|
Post by gtziaf on Sept 25, 2015 19:18:57 GMT 2
Ευχαριστώ Νεκ... Και μεντεσέδες θα μπουν, και σουμιέδες και Σουηδέζες κι ότι άλλο θέλει η ψυχή σου. Απλά το συγκεκριμένο κιτ, έχει ένα θέμα με τον διαθέσιμο χώρο του κινητήρα. Οπότε πριν τον συναρμολογήσω, να δω που πάει τι και πόσο χώρο έχω διαθέσιμο, δεν μπορώ να τους φτιάξω. Θα γίνουν στα επόμενα στάδια
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Sept 26, 2015 13:44:40 GMT 2
Γιωργο καλημερα!! Οι επεμβασεις σου ειναι φοβερες και θυμιζουν κλασσικο gtziaf Δεν εχω κατι να πω παρα μονο μπραβο και καλη συνεχεια ΥΓ: Επειδη θυμασαι οτι εχω μια κατακρεουργημενη F40 στο spare Box, οτι χρειαστεις ειμαι εδω. Υπαρχουν τα διαφανα κομματια στη ζελατινα, πισω καπω, πατωμα, κινητηρας, συστημα διευθυνσης κλπ...μονο το αμαξωμα εχει συγχωρεθει
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 26, 2015 17:30:45 GMT 2
Χρηστάρα ευχαριστώ τόσο για τα καλά λόγια όσο και για την προσφορά. Με ενδιαφέρει γιατί τα διαφανή στο κιτ μου έχουν γρατσουνιές και με γλυτώνεις χρόνο. Θα μιλήσουμε Σε ευχαριστώ και πάλι
|
|
|
Post by margaritisjb on Sept 27, 2015 12:15:09 GMT 2
Γιωργο πολυ καλη η ιδεα για τους μεντεσεδες,θα γινει σουπερ! Keep it going!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 29, 2015 18:06:48 GMT 2
Ευχαριστώ Μαργαρίτη. Το παλεύω με όσο χρόνο έχω
|
|
|
Post by rawshooter on Oct 1, 2015 8:22:29 GMT 2
Γιώργο φίλε μου συγχαρητήρια έχεις "ρίξει ώρες" και στα 2 και είμαι σίγουρος οτι το αποτέλεσμα θα είναι super (sic)!!!! Για τον "μασκαρεμένο σκαραβαίο" θα ψηφίσω λευκό, προσωπικά νομίζω οτι ειδικά η "959" το "σηκώνει" το λευκό παραπάνω απ' οτι το ασημί ή κάποιο άλλο χρώμα
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 2, 2015 10:56:04 GMT 2
Ναι, Πάνο πολύ τρίψιμο ρε φίλε Κι εγώ για 60% άσπρο είμαι. Σε λίγο που φτάσαμε με τα αμαξώματα. Ευχαριστώ
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 2, 2015 11:49:03 GMT 2
Ένα ασταροupdate είναι η συνέχεια της προσπάθειας να κάνουμε κάτι αξιοπρεπές με τα δύο κιτ. Βαρετό αλλά τι να κάνουμε. Ένα μήνα τρίβω και κάνω "μασάζ" το πλαστικό μήπως έρθουν. Έπρεπε κάτι να δείξω Ξεκινάμε με την F40 όπου, όπως ξαναείπαμε, εκτός από το να καλύψουμε τα σημάδια του καλουπιού το μεγάλο deal ήταν να ομαλοποιηθούν τα κακοκαλουπαρισμένα εσωτερικά μέρη των καπό, προφυλακτήρα και θόλων. Αφού έγιναν τα εσωτερικά περάστηκε ένα χέρι αστάρι της Tamiya, έγιναν οι μικροδιορθώσεις και καλύφτηκε με άλλο ένα ελαφρο χέρι μαζί με τα υπόλοιπα κομμάτια του αμαξώματος. Θα ακολουθήσει το ροζ αστάρι πριν βαφτεί το με γνωστό rosso corsa. Παρόμοια η κατάσταση και στην 959. Απλά, εδώ τα πράγματα ήταν λίγο πιο απλά ως προς τις εφαρμογές. Το πιο δύσκολο σημείο ήταν το πίσω καπό, με απαιτητικό στοκάρισμα στην περιοχή της αεροτομής. Με πολύ προσοχή τρίφτηκε ώστε να μην αλλοιωθούν οι καμπύλες του εν λόγω τμήματος ενώ τα προβλήματα δεν έλειψαν και στο εσωτερικό του, όπου ανακάλυψα κάποια βαθουλώματα πέρα από τις τρύπες του καλουπαρίσματος της Tamiya (χούι που δεν έχουν εγκαταλείψει ακόμη οι Ιάπωνες, παρόλο που η Aoshima έχει δείξει ότι δεν χρειάζονται για να βγει ίσιο ένα λεπτό κομμάτι). Το αστάρι είναι πάλι Tamiya, από σπρέι μόνο που εδω περάστηκαν δύο χέρια με τις πρώτες διορθώσεις γιατί θα είναι το βασικό υπόστρωμα. Στη συνέχεια θα βαφτεί με το άσπρο της ZP, αλλά αν δεν μου αρέσει οπτικά, θα περάσω κάποιο κάποιο κόκκινο χρησιμοποιώντας το άσπρο ως υπόστρωμα πλέον. Αυτά τα ολίγα προς το παρόν. Θα ακολουθήσουν οι κινητήρες για να ξεφύγουμε λίγο από τη μονοτονία των ασταροβαψιμάτων. Καλό ΣΚ, καλά να περάσετε στην έκθεση στας Αθήνας και καλό καφέ σε εμάς στα βόρεια...
|
|
|
Post by nektarios on Oct 6, 2015 7:35:50 GMT 2
Είναι απλά η ιδέα μου, ή το συγκεκριμένο πρότζεκτ προχωράει πραγματικά πολύ γρήγορα; Με το ρυθμό που πάει, πολύ σύντομα θα πρέπει να αναζητήσεις νέα θέματα! Καλή συνέχεια, φίλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 6, 2015 20:26:13 GMT 2
Νεκ, μάλλον σαν χελώνα πάει αλλά μόλις ξεμπερδέψω με τα καθαρίσματα θα επιταχυνθεί, ελπίζω δηλαδή. Προφανώς δεν μιλάμε για πρότζεκτ τύπου 312 ή 250, ούτε για υπερλεπτομέρεια, κλπ. Αλλά, αυτά θα τα δούμε στη πορεία. Όσο αφορά τις ιδέες, "άπειρα" πρότζεκτ περιμένουν να πάρουν σειρά να ξεκινήσουν ή να συνεχιστούν, οπότε αυτό μην σε ανησυχεί Ευχαριστώ για το σχόλιο
|
|
|
Post by alex78 on Oct 9, 2015 17:13:00 GMT 2
Ακόμη και τα ''θνητά'' ασταροβαψίματα σου αποτελούν σχολείο για μοντέλιστες τόσου χαμηλού επιπέδου όπως η αφεντιά μου.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 9, 2015 18:11:58 GMT 2
Ακόμη και τα ''θνητά'' ασταροβαψίματα σου αποτελούν σχολείο για μοντέλιστες τόσου χαμηλού επιπέδου όπως η αφεντιά μου. Αλεξ, υπερβάλεις φίλε. Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να σου αρέσει το update που ακολουθεί
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 9, 2015 18:46:09 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους. Παρασκευή σήμερα και αφού πήραμε άδεια από τη σημαία (βλέπε τηγάνι της συζύγου και σκούπα πεθεράς ) εξασφαλίσαμε ένα ΣΚ για μοντελάρισμα. Και τι καλύτερο από το ξεκινήσει με ένα update στο θέμα μας. Πιο συγκεκριμένα θα μας απασχολήσουν κάποιες από τις προετοιμασίες στον κινητήρα της F40... Ιδού το έργο τέχνης, ή διαστημόπλοιο όπως έγραφαν οι 4τροχοί, με την γνωστή υπερβολή της δεκαετίας στην οποία αναφέρεται το θέμα μας Αφού συναρμολογήθηκε το μπλοκ και τρίφτηκε (είναι αλήθεια ότι εδώ ούτε προβλήματα εφαρμογής υπάρχουν, ούτε η χύτευση είναι χάλια όπως θα δείτε σε άλλα κομμάτια... τα του Καίσαρος του... μοντελιστή! ) ασχολήθηκα με το να κλείσω τις τρύπες στα δυναμό (συνδυασμός PE και φύλλων πλαστικού). Επίσης έγιναν οι βάσεις του άξονα του κιβωτίου που απουσιάζει και μια υποδοχή για την απόληξη του ψυγείου στο κάτω μέρος. Κάποιες ακόμα βάσεις για τον ιμάντα, μαζί με κάποιες μικρολεπτομέρειες με απασχόλησαν στην συνέχεια. Επίσης κάτω από το airbox πρόσθεσα μια δομή όπου καταλήγουν οι σωληνώσεις των turbo (την οποία όμως τροποποίησα και θα τη δείτε, αλλιώς, στο επόμενο update ) Μετά έβαλα τα γυαλιά πρεσβυωπίας μου και άνοιξα κάτι τρύπες στο φίλτρο για μελλοντική χρήση. Ο φάκελος turbo ακολουθει. Η tamiya τα δίνει σε ένα κομμάτι μαζί με τις εξατμίσεις κλπ, και δεν βλέπονται... Εδώ μπορείτε να δείτε και τη χύτευση των κομματιών, όπου με τα περισσεύματα και το φλας, μπορεί να φτιαχτεί ένα ντεσεβώ ή ένα mini... Για να έχει και λίγο μοντελοεργασία η ακόλουθη σειρά με φώτο, κάλυψα και μια τρούπα στην εξάτμιση, με την οποία θα ασχοληθούμε στο επόμενο. Και αφού δεν μου άρεσαν τα turbo, τα έκοψα για να βάλω τα ρητινένια της Hobbydesign. Κι εκεί το έπαιξα χταπόδι... Κόψε από εδώ, ράψε από εκεί, κράτα το turbo... φεύγει η εξάτμιση... ξέρετε εσείς... Για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα διόρθωσα τα intercooler, που λένε στη δυτική συμπρωτεύουσα, και τροποποίησα τις εξατμίσεις και τα turbo για να θηλυκώνουν μεταξύ τους. Οι φώτο δεν το δείχνουν (ήμουν σίγουρος ότι το είχα βγάλει, αλλά το αλσχάιμερ καραδοκεί, επιφυλάσσομαι για το επόμενο). Λείπουν τα κολάρα στις επαφές αλλά αυτά θα γίνουν μετά το βάψιμο. Με τα πολλά κάναμε ένα δοκιμαστικό τεστ φιτ, και σας το δείχνω γιατί μετά τη φωτογράφηση κατερευσε . Νομίζω καλύτερα τα νέα φουρφούρια. Τι λέτε; Επιστρέφοντας σε αυτά που έγραφα στην αρχή του ποστ, θέλω να ευχαριστήσω την πεθερά μου που με επέτρεψε να μοντελίσω αυτό το ΣΚ και την κατάψυξη που είχε φαγητό, γιατί χωρίς αυτά το update δεν θα ήταν εφικτό... Στα σοβαρά τώρα, περισσότερες τροποποιήσεις στο μοτερ, στο επόμενο επεισόδιο. Μέχρι τότε να έχετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο, να μοντελίσετε, να ποστάρετε και εδώ είμαστε να τα λέμε
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Oct 9, 2015 21:47:07 GMT 2
Πολυ καλη και μεθοδικη δουλεια Γιωργαρα!!! Εγω δεν εχω δουλεψει ποτε δυο κιτ ταυτοχρονα,πελαγωνω! Καλη συνεχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 10, 2015 7:56:34 GMT 2
Που είσαι αδελφέ μου. Ελπίζω να είσαι καλά και ευχαριστώ για το σχόλιο. Πάντως κι εγώ πελαγωμένος είμαι, μην βλέπεις που το παίζω άνετος Edit: Βρέθηκε και προστέθηκε η χαμένη φώτο με τις, ότι να 'ναι,homemade, συνδέσεις των εξατμίσεων με τα turbo. Καλά θυμόμουν παλιοαλσχάιμερ
|
|
|
Post by Sakis on Oct 10, 2015 9:02:51 GMT 2
Ωραίος Γιώργο! Δεν θυμάμαι τόσο χάλι σε θέμα φλας το συγκεκριμένο κομμάτι πάντως, εκτός κι αν είναι προγενέστερη κυκλοφορία. Μερακλής όπως πάντα!
ΥΓ. Για να σε διαολίσω λίγο ίσως να άλλαζα τους ιμάντες με λωρίδα ΡΕ ή χαρτοταινία. Αν τυχόν φαίνονται έστω κ λίγο δηλαδή... Καλό ΣΚ!
|
|