|
Post by gtziaf on Sept 2, 2015 16:27:43 GMT 2
Ανδρέα το θυμάμαι το άρθρο των 4Τ. Τόσο της 959 όσο και της F40. Άλλες, πιο ρομαντικές εποχές. Ευχαριστώ για τη στήριξη και την ιδέα. Είσαι ο δεύτερος που μου λέει για κόκκινη την 959. Θα το επεξεργαστώ και θα δούμε
|
|
|
Post by Sakis on Sept 4, 2015 12:20:26 GMT 2
Θεματάρα άνοιξες. Καλή επιτυχία να έχεις και σίγουρα θα σε παρακολουθώ με ενδιαφέρον μιας και την 959 την ψήνω κι εγώ. Ιφ αι γουερ ιν γιορ σουζ θα την έβαφα ολόλευκη...
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 4, 2015 16:40:01 GMT 2
Σάκη χαίρομαι που σου αρέσει το θέμα. Άσπρη λες, ε;
|
|
|
Post by rawshooter on Sept 5, 2015 16:28:49 GMT 2
Πώπωωωω ΤΙ μου θύμισες τώρα ρε Γιώργο!!!!!! Δεκάδες αφίσες με την F40 στο δωμάτιο, την Porsche γενικά δεν ήθελα ούτε να την βλέπω "Τρέλα" με το σχήμα της και με το πώς άνοιγε το πίσω μέρος της (μαζί με τις πόρτες της Countach/Diablo). Και μεγάλη όμως απογοήτευση όταν την οδήγησα μετά απο χρόνια (ενήλικος πλέον στην Ιταλία) στο motor show στην Μπολώνια!!!! "Άδεια" εντελώς με ένα μοτέρ που "έκαιγε" την καμπίνα και τρέλαινε με το θόρυβο του. Ο λοβιές των ταχυτήτων και το τιμόνι ήθελε χέρια Σβαρτσενέιγκερ και το να "κρατήσεις" σ' ευθεία "την ουρά" σου ήθελε "ανάποδα κάργα"......Απορώ πώς την οδηγούσαν!!!! Αλλά......μετά τις 2500-3000 σαλ και με 3η ο "βραδύπους" που είχε αεροπλανικό όνομα (F40) γινόταν τσιτάχ έτοιμο να "κατασπαράξει" ότι ήταν πλάι ή μπροστά του......Αμάξι cart κατευθείαν απο τις πίστες!!!!! Υ.Γ. Όπως βλέπεις για τον μασκαρεμένο σκαραβέο δεν γράφω τίποτα Για μένα Porsche = "356" μετά τίποτα
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 5, 2015 18:24:50 GMT 2
Είσαι της Ιταλικής κουλτούρας Παναγιώτη, γι' αυτό . Πολύ ενδιαφέρουσες οι οδηγικές εμπειρίες σου από το θηρίο, εμπλουτίζουν την παρουσίαση. Ευχαριστώ για το σχολιασμό
|
|
amyntas
Kart Driver
Αμύντας
|
Post by amyntas on Sept 6, 2015 22:48:30 GMT 2
Τρομερή παρουσίαση και για τα δύο αυτοκίνητα!Προσωπικά δεν υπάρχει άλλο χρώμα για την Porsche πέρα από το λευκό και για την Ferrari κόκκινο, μαύρο και κίτρινο! Γούστα είναι βέβαια αυτά..
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 7, 2015 17:13:35 GMT 2
Να είσαι καλά Αμύντα... Ευχαριστώ
|
|
|
Post by jvolume on Sept 10, 2015 23:05:43 GMT 2
Γιώργο όπως πολλές φορές σου έχω πει κάτι σε πιάνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή και βουτάς στα πολύ σκληρά ....κιτ!! Με αυτά που βλέπω για τα δύο κιτ, τα οποία δε τα έχω δει απο κοντά ποτέ, αυτό που σου λέω κάθε φορά ¨φτιάξε κανα ΤΑΜΙΥΑ να έρθεις στα ίσια σου¨ μάλλον δε θα το ξαναπώ! Πέρα από τα απαραίτητα, που και που, φιλικά πειράγματα επέλεξες ακόμα μια φορά θεματάρα. Φανταστική παρουσίαση τόσο των κιτ όσο και των πραγματικών αυτοκινήτων.Thanks!! Αφίσες και τα δύο(+Diablo ) πάνω από το κρεββάτι μου μέχρι που αντικαταστάθηκαν από άλλου περιεχομένου (μουσικού ντε!...τι φανταστήκατε?) Δε θα μπω στο τρυπάκι της κόντρας. Οι λάτρεις της αυτοκίνησης γνωρίζουν πολύ καλά πόσο σημαντικά είναι και τα δύο αυτοκίνητα για την συγκεκριμένη κουλτούρα. Καλή αρχή στην διπλή κατασκευή σου φίλε. Η 959 δαγκωτο κόκκινο!
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 11, 2015 17:49:00 GMT 2
Να είσαι καλά τζον... Ευχαριστώ για την στήριξη, που όντως η προετοιμασία των δύο κιτ την απαιτεί. Ας είναι και Tamiya Αλλά, φτάσαμε στα 25 ποστ και ακόμη δεν είδαμε πρόοδο. Ελπίζω να έχω κάτι, πολύ σύντομα... Τώρα που λες για lamborghini, ψηνόμουν να βάλω στην εξίσωση την τελευταία Countach, που λίγο καιρό πριν κυκλοφόρησε η Aoshima, αλλά μια τα κάπιταλς, μια η αναποφασιστικότητα με απέτρεψαν. Η Diablo ήταν εϊτήλα, αλλά φτιάχτηκε τα 90'ς
|
|
|
Post by overlord on Sept 12, 2015 1:22:38 GMT 2
Αν δεν εβλεπα το ποστ στο φεισμπουκ χαμπαρι δεν θα'παιρνα πως αποφασισες να αποτισεις φορο τιμης σε ανωτερες θεοτητες. Κάλη αρχη φιλε,και κοιτα να βγαλεις ασπροπροσωπους κι'εμας που βαριομαστε θανασιμα να κολλησουμε και να βαψουμε οτιδηποτε δεν ειναι σε κλιμακα 1/1,αν κι'αυτο δεν νομιζω να ειναι ιδιαιτερα δυσκολο... Εχε παντως υποψη πως η F40 της Tamiya αναφερεται σε ενα απο τα πρωτα 50 αυτοκινητα που αφησαν τη γραμμη παραγωγης,εξ'ου και τα παραθυρα τυπου wrc (αργοτερα προσφερθηκαν τα παραθυρα με χειροκινητο μηχανισμο).Επισης,δεν ειχαν,αρχικα τουλαχιστον,σιτες στους εμπρος αεραγωγους (αυτες μαλλον τοποθετηθηκαν οταν οι πρωτοι ιδιοκτητες ανακαλυψαν το μισο ζωικο βασιλειο να κοιμαται κατω απ'το καπω του πανακριβου αυτοκινητου τους).Επισης βρες ενα φυλλο χαλκομανιων με "κιτρινο" κεβλαρ (https://www.powderbuythepound.com/images/P/KEVLAR-CARBON.jpg),γιατι αυτο ηταν που χρησιμοποιουσαν τοτε κι'οχι το πιο μοντερνο,με περισσοτερο μαυρο που εχουμε σημερα ακομα και για τα τηγανια στο σπιτι. Ειμαι σιγουρος πως εχεις συγκεντρωσει ιλιγγιωδες υλικο,αλλα αν χρειαστεις καποια φωτο απο καπου,με μεγαλη μου χαρα να βοηθησω. Φυσικα και θα ειναι κοκκινη,τι αλλο θα μπορουσε να ειναι?Την πορσε και ροζ να την βαψεις με πρασινους πιγκουινους για διακοσμηση,λιγο μ'ενδιαφερει. Καλη συνεχεια
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 12, 2015 8:43:01 GMT 2
Δημήτρη, ευχαριστώ για το σχόλιο και τις πραγματικά πολύ χρήσιμες επισημάνσεις. Ότι το tamiya είναι early vers. το ήξερα (έχουν και διαφορετική επένδυση στις πόρτες με τα μετέπειτα) αλλά για τις σήτες όχι... Για το χρώμα μην ανησυχείς, κόκκινη θα γίνει ΥΓ. Είδες έχει και τα καλά του το φουμπου. Θα χαρώ να τα λέμε σε όλη τη διάρκεια της κατασκευής και ότι βλέπεις μου το λες, γιατί ξέρω ότι έχεις ασχοληθεί εκτενώς με το θέμα. Να είσαι καλά φίλε μου
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 12, 2015 21:15:50 GMT 2
Ώρα να περάσουμε στα έργα και να σας δείξω τις πρώτες προπαρασκευαστικές εργασίες, στα αμαξώματα. Και αφού ξεκίνησα την παρουσίαση με την F40, σήμερα για λόγους ισότητας θα αρχίσουμε με την 959... Οι πολύ έντονες γραμμές του καλουπιού, το φλας και κάποια λαθάκια είναι αυτό που συναντάει κανείς όταν περιεργάζεται το αμάξωμα της porsche. Οπότε, όπως μπορείτε να φανταστείτε οι απαιτούμενες εργασίες είναι αρκετές και κυρίως χρονοβόρες... Ξεκινήσαμε λοιπόν με το πάτωμα, από όπου αφαιρέθηκαν τα δύο NACA ducts, που αποτελούν μέρος του αμαξώματος. Σε αυτό κολληθήκαν, στοκαρίστηκαν και τρίφτηκαν πολλάκις. Παράλληλα, αφαιρέθηκε η "υπογραφή" της Tamiya από τον ουρανό και κάποιες γραμμές καλουπιού, από μέσα, στις πίσω κολόνες. Σειρά πήρε το πίσω σπόιλερ, το οποίο πρέπει να κολληθεί στο καπό, όπως βλέπετε στην εικόνα αναφοράς. Το στοκάρισμα έγινε αρχικά με κυανοακρυλική και στη συνέχεια με κοινό στόκο. Το πιο δύσκολο σημείο ήταν το τρίψιμο της εσωτερικής πλευράς, κάτω από την αεροτομή. Η απορία αλλά ταυτόχρονα ανησυχία που έχω εδώ, είναι πως θα βαφεί και κυρίως πως θα βερνικωθεί, το συγκεκριμένο "τυφλό" σημείο με την περιορισμένη πρόσβαση. Στη συνέχεια στοκαρίστηκε το κάτω μέρος του καπό και με φύλλα πλαστικού προστέθηκε η δομή του που απουσιάζει από το κιτ. Στα λάθη του κιτ, συμπεριλαμβάνονται η απουσία της αριστερής τάπας του ρεζερβουάρ καθώς και δύο πάνελ στα μαρσιπιέ του αυτοκινήτου. Χαράχτηκαν με το scriber κατά τα γνωστά και τρίφτηκαν για να ομαλοποιηθούν. Οι απαιτούμενες διορθώσεις θα γίνουν αφού πέσει το πρώτο ελαφρύ χέρι αστάρι, ώστε να φανούν καλύτερα οι ατέλειες. Επίσης, αφαίρεσα τα πλαϊνά φλας, για να τα αντικαταστήσω με διαφανή κομμάτια αργότερα. Η επόμενη αμαρτωλή ιστορία του μοντέλου, είναι η εφαρμογή του πίσω διάφανους τμήματος για τα φώτα αλλά και των εμπρός φλας. Απαιτείτε η προσθήκη φύλλων πλαστικού, το στοκάρισμα τους και το τρίψιμο για να αποκτήσουν το σχήμα που πρέπει. Κατά τα λοιπά, χαράχτηκαν οι γραμμώσεις στα κάπο, τους προφυλακτήρες και τα πλαίσια των παρμπρίζ-παραθύρων, το αμάξωμα τρίφτηκε διεξοδικά με ντουκόχαρτα των 400, 600 και 800 βαθμών. Βέβαια, απαιτούνται ακόμη κάποιες μικροδιορθώσεις, δοκιμαστικές εφαρμογές και θα ακολουθήσει τρίψιμο με πιο λεπτά ντουκόκαχαρτα και micromesh, για να έχουμε μια ομαλή επιφάνεια για να ξεκινήσουμε τα αστάρια. Όπως και να έχει το αμάξωμα δείχνει, πλέον, κάπως έτσι : Το ξέρω ότι είναι βαρετό αλλά αυτή είναι η φύση αυτών των παλιών κιτ, που απαιτούν αρκετό χρόνο στην προετοιμασία. Τουλάχιστον, ελπίζω να το βρήκατε, έστω κι ελάχιστα, χρήσιμο. Θα ακολουθήσει, μέσα στις επόμενες μέρες, η ανάλογη ενημέρωση και για την F40... Τα λέμε σύντομα, μέχρι τότε να είστε καλά και να περνάτε καλύτερα
|
|
|
Post by alex78 on Sept 13, 2015 1:36:01 GMT 2
Υπεραναλυτικός όπως πάντα Γιώργο, πολύ ρημάδι το κίτ αλλά δείχνει να το έφερες μιά χαρά!
|
|
|
Post by margaritisjb on Sept 13, 2015 18:17:45 GMT 2
Πιστευω πως το αποτελεσμα θα ειναι καταπληκτικο,ιδιαιτερα αν ειναι και τα δυο σε μια βαση! Keep it going!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 14, 2015 7:55:03 GMT 2
Πράγματι άχαρη δουλειά, αλλά αναπόφευκτη... Ωστόσο, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό! Όσο για το "τυφλό" σημείο, αν το ύψος του είναι τουλάχιστον 8-10 χιλιοστά, πιστεύω οτι με λεπτή δέσμη και μικρή πίεση, σε συνδυασμό με τη μεγάλη εμπειρία σου, δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Καλή συνέχεια! Περιμένω με ανυπομονησία την αντίστοιχη παρουσίαση της F-40!
|
|
|
Post by jvolume on Sept 14, 2015 11:29:51 GMT 2
Πολύ αποτελεσματική δουλειά σε πολύ ζόρικα σημεία. Δε σε φοβάμαι. Έχεις μπλέξει και σε χειρότερα και μάλιστα ρητηνένια. Πολύ βαθύ σκριμπαρισμα παρατηρώ. Να υποθέσω ότι το έχεις αποφασίσει το άσπρο χρώμα?
|
|