|
Post by AlexAmarandos on Sept 14, 2015 12:09:49 GMT 2
Γιώργο τώρα βρήκα χρόνο να σχολιάσω φίλε!
Το θέμα που επέλεξες είναι ΘΕΜΑΤΑΡΑ!
Ήδη από την porsche φαίνεται ότι τα update θα είναι μεταπτυχιακού επιπέδου!
Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 15, 2015 17:46:52 GMT 2
Ευχαριστώ όλους για το σχολιασμό. Σίγουρα η στήριξη σας είναι το ισχυρότερο κίνητρο Μαργαρίτη, φοβάμαι να τα αφήσω μαζί σε μια βάση... Ποιος ξέρεις, μπορεί το ένα να καταστρέψει το άλλο Η F40 θα αφορά άλλη θεματική συλλογή, οπότε μετά το wip δεν θα ανταμωθούν. Άσε, που βαριέμαι να φτιάχνω βάσεις. Χάσιμο χρόνου, για μένα, αν δεν φτιάχνεις διοράματα Νεκ, το θέμα είναι πως θα χτίσεις (μελώσεις) το βερνίκι κάτω από το σπόιλερ και αντίστοιχα το κάτω μέρος του σπόιλερ. Και μέλωμα με οριζόντιο τον αερογράφο, στη επιφάνεια δεν γίνεται. Γιάννη, η 959 της Tamiya έχει φαρδιές γραμμώσεις από το καλούπι. Εγώ απλά τις βάθυνα. Τώρα ναι, προσανατολίζομαι σε άσπρο αλλά θα αποφασίσω, τελικά, όταν πέσει το αστάρι κι έχω καλύτερη εικόνα. Να είστε καλά όλοι
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 18, 2015 11:43:55 GMT 2
Άργησα λίγο, αλλά όπως ξέρετε τελευταία ο χρόνος μου είναι περιορισμένος, οπότε καταλαβαίνετε. Πάμε λοιπόν στα της προετοιμασίας του αμαξώματος της εφ φόρτι... Είναι γνωστό ότι ο συνδυασμός αμάξωμα, καπό και πάτωμα δεν δουλεύει στο κιτ της Tamiya με συνέπεια να υπάρχουν τεράστια χάσματα στην εφαρμογή. Ως αποτέλεσμα το καπό να κάθετε μισάνοιχτο, αν το μοντέλο φτιαχτεί όπως προτείνει η Tamiya. Την κατάσταση δεν βοηθάει το "κατσαρό" πλαστικό στο εσωτερικό όλων των προαναφερθέντων κομματιών που τα εμποδίζει να ταιριάξουν μεταξύ τους. Οπότε, απαιτείτε πολύ μα πάρα πολύ τρίψιμο και στις δύο πλευρές όλων των εμπλεκόμενων κομματιών. Πάμε να τα δούμε πιο συγκεκριμένα. Αρχικά ορίστε μια ιδέα από την εφαρμογή του καπό (δυστυχώς ξέχασα να βγάλω φώτο και με το πάτωμα, όπου η κατάσταση είναι ακόμη χειρότερη ). Η δουλειά ξεκίνησε από το πάτωμα, στο οποίο ξεχωρίστηκαν τα πάνελ, που βάφονται στο χρώμα του αμαξώματος. Στη συνέχεια στοκαρίστηκαν και τρίφτηκαν, οι θόλοι και οι δοκοί του υποπλαισίου του κινητήρα. Ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος εφαρμογή του κιτ, οφείλετε στους θόλους και και συγκεκριμένα στο επιπλέον πλαστικό που είναι εναποθετημένο πάνω τους, λόγω ανεπαρκούς καλουπαρίσματος. Μετά από πολλές δοκιμές, κατέληξα στο ότι η καλύτερη λύση για να μπορεί να κλείνει το καπό, είναι το κόψιμο του πίσω "προφυλακτήρα" από το πάτωμα. Αυτός θα κολληθεί στο τέλος, σε διαφορετική γωνία από ότι τον δίνει η Tamiya, ώστε να μην "σπρώχνει" το καπό προς τα επάνω, χαλώντας την εφαρμογή. Στη συνέχεια αφαίρεσα την αεροτομή από τη βάση της, για να μπορώ να βερνικώσω καλύτερα από κάτω της. Αυτό μάλλον ήταν βλακεία, καθώς άνοιξα πολύ δουλειά χωρίς ιδιαίτερο κέρδος. Κοινώς, Αν το ξαναέφτιαχνα το κιτ, δεν θα το έκοβα. Το μόνο όφελος, σε αυτή τη φάση, από τη διαδικασία ήταν ότι μπόρεσα να ρίψω καλύτερα το πίσω μέρος του αυτοκίνητου, Επ' ευκαιρίας λέπτυνα τις εισαγωγές αέρα. πολύ δουλειά θέλει και το κάτω μέρος του καπό όπου η κατάσταση είναι σχεδόν απελπιστική. Στην αεροτομή πρόσθεσα φύλλο πλαστικού για να επαναφέρω το χαμένο υλικό από το κόψιμο της και το έτριψα μέχρι να ακολουθήσει την διατομή της. Επίσης την λέπτυνα όσο μπορούσα και μετά από διαδοχικές δοκιμές και μικροτριψιματάκια, διασφάλισα ότι θα κολληθεί σωστά μετά το βάψιμο. Ο πίσω προφυλακτήρας, στοκαρίστηκε και τρίφτηκε από τα πολλά σημάδια που έχει πάνω του. Τα χαρακτηριστικά βράγχια καρχαρία της F40 δίνονται, δυστυχώς, κλειστά από την Tamiya. Ανοίχτηκαν με το scriber, στο εμπρός μέρος και με κατάλληλα τυλιγμένο ντουκόχαρτο, αναπαραστάθηκε η γωνία των πραγματικών. Το σχήμα δεν είναι 100% ακριβές, αλλά ικανοποιητικά κοντά. Σε αντίθετη περίπτωση για ένα τέλειο αποτέλεσμα, έπρεπε να κοπούν εντελώς οι γρίλιες και να ξαναφτιαχτούν με φύλλο πλαστικού, κάτι αρκετά χρονοβόρο. Στη συνέχεια έγινε το καθιερωμένο σκριμπάρισμα τόσο στις υπάρχουσες γραμμώσεις, όσο και εκεί που δεν είχε γίνει προετοιμασία από την εταιρεία (κάτω μέρος πόρτας, πλαίσια παρμπρίζ). Τέλος τρίφτηκε και ομαλοποιήθηκε το πίσω μέρος του αμαξώματος, στα σημεία που ακουμπάει το καπό, με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εφαρμογή του. Τελευταία δουλειά για σήμερα, τα πλαϊνά παράθυρά. H tamiya ενσωματώνει σε αυτά μέρος του αμαξώματος, το οποίο αφαιρέθηκε και προστέθηκε με φύλλο πλαστικού στο αμάξωμα. Βέβαια, ούτε αυτή η λύση είναι απόλυτα ακριβής, καθώς εκεί ενσωματώνεται κι ένα τούνελ αέρα, το οποίο κάναμε γαργάρα. Αμφιταλαντεύτηκα για κάμποσες μέρες, αλλά αφού δεν βρήκα μια λύση εύλογης χρονικής διάρκειας κι επειδή είμαι της άποψης ότι τα μοντέλα πρέπει να τελειώνουν, παρά να στολίζουν τον πάγκο, το προχώρησα ως έχει. Τέλος, αφαίρεσα την υπογραφή της Tamiya, όπως και στην 959, από τον ουρανό. Γενικά το εσωτερικό του αμαξώματος θέλει λίγο δουλίτσα και τρίψιμο. Αποτελώντας, ένα από τα πιο περίπλοκα κιτ πλαστικού αυτοκινήτου, στην προετοιμασία του αμαξώματος, το ότι φτάσαμε ως εδώ αποτελεί σίγουρα μια πρόοδο. Απαιτείται πού δουλεία ακόμη, αλλά η αρχή έγινε. Τα λέμε, σύντομα, ελπίζω. Μέχρι τότε, ελπίζω να συνεχίσετε να στηρίζετε με ψήφο εμπιστοσύνης, και τα σχόλια σας, την τιτανομαχία
|
|
|
Post by overlord on Sept 19, 2015 12:09:26 GMT 2
Λοιπον,ας πιασουμε δουλεια τωρα κι'εμεις οι κριτικοι (κριτικος ως γνωστον ειναι αυτος που κρινει τους αλλους γιατι ο ιδιος δεν ειναι αξιος να κανει τιποτα. Δεν καταλαβαινω την εμμονη με την εφαρμογη του πισω καπω.Αφ'ενος δεν απεχει και πολυ απ'την ποιοτητα κατασκευης του πραγματικου ,και αφ'εταιρου υπαρχει τοσος χωρος εκει πισω και τοση δουλεια να κανεις (που θα την κανεις γιατι σε ξερω),που θα ειναι κριμα να μπει στη βαση το μοντελο κλειστο. Ε,ναι,το κοψιμο της αεροτομης νομιζω πως ειναι υπερβολη.Ειναι αρκετα ψηλο για περναει ευκολα χρωμα και βερνικι,αλλα και λιγοτερο βερνικι να πεσει στο κατω μερος,δεν φανταζομαι να σου κανει μηνυση το Ferrari Club of Greece.Το αυτο ισχυει και για το αντοιστιχο Club της Porsche. Ξαναεξηγησε μου τι ακριβως εκανες με τα πισω βραγχια γιατι το'χασα.Επισης,ειναι χρονοβορο να κανεις τα βραγχια με φυλλο πλαστικου και δεν ειναι το να κοβεις ολο το σποιλερ ? Στα πλαινα παραθυρα,για ποιο τουνελ αερα μιλας? Αυτα τα λιγα,θα επανελθω με ακομα σκληροτερα λογια εν ευθετω χρονω. Υ.Γ. Οταν λεω πως εχεις ξεφυγει,εχω απολυτο δικιο,φοβερη δουλεια-ες φιλαρακι Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by nektarios on Sept 19, 2015 15:39:56 GMT 2
Δηλαδή, για να φτιάξω εκείνη την F40 που έχω κατά νου εδώ και αρκετά χρόνια, θα πρέπει να κάνω όλα αυτά [εκτός βέβαια από το κόψιμο της αεροτομής... ], πριν καν αρχίσω την ουσιαστική κατασκευή; Δεν το βλέπω φίλε με τίποτε... Αποκλείεται να έχω την υπομονή, επιμονή και όρεξη που εσύ διαθέτεις σε τόση αφθονία! Καλή συνέχεια! Υ.Γ.: Τα βράγχια μού άρεσαν πολύ!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 19, 2015 20:06:58 GMT 2
Δημήτρη και Νεκτάριε, ευχαριστώ για τα σχόλια σας και τα καλά λόγια... Δημήτρη καλά κάνεις και σχολιάζεις, εξάλλου αυτο είναι και το νόημα. Πάμε με τα εύκολα . Το τούνελ στο παράθυρο είναι αυτό : Για το πίσω καπό. Η δουλειά στον κινητήρα θα γίνει, όπως σωστά φανταστικές. Τώρα ναι, το καπό θα είναι κατά βάση ανοιχτό αλλά όταν κλείνει, θέλω να κλείνει όσο το δυνατόν σωστότερα, ώστε να μπορώ να χαλβαδιάζω το αξεπέραστο σχήμα της. Για μένα έτσι είναι πιο "ολοκληρωμένη" η κατασκευή. Η αεροτομή ήταν περιττή εργασία τα είπαμε. Απλά δεν περίμενα ότι θα μου έπαιρνε χρόνο το ταίριασμα της μετά το κόψιμο. Στα βράγχια, η tamiya δίνει καπάκι, που τα κλείνει εντελώς. Στο πραγματικό είναι ανοιχτά από μπροστά αλλά με κλίση προς το άνοιγμα. Εγώ άνοιξα αυτό το καπάκι προς τα μπροστά μέρος, αλλά η κλίση του δεν είναι απόλυτα σωστή. Για να σχηματιστεί απόλυτα σωστά, έπρεπε να φτιάξω μια δομή με 5 κατάλληλα κομμένα φύλλα πλαστικού, δηλαδή 40 στο σύνολο. Αυτά θα έπρεπε να κολληθούν με σωστή γωνία, να στόκαριστουν κλπ, κλπ... Οπότε ναι είναι χρονοβόρο, πολύ περισσότερο από την αεροτομή αλλά κυρίως θέλει συγκέντρωση κατά την κατασκευή του και κάποιες πολύ "ποιοτικές" ώρες μοντελαρίσματος. Επειδή δεν τις διέθετα, και το κέρδος ήταν μικρό, έκανα ότι περιέγραψα. Ελπίζω να κάλυψα την ερώτηση σου, αν όχι τα ξαναλέμε Όσο για τα μελλοντικά "σκληρά λόγια", ξες ότι αντέχω Και οπωσδήποτε απέχω πολύ από τον τέλειο μοντελιστή που δεν κάνει λάθη. Ευτυχώς κάνω πολλά. Απλά, δεν έχω σκοπό να φτιάξω την τέλεια F40. Το κιτ της Tamiya για να γίνει απόλυτα σωστή αναπαράσταση του πραγματικού, θέλει ένα χρόνο δουλειά (π.χ. επαναδημουργία εμπρός τμήματος, κάτω από το καπό). Εγώ σε αυτό το διάστημα θέλω να κάνω 10 μοντέλα, πρώτα ο Θέος, όχι ένα... Εξάλλου κάποια στιγμή θα κυκλοφορήσει μια καλή 12άρά κι εκεί θα ξεσαλώσουμε Όπως και να έχει κάποια πράγματα θα κάνω, κι ελπίζω να είναι ενδιαφέροντα και να τα συζητάμε όπως το πρώτο αυτό στάδιο. Νεκ, το φουτζίμι, έχει κλειστό το πίσω καπό και κομμένο το σπόιλερ (γιατί στη θέση του μπαίνει η αγωνιάρικη αεροτομή της LM, αν τελικά φτιάξεις αυτή την έκδοση). Τις γρίλιες, νομίζω πρέπει να τις ανοίξεις και τα πλαϊνά παράθυρα είναι λίγο καλύτερα, να θυμάμαι σωστά... Οπότε μην ανησυχείς. Αλλά F40, θα φτιάξεις δεν μπορεί να είναι βόλτα στο πάρκο. Δεν έχει νόημα τότε...
|
|
|
Post by margaritisjb on Sept 20, 2015 20:44:44 GMT 2
Τα συγχαρητηρια μου για ολες αυτες τις λεπτομερειες! Εχω κι εγω αυτο το κιτ και δεν το εχω πειραξει καθολου,μαλλον θα το κανω OOB αλλα αυτες οι λεπτομερειες ειναι πολυ σημαντικες... παρεπιμπτοντως, ο κινητηρας θα ειναι πληρως λεπτομερης? Keep it going!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 21, 2015 9:52:13 GMT 2
Ευχαριστώ Μαργαρίτη. Να είσαι καλά φιλαράκι. Ναι, στον κινητήρα της F40, θα γίνει η καθιερωμένη δουλειά με αρκετές βελτιώσεις και φυσικά την απαραίτητη καλωδίωση. Στην 959, δεν υπάρχει χώρος για πολλά πράγματα, αλλά πάλι θα τον ασχοληθώ όσο μπορώ τον κινητήρα της. Εδώ θα είμαστε, θα τα λέμε
|
|
|
Post by Βαγγέλης on Sept 21, 2015 11:51:43 GMT 2
Μπράβο Γιώργο που βρίσκεις την όρεξη και μοντελάρεις με όλα αυτά που συμβαίνουν(απολύσεις-μειωσεις μισθων-συντάξεων-κατασχέσεις).Καταπληκτική δουλειά. Πιστεύω εσυ και κάποιος απόστολος απο ν.μάκρη πρέπει να ειστε οι κορυφαίοι στα αυτοκίνητα.Προσωπική αποψη εκφράζω.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 23, 2015 16:30:23 GMT 2
Ευχαριστώ για το σχόλιο και τα πολύ τιμητικά λόγια. Στο φόρουμ μας υπάρχουν μερικοί από τους καλύτερους μοντελιστές πολιτικών θεμάτων της χώρας και οι κατασκευές όλων των μελών είναι πραγματικά απίθανες. Στην οικογένεια που αντιπροσωπεύει αυτό το φόρουμ, δεν υπάρχει το νόημα της κατάταξης αλλά της συνεργασίας, όπου όλοι μοιραζόμαστε τις δουλειές μας για να βελτιωνόμαστε. Να είσαι καλά και πάλι ευχαριστώ
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Sept 24, 2015 17:04:08 GMT 2
Πολύ ωραία προχωράνε τα θηρειακια σου φίλε μου και επιτυχημένες οι επεμβάσεις. Σε παρακολουθώ με ενδιαφέρων. Καλή συνέχεια.
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 24, 2015 17:07:26 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 24, 2015 17:09:25 GMT 2
Κομνηνέ, ευχαριστώ για τη στήριξη φίλε. Όπως γράφω, η πρόοδος είναι αργη τόσο λόγω χρόνου όσο και δυσκολιών στα μοντέλα. Αλλά το παλεύουμε και θα έχω νεώτερα σχετικά σύντομα, ελπίζω...
|
|
|
Post by manos13 on Sept 24, 2015 17:45:39 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 24, 2015 19:22:24 GMT 2
Να είσαι καλά Μάνο.
|
|
|