|
Post by gtziaf on May 14, 2016 11:46:28 GMT 2
Η συνέχεια της 155, περιλαμβάνει την ολοκλήρωση της καμπίνας και την διασωλήνωση του μοτέρ Η προετοιμασία των περιφερειακών κομματιών του σαλονιού ξεκίνησε με το ρολ κέιτζ, το οποίο βάφτηκε με το αλουμίνιο της ΑΚ. Το κάθισμα έγινε σουέτ με το γνωστό σπρέι της tecno και ντύθηκε με κέβλαρ, στο πίσω μέρος, με την χαλκομανία που περιείχε το κιτ. Στη συνέχεια, έβαψα τον πίνακα οργάνων. Τα όργανα είναι χαλκομανία και οι διακόπτες έγιναν με το πινελάκια. Στις φώτο, στο τέλος της ενημέρωσης, θα δείτε ότι το ταμπελάκι συμμετοχής, δεν το κόλλησα όπως προτείνει η tamiya, απευθείας πάνω στον πίνακα. Αντί αυτού, κόλλησα την χαλκομανία σε αλουμινόφυλλο και αυτό πάνω στον πίνακα, όπως ήταν τα πραγματικά στο DTM του '93. Έγιναν και τα δισκόφρενα : Τέλος όλα αυτά συναρμολογήθηκαν για την ολοκλήρωση του εσωτερικού. Ταυτόχρονα προστέθηκαν καλωδίωση και σωληνώσεις, στο χώρο του κινητήρα. Οπότε το σύνολο μοιάζει κάπως έτσι... Αυτά προς το παρόν. Ακολουθεί το τελικό φινίρισμα και οι διάφορες επιμέρους λεπτομέρειες. Καλό ΣΚ
|
|
|
Post by alex78 on May 14, 2016 14:00:16 GMT 2
Μοντέλο απο μόνο του Γιώργο, καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by manos13 on May 14, 2016 16:27:27 GMT 2
Όμορφο
|
|
|
Post by konstantinf on May 14, 2016 17:51:34 GMT 2
Εντυπωσιακό, ιδίως σε συνάρτηση με το σύντομο χρόνο κατασκευής... Καλά τελειώματα!
|
|
natna
Kart Driver
Παναγιώτης
|
Post by natna on May 15, 2016 10:13:46 GMT 2
Μου έπεσε το σαγόνι... Αν σκεφτεί να το κάνει κανείς αργότερα ας το κάνει διπλό. Ένα ολόκληρο και δίπλα ένα καμπίνα-χωροδικτύωμα.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on May 16, 2016 10:45:48 GMT 2
Εξαιρετικο μεχρι στιγμης Ισως θα μπορουσαν να ειναι λιγο καλυτερα το σουετ αυτα τα μπιμπικια που κανει νομιζω δεν ειναι τοσο σουετ και επισης το σουετ θα επρεπε να ειναι τελειως ματ και να ειχε και μερικα φωτισματα (πχ πιγκμεντς), επισης το κοκκινο καλωδιο στη μεση ειναι αρκετα χοντρο για την κλιμακα, αλλα γενικα ειναι πολυ δυνατο το μοντελο. Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by gtziaf on May 16, 2016 17:22:15 GMT 2
Ευχαριστώ παίδες. Να είστε καλά για τα καλά λόγια και την στήριξη. Παναγιώτη, αν κάποιος θέλει να το αφήσει ανοιχτό πρέπει να βάψει εξωτερικά τις επενδύσεις. Επίσης, πρέπει το σύστημα πυρόσβεσης και δεν ξέρω τι άλλο, να κατοικοεδρεύουν στο "χώρο αποσκευών", εκεί που η tamiya δεν δίνει τίποτα. Οπότε χρειάζεται επιπλέον δουλειά αλλά σίγουρα θα ήταν ένα ενδιαφέρον κόνσεπτ. Δημήτρη, έχεις απόλυτο δίκαιο. Μου είχε κολλήσει ότι το κεντρικό κόκκινο καλώδιο ήταν πιο φαρδύ στο πραγματικό και δεν το ξανατσέκαρα. Αν το έγραφες στο προηγούμενο θα μπορούσα να το αλλάξω, αλλά τώρα με το κέιτζ, δεν το πειράζω. Το κάθισμα όπως κι τα μηχανικά μέρη, σε άλλη περίπτωση θα τα έφθειρα - φώτιζα παραπάνω, αλλά πρέπει να συνάδει λίγο με το γούστο του εντολοδόχου, που δεν είναι της πολύ σκίασης. Οι παρατηρήσεις καταγράφηκαν όπως και να έχει, πολύ εποικοδομητικές, ευχαριστώ
|
|
|
Post by czt on May 17, 2016 14:53:02 GMT 2
Πολυ ωραιο!!!
|
|
|
Post by gtziaf on May 18, 2016 15:10:01 GMT 2
Κώστα καλωσόρισες στην παρέα μας και ευχαριστώ για το σχολιασμό. Να είσαι καλά... Περιμένουμε τα δικά σου μοντέλα και τη συμμετοχή σου.
|
|
|
Post by czt on May 18, 2016 23:26:13 GMT 2
Να σε καλα και καλως σας βρηκα. Μετα απο πολυχρονοι αποχη επεστρεψα. Θα ακολουθησω πιστα και οσο μπορω τισ συμβουλες που δινεις για το πως να κανεις ενα ωραιο κιτ. Απο τα 90ς μεχρι σημερα βλεπω πολλες αλλαγες στο χομπυ προς το καλο. Παντως αν μπορεσεις να κανεις και καποια βιντεο για αρχαριους θα με χαροποιουσε ιδιαιτερος ! Επισης εχω ενα ερωτημα ειναι λιγο ομως εκτος θεματος: διαβασα σε ενα ποστ σου οτι εκανες μετακομισει θελω να σε ρωτησω πως μετεφερες τι συλλογη σου?
|
|
|
Post by gtziaf on May 19, 2016 16:29:59 GMT 2
Να σε καλα και καλως σας βρηκα. Μετα απο πολυχρονοι αποχη επεστρεψα. Θα ακολουθησω πιστα και οσο μπορω τισ συμβουλες που δινεις για το πως να κανεις ενα ωραιο κιτ. Απο τα 90ς μεχρι σημερα βλεπω πολλες αλλαγες στο χομπυ προς το καλο. Παντως αν μπορεσεις να κανεις και καποια βιντεο για αρχαριους θα με χαροποιουσε ιδιαιτερος ! Επισης εχω ενα ερωτημα ειναι λιγο ομως εκτος θεματος: διαβασα σε ενα ποστ σου οτι εκανες μετακομισει θελω να σε ρωτησω πως μετεφερες τι συλλογη σου? Κώστα καλή επιτυχία με την επιστροφή σου στο hobby. Ότι χρειαστείς εδώ είμαστε. Για βιντέκια προς το παρόν δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος, αλλά κάτι σχετικό ετοιμάζουμε για το μέλλον. Μέχρι τότε, έχουμε ειδική κατηγορία με τεχνικές στο φόρουμ, οι οποίες περιλαμβάνουν αρκετές επεξηγήσεις και νομίζω θα τις βρεις χρήσιμες. Για τη μετακόμιση που λες δεν ήταν ολική αλλά μερική, οπότε τα έτοιμα μοντέλα δεν μετακινήθηκαν. Όμως αυτές τις μέρες έχω ξεκινήσει να ετοιμάζομαι για αλλαγή πόλης και σπιτιού οπότε είμαι κι εγώ στην αναζήτηση μιας ασφαλής λύσης. Ο Νεκτάριος, μέλος του φόρουμ, μου είπε ότι δοκίμασε την τεχνική της πετσέτας μέσα στο κουτί μεταφοράς με καλά αποτελέσματα. Μόλις κάνω την πρώτη μεταφορά, θα επανέλθω με λεπτομέρειες. Να είσαι καλά
|
|
|
Post by czt on May 19, 2016 22:36:39 GMT 2
Να σε καλα Γιωργο,τωρα για αρχη θα ασχοληθω με το αρχαριο κομματι και σιγα σιγα θα γινουν ολα τα βηματα. Η τεχνικη της πετσετας καλη αλλα χρειαζεται μεγαλος αριθμος απο πετσετες συν τι παντοφλα (δε ξερω αν με ενοεις) γιατι κλπ. Παλαιοτερα που ημουν ενεργος στο χομπυ ο τομεας μου καθαρα ηταν αεροσκαφη και κανα ειλικοπτερο. Τωρα ομως θα επεκταθω και στο αυτοκινητο και ειδικα στη F1 που ειναι μια απο τις αδυναμιες μου! Εχω ειδη προμυθευτει πολλα κιτ και περιμενω ενα μικρο κενο για να μπορεσω να ξεκινησω το πρωτο μου αυτοκινητο στην επανοδο μου.
|
|
|
Post by konstantinf on May 20, 2016 9:57:18 GMT 2
Συγγνώμη που παρεμβαίνω στη συζήτησή σας, αλλά επειδή έχω μεταφέρει μοντέλα (και δη λεπτεπίλεπτα και μεγάλων διαστάσεων...) σε μεγάλες αποστάσεις, ιδού η (θετική) εμπειρία μου: Αφού τυλίξω το μοντέλο σε bubble wrap (πλαστικό με φούσκες) το τοποθετώ σε χαρτοκιβώτιο και παραγεμίζω με γαριδάκι πολυστερίνης (φελιζόλ) που βρίσκουμε σε μαγαζιά που πουλάνε είδη συσκευασίας. Αυτό επιτρέπει να βάλουμε περισσότερα του ενός μοντέλα στο ίδιο χαρτοκιβώτιο, αν το επιτρέπουν οι διαστάσεις τους (κανένα πρόβλημα για την 1/24). Σημαντικό: δεν εμπιστευόμαστε το χαρτοκιβώτιο στην εταιρία μεταφορών, αλλά το μεταφέρουμε μόνοι μας με το αυτοκίνητό μας...
Καλές μετακομίσεις!
|
|
|
Post by czt on May 20, 2016 10:56:23 GMT 2
Δεν παρεμβαινεις αντιθετως μας δινεις ιδεες μεσα απο προσωπικες εμπειρειες. Η μεταφορα αυτοκινητων πιστευω οτι ειναι πιο ευκολη κατα μια εννοια απο τι μεταφορα αεροσκαφων. πιστευεις οτι η ιδια τεχνικη θα κανει και για τα αεροσκαφη?
|
|
|
Post by konstantinf on May 20, 2016 11:32:52 GMT 2
Δεν έχω εμπειρία με αεροσκάφη, αλλά έχω μεταφέρει αυτό: (70 επί 70 εκατοστά) και άντεξε. Νομίζω ότι αν προσέξεις το περιτύλιγμα στο bubble wrap ώστε να μην τσαλακωθούτ τυχόν κεραίες, έλικες κλπ. δεν θα έχεις πρόβλημα.
|
|
|
Post by czt on May 20, 2016 11:39:47 GMT 2
φοβερη δουλεια! το βαμβακι πιστευεις μαζι με τισ φουσκαλες λες να πιασει σαν κολπο?
|
|