|
Post by margaritisjb on Oct 21, 2015 18:56:52 GMT 2
Εχει γινει εξαιρετικο!! Απιστευτο Scratchbuilding! Ανυπομονω να το δω τελειωμενο! καλη συνεχεια!
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Oct 21, 2015 19:36:13 GMT 2
Καλησπέρα Νεκτάριε, Απίθανο αποτέλεσμα!!! Οι σκρατσιές σου, η καθαρή κατασκευή (χωρίς λάθη), και η ιδιαιτερότητα του θέματος αποτελούν μοναδικό συνδυασμό! Μπράβο, μπράβο, μπράβο! Απόστολος
|
|
|
Post by nektarios on Oct 22, 2015 20:38:07 GMT 2
Φίλοι μου Μαργαρίτη και Απόστολε, σας ευχαριστώ θερμά για τα ενθουσιώδη σχόλια!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 17, 2015 9:29:38 GMT 2
Update No 13 Φίλοι μου, χαίρετε! Το σημερινό update αποτελεί μια "παρένθεση" στην κατασκευή του Unimog καθαυτού, καθώς θα σας παρουσιάσω την κατασκευή της μοτοσυκλέτας που θα το συνοδεύει ως "παρελκόμενο". Η μοτοσυκλέτα προέρχεται από το παρακάτω κιτ της Revell Αμερικής (και η κλίμακα είναι φυσικά 1/25) : Αν και στο κιτ δεν γίνεται καμία αναφορά στον τύπο της μοτοσυκλέτας, αυτή είναι πιθανότατα η Honda CR-125 Μ "Elsinore" του 1974 (αργότερα η εξάτμιση μετακινήθηκε σε διαφορετικό σημείο). Η "Elsinore" είναι αυτή: Επειδή πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική ενασχόλησή μου με δίτροχο, θα επικαλεστώ την επιείκειά σας για το σύνολο της κατασκευής, όπως επίσης και για την "αυθαιρεσία" στην χρωματική επιλογή, αφού στην πραγματικότητα η "Elsinore" - από όσο τουλάχιστον γνωρίζω - δεν κυκλοφορούσε σε κίτρινο. Ωστόσο, μου άρεσε η φωτό του box art και αποφάσισα να την αντιγράψω (περίπου…). Επίσης, συγχωρήστε μου και την απουσία σήματος της Honda από το τεπόζιτο, αφού το κιτ δεν έδινε κάτι τέτοιο αλλά και δεν υπήρχε τίποτε σχετικό στο spare box μου… Και πάμε στα της κατασκευής: Τα κομμάτια του μοντέλου είναι αυτά: Αφού καθαρίστηκαν τα κομμάτια από γραμμές καλουπιών κ.λπ., έγιναν κάποιες μικροβελτιώσεις: 1) Αλλάχθηκε η απόληξη της εξάτμισης με μήκος περιβλήματος καλωδίου, 2) Αντικαταστάθηκε ένας σωλήνας πάνω από το πίσω φτερό με μήκος σύρματος από μεταλλικό συνδετήρα, Ακολούθησαν ασταρώματα, μασκαρίσματα και βαψίματα… Μετά από όλα αυτά, έγινε η τελική συναρμολόγηση και η προσθήκη μερικών ακόμη ιδιοκατασκευασμένων λεπτομερειών, που είναι οι εξής: 1) Σωλήνας παροχής καυσίμου, από μήκος καλωδίου 2) Ντίζες φρένων, από μήκη βαμμένου σύρματος 3) «Ασπίδιο» (που θα έλεγαν και οι φίλοι αρματάδες…) στην πρόσοψη της μοτοσυκλέτας, από βαμμένο κομμάτι διαφάνειας, και προσθήκη αριθμού από λωρίδες χαλκομανίας Το ολοκληρωμένο μοντέλο είναι αυτό: Η μοτοσυκλέτα θα τοποθετηθεί σε βάση μεταφοράς στο πίσω μέρος του φορτηγού, που είναι αυτή: Τέλος, στην πίσω πλευρά του κλωβού θα προστεθούν 2 κάνιστρα καυσίμου (τα έδινε το κιτ του Unimog), σε ιδιοκατασκευασμένη βάση μεταφοράς. Ελπίζω να σας αρέσει! Και πριν σας αφήσω, θα ήθελα τη γνώμη σας πάνω σε μια «τρελή» ιδέα, που προβλέπει τη μετατροπή του κίτρινου σε «τιγρέ», με την προσθήκη ακανόνιστων μαύρων λωρίδων χαλκομανίας επάνω στις κίτρινες επιφάνειες, ώστε να «δένει» καλύτερα με το περιβάλλον σαφάρι στο οποίο θα «επιχειρεί». Τι λέτε; Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας, και ελπίζω να μην σας κούρασα (πολύ...) με το μακροσκελές update και τη γνωστή πολυλογία μου!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 17, 2015 17:54:38 GMT 2
Ωραίες οι επεμβάσεις Νεκ. Η βελτίωση είναι σαφής σε σχέση με το αρχικό. Ίσως σε τόσο μεγάλο πρότζεκτ να επένδυα λίγο χρόνο να αλλάξω τις ακτίνες. Έτσι για προσωπική πρόκληση Αλλά, καταλαβαίνω ότι μπορεί να σε έχει κουράσει το όλο θέμα, οπότε μετράει να τελειώσει... ΥΓ. Το τιγρέ, όχι... απλά όχι... Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Dec 17, 2015 19:52:50 GMT 2
Χαίρομαι που σου άρεσε! Για τις ακτίνες έχεις δίκιο, πράγματι ο πρωταρχικός στόχος πλέον είναι να τελειώσει. Ακόμη όμως κι αν δεν ίσχυε αυτό, και πάλι δύσκολα θα δοκίμαζα κάτι τέτοιο για πρώτη φορά σε ένα 25άρι... Για το "τιγρέ", νομίζω οτι είσαι απολύτως σαφής!
|
|
|
Post by alex78 on Dec 19, 2015 11:33:11 GMT 2
Πολύ ωραία δουλειά Νεκτάριε για το ''τιγρέ'' ούτε κατα διάνοια φίλε...
|
|
|
Post by nektarios on Dec 19, 2015 20:48:31 GMT 2
Φίλε Αλέξη, σε ευχαριστώ για το σχόλιο! Όσο για το "τιγρέ", είσαι εξίσου σαφής με τον Γιώργο!... Αρχίζω πλέον να αμφιβάλλω για την αξία της ιδέας μου..
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Dec 19, 2015 21:20:49 GMT 2
Εξαιρετικη δουλεια μεχρι στιγμης Νεκταριε!!! Για το τιγρε συμφωνω με τα παιδια. Καλα τελειωματα φιλε!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 19, 2015 23:05:42 GMT 2
3-0 η τίγρη... Μιλάμε για βαρειά ήττα... Φίλε Βαγγέλη σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Σιγά-σιγά αρχίζω να βλέπω το τέλος!...
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 21, 2015 19:26:09 GMT 2
Νεκ φοβερή δουλειά φίλε και το αποτέλεσμα πολύ καλό!
Επειδή όμως εγώ είμαι γνώστος της πάση για την καγκουριά μου, βάλε έναν 1 στο τιγρέ! Το τραβάει σαν θέμα το unimog!
|
|
|
Post by nektarios on Dec 21, 2015 22:10:11 GMT 2
|
|
|
Post by rawshooter on Dec 22, 2015 11:14:11 GMT 2
Να δω ρε "μπαγασάκο" τί άλλο έχεις στο μυαλό σου Ωραία προσθήκη η μότο αλλά ΟΧΙ μπρε "λεοπάρ" και "τιγρέ" Τώρα άνευ πλάκας χαρά στην φαντασία σου και στην εφευρετικότητα σου Αναμένω το επόμενο update σου με φώτος
|
|
|
Post by nektarios on Dec 23, 2015 20:19:31 GMT 2
Και πάνω που είχα αρχίσει να πιστεύω οτι η τίγρη ίσως είχε κάποια ελπίδα υλοποίησης... Χαίρομαι που σου αρέσει! Οι σκρατσιές έχουν πρακτικά τελειώσει, απομένουν μόνον μερικές μικρολεπτομέρειες, αρκετά βαψίματα και η τελική εφαρμογή όλων αυτών των ετερόκλητων αντικειμένων στον κλωβό, που αναμένεται να είναι μεγάλη πρόκληση...
|
|
|
Post by nektarios on Jan 20, 2016 8:43:29 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 20, 2016 17:48:53 GMT 2
Καλά τα είπε ο φωτογραφικός φάκος Ωραία όλα Νεκ, με τις κουκέτες να ξεχωρίζουν
|
|