|
Post by konstantinf on Apr 10, 2016 8:26:29 GMT 2
Γρήγορη δουλειά δεν σημαίνει πρόχειρη... Το χέρι του μάστορα φαίνεται! Καλή συνέχεια Γιώργο!
|
|
|
Post by manos13 on Apr 10, 2016 22:12:02 GMT 2
Πολυ καλη
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 11, 2016 21:13:10 GMT 2
Ευχαριστώ παίδες. Έχει γίνει κάποια πρόοδος. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα την ανεβάσω
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 15, 2016 13:31:22 GMT 2
Επιστροφή στα ποσταρίσματα αν και η καθημερινότητα είναι πλέον πολύ διαφορετική και ο μοντελισμός έχει έρθει σε τριτο-τέταρτη μοίρα. Αρχικά ανοιχτήκαν δύο τρύπες στο πάτωμα και κολλήθηκαν ισάριθμα παξιμάδια, ώστε να μπορέσω να στηρίξω το μοντέλο σε μια βάση και να το παραδώσω με ασφάλεια στον ιδιοκτήτη του. Τα ηλεκτρονικά αποκόπηκαν από τις βάσεις τους, οι οποίες φτιάχτηκαν από φύλλο πλαστικού. Ο λόγος για να μπορέσω να περάσω καλωδίωση και να τις ντύσω με κάρμπον. Η βάση των ηλεκτρονικών μαζί με μια αντίστοιχη που υπάρχει στα ποδωστήρια καλύπτει, όπως βλέπετε και στις φώτο τα παξιμάδια. Επίσης από περισσεύματα, νομιζω είναι αναδιπλούμενος προβολέας, έφτιαξα τη βάση του γενικού διακόπτη, που μπορείτε να ξεχωρίσετε πάνω στο κεντρικό τούνελ. Ο Γιάννης μου είχε επιστήσει την προσοχή στις τρύπες που υπάρχουν στο splitter. Αυτές υπάρχουν για να κολληθούν τα ψυγεία. Οπότε τις κάλυψα από κάτω για να μην φαίνεται άσχημο το μοντέλο μιας και προφανώς δεν υπάρχουν στην πραγματικότητα. Το splitter επίσης, λέπτυνε αρκετά και στοκαρίστηκε και στο πάνω μέρος του. Λίγες βελτιώσεις έγιναν και στις εξατμίσεις. Απέκτησαν κολλήσεις κατά μήκος τους και μικρούς διαμορφωτές στις τρύπες των απολήξεων. Οι τρύπες φάρδυνα και βάθυναν, όσο αυτό ήταν δυνατό, λόγω σχήματος. Δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά που σας έδειξα, υπάρχουν στο νέο βελτιωτικό σετ της HD, εξού και η ξενέρα μετά την ανακοίνωση της κυκλοφορίας του. Τέλος πάντων πάντα είναι καλύτερα όταν τα φτιάχνεις μόνος σου Στο τέλος συγκέντρωσα τα διάφορα κομμάτια για να ξεκινήσουν ασταρώματα και βαψίματα. Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Σύντομα η συνέχεια
|
|
|
Post by alex78 on Apr 15, 2016 19:20:24 GMT 2
Εξαιρετική η δουλειά στις εξατμίσεις Γιώργο, καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 16, 2016 8:51:33 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο! Νομίζω πως η προετοιμασία των λεπτομερειών - όσο μπορώ να κρίνω από τα δικά μου, όπου οι περισσότερες λεπτομέρειες είναι "προκάτ" - είναι από τις πιο όμορφες και επιβραβευτικές φάσεις στη διάρκεια μιας κατασκευής. Καλό ΣΚ και καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 16, 2016 11:26:00 GMT 2
Ευχαριστώ Αλεξ και Κωνσταντίνε. Κωνσταντίνε με βρίσκεις 100% σύμφωνο. Και για μένα από τις πιο διασκεδαστικές φάσεις της κατασκευής είναι η προετοιμασία των κομματιών σε συνδυασμό με την προσθήκη λεπτομέρειας.
|
|
|
Post by nektarios on Apr 16, 2016 21:38:22 GMT 2
Η λεπτομερέστατη δουλειά στις εξατμίσεις μού άρεσε κι εμένα πολύ! Όπως επίσης και η πατέντα με τα παξιμάδια! Καλή συνέχεια!
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Apr 18, 2016 22:31:32 GMT 2
Να πω και εγώ το wow μου... Επίσης αμάν με την λέξη ιδιοκτήτης... Τα έργα τέχνης έχουν απλά θαυμαστές.-
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 20, 2016 16:50:17 GMT 2
Ευχαριστώ παιδιά. Ναι, Παναγιώτη το συλλέκτης π.χ. θα ήταν καλύτερη έκφραση. Όπως και η φωτογράφηση, τα φιλολογικά δεν είναι το ατού μου
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 27, 2016 8:16:02 GMT 2
Ολα ομορφα Αντμιν μας!! Οι δε ραφες στα καζανακια σουπερ Καλη συνεχεια!!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 27, 2016 9:47:22 GMT 2
Να είσαι καλά Κρις Ευχαριστώ
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 28, 2016 13:13:29 GMT 2
Κι αφού πήραμε φόρα, ας ξεχρεώσουμε κάποια από τα χρωστούμενα... Συνέχεια της 155 με το εσωτερικό. Αρχικά βάφτηκε το σασί με το airframe αλουμίνιο της alclad. Δεν έμεινα 100% ικανοποιημένος, όπως με όλα τα τελευταία πιο ήπια χρώματα των Βρετανών. Με αλουμίνιο και μαύρο έγιναν οι επενδύσεις στις πόρτες και το πίσω τμήμα του εσωτερικού. Περάστηκε κάρμπον στα ιδιοκατασκευασμένα φύλλα πλαστικού για την πεταλιέρα και τα ηλεκτρονικά. Στα κουτιά των ηλεκτρονικών μετά το βάψιμο, κολλήθηκαν οι χαλκομανίες, έγινε wash και στεγνό πινέλο. Στο εσωτερικό τώρα, με βάση φώτο της πραγματικής, μπήκε αντιπυρική γύρω από το λεβιέ των ταχυτήτων και αντικαταστάθηκαν τα ανάγλυφα braided lines. Προστέθηκε το κόκκινο καλώδιο του κεντρικού κυκλώματος και φυσικά η καλωδίωση στα ηλεκτρονικά. Κάποιες δέστρες, σωληνώσεις στο σύστημα ανύψωσης και καλωδίωση στον ρυθμιστή των ζανφορ, ολοκληρώνουν την εικόνα, μέχρι στιγμής τουλάχιστον. Ελπίζω να σας αρέσει και να είναι χρήσιμο σε ανάλογες κατασκευές. Καλές γιορτές και πάλι
|
|
|
Post by konstantinf on Apr 28, 2016 17:24:28 GMT 2
Τι να λέμε τώρα... Η αληθοφάνεια θα ήταν τέλεια αν δεν υπήρχε η "ψεύτικη" πεταλιέρα. Εσυ που ξέρεις όλα τα τρυκ, δεν βρίσκεις κάτι που να κάνει πιο ρεαλιστικά τα πεντάλ; Τα καλώδια των ηλεκτρονικών υποθέτω ότι θα συγκεντρωθούν σε δέσμη. Και με την ευκαιρία αυτή: Έχεις τη δυνατότητα για φωτογραφίες macro ώστε να φανούν από κοντά οι μικρολεπτομέρειες (π.χ. τα δεσίματα των καλωδίων), έτσι που μαζί με κάποια σεμιναριακού τύπου επεξήγηση να μαθαίνουμε κι εμείς οι καινούργιοι; Με όλο το θάρρος βέβαια και εν πλήρει επιγνώσει του (μη) διαθέσιμου χρόνου.
|
|
|
Post by alex78 on Apr 28, 2016 18:09:34 GMT 2
Η καλωδίωση σούπερ Γιώργο!! Αρχικά βάφτηκε το σασί με το airframe αλουμίνιο της alclad. Δεν έμεινα 100% ικανοποιημένος, όπως με όλα τα τελευταία πιο ήπια χρώματα των Βρετανών. Τι εννοείς...? Επίσης με την εμπειρία σου με το Airframe τι παραπάνω πετυχαίνεις απο το κοινό αλουμίνιο...?
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 28, 2016 23:08:44 GMT 2
Τι να λέμε τώρα... Η αληθοφάνεια θα ήταν τέλεια αν δεν υπήρχε η "ψεύτικη" πεταλιέρα. Εσυ που ξέρεις όλα τα τρυκ, δεν βρίσκεις κάτι που να κάνει πιο ρεαλιστικά τα πεντάλ; Τα καλώδια των ηλεκτρονικών υποθέτω ότι θα συγκεντρωθούν σε δέσμη. Και με την ευκαιρία αυτή: Έχεις τη δυνατότητα για φωτογραφίες macro ώστε να φανούν από κοντά οι μικρολεπτομέρειες (π.χ. τα δεσίματα των καλωδίων), έτσι που μαζί με κάποια σεμιναριακού τύπου επεξήγηση να μαθαίνουμε κι εμείς οι καινούργιοι; Με όλο το θάρρος βέβαια και εν πλήρει επιγνώσει του (μη) διαθέσιμου χρόνου. Κωνσταντίνε ευχαριστώ για το σχολιασμό και την ψήφο εμπιστοσύνης. Με την πεταλιέρα δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος να ασχοληθώ, αφού δεν φαίνεται ούτε το 1%, λόγω του πίνακα οργάνων. Τα καλώδια πρέπει να πάνε κάτω από τον πίνακα οπότε θα μονιμοποιηθεί η θέση τους και θα ασφαλιστούν στο τελικό στάδιο. Τώρα για τις φωτογραφίες, είναι γνωστό ότι η μηχανή μου είμαι πολύ μέτρια και τα κοντινά της είναι συνήθως άθλια. Τέλος για τεχνικές κλπ αφενός δεν έκανα τίποτα που να αξίζει για παρουσίαση, ειλικρινά. Μια τρύπα στα ηλεκτρονικά και πέρασμα του σύρματος. Αφετέρου, ναι δεν υπάρχει πλέον χρόνος, ιδίως με ένα μωρό 20 μερών στο σπίτι. Το ότι βρίσκεται μια ώρα το πρωί και μια ώρα το βράδυ για το φόρουμ, είναι καθαρά τύχη. Επίσης, το ξεκαθάρισα από την αρχή, ότι το παρόν θέμα θα ήταν σπαρτιάτικό, δηλαδή δύο - τρεις αντιπροσωπευτικές φώτο από κάθε στάδιο. Σίγουρα τα υπόλοιπα μέλη του φόρουμ θα πάρουν τη σκυτάλη στα θέματα τεχνικών, wip κλπ, όσο εγώ δεν θα μπορώ να διαθέσω τον χρόνο που έδινα και θέλω στην παρέα μας. Να είσαι καλά και πάλι και συγνώμη αν σε απογοήτευσα, αλλά δεν μπορώ να υποσχεθώ κάτι που δεν ξέρω αν θα καταφέρω να τηρήσω.
|
|