|
Post by gtziaf on Jul 16, 2015 8:45:36 GMT 2
Νεκ νομίζω ότι η κουκέτα επιβαλλόταν Τρομερή εφευρετικότητα και πάλι και απίθανα υλικά - ιδέες Νομίζω ότι αξίζει να ασχοληθείς με το μηχανάκι. Ορίστε μια φώτο αναφοράς, από ένα Honda που μου μοιάζει με αυτό που έχεις (εκτός από τη θέση της εξάτμισης): περισσότερες από το φίλο γούγλη: www.google.gr/search?q=1975+Honda+Elsinore+125+M1&newwindow=1&safe=off&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CCEQsARqFQoTCNnDiKmD38YCFQXWFAodO98PYQ&biw=1366&bih=631Τι εννοώ... Τρύπημα εξάτμισης (ή ακόμη αντικατάσταση ανάγλυφου τελικού), αφαίρεση πίσω ανάγλυφου χερουλιού και προσθήκη νέου από σύρμα (για να μην είναι ένα σώμα με τον προφυλακτήρα), αμορτισέρ από σύρμα, φρένα, καλωδίωση (π.χ. ντίζες φρένων και γκαζιού), μικρολεπτομέρειες από πλαστικό (στάντ, μαρσιπιέ, λεπτομέρειες κινητήρα ), αν έχεις κουράγιο τις ακτίνες των τροχών και φυσικά βάψιμο εποχής! Το επιχείρημα για όλα αυτά είναι απλό. Είναι το μοναδικό honda στην κατασκευή σου. Πρέπει να το περιθωριοποιηθείς για να μην μοιάζει με παιχνίδι Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by nektarios on Jul 16, 2015 14:45:12 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ!! Για το μηχανάκι μάλλον έχεις δίκαιο, αφού δεν υπάρχει άλλο Honda, θα πρέπει να το περιποιηθώ... Το θέμα είναι οτι με όλα αυτά που προτείνεις θα είναι σαν να φτιάχνω ακόμη ένα μοντέλο (που μάλλον δεν θα μπορώ και να το μετρήσω σαν ξεχωριστό σε αυτά που έχω φτιάξει...), ενώ και η εμπειρία μου σε δίτροχα είναι απλά ανύπαρκτη... Πάντως η φωτό είναι πολύ χρήσιμη! Οψώμεθα...
|
|
|
Post by Kομνηνοs on Jul 17, 2015 18:34:37 GMT 2
Ε αφού θα έχει και μηχανή πως να μην σου πω ένα ακόμα μπράβο!!
|
|
|
Post by nektarios on Jul 22, 2015 12:55:22 GMT 2
Κομνηνέ, ευχαριστώ πολύ για το μπράβο, αν και, επειδή θα πρόκειται για την πρώτη μου απόπειρα με όχημα με τόσους... λίγους τροχούς καλύτερα να μην αναμένεις κάτι ιδιαίτερο... Ελπίζω πάντως να σε εκπλήξω ευχάριστα!
|
|
|
Post by margaritisjb on Aug 1, 2015 10:12:35 GMT 2
Καταπληκτικη δουλεια μεχρι στιγμης,πολυ scratchbuilding! Πιστευω πως το αποτελεσμα θα ειναι θεαματικο!
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Aug 1, 2015 16:12:18 GMT 2
Νεκτάριε εχεις κάνει υπερκατασκευή.Μπράβο.Θα σε παρακολουθώ.....
|
|
|
Post by nektarios on Aug 5, 2015 13:02:42 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ για τα θετικά σας σχόλια! Να είστε καλά!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Aug 7, 2015 22:10:45 GMT 2
Νεκ πραγματικά ανυπομονώ να το δω τελειωμένο φίλε!
Θα είναι μεγαλείο στο σύνολο του! Μπράβο!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 8, 2015 13:39:15 GMT 2
Φίλε μου Αλέξανδρε, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Για μεγαλείο δεν ξέρω, αλλά πίστεψέ με κι εγώ ανυπομονώ να το δω τελειωμένο, γιατί έχει αρχίσει να με κουράζει... Κι όσο το βλέπω να προχωράει τόσο μού έρχονται όλο και νέες ιδέες, και ο φαύλος κύκλος συνεχίζεται...
|
|
|
Post by nektarios on Sept 14, 2015 7:36:16 GMT 2
Update No 12 Φίλοι μου, χαίρετε! Μετά από αρκετά full-scratch updates, το σημερινό περιλαμβάνει μόνο βαψίματα, που μπορεί να μην κατάφερα να τα ολοκληρώσω (όπως είχα βάλει στόχο στις αρχές του καλοκαιριού), αλλά τουλάχιστον τα προχώρησα αρκετά. 1) Εσωτερικό κλωβού: (η ασημί πόρτα είναι άβαφη, απευθείας από το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, και απλώς προστέθηκε χερούλι) Μετά τους τοίχους, σειρά πήραν τα έπιπλα. Εδώ όμως αντιμετώπισα ένα δίλημμα: μπεζ ή σιελ; Τη λύση έδωσε η σύζυγος, που πρότεινε απλά και αυτονόητα: και τα δυο! Μετά λοιπόν από αρκετά μπελαλίδικα μασκαρίσματα, το αποτέλεσμα είναι αυτό: [εννοείται ότι λείπουν ακόμη κάποιες λεπτομέρειες, όπως λ.χ. οι βρύσες, το βάψιμο των κουκετών, κ.λπ.] 2) Εξωτερικό κλωβού 3) Εξωτερικά εξαρτήματα Μετά από όλα αυτά τα βαψίματα, ακολούθησε η συναρμολόγηση των εξαρτημάτων (σε dry fit). Και το μέχρι στιγμής τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο, την προσοχή και τα σχόλιά σας!
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Sept 14, 2015 12:12:32 GMT 2
Νεκ πολύ όμορφη δουλειά!
Τελειωμένο θα δείξει πανέμορφο. Θα το βρωμίσεις καθόλου? Το σηκώνει άνετα!!!
Καλά τελειώματα φίλε!
|
|
|
Post by nektarios on Sept 14, 2015 18:50:18 GMT 2
Αλέξανδρε, σε ευχαριστώ! Η αλήθεια είναι οτι το μοντέλο "κράζει" για βρώμισμα, ωστόσο - δυστυχώς για αυτό - εγώ είμαι οπαδός του... φρεσκοπλυμένου!..
|
|
|
Post by gtziaf on Sept 15, 2015 17:51:03 GMT 2
Πολύ χορταστικό το αποτέλεσμα Νεκ. Σίγουρα με τις τελικές λεπτομέρειες θα δείχνει ακόμη καλύτερο. Μπράβο φίλε ΥΓ. Η πόρτα φωνάζει για πανελάκια (στο χρώμα των καθισμάτων, κατά προτίμηση). Καλά τελειώματα
|
|
|
Post by nektarios on Sept 16, 2015 9:37:54 GMT 2
Ευχαριστώ, φίλε! Η πόρτα όντως χρειάζεται λίγη περιποίηση, όπως επίσης και χερούλι. Έχω κάποιες σκέψεις για προσθήκη ορισμένων αξεσουάρ, αν όμως αυτό δεν γίνει, θα προστεθούν οπωσδήποτε πάνελς σαν αυτά που περιγράφεις.
|
|
|
Post by alex78 on Sept 22, 2015 22:11:03 GMT 2
Νεκτάριε τώρα που πήρε μορφή δείχνει πολύ εντυπωσιακό. Η αλήθεια είναι ότι μια ταλαιπωρία τη σηκώνει το άτιμο, αλλά εσύ αποφασίζεις φίλε...
|
|
|
Post by nektarios on Sept 24, 2015 7:27:59 GMT 2
Φίλε Αλέξη, σε ευχαριστώ πολύ! Χαίρομαι που σου αρέσει!
|
|