est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 17, 2012 8:16:51 GMT 2
Υ.Γ.: Με την ευκαιρία, επειδή έγινε λόγος για το βάψιμο των λάστιχων των παραθύρων, θέλω να αναφέρω οτι για τις μαύρες λεπτομέρειες των οχημάτων (όπως λάστιχα παραθύρων, λωρίδες στον ουρανό, χερούλια θυρών ή bumpers περιμετρικά), εγώ εφαρμόζω μια - αντίστροφη από τους περισσότερους και μάλλον ανορθόδοξη - μέθοδο (που όμως σε μένα αποδίδει αρκετά καλά): πριν βάψω οτιδήποτε εξωτερικά, ασταρώνω τα συγκεκριμένα σημεία, τα ψεκάζω μαύρα, και στη συνέχεια τα μασκάρω και τα αφήνω μασκαρισμένα μέχρι και το γυάλισμα του ολοκληρωμένου μοντέλου, ώστε να μην επηρεάζονται από βάψιμο, τρίψιμο, γυάλισμα κλπ. Αν θέλεις, δοκίμασέ το σε κάποιο επόμενο μοντέλο (καλύτερα σε κάποιο που δεν σου αρέσει ιδιαίτερα, ώστε να μη με κυνηγάς αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα) Νεκτάριε αυτή είναι η ορθόδοξη μέθοδος!! Και αυτό εννοούσα ότι έμεινε για το τέλος ενώ γίνεται πρώτο, μασκάρεται, βάφεται το υπόλοιπο και ξεμασκάρεται.
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 17, 2012 12:10:40 GMT 2
Καλημερα κα καλη χρονια!
Χρησταρα πολυ ομορφο με το σκουμπι!
Σχετικα με τις τσιμουχες, δεν υπαρχει ορθοδοξη ή ανορθοδοξη μεθοδος, αλλα τι βολευει με τα υλικα που χρησιμοποιεις. Στην προκειμενη περιπτωση επειδη καταλαβαινω οτι θα βερνικωσεις με 2Κ, εκανες πολυ καλα που δεν εβαψες πρωτα τις τσιμουχες και τις αφησες στο τελος. Σε διαφορετικη περιπτωση, το 2Κ θα γινει ενα με το μασκαρισμα, και θα χρειαστεις ταχυδακτυλουργικα για να αφαιρεσεις την ταινια (αν καταφερεις να την αφαιρεσεις τελικα).
Καλα τελειωματα!
|
|
|
Post by Sakis on Jan 17, 2012 13:27:30 GMT 2
Σωστός ο paparadiation,ακριβώς έτσι είναι.Βάζεις τα βερνίκια σου,κάνεις τα τριψίματά/γυαλίσματά σου και τέλος κάνεις ένα wash στη γράμμωση και βάφεις άνετα τις τσιμούχες ή μασκάρεις και βάφεις. Aν θέλετε να ορίσουμε το ορθόδοξο τότε είναι αυτό μιας και σε βιβλία για αυτοκινητομοντελισμό αυτό προτείνουν. Γνώμη μου είναι όπως βολεύει τον καθένα χωρίς να βάζουμε ταμπέλες.
|
|
nakis
Kart Driver
|
Post by nakis on Jan 17, 2012 23:39:13 GMT 2
Χρηστάρα συνεχίζεις με αμείωτο ρυθμό την όμορφη δουλειά! Μπράβο! Τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση ειπώθηκαν παραπάνω αλλά χάνονται μπροστά στην τόσο καθαρή συνολική εικόνα! Όσο για τις τσιμούχες, είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό το τι βολεύει τον καθένα. ’λλωστε, αν το αποτέλεσμα βγάζει μάτια, τι σημασία έχει ο τρόπος;.. Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 18, 2012 15:01:03 GMT 2
Φίλε Χρήστο, εξαιρετική και πολύ προσεγμένη η δουλειά σου! Επίσης, εξαιρετική ιδέα και άψογη η κατασκευή του μισάνοιχτου παραθύρου! Πολλά Συγχαρητήρια! Όμως, αν μου επιτρέπεις, νομίζω οτι ένα "πέρασμα" με ματ βερνίκι στα μαξιλαράκια (τουλάχιστον σε όσα σημεία τους μπορείς να φτάσεις με πινελάκι χωρίς να χρειαστεί να ανοίξεις το μοντέλο) θα πρόσθετε ακόμη περισσότερο στην αληθοφάνεια του μοντέλου. Νεκταριε σ'ευχαριστω πολυ για τα σχολια σου!! : : : : Υ.Γ.: Με την ευκαιρία, επειδή έγινε λόγος για το βάψιμο των λάστιχων των παραθύρων, θέλω να αναφέρω οτι για τις μαύρες λεπτομέρειες των οχημάτων (όπως λάστιχα παραθύρων, λωρίδες στον ουρανό, χερούλια θυρών ή bumpers περιμετρικά), εγώ εφαρμόζω μια - αντίστροφη από τους περισσότερους και μάλλον ανορθόδοξη - μέθοδο (που όμως σε μένα αποδίδει αρκετά καλά): πριν βάψω οτιδήποτε εξωτερικά, ασταρώνω τα συγκεκριμένα σημεία, τα ψεκάζω μαύρα, και στη συνέχεια τα μασκάρω και τα αφήνω μασκαρισμένα μέχρι και το γυάλισμα του ολοκληρωμένου μοντέλου, ώστε να μην επηρεάζονται από βάψιμο, τρίψιμο, γυάλισμα κλπ. Αν θέλεις, δοκίμασέ το σε κάποιο επόμενο μοντέλο (καλύτερα σε κάποιο που δεν σου αρέσει ιδιαίτερα, ώστε να μη με κυνηγάς αν δεν σου αρέσει το αποτέλεσμα) Νεκτάριε αυτή είναι η ορθόδοξη μέθοδος!! Και αυτό εννοούσα ότι έμεινε για το τέλος ενώ γίνεται πρώτο, μασκάρεται, βάφεται το υπόλοιπο και ξεμασκάρεται. Η αληθεια ειναι πως μου φαινεται πιο περιπλοκη η δικη σας μεθοδος...Προτιμω να εχω τελειωσει με το φινιρισμα κ μετα τα λαστιχα Καλημερα κα καλη χρονια! Χρησταρα πολυ ομορφο με το σκουμπι! Σχετικα με τις τσιμουχες, δεν υπαρχει ορθοδοξη ή ανορθοδοξη μεθοδος, αλλα τι βολευει με τα υλικα που χρησιμοποιεις. Στην προκειμενη περιπτωση επειδη καταλαβαινω οτι θα βερνικωσεις με 2Κ, εκανες πολυ καλα που δεν εβαψες πρωτα τις τσιμουχες και τις αφησες στο τελος. Σε διαφορετικη περιπτωση, το 2Κ θα γινει ενα με το μασκαρισμα, και θα χρειαστεις ταχυδακτυλουργικα για να αφαιρεσεις την ταινια (αν καταφερεις να την αφαιρεσεις τελικα). Καλα τελειωματα! Δημητρη σ'ευχαριστω!! Κ εγω αυτη τη μεθοδο ακολουθω : : Δεν το ηξερα για το 2Κ Ευχαριστω Σωστός ο paparadiation,ακριβώς έτσι είναι.Βάζεις τα βερνίκια σου,κάνεις τα τριψίματά/γυαλίσματά σου και τέλος κάνεις ένα wash στη γράμμωση και βάφεις άνετα τις τσιμούχες ή μασκάρεις και βάφεις. Aν θέλετε να ορίσουμε το ορθόδοξο τότε είναι αυτό μιας και σε βιβλία για αυτοκινητομοντελισμό αυτό προτείνουν. Γνώμη μου είναι όπως βολεύει τον καθένα χωρίς να βάζουμε ταμπέλες. Θανο ετσι οπως τα λες ειναι, οπως βολευει τον καθενα! Αλλωστε κανεις μας δεν κανει τα παντα ιδια Χρηστάρα συνεχίζεις με αμείωτο ρυθμό την όμορφη δουλειά! Μπράβο! Τα σημεία που χρειάζονται βελτίωση ειπώθηκαν παραπάνω αλλά χάνονται μπροστά στην τόσο καθαρή συνολική εικόνα! Όσο για τις τσιμούχες, είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό το τι βολεύει τον καθένα. ’λλωστε, αν το αποτέλεσμα βγάζει μάτια, τι σημασία έχει ο τρόπος;.. Καλή συνέχεια! Νακη σ'ευχαριστω πολυ!! Θα διορθωθουν 1-2 θεματακια Όσο για τις τσιμούχες, είναι καθαρά θέμα υποκειμενικό το τι βολεύει τον καθένα. ’λλωστε, αν το αποτέλεσμα βγάζει μάτια, τι σημασία έχει ο τρόπος;.. Με τιμα το σχολιο σου
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 20, 2012 13:40:04 GMT 2
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jan 20, 2012 13:47:16 GMT 2
Χρηστάρα πώς να μη μας αρέσει ρε φίλος... Τέλειο... Πολύ καλή δουλειά ως συνήθως... Τι 2Κ χρησιμοποίησες?? Της Zero?? Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 20, 2012 13:52:28 GMT 2
Πολύ όμορφα έκτασε το βερνίκι Χρήστο! Θα βγεί μπόμπα τελειωμένο!Άντε καλά τελιώματα : : Υγ: Πρωι-πρωι 12?
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 20, 2012 13:59:04 GMT 2
Χρηστάρα πώς να μη μας αρέσει ρε φίλος... Τέλειο... Πολύ καλή δουλειά ως συνήθως... Τι 2Κ χρησιμοποίησες?? Της Zero?? Φιλικά, Αγάπιος Α, δεν ξερω..μπορει να μην αρεσει σε καποιον ;D ;D Ναι της Zero ειναι! Αγαπιε σ'ευχαριστω πολυ!! Πολύ όμορφα έκτασε το βερνίκι Χρήστο! Θα βγεί μπόμπα τελειωμένο!Άντε καλά τελιώματα Αλεξη σ'ευχαριστω πολυ!!! Ναι ωραιο θα ειναι τελικα Τροφη για σχολιασμο!!
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Jan 20, 2012 13:59:32 GMT 2
12 ειναι πρωι ρε εγω που ειχα μα8ημα απο τις 9 τι να πω ασχετο οτι πηγα στις 10!!!για καφε στο κυλικειο!!!! μια χαρα βγηκε το βερνικι chris αλλα μην κακομεταχειριζεσαι την f40!!αμαρτια ρε φιλε!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 20, 2012 17:34:18 GMT 2
Χρηστάρα τα μπέρδεψες... Δοκιμή έπρεπε να κάνεις στο Σούμπου και το καλό στην F40 ;D ;D ;D Φίλε μου έχεις γίνει μάστορας στα βαψίματα... Μπράβο... Άστο μερικές μέρες πριν το γυαλίσεις... ΥΓ. Να σε ρωτήσω... Το 2Κ το ψέκασες μέσα στο σπίτι? Αν ναι, άνοιξε τα παράθυρα να το αερίσεις... Μην πάθεις τίποτα...
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 20, 2012 19:47:39 GMT 2
Μπραβο Χρησταρα!! Πιστευω οτι ειναι το καλυτερο σου!!! : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 20, 2012 22:41:29 GMT 2
12 ειναι πρωι ρε εγω που ειχα μα8ημα απο τις 9 τι να πω ασχετο οτι πηγα στις 10!!!για καφε στο κυλικειο!!!! μια χαρα βγηκε το βερνικι chris αλλα μην κακομεταχειριζεσαι την f40!!αμαρτια ρε φιλε!!! Χαχα καλα ξηγεσαι ;D Η F40 μια χαρα βγηκε, γυαλιστερη με 2 σηματα απο το Impreza κολημενα Γιωργο σ'ευχαριστω!! Χρηστάρα τα μπέρδεψες... Δοκιμή έπρεπε να κάνεις στο Σούμπου και το καλό στην F40 ;D ;D ;D Φίλε μου έχεις γίνει μάστορας στα βαψίματα... Μπράβο... Άστο μερικές μέρες πριν το γυαλίσεις... ΥΓ. Να σε ρωτήσω... Το 2Κ το ψέκασες μέσα στο σπίτι? Αν ναι, άνοιξε τα παράθυρα να το αερίσεις... Μην πάθεις τίποτα... Οχχχχ, αναποδα τα εκανα σορρυ ;D Γιωργο με τιμα το σχολιο σου!! Σ'ευχαριστω πολυ!! Το ψεκασα διπλα στην μπαλκονοπορτα με τη σκουπα να ειναι ακριβως στο ανοιγμα της πορτας κ οι πορτες εμειναν ανοιχτες για μερικες ωρες. Δεν εμεινε οσμη : : Αν το γυαλισω την Τεταρτη ειναι καλα? Μπραβο Χρησταρα!! Πιστευω οτι ειναι το καλυτερο σου!!! Βαγγελη σ'ευχαριστω πολυ!! Το σημαντικο ειναι οτι το εχω απολαυσει
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 21, 2012 10:17:01 GMT 2
Αν το γυαλισω την Τεταρτη ειναι καλα? Χρηστάρα, χωρίς να είμαι πολύ έμπειρος στο 2Κ, μετά από σχετική δοκιμή διαπίστωσα ότι όσο πιο πολύ περιμένεις... τόσο καλύτερα είναι... Εξηγούμε... Τα 2Κ γενικά στεγνώνουν άμεσα και θεωρητικά μπορείς να τα γυαλίσεις από την επόμενη... Δοκιμάζοντας το διαπίστωσα ότι το βερνίκι ήταν ακόμη "ζωντάνο" την επόμενη μέρα... με συνέπεια το γυάλισμα να μην αποδίδει πολύ καλά και να εμφανίζονται χαρακιές. Το άφησα και το δοκίμασα μετά από μια εβδομάδα. Η κατάσταση ήταν ασυγκρίτως καλύτερη, το βερνίκι ήταν σταθερό και ασφαλές στο τρίψιμο. Το ίδιο καπάκι, το άφησα 1 μήνα και συνέχισα το γυάλισμα... Καμία σχέση, πραγματικά... Γυάλιζες όπως ήθελες, και όσο ήθελες... Ακόμη και τις ακμές! Βέβαια, τα παραπάνω είναι ίσως λεπτομέρειες, αλλά θα σου πρότεινα να κάνεις λίγο υπομονή... Όσο περισσότερη, τόσο καλύτερα... Αλλά ξέρω ότι βιάζεσαι να τελειώσεις μιας και το σούμπου είναι το καλύτερο μοντέλο σου, είναι φυσιολογικό... οπότε μια μέση λύση (περίπου 5 μέρες με 1 εβδομάδα) είναι μια σοφή επιλογή... Καλά γυαλίσματα και προσεκτικά... Μην το παρακάνεις πάνω από : : τα σήματα...
|
|
|
Post by alex78 on Jan 21, 2012 11:34:58 GMT 2
Χρήστο ευχαριστιέσαι πολύ τη συγκεκριμένη κατασκευή και φαίνεται στο αποτέλεσμα που έχεις κάθε φορά. Κάθε σου uptade καλύτερο απο το προηγούμενο.Μπράβο σου φίλε!!! : : Καλή συνέχεια : : : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jan 24, 2012 20:51:14 GMT 2
Αλεξη οντως το απολαμβανω!! Τελικα ειναι σημαντικος παραγοντας να εχεις ορεξη για κατι συγκεκριμενο!! Σ'ευχαριστω πολυ για τα σχολια σου!!
|
|