|
Post by gtziaf on Apr 28, 2016 23:16:40 GMT 2
Η καλωδίωση σούπερ Γιώργο!! Αρχικά βάφτηκε το σασί με το airframe αλουμίνιο της alclad. Δεν έμεινα 100% ικανοποιημένος, όπως με όλα τα τελευταία πιο ήπια χρώματα των Βρετανών. Τι εννοείς...? Επίσης με την εμπειρία σου με το Airframe τι παραπάνω πετυχαίνεις απο το κοινό αλουμίνιο...? Ευχαριστώ Αλεξ. Να είσαι καλά φιλαράκι μου. Μεγάλη κουβέντα τα alclad... Οι αρχικές τους εκδόσεις, μέχρι πριν 4-5 χρόνια ήταν στην ουσία ρευστό μέταλλο, με τέλεια καλλυπτικότητα κι ελάχιστο κόκκο. Πλέον, οι κανονισμοί για την τοξικότητα των χρωμάτων, έχουν επηρεάσει την σύνθεση του με συνέπεια να μην είναι τόσο αποτελεσματικά. Ιδίως οι τελευταίες παρτίδες, χωρίς τη μπίλια για το ανακάτεμα. Τώρα το Airframe είναι ελαφρά διαφορετικής απόχρωσης και θεωρητικά μικρότερου κόκκου αλουμίνιο. Η ακόλουθη εικόνα είναι αρκετά διαφωτιστική : Καλό βράδυ
|
|
|
Post by alex78 on Apr 28, 2016 23:55:20 GMT 2
Δηλαδή πλέον η αγορά τους σε σχέση με την απόδοση τους κρίνεται ως συμφέρουσα ή πρέπει να κινηθούμε σε άλλες λύσεις...?
Η μπίλια γιατί αφαιρέθηκε...?
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on Apr 29, 2016 19:10:41 GMT 2
Τα παλια μαλλον ηταν διαλυτης, λιγη ρητινη συνδεσης και πουδρα καθαρου μεταλλου.Γι'αυτο ηταν και πολυ ευαισθητα μετα το βαψιμο. Η μπιλια αφαιρεθηκε γιατι πλεον δεν υπαρχει λεπτοκοκκο μεταλλο που καθεται στον πατο του μπουκαλιου. Τι να ανακατεψει.
Παντως η μεχρι τωρα δουλεια ειναι στα ματια μου υπεροχη. Μην ζοριζετε τον φρεσκο πατερα. Ελπιζω να κλεινει και κανενα ματι το βραδυ...
|
|
|
Post by alex78 on Apr 29, 2016 23:05:29 GMT 2
Τα παλια μαλλον ηταν διαλυτης, λιγη ρητινη συνδεσης και πουδρα καθαρου μεταλλου.Γι'αυτο ηταν και πολυ ευαισθητα μετα το βαψιμο. Η μπιλια αφαιρεθηκε γιατι πλεον δεν υπαρχει λεπτοκοκκο μεταλλο που καθεται στον πατο του μπουκαλιου. Τι να ανακατεψει. Ευχαριστώ Πάνο!
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 30, 2016 9:46:11 GMT 2
Δηλαδή πλέον η αγορά τους σε σχέση με την απόδοση τους κρίνεται ως συμφέρουσα ή πρέπει να κινηθούμε σε άλλες λύσεις...? Η μπίλια γιατί αφαιρέθηκε...? Αλεξ, τα alclad εξακολουθούν να είναι κορυφαία. Απλά είναι ελαφρώς πιο δύστροπα στη χρήση. Επίσης χρώματα όπως : ALC-105 POLISHED ALUMINIUM ALC-107 CHROME ALC-109 POLISHED BRASS ALC-115 STAINLESS STEEL ALC-118 GOLD TITANIUM ALC-119 AIRFRAME ALUMINIUM αποδίδουν πλέον, σωστά, μόνο πάνω από μαύρο γυαλιστερό υπόστρωμα... Για τη μπίλια εκτός από την σύσταση που είπε ο Πάνος, είχαν παρατηρηθεί κι ατυχήματα, όπου καταστρεφόταν το μπουκαλάκι, από το χτύπημα της στα τοιχώματα. Οπότε την κατάργησαν... Παναγιώτη, ο ύπνος είναι το τελευταίο πρόβλημα
|
|
|
Post by nektarios on May 6, 2016 11:47:24 GMT 2
Χριστός Ανέστη! Οι καλωδιώσεις είναι σπέσιαλ! Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on May 6, 2016 11:59:34 GMT 2
Ευχαριστώ Νεκ. Χρόνια πολλά
|
|
|
Post by gtziaf on May 6, 2016 12:31:01 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on May 6, 2016 13:12:03 GMT 2
Μανάρι βγαίνει Γιώργο, καλό Σ/Κ και σε σένα φίλε!
|
|
|
Post by konstantinf on May 6, 2016 13:17:44 GMT 2
Παίρνει μορφή σιγά-σιγά. Πολύ ωραίο! Ο εμφανής αρμός στο κάτω μέρος του κάρτερ είναι ηθελημένος; Καλή συνέχεια!!!
|
|
|
Post by gtziaf on May 6, 2016 13:31:16 GMT 2
Αλεξ και Κωνσταντίνε ευχαριστώ για τον σχολιασμό. Κωνσταντίνε ναι ο αρμός είναι ηθελημένος, πάνω του κολλάει η ποδιά που έδειξα σε προηγούμενα στάδια, οπότε δεν υπήρχε λόγος τριψίματος. Να είστε καλά
|
|
|
Post by konstantinf on May 6, 2016 16:53:36 GMT 2
Κωνσταντίνε ναι ο αρμός είναι ηθελημένος, πάνω του κολλάει η ποδιά που έδειξα σε προηγούμενα στάδια Είπα κι εγώ... είναι δυνατόν;;;
|
|
|
Post by gtziaf on May 7, 2016 10:14:49 GMT 2
Κωνσταντίνε ναι ο αρμός είναι ηθελημένος, πάνω του κολλάει η ποδιά που έδειξα σε προηγούμενα στάδια Είπα κι εγώ... είναι δυνατόν;;;
|
|
|
Post by grimstr on May 12, 2016 13:25:19 GMT 2
Γιώργο φανταστικά οπως πάντα. Στις εξατμίσεις τι χρωματα χρησιμοποιήσεις ?
|
|
|
Post by jvolume on May 12, 2016 15:35:13 GMT 2
George προχωράει σούπερ. Όλα φανταστικά αλλά η εξάτμιση.......έρωτας!! Με έπεισες!! Πάω να βρω που έχω καταχωνιάσει την πορτοκαλί μου........
|
|
|
Post by gtziaf on May 12, 2016 18:00:38 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ φίλοι μου. Υπάρχει περαιτέρω πρόοδος οπότε, ελπίζω, θα την ανεβάσω σύντομα. Στις εξατμίσεις τι χρώματα χρησιμοποιήσεις ? Χρησιμοποίησα Alclad. Τώρα οι αποχρώσεις είναι αλουμίνιο βάση, pale burnt metal στη συνέχεια (αυτό είναι κάτι σε πολύ pale χρυσαφί) και exhaust manifold για τα σκούρα καψίματα. Έσβησα σε μερικά σημεία με μωβάκι (sephia) και τα pigments της tamiya για εξατμίσεις (πορτοκαλί - μπλε). ΝΑ είστε καλά, ευχαριστώ και πάλι
|
|