andreas
Kart Driver
Aνδρέας
|
Post by andreas on Dec 13, 2012 22:46:27 GMT 2
Καλησπερα σε ολους, Παρακολουθω αυτο το forum λιγες μερες τωρα και αποφασισα να αναρτησω κι εγω το δικο μου project, με το οποιο ασχολουμε καμποσο διαστημα τωρα. Ειναι η πρωτη μου φορα που δημοσιευω δουλεια μου και πρωτη φορα που κανω και κατι τοσο τολμηρο οπως θα δειτε παρακατω. Αυτο ειναι μαλιστα το 7ο kit που θα ολοκληρωσω. Ας αρχισουμε λοιπον. Αυτο ειναι το αμαξι που φτιαχνω. Και τωρα θα δειτε μεχρι που εχω φτασει. Πολυς δρομος μεχρι το τελος, στα σιγουρα. Ενα mock up του σασι. Οπως βλεπετε εχω κοψει το μπροστινο τμημα και εχω μπει σε ιστοριες :-) Εχω στοκαρει τα ejector pins. και προετοιμαζομαι για ασταρι. Tο μπροστινο τμημα το εχω στοκαρει, το περασα ασταρι για ελεγχο και ξαναστοκαρησα. Βλεπετε τα σημεια λιγο πανω απο τα ψαλιδια που εχω τριψει, και ειναι ετοιμο για ασταρωμα. Εχω φτιαξει απο ραβδο πλαστικη τις σωληνες ψυξης φρενων. τα κοκκινα ειναι με καλαι και εμποτισμενη gel κυανοακρυλικη κολλα. Ασταρι και βαψημο. Και ενα mock up το μπροστινο τμημα. Θα προστεθουν τα αμορτισερ της Top Studio, διαφορα σωληνακια και τα δοχεια φρενων ή οπως αλλιως τα λενε :-) Αααα, παραλιγο να ξεχασω και το μοτερ. Εχω βαλει και τα βελτιωτικα αμορτiσερ της Top Studio κι εδω. Δυστυχως δεν μπορω να τραβηξω πιο καθαρες φωτο, λογο χαμηλης αναλυσης στο κινητο, και δε φαινονται καλα εδω. Σκεφτομουν μηπως ανοιγα και τις πορτες, θα βγει πολυ καλο. Αλλα δεν εχω ξανακανει κατι τετοιο και θελει πολυ δουλεια. Τι λετε κι εσεις? Αυτα μεχρι τωρα. Θα ηθελα τη γνωμη σας προς βελτιωση μου. Ανδρεας
|
|
|
Post by alex78 on Dec 13, 2012 23:15:07 GMT 2
Καλησπέρα Ανδρέα και καλοσόρισες στην όμορφη παρέα μας!! Επέλεξες μ'ένα πολύ όμορφο αγωνιστικό ν'ασχοληθείς και έκανες πολύ καλά που το ''άνοιξες'' σε wip ώστε με την καθοδήγηση/παρότρυνση των παιδιών εδώ ν'αποφύγεις ''παγίδες'' στην κατασκευή σου. Δυστυχώς μόνο που δεν μας διευκολύνουν οι φωτό σου, αφού όταν διπλοκλικάρεις δεν ''ανοίγουν''.......πάντως έστω και εξ' αποστάσεως διακρίνω μια νοικοκυρεμένη δουλειά..... : : Εύχομαι καλή συνέχεια και καλή περιήγηση στο forum!! Αλέξης : :
|
|
andreas
Kart Driver
Aνδρέας
|
Post by andreas on Dec 14, 2012 0:44:14 GMT 2
|
|
andreas
Kart Driver
Aνδρέας
|
Post by andreas on Dec 14, 2012 0:46:49 GMT 2
|
|
|
Post by nasosampa on Dec 14, 2012 5:20:36 GMT 2
Ανδρέα καλώς όρισες συνμοντελιστή. : :
|
|
|
Post by rous74 on Dec 14, 2012 8:09:57 GMT 2
Ανδρέα καλημέρα,
Καλωσόρισες φίλε στην όμορφη παρέα μας !
Αν και κατέχω καλά την κατηγορία των αγωνιστικών αυτοκινήτων διακρίνω μια καθαρή και μεθοδική δουλειά. Για το άνοιγμα των θυρών που ρωτάς είναι κάτι το οποίο απαιτεί σίγουρα υπομονή...
Καλή συνέχεια !!!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 14, 2012 10:43:20 GMT 2
Ανδρέα καλωσόρισες στην παρέα μας. Όπως σου είπα και στο μήνυμα, έκανες πολύ καλά που ανέβασες το μοντέλο σου. Εδώ όλα τα παιδιά έχουν διάθεση για σχολιασμό, βοήθεια και ανταλλαγή ιδεών, με ευχάριστο και παρεϊστικο πνεύμα. Το μοντελάκι δείχνει σούπερ και η δουλειά, κυρίως στο κόψιμο του εμπρός τμήματος είναι πράγματι εκπληκτική. Τώρα για τις πόρτες, πράξε ανάλογα με το χρόνο σου. Γενικά τα πρωτότυπα (group C, gt1, lmp1, lmp2 κ.α. ) είναι τα ευκολότερα κατασκευαστικά στη συγκεκριμένη διαδικασία, χωρίς να σημαίνει ότι δεν είναι απαιτητική. Ιδιαίτερη προσοχή και επεμβάσεις θα χρειαστεί στα σημεία που η μπανιέρα του κοκπιτ συναντάει το αμάξωμα. Εκεί, αν κόψεις τις πόρτες, θα δημιουργηθούν κενά που θα πρέπει να καλυφτούν. Σου δείχνω κάτι ανάλογο που είχα κάνει σε μια XJR9 (την οποία για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο λέρωσα μετά : : ). Δεν έχω ανεβάσει wip της συγκεκριμένης,γιατί έγινε αρκετά παλιότερα, αλλά αν νομίζεις ότι το χρειάζεσαι μπορεί να ψάξω το υλικό μου και να την ανεβάσω. Θα επανέλθω με σχετικό υλικό μόλις βρω λίγο χρόνο... Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Dec 14, 2012 11:08:59 GMT 2
Ανδρέα καλωσήρθες φίλε στην παρέα μας! Τα βήματα σου είναι πολύ μεθοδικά και όλα δείχνουν πως θα δούμε ένα πολύ ωραίο αποτέλεσμα! Καλή συνέχεια : :
|
|
Deleted
Deleted Member
|
Post by Deleted on Dec 14, 2012 11:50:19 GMT 2
|
|
redneck
Kart Driver
Μανος
|
Post by redneck on Dec 17, 2012 22:49:40 GMT 2
Καλως ηρθες Αντρεα !!!
|
|
andreas
Kart Driver
Aνδρέας
|
Post by andreas on Dec 18, 2012 20:27:37 GMT 2
Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια. Τελικα θα προχωρησω με το ανοιγμα των θηρων, οπως σκεφτομουν. Θελει λιγο δουλεια αλλα θα τα καταφερω με τη βοηθεια σας. Ειμαι σιγουρος.
|
|
|
Post by jvolume on Dec 20, 2012 17:06:13 GMT 2
Αντρέα καλησπέρα και καλωσόρισες στην παρέα μας. Καθαρή και μεθοδική δουλειά διακρίνω και αυτό οδηγεί σε καλά αποτελέσματα. Καλή συνέχεια να έχεις με το κιτάκι.
καλό απόγευμα Γιάννης
|
|
|
Post by procrossaro on Dec 21, 2012 3:03:28 GMT 2
Καλώς ήρθες Ανδρέα. Μέχρι τώρα η δουλειά σου είναι υποδειγματική. Μπράβο.
|
|
andreas
Kart Driver
Aνδρέας
|
Post by andreas on Jan 13, 2013 10:35:53 GMT 2
Γεια σας και παλι φιλοι μου, Αργησα λιγο και με συγχωρειτε για αυτο, αλλα εκανα μια επεμβαση στα ματια και δε βλεπω ακομα καλα. Σε κανα 2μηνο λεει ο γιατρος. Οποτε λιγο υπομονη. Τη προηγουμενη της επεμβασεως ειχα κανει λιγη προοδο αλλα δεν ειχα προλαβει να το αναρτησω. Τωρα που μπορω και βλεπω λιγο, σας γραφω τα παρακατω. Τελικα οπως σας ειχα πει το σκεφτομουν να κοψω τις πορτες, και τις εκοψα. Θα μου παρει λιγο περισσοτερο χρονο βεβαια μεχρι την ολοκληρωση αλλα θα ειναι ακομα καλυτερο το αποτελεσμα θελω να πιστευω. Δειτε τι εχω μεχρι τωρα. Φυσικα εμφανιστηκαν καποια κενα μεταξυ του αμαξωματος και του κοκπιτ. Συμφωνα με φωτογραφιες ειδα οτι οι πορτες δεν ανοιγουν με τον απλο τροπο, δηλαδη βγαινοντας εξω απο το αμαξωμα, αλλα συμφωνα με αυτον. Και ο μεντεσες πρεπει να ειναι αναλογος με αυτον. Ειχα ενα προβλημα ομως. Δεν υπηρχε αρκετος χωρος για κατι τετοιο σε αυτα που ειχα ηδη φτιαξει, οπως φαινεται στη πρωτη φωτογραφια. Κι ετσι αρχισα παλι τα σφαξηματα. Στη τελευταια φωτο βλεπετε οτι εχει μεινει ενα κενο μετα το κοψημο, το οποιο θα τροχιστει περισσοτερο ωστε να το κλεισω με φυλλο πλαστικου 1mm. Το θελω ενισχυμενο για να αντεξει τον μεντεσε. Εδω φαινεται ενα πλαστικο κομματι της Tamiya στο υψος του μεντεσε οπου κλεινει με τον θολο της ροδας το περασμα του αερα στη καμπινα. Κοπηκαν κι αυτα. Θα περαστει φυλλο πλαστικου στο αμαξωμα και θα σφραγιζει στο σημειο αυτο. Αυτα για τωρα. Αναμενεται συνεχεια... Δωστε μου λιγο χρονο και την αναρωση και θα σας αποζημιωσω ;D
|
|
|
Post by alex78 on Jan 13, 2013 14:18:08 GMT 2
Καλημέρα Ανδρέα! Καταρχάς φίλε μου να σου ευχηθώ περαστικά (είμαι και γω βλέπεις ομοιοπαθής αφού τραβιέμαι με τα μάτια μου απο το 2005..... : . Στα κατασκευαστικά τώρα, θεωρώ το άνοιγμα των πορτών άψογο και εν κατακλείδι με την μέχρι τώρα μεθοδική σου δουλειά δεν βλέπω να ''κολλάς'' πουθενά!! Αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη συνέχεια...... Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 13, 2013 21:49:57 GMT 2
Ανδρέα, καταρχήν περαστικά. Εύχομαι να επανέλθεις γρήγορα και ανώδυνα. Άνοιξες δουλειές με φούντες, αλλά όλα δείχνουν εξαιρετικά και μελετημένα. :respect: Περιμένω με αγωνιά τα επόμενα : :
|
|