|
Post by nektarios on Oct 10, 2015 15:59:19 GMT 2
Πολυ πετυχημένες οι νανο-επεμβάσεις! Εκτός απο το οτι βελτιώνουν κατακόρυφα το μοντέλο σου, αποτελούν και πηγή έμπνευσης για όσους ασχοληθούν μελλοντικά με την F40! Καλή συνέχεια, φίλε! Με εξασφαλισμένα την ησυχία και το φαγητό, αναμένεται ένα εξαιρετικά αποδοτικό Σ/Κ!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 11, 2015 10:30:05 GMT 2
Σάκη και Νεκτάριε να είστε καλά καρντάσια. Ευχαριστώ ΥΓ. Για να σε διαολίσω λίγο ίσως να άλλαζα τους ιμάντες με λωρίδα ΡΕ ή χαρτοταινία. Αν τυχόν φαίνονται έστω κ λίγο δηλαδή... Χιχιχι... Σάκη, το έχω βάλει 2-3 φορές στον πάγκο για να το κόψω αλλά όλο το αφήνω, εξού και η βάση του δυναμό για να ξέρω που πάει. Είναι αλήθεια ότι δεν φαίνεται, μόνο από κάτω κι αυτό λίγο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις
|
|
|
Post by alex78 on Oct 11, 2015 12:41:18 GMT 2
Επιστρέφοντας σε αυτά που έγραφα στην αρχή του ποστ, θέλω να ευχαριστήσω την πεθερά μου που με επέτρεψε να μοντελίσω αυτό το ΣΚ και την κατάψυξη που είχε φαγητό, γιατί χωρίς αυτά το update δεν θα ήταν εφικτό... Θεούλης!
|
|
|
Post by margaritisjb on Oct 11, 2015 18:46:00 GMT 2
Δειχνει πολυ ομορφο το μοτερ,ιδιαιτερα με αυτες τις επεμβασεις! Αν γινουν και οι ιμαντες σωστοι,τοτε θα ειναι σουπερ! Καλη συνεχεια φιλε!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 12, 2015 17:36:56 GMT 2
Αν δεν κάνουμε και λίγο πλάκα Άλεξ... Μαργαρίτη ευχαριστώ. Αφού το ζήτησες κι εσύ, θα το κάνω σωστά και θα το κόψω Να είστε καλά
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Oct 12, 2015 21:03:53 GMT 2
Που είσαι αδελφέ μου. Ελπίζω να είσαι καλά και ευχαριστώ για το σχόλιο. Πάντως κι εγώ πελαγωμένος είμαι, μην βλέπεις που το παίζω άνετος Edit: Βρέθηκε και προστέθηκε η χαμένη φώτο με τις, ότι να 'ναι,homemade, συνδέσεις των εξατμίσεων με τα turbo. Καλά θυμόμουν παλιοαλσχάιμερ Απο υγεια Γιωργο καλα ειμαι.Απλα πολλες-πολλες υποχρεωσεις οικογενειακες και κυριως επαγγελματικες.
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 12, 2015 23:32:52 GMT 2
Γιώργο φοβερή δουλειά στον κινητήρα! Τα turbo μου πήραν τα μυαλά φίλε!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 13, 2015 16:40:25 GMT 2
Βαγγέλη κάτι πληροφορήθηκα. Ελπίζω να μοντελάρεις έστω και λίγο. Θα μιλήσουμε. Αλέξανδρε, ευχαριστώ. Το περίμενα να σου κινούσαν το ενδιαφέρον λόγω προϋπηρεσίας στο άθλημα
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Oct 13, 2015 21:45:15 GMT 2
Αλέξανδρε, ευχαριστώ. Το περίμενα να σου κινούσαν το ενδιαφέρον λόγω προϋπηρεσίας στο άθλημα Ε τι να λέμε τώρα!!!Τurbα είναι αυτά!
|
|
|
Post by freddieslotcars on Oct 17, 2015 23:00:15 GMT 2
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Oct 21, 2015 20:14:43 GMT 2
Η F-40 είναι κουκλί, και την προχωράς μερακλίδικα!!! Τον σκαραβαίο κάνε τον ότι θες... Εξαιρετική η δουλειά σου φίλε!!! Απόστολος
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 22, 2015 16:39:36 GMT 2
Φρέντυ πολύ χρήσιμο το manual της Φ40. Ευχαριστώ. Σίγουρα θα βοηθήσει και όσους την ασχοληθούν σε μεγαλύτερες κλίμακες. Απόστολε, ευχαριστώ για τη στήριξη..., στην 959 . Παρά κάποιες ατυχίες, σιγά σιγά συγκεντρώνουμε ένα update για τη συνέχεια.
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 28, 2015 9:37:22 GMT 2
Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους... Το μοντελαρίσμα γίνεται πλέον μόνο μεγάλες ώρες και αργίες, αλλά πρέπει να το συνηθίσω. Εξάλλου ανεβαίνουν τόσο όμορφα μοντέλα στο φόρουμ, που η δική μου αναποτελεσματικότητα δεν επηρεάζει την συνολική εικόνα. Έτσι μετά από καιρό η συνέχεια των περιφερειακών του κινητήρα της F40, στην οθόνη σας. Πιο συγκεκριμένα ασχοληθήκαμε λίγο με τα συστήματα θέρμανσης (σ.μετ. εξάτμιση) και ψύξης Ξεκινήσαμε με τη βαλβίδα των τούρμπο? (ο Βασίλης apr θα μας πει καλύτερα, εγώ απλά δεν..) όπου αφού διαχωρίστηκε από τις σωληνώσεις τις εξάτμισης απέκτησε λεπτομέρεια στη βάση της. Αντίστοιχα, με φύλλο πλαστικού και σύρμα έγιναν οι δέστρες των σωληνώσεων, που απουσιάζουν από το κιτ. Αναλυτικά τη διαδικασία μπορείτε να τη δείτε στις φώτο που ακολουθούν. Επειδή η βαλβίδα του τούρμπο δεν μου άρεσε, την ξανα-έκοψα κι έβαλα μια μεταλλική ροδέλα (πάσο για βίδες). Εδώ μπορείτε να δείτε και το αντίστοιχο κομμάτι όπως το ξέθαψα από το spare box. Ανήκει στο μοντέλο που είχα φτιάξει ως μαθητής, το οποίο παρόλο ότι ήταν από τις πρώτες εκδόσεις, πριν το καλούπι ταλαιπωρηθεί από τις συνεχείς επανακυκλοφορίες, έχει το ίδιο φλας Τα εν λόγω κομμάτια, τελειωμένα, ακολουθούν μαζί με κάποιες προσθήκες (μετά από πολύ τρίψιμο) στα ιντερκούλερ και τις κομμένες ροδέλες του συστήματος των ιμάντων (είδατε δεν σας χαλάω χατήρι ) Καζανάκι και απόληξη ακολουθούν. Σαν βάση χρησιμοποιήθηκε το PE της studio27 και έγινα προσθήκες με αλουμινοταινία και φύλλα πλαστικού. Επίσης, έφτιαξα τη λεπτομέρεια, στις δέστρες των σωληνώσεων, ολίγον πρόχειρα είναι αλήθεια, καθώς το συγκεκριμένο τμήμα καλύπτεται από μια αντιπυρική βάση και φαίνεται μόνο από κάτω. Τώρα ελπίζω, η αλουμινοταινία να αντέξει το αστάρωμα-βάψιμο καθώς δεν έχω δοκιμάσει ποτέ να τη βάψω. Θα δούμε... Τέλος, στα ψυγεία λαδιού και κιβωτίου (μάλλον) προστέθηκαν κάποιες ταμπέλες και σήτες της studio. Μετά μπήκαν και οι αναμονές των σωληνώσεων (top studio και sakatsu), ενώ κάτι βίδες και μικρολεπτομέρειες θα προστεθούν μετά το βάψιμο. Τέλος, ασχολήθηκα με το εμπρός ψυγείο, που δεν φαίνεται καθόλου ! Έτσι, έκοψα δύο ανεμιστήρες από ένα του spare, πρόσθεσα τη φτερωτή στον ένα που ήταν μισός, έβαλα κάτι ροδέλες για να πατάνε πάνω στο ψυγείο και τις τάπωσα από μπροστά. Το ψυγείο απέκτησε σήτα στο τμήμα που φαίνεται από τις εισαγωγές αέρα, τις βάσεις για τα φουρφούρια και σωληνώσεις. Τώρα γιατί τα έκανα δεν ξέρω να σας πω... Αυτά με τον κινητήρα. θα ακολουθήσει αστάρωμα και μικροδιορθώσεις ως συνήθως. Μετά δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ με το βάψιμο του ή προετοιμάσω τον κινητήρα της porsche. Αναλόγως τα κέφια. Ελπίζω το επόμενο update να μην είναι την 25η Χρόνια πολλά και πάλι. Καλά να περάσετε σήμερα
|
|
|
Post by Sakis on Oct 28, 2015 13:40:20 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα! Πολύ πετυχημένη η επέμβασή σου, ανέδειξες το σύστημα με τις λεπτομέρειες που προσέθεσες. Θα συνεχίσεις στο ίδιο μοτίβο και στον υπόλοιπο κινητήρα ή σκοπεύεις να "χαλαρώσεις" καθόλου; Επίσης θέλω να δω την ίδια φροντίδα και στην 959, όχι τεμπελιές εκεί επειδή είναι Porsche...
|
|
|
Post by nasosampa on Oct 28, 2015 16:50:23 GMT 2
Εξαιρετικός όπως πάντα Γιώργο !!! Πάντως η αγάπη για την "F" δεν κρύβεται! Έχεις να την φορτώσεις με μπόλικο υλικό ενώ τον κακόμηρο τον σκαραβέο τον έχεις σκέτο Αναμένω με αγωνία την συνέχεια...
|
|
|
Post by gtziaf on Oct 28, 2015 17:14:16 GMT 2
Σάκη και Νάσο ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τη στήριξη. Σάκη, οι υπόλοιπες προπαρασκευαστικές εργασίες στον κινητήρα, έγιναν στο προηγούμενο update. Μετά το βάψιμο θα προστεθούν τα γνωστά rivets, hose joints, δέστρες, κολάρα, καλωδίωση, σωληνώσεις κλπ, όπως πάντα. Τώρα για την 959 προφανώς δεν τίθεται θέμα μεροληψίας, όπως έχει φανεί άλλωστε από το πρώτο ποστάρισμα του παρόντος. Για την κινητήρια μονάδα της 959 έχω αποφασίσει ήδη 2-3 βελτιώσεις και σίγουρα θα προκύψουν κι άλλες, μετά τη μελέτη των φωτογραφιών, αφού προφανώς δεν είμαι εξοικειωμένος με τον flat-6 της porsche, όσο με τις διατάξεις των ferrari. Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι ότι ο χώρος του κινητήρα της 959 είναι πολύ περιορισμένος και η εφαρμογή με τα υπάρχοντα κομμάτια της Tamiya απολύτως οριακή. Οπότε την οποιαδήποτε προσθήκη (π.χ. αντικατάσταση των turbo) την τρώει το χωροταξικό... Επίσης, η διάταξη του, στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου κάτω από το ευμεγεθές αντιπυρικό κάλυμμα του καπό δεν αφήνουν να φαίνονται και πολλά, σε αντίθεση με το τεράστιο καπό και την φόρα-παρτίδα διάταξη της F40. Όπως και να έχει, εδώ θα είμαστε και ότι βρείτε που μπορεί να βελτιωθεί κατή τη διάρκειά της κατασκευής, μου το λέτε και εφαρμόζω όπως συνήθως. Να είστε καλά και πάλι
|
|