχαριστώ για το σχολιασμό και τη στήριξη. Φανταστικο Γιωργο! εχω ομως καποιες ερωτησεις οπως με τι ετριψες τα λαστιχα και γιατι? το wash που εγινε και πως ? οι καθρεπτες πως ειναι κολλημενοι πανω στα ξυλακια? τελευταια ερωτηση πως γυαλισες το αμαξωμα (υλικα τροποι). Συγνωμη αν σε κουρασα. Κώστα, δεν με κουράζεις. Το wash υπάρχει αναλυτικά εδώ : www.scalewheels-gr.com/thread/130/door-panels-washΒάψιμο - Γυάλισμα : www.scalewheels-gr.com/thread/15/www.scalewheels-gr.com/thread/71/orange-peelΤα λάστιχα έχουν, στη μέση, τη γραμμή του καλουπαρίσματος, την οποία εξαλείφουμε με τρίψιμο χρησιμοποιώντας ντουκόχαρτα. Στο θέμα με τις F40-959 δείχνουμε και μια τεχνική με ταχυτροχό αλλά περιέχει ένα κάποιο ρίσκο. Τα κομμάτια τα στερεώνουμε με blue tack, όπως τους υαλοκαθαριστήρες στη φώτο και σε ταινία διπλής όψης. Επίσης οι οδοντογλυφίδες είναι πολύ χρήσιμο εργαλείο (και) για αυτη τη δουλειά. Κωνσταντίνε, καλά παρατηρείς. Βέβαια, δεν είναι μαύρο που φαίνεται στις φώτο αλλά γκρι, το γιατί, το ψάχνει η επιστήμη. Γενικά, στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχω επιλέξει την αντίθεση στο φινίρισμα, άρα και πιο έντονο wash, που θα τονιστεί με τις μαύρες ζάντες, τις καρμπόν φούστες, την σκούρα αεροτομή και την μαύρη βάση που θα βάλω το μοντέλο. Σε πολλές περιπτώσεις δεν κάνω wash (π.χ. 959), σε άλλα κάνω διακριτικό και σε άλλα πιο έντονο. Αλλά, σίγουρα αν το μοντέλο το έκανα για κάποιο tutorial, προφανώς θα έκανα κάτι πιο απαλό, όπως λες. Ο λόγος είναι η προσωπική αίσθηση (βλ. παραξενιά ) κάθε φορά. Να είστε καλά
|
|
|
Post by konstantinf on May 23, 2016 18:00:32 GMT 2
Κωνσταντίνε, καλά παρατηρείς. Βέβαια, δεν είναι μαύρο που φαίνεται στις φώτο αλλά γκρι, το γιατί, το ψάχνει η επιστήμη. Καθώς δεν είμαι ειδήμων στο θέμα του wash (στην 1/8 συνήθως οι αρμοί είναι πραγματικοί...), η ερώτησή μου είναι αν ο τονισμός θα μπορούσε να γίνει και με το χρώμα της επιφάνειας, αλλά σε πιο σκούρα απόχρωση (στην περιπτωσή της 155 σου π.χ. σκούρο βυσσινί). Ή λέω ανοησίες;
|
|
|
Post by gtziaf on May 23, 2016 18:31:17 GMT 2
Κωνσταντίνε, καλά παρατηρείς. Βέβαια, δεν είναι μαύρο που φαίνεται στις φώτο αλλά γκρι, το γιατί, το ψάχνει η επιστήμη. Καθώς δεν είμαι ειδήμων στο θέμα του wash (στην 1/8 συνήθως οι αρμοί είναι πραγματικοί...), η ερώτησή μου είναι αν ο τονισμός θα μπορούσε να γίνει και με το χρώμα της επιφάνειας, αλλά σε πιο σκούρα απόχρωση (στην περιπτωσή της 155 σου π.χ. σκούρο βυσσινί). Ή λέω ανοησίες; Καθόλου ανοησίες Κωνσταντίνε. Ναι θα μπορούσε, φυσικά, αλλά εξαρτάτε πάντα όμως την "εικόνα" που θες να δώσεις στο μοντέλο. Πάντως το καλύτερο είναι εμβαθύνεις καλά τις γραμμές πριν το βάψιμο, με το scriber και ο φωτισμός να γίνει, φυσικά, χωρίς wash. Δεν συμφωνούν όλοι, αλλά είναι η πιο μοντέρνα και εντός κλίμακας άποψη. Οι τεχνητές σκιάσεις πρέπει να γίνονται σε συνδυασμό με το τι τεχνικές έχεις ακολουθήσει στο υπόλοιπο μοντέλο, για να μην είναι παράταιρες. Είναι μεγάλη κουβέντα και έγκειται κυρίως στην αισθητική και την εμπειρία του μοντελιστή. Αλλά και αυτό επαφίεται στο προσωπικό γούστο, οπότε είναι δύσκολο να το εξηγήσω με μετρήσιμα κριτήρια, άρα ο καθένας μας μπορεί να δρα αυτοβούλως. Όπως και να έχει πολύ καλά έκανες και το επισήμανες
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 23, 2016 23:37:12 GMT 2
και εμενα μου φαινεται λιγο εντονο... Φυσικα περιμενω να το δω απο κοντα, γιατι η μηχανη σου...
|
|
|
Post by alex78 on May 24, 2016 12:09:54 GMT 2
Όμορφα και νοικοκυρεμένα προχωρεί, αναμένουμε εναγωνίως το φινάλε!
|
|
|
Post by grimstr on May 24, 2016 17:11:07 GMT 2
Κατ´αρχας το αποτέλεσμα εντυπωσιακό οπως περιμέναμε.!!!! Γιωργο να ρωτήσω το wash σε πιο στάδιο γίνεται? εγω νομίζω πριν γινει το βερνίκωμα ή κανω λάθος ?
|
|
andwrc
Kart Driver
Ανδρέας
|
Post by andwrc on May 24, 2016 19:43:39 GMT 2
Εξαιρετικό από όλες τις απόψεις!
|
|
|
Post by nektarios on May 24, 2016 21:45:27 GMT 2
Πολύ όμορφο! Μού άρεσε (όπως πάντα, άλλωστε...) το "ντύσιμο" της αεροτομής, αλλά και το προσεγμένο βάψιμο των πλαισίων στις διαφανείς επιφάνειες. Καλά τελειώματα!
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 25, 2016 1:40:46 GMT 2
Που να το δείτε και από κοντά...
|
|
|
Post by gtziaf on May 25, 2016 16:51:38 GMT 2
Ευχαριστώ παίδες για τα καλά λόγια. Παναγιώτη, για το wash τα είδες και από κοντά. Χαίρομαι που σου άρεσε και ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Γιωργο να ρωτήσω το wash σε πιο στάδιο γίνεται? εγώ νομίζω πριν γίνει το βερνίκωμα ή κάνω λάθος ? Μετά το βερνίκι έχεις το πλεονέκτημα ότι μπορείς να "σκουπίσεις" ότι τρέξει έξω από τους αρμούς. Αν το κάνεις αυτό πάνω στο χρώμα, μπορεί να σου ποτίσει, να το λερώσεις ή να το αλλοιώσεις. Ποιος ο λόγος για τέτοια ρίσκα; Εγώ, προσωπικά κάνω wash μετά το γυάλισμα για να καθαρίσω τα υπολείμματα τις αλοιφής από τις εγκοπές και μετά τα τονίζω. Δεν έχει λάθος και σωστό, αλλά τι βολεύει τον καθένα. Εδώ οι λόγοι είναι καθαρά πρακτικοί και είναι κοινοί για όλες τις θεματολογίες (π.χ. αεροπλάνα, άρματα κλπ).
|
|
|
Post by grimstr on May 25, 2016 19:07:55 GMT 2
Εχεις δίκιο. Γιώργο όταν κανω το wash πριν το βερνικι εχω αυτο το πρόβλημα, οτι χρώμα και να εχω και όσο αραιωμένο όλο και κατι ποτίζει . Θα δοκιμάσω μετα το γυαλισμα.
|
|
|
Post by AlexAmarandos on May 25, 2016 19:33:59 GMT 2
Γιώργο τι να λέμε τώρα φίλε...
Εκπληκτικό κιτ σε άρτια εκτέλεση!! Αναμένω την συνέχεια!
|
|
|
Post by pkout on May 26, 2016 19:56:28 GMT 2
|
|