|
Post by gtziaf on Feb 17, 2016 20:51:53 GMT 2
Κινητήρας και άξονας πολύ - πολύ καλά. Εξαιρετικό, ποιοτικό και γρήγορο. Πράγματι με εντυπωσιάζει το πόσο γρήγορα δουλεύεις Τα μπουλόνια αναβαθμίζουν κατά πολύ το σύνολο!
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Feb 17, 2016 21:42:56 GMT 2
Πολυ καλό! Αν δεν ξέρεις ότι πρόκειται για μοντέλο, στις φωτογραφίες εύκολα τα περνάς για πραγματικά. Ανυπομονώ να το δω και τελειωμένο.
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 18, 2016 12:30:36 GMT 2
Ευχαριστώ για την ενθάρρυνση παιδιά!
Ο "όγκος" Αλέξανδρε έχει δύο όψεις: Από τη μια δεν μου βγαινουν τα μάτια όπως σε σας με την 1:24, και για τις (πάμπολλες) λεπτομέρειες έχει εν πολλοίς φροντίσει ο κ. Pocher και δεν πρέπει να ψάχνω για Ρ.Ε. και άλλα βελτιωτικά. Από την άλλη, με την πρόοδο της συναρμολογησης, το σύνολο γίνεται όλο και πιο δύσχρηστο στην κατασκευή και δύσκολο στη φωτογράφηση.
Η ανυπομονησία Κομνηνέ μου έδειξε τα δόντια της στην κατασκευή της Shelby και ... ο παθός-μαθός. Αυτή τη φορά παίρνω τον χρόνο που χρειάζεται όσο κι αν θά 'θελα κι εγώ να το δω τελειωμένο.
Η ταχύτητα της δουλειάς Γιώργο έχει δύο συντελεστές: Τον ελέυθερο χρόνο του συνταξιούχου και μια πείρα στην οργάνωση που απέκτησα από τη δουλειά μου σαν μηχανικός και μάνατζερ. Τίποτα το μαγικό. Εξ άλλου επίκειται μια πάυση σχεδόν όλο το Μάρτη λόγω άλλων ανειλημμένων υποχρεώσεων.
Καλό τέλος της εβδομάδας σε όλους σας!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 21, 2016 10:51:49 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Feb 21, 2016 23:06:05 GMT 2
Έργο Τέχνης!
|
|
|
Post by gtziaf on Feb 23, 2016 18:05:10 GMT 2
Άψογο, Κωνσταντίνε!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 23, 2016 19:23:53 GMT 2
Αλέξη και Γιώργο ευχαριστώ και συνεχίζω με την υποστήριξη σας!
|
|
|
Post by konstantinf on Feb 27, 2016 19:16:16 GMT 2
Καλησπέρα φίλοι μου. Έπειτα από το πρόσφατο update του Δημήτρη για την 917, το δικό μου φαίνεται αναγκαστικά πεζό και άχρωμο... Και είναι και μικρό, παρόλο που αντιπροσωπεύει μια βδομάδα δουλειάς... Έστω! Μιλάμε για τον μπροστινό άξονα, του οποίου ιδού τα βασικά στοιχεία μετά το βάψιμό τους: Εν πολλοίς πρόκειται για επανάληψη της δουλειάς για τον πίσω άξονα, αλλά με μερικές μικρές δυσκολίες, όπως π.χ. το βίδωμα του μοχλού των φρένων μέσα στην τρύπα της εγκάρσιας δοκού: Εν πάσει περιπτώσει τελείωσε, με εξαίρεση το tie rod που παραλληλίζει τη στρέψη των δύο τροχών καθότι βρέθηκε σπασμένο μέσα στο κιτ και τώρα περιμένω ανταλλακτικό από την Αγγλία. Στις φωτογραφίες είναι απλά τοποθετημένο στη θέση του για να συμπληρώνει την εικόνα. Να και οι φωτό: Συνέχεια την επόμενη βδομάδα με το σύστημα διεύθυνσης. Καλό ΣΚ!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Mar 1, 2016 17:59:11 GMT 2
Εξαιρετικο αποτελεσμα και λεπτομερεια!!! Και ας μην ειναι τρικολορ το απντεητ
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 5, 2016 11:19:52 GMT 2
Και ξαφνικά, εκεί που φτιάχνεις το ένα σύστημα μετά το άλλο, συνειδητοποιείς ότι όχι μόνο μπορείς, αλλά και πρέπει να αρχίσεις να συναρμολογείς αυτά που έχεις φτιάξει, για να μπορέσεις να προχωρήσεις παραπέρα... Με τη σειρά όμως: Σύμφωνα με το πλάνο, η βδομάδα ξεκίνησε με το σύστημα διεύθυνσης, το οποίο δεν παρουσίασε καμιά δυσκολία: Στη συνέχεια φτάχτηκε ο άξονας μετάδοσης από το κιβώτιο ταχυτήτων στο διαφορικό, που επίσης ήταν χωρίς ιδιαιτερότητες ούτε κάτι το σπέσιαλ για φωτογράφηση. Κι έτσι βρέθηκα να έχω τελειώσει: τον κινητήρα, το κιβώτιο ταχυτήτων, το πλαίσιο, τους δύο άξονες και το σύστημα διεύθυνσης: Το δεύτερο μισο της βδομάδας αφιερώθηκε λοιπόν στη συναρμολόγηση των παραπάνω. Τα κομμάτια μπήκαν στις θέσεις τους και ενώθηκαν οι σύνδεσμοι και οι διωστήρες φρένων και διεύθυνσης. Εδώ σταματώ την περιγραφή και δίνω το λόγο στις εικόνες: Για να ολοκληρωθεί το μηχανικό μέρος και πριν περάσουμε στην καρότσα, απομένουν ακόμα η εξάτμιση, το ψυγείο και το firewall (αλήθεια, στα ελληνικά λέγεται τω όντι "αλεξίπυρο" , και φυσικά οι τροχοί που είναι όμως άλλου παπά βαγγέλιο... Ωστόσο, όπως είχα πει, θα υπάρξει τώρα μια "δημιουργική παύση" τριών εβδομάδων για άλλες δουλειές και ξεκούραση και θα επανέλθω στο τέλος του μήνα. Στο μεταξύ περιμένω τα σχόλια σας και έυχομαι σε όλους καλή συνέχεια στα έργα σας!
|
|
|
Post by grimstr on Mar 5, 2016 12:26:00 GMT 2
ΑΠΛΑ ΚΑ ΤΑ ΠΛΗ ΚΤΙ ΚΟ !!!!!!Νομίζεις οτι θα το βάλεις μπρος για να φύγεις Κωνσταντίνε συγχαρητήρια
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 5, 2016 13:09:42 GMT 2
Ευχαριστώ για τον ενθουσιασμό σου Στράτο! Πριν το βάλω ωστόσο μπροστά να φύγει, έχει πολλήηηηηη δουλειά ακόμα και κάμποσες παγίδες. Αλλά όπως έλεγε ένας μοντελίστας σε ένα ξένο φόρουμ, "...δεν έχω πια την εντύπωση ότι φτιάχνω ένα μοντέλο της Rolls Royce, αλλά ότι φτιάχνω μια Rolls Royce...".
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 6, 2016 11:10:43 GMT 2
Πραγματικά υπέροχο Κωνσταντίνε. Δεν είμαι φαν της μεγάλης κλίμακας γενικά, αλλά με τη συγκεκριμένη δουλειά σου άλλαξα γνώμη. Ίσως θα δοκιμάσω κι εγώ κάτι στο μέλλον. Πολύ εντυπωσιακό. Μπράβο φίλε μου
|
|
|
Post by nektarios on Mar 6, 2016 22:42:17 GMT 2
Πραγματικά, ό,τι και να γράψω θα είναι λίγο! Απλά Τόσο για την υπομονή σου όσο και για το αποτέλεσμα καθαυτό! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by konstantinf on Mar 8, 2016 4:14:09 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο και Νεκτάριε, αλλά μη βιάζεστε... Τα δύσκολα έρχονται! Γενικά τα καταφέρνω στο μηχανολογιλίκι, αλλά τρέμω το βάψιμο, κι εδώ έχουμε μεγάλες επιφάνειες. Τέλος πάντων, θα δούμε.
|
|
|
Post by alex78 on Mar 8, 2016 16:15:12 GMT 2
|
|