vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 20, 2013 18:56:56 GMT 2
Καλησπερα παιδες Επειτα απο αρκετο καιρο ειπα ν'αρχισω ενα θεμα που το ειχα κατα νου αρκετους μηνες τωρα.Lancia 037.Μεγααααλος ερωτας! Το αυτοκινητο που θα φτιαχτει θα ειναι του Attilio Bettega,Sergio Cresto απο το Γυρο Κορσικης του'84 που τερματισαν στην 7η θεση. Κατι σαν φορο τιμης να το πω,μιας και κανενας απ'τους δυο δεν ειναι μαζι μας. Το κιτ μαζι με ενα σετ f.e της studio 27 τα ειχα παρει απο τον Αποστολο και περιμενε στο στοκ με τα αφτιαχτα υπομονετικα.Πριν απο καμια βδομαδα αποφασισα να το αρχισω. Κατ'αρχην κοπηκε το πισω μερος το οποιο η hasegawa δινει μονοκομματο Μιας και η hasegawa,παρολο που δινει το μπροστινο καπω ανοιχτο,λεπτομερεια δεν δινει η για να το πω πιο σωστα αυτα που δινει δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα, αποφασισα να το βελτιωσω οσο μπορεσω.Ετσι απο μηκη κυλινδρικου πλαστικου φτιαχτηκε το σωληνωτο πλαισιο πανω στο οποιο στηριζονται τα δυο ψυγεια(νερου,λαδιου)και φτιαχτηκε και το καλυμα του ψυγειου λαδιου απο φυλο πλαστικου. Επειτα,χρησιμοποιοντας και καποια κομματια του κιτ,κατασκευαστηκε με μηκη πλαστικου το μπροστινο μερος του σωληνωτου πλαισιου και της αναρτησης,η θεση της μπαταριας και καινουρια αμορτισερ και ελατηρια.Τα ελατηρια ειναι απο ανοξειδωτο συρμα. Και μια φωτο φωτο με το πλαισιο των ψυγειων βαλμενο προχειρα. Για να παρετε μια ιδεα,το μπροστινο τμημα του αυτοκινητου ειναι ετσι Εκει που δεν ξερω τι να κανω,ειναι το κομματι αναμεσα απο το εμπρος τζαμι και την αναρτηση,που η εταιρεια δεν δινει τιποτε και φαινεται μεσα η καμπινα Τελος παντων,θα δουμε... Αν καποιος εχει καμια ιδεα ειμαι ολος αυτια!! Αυτα μεχρι τωρα και συγνωμη αν σας κουρασα με το μακροσκελες ποστ. Καλο σας βραδυ
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 20, 2013 19:54:57 GMT 2
Όταν φέρνεις τη λοξή τομή του ενός σωλήνα να ταιριάζει απόλυτα στο σώμα του άλλου, χωρίς περισσεύματα, στραβές και σε απόλυτη συμμετρία, με πιάνουν τα διαόλια μου ρε παιδί μου. Παθαίνω κατάθλιψη, πως να το κάνουμε Το θέμα σου είναι Θεματάρα. Για την ερώτησή σου θα χρειαστούμε φωτό, μήπως και κάποιος από εμάς έχει κάτι στο spare box του. Έχεις ή να αρχίσω τις βουτιές?
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Jan 20, 2013 21:43:14 GMT 2
Ανοιχτο γιατι ετσι του αξίζει Εντυπωσιακή η αρχη!!! Δωστου να καταλαβει να παρω λιγο κινητρο να τελειωσω τη δικια μου που την εχω βαρεθει να τη βλεπω να μαζευει σκονη ;D Απο φωτογραφιες για το κομματι που ψαχνεις δεν εχω να βοηθησω, εχω μερικες για διαφορα μερη του αυτοκινητου στο βιβλιο του Reinhardt Klein "Rally Cars" αλλα δεν λενε και τιποτα παραπανω απο αυτες που κυκλοφορουν στο ιντερνετ Αν θες παντως πες μου να στις φωτογραφισω να στις στειλω (γιατι σκανερ δεν παιζει). Καλη συνέχεια!! : :
|
|
gastone
Kart Driver
Δημήτρης
|
Post by gastone on Jan 20, 2013 23:29:38 GMT 2
Καλη αρχη σε ενα πολυ ενδιαφερον θεμα!Βρηκα αυτη τη φωτο στο αρχειο μου που πιστευω οτι βοηθαει (κατα το ημισυ τουλαχιστον) για το ''κενο'' που σε προβληματιζει! picture hosting
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 21, 2013 0:57:11 GMT 2
Σταυρο και Δημητρηδες ευχαριστω παιδια! Σταυρο εννοω το κομματι που βλεπεις στην παρακατω φωτο.Αν εχεις και καμια καλυτερη απο το συγκεκριμενο τμημα καλοδεχουμενη. Δημητρη(paparadiation)εχω αρκετες φωτο,να μη σε βαζω σε κοπο.Ευχαριστω παντως. Δημητρη(gastone)πολυ χρησιμη η φωτο.Συμπληρωνει αυτη που βρηκα και βλεπεις πιο κατω.Σ'ευχαριστω πολυ! Εδω φαινεται καθαρα,αλλα να δουμε με τι τροπο θα το φτιαξω στο κιτ
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 21, 2013 1:38:03 GMT 2
Βαγγέλη, την περίμενα καιρό την 037 σου και η αρχή είναι το καλύτερο εχέγγυο για μια εντυπωσιακή κατασκευή κι ένα ανάλογο αποτέλεσμα. Καλή επιτυχία και τα συγχαρητήρια μου για την αναφορά σου στο αδικοχαμένο οδηγό. Τώρα το θεματάκι, είναι γνωστό. Σου δίνω μερικές φώτο από μοντέλα, όπου μπορείς να δεις πως το αντιμετώπισαν συνάδελφοι μοντελιστές. Ελπίζω να είναι χρήσιμα.
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 21, 2013 10:19:37 GMT 2
Βαγγέλη πολλά υποσχόμενη αρχή φίλε! Το αμάξι είναι σύμβολο και όπως βλέπω από τον πάγκο σου βγει αριστούργημα. Καλή συνέχεια
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 21, 2013 11:27:37 GMT 2
Βαγγέλη, εδώ 3 φωτό που ξεκαθαρίζουν το τοπίο. Νομίζω ότι η κατασκευή μιάς ρηχής, μακρόστενης "μπανιέρας" από Evergreen για όλο το πλάτος δεν θα σε δυσκολέψει, εσένα προπάντων Για εξαρτήματα που κάθονται μέσα μου λες εαν θέλεις να κοιτάξω στο spare box μου. : : : :
|
|
|
Post by rous74 on Jan 21, 2013 13:54:59 GMT 2
Βαγγέλη καλησπέρα,
Εντυπωσιακή αρχή σ' ένα θέμα καταδικασμένο να... ΠΕΤΥΧΕΙ !!!
Καλή επιτυχία με όλα αυτά που ετοιμάζεις, θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον φίλε !!!
|
|
|
Post by alex78 on Jan 21, 2013 23:36:15 GMT 2
Βαγγέλη καταπιάστηκες μ'ένα καταπληκτικό θέμα, κάνοντας με το καλημέρα βουτιά στα βαθειά με τις παραγματικά άψογες και πετυχημένες scrath-ιές σου τόσο σε σκέψη όσο και σε εφαρμογή!! :respect: : : Καλή αρχή λοιπόν να ευχηθώ και απροβλημάτιστη συνέχεια για το μέλλον φίλε μου!! Αλέξης : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 22, 2013 16:23:24 GMT 2
Γιωργο,Σταυρο,Ανδρεα και Αλεξηδες ευχαριστω πολυ παιδια!! : : : : Γιωργο,Σταυρο ευχαριστω για τις φωτο πολυ κατατοπιστικες! : : Οποτε προχωραμε και ο Θεος βοηθος!!!! : : : :
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jan 24, 2013 19:08:18 GMT 2
Καλησπέρα φίλε, Η 037 μου πήγε στα πλέον κατάλληλα χέρια, και αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά! Καλή αρχή, και η επιτυχία είναι για μένα δεδομένη. Απόστολος : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 24, 2013 23:07:45 GMT 2
Καλησπέρα φίλε, Η 037 μου πήγε στα πλέον κατάλληλα χέρια, και αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά! Καλή αρχή, και η επιτυχία είναι για μένα δεδομένη. Απόστολος Αποστολε σ'ευχαριστω πολυ,ελπιζω να σε βγαλω ασπροπροσωπο.
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 24, 2013 23:28:45 GMT 2
Συνεχεια λοιπον με το μπροστινο τμημα. Μετα απο αρκετες μετρησεις και δοκιμες εφαρμογης φτιαχτηκε ο ''νεροχυτης'' και κλειστηκαν και τα κενα στους θολους και στις πορτες. Ας ειναι καλα το φυλλο πλαστικου.Μενουν καποια σημεια που θελουν λιγο στοκαρισμα και τριψιμο και θα ειμαστε Οκ.Πιστευω πως κατι καναμε.Δεν ξερω πως σας φαινεται,οτι στραβο βλεπετε μου λετε. Μετα απο εμπρος θα παμε απο πισω ;D που θελει και εκει δουλιτσα καθως λειπουν αρκετα πραγματα. Βασικα θελω να φτιαξω το πλαισιο εμπρος και πισω πρωτα και τα διαφορα παρελκομενα θα μπουν στην πορεια. Καλο βραδυ.
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 25, 2013 10:48:17 GMT 2
Βαγγέλη πολύ όμορφη η scratchιά σου φίλε! Εργοστασιακών προδιαγραφών! Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by rous74 on Jan 25, 2013 10:58:07 GMT 2
Βαγγέλη συμφωνώ με τον Αλέξανδρο, η σκρατσιά σου είναι εξαιρετική !!
Μπράβο φίλε, καλή συνέχεια να έχεις !!!
|
|