|
Post by gtziaf on Jan 16, 2013 20:59:10 GMT 2
Απόστολε, σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια. Να είσαι καλά φίλε μου : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 19, 2013 0:36:33 GMT 2
Πάμε στη προτελευταία ενημέρωση, σχετικά με την πορεία των εργασιών της GTC. Αυτές αφορούν το εσωτερικό του αυτοκινήτου, το οποίο, στο πραγματικό έχει ένα κάρο χρωμιομένες λεπτομέρειες = πονοκέφαλος. Πόσο μάλλον που δεν τα γουστάρω τα χρώμια Αρχικά ασχολήθηκα με το ξύλο, που έγινε με βάση την τεχνική ενος διακεκριμένου μοντελιστή από τα βόρεια... της Αθήνας (-σωστά τα λέω?), ονόματι Ρουσουνέλωφ. ;D Ευχαριστούμε Ανδρέα Παράλληλα, ξέθαψα κάτι γκαζόφρενα από το spare box, έφτιαξα τα αντιολισθητικά για τα πατάκια (με φύλλο πλαστικού και πιέζοντας τα με μια πένσα) και ετοίμασα τις χρωμιομένες βέργες που εμφανίζονται στις πλαϊνές επενδύσεις των πορτών και του ταμπλό. Στη συνέχεια, πήρα κάτι χάπια, που δεν ξέρω σε τι χρησιμεύουν, αλλά θεώρησα ότι θα βοηθούσαν να κολλήσω τα περίπου 25 μικροσκοπικά PE της κεντρικής κονσόλας. Δεν κατάλαβα αν βοήθησαν, τα χάπια όχι τα PE , αλλά οι εργασίες ολοκληρωθήκαν χωρίς να πετάξω την μπανιέρα του κόκπιτ πάνω στην πολύχρωμη Πόρσε του Krauss, από τα νευρά μου. Κάπου εκεί κόλλησα και τα καθίσματα. Τους είχα βάλει και ράγες στην αρχή, αλλά ο "στόκος" δεν υπολόγισα ότι δεν θα χωράει το χερούλι της επένδυσης της πόρτας . Πάω να τα ξηλώσω λοιπόν και ξηλώνω και τα μισά PE (ναι, αυτά της κονσόλας) . Ξανά-μανά κόλλημα, ξανά γαλλικά κ.α. αγαπημένα. Και κάπου εκεί λέω gtziaf, πάνε να κάνεις κάτι άλλο τ' αγόρι μου, γιατί βλέπω να έρχεται το δράμα...(και πήγα στη Δράμα για ποτό...) Στο ενδιάμεσο πρόλαβα να βάλω τις ζώνες, έκανα και τσαχπινιά στο στήσιμο τρομάρα μου. Έβαλα μπλε ύφασμα για να δώσω λίγο χρώμα στο εσωτερικό (να ταιριάζουν και με το μπλεδάκι του αμαξώματος). Ααα και δεν είναι τόσο μπλε όσο φαίνονται στις φώτο Ακολούθως, έπαιξα με τις επενδύσεις. Μπήκαν τα χρώμια, οι βιδούλες, τα χερουλάκια κι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα... Οπότε αφού ήμασταν σε καλό δρόμο, πιάνω τον πίνακα οργάνων, του κολλάω τα υπόλοιπα pe που είχαν μείνει, ανοίγω τρύπες για τους διακόπτες, βάφω με πινελάκι τα μικρότερης διαμέτρου όργανα (6 ζωή να έχουν), κοτσάρω και το τιμόνι (εδώ πάντρεψα το πλαστικό τιμόνι της revell με τμήμα από το PE της Airtrax). Όχι και η πιο καθαρή μου δουλειά, αλλά από τη μία τα έπιανες από την άλλη φεύγαν. Δείξτε επιείκεια. Τέλος τα επιμέρους κομμάτια κολλήθηκαν μεταξύ τους, με αργή κυανοακρυλική, μιας και οι θέσεις τους, έπρεπε να καθοριστούν από το αμάξωμα και το σασί (δύσκολο να το εξηγήσω αλλά αυτά τα κιτ δεν είναι ίδια και από τις δύο πλευρές π.χ. μπορεί το ύψος που ξεκινάει το παράθυρο από τη μια πλευρά, να είναι πιο χαμηλά από ότι στην άλλη. Και άλλα παρόμοια κι αγαπημένα). Όταν θεώρησα ότι είναι εντάξει έβγαλα τη μπανιέρα από το αμάξωμα και στερέωσα τα κομμάτια του εσωτερικού με μαύρη ταινία, για μεγαλύτερη αντοχή. Κι εγένετο εσωτερικό της τζου. Αυτά προς το παρόν. Στη συνέχεια ξεκινάν τα πραγματικά ζόρια (βλ. τζάμια, φώτα, σίτες, συναρμογή κ.α.). Κι αν καταφέρω να το κάνω ανθρωπινό αυτό το πράμα, να μου τρυπήσετε την μύτη. Θα το παλέψω όμως. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Να είστε καλά
|
|
|
Post by nasosampa on Jan 19, 2013 1:15:18 GMT 2
Γιώργο χωρίς να έχω προλάβει να διαβάσω και βλέπωντας μόνο τις φώτο. Θα μας τρελάνεις εντελώς ? Αυτό είναι σα φώτο από πραγματικό μοντέλο. Το ξύλο είναι απίστευτοοοοοοοοοο : : : : : : : : Υ.Γ. Νομίζω πως οι ζώνες είναι πολύ γυαλιστρές σε σύγκριση με τα υπόλοιπα χρώματα. Τσέκαρέ το κρίμα είναι!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 19, 2013 11:04:21 GMT 2
Νάσο σε ευχαριστώ. Θα μπορούσε να είναι πιο καθαρή δουλειά, αλλά με έσπασαν τα νευρά τα άπειρα μικρά pe, Διέκρινα ωστόσο κάποιες αστοχίες στις φώτο και θα επέμβω άμεσα. Για τις ζώνες για κάποιο λόγο το φως της μηχανής τόνισε πολύ το μπλε. (Για τη ακρίβεια μοιάζουν με κομμάτι από σατεν φόρεμα μεγαλοκοπέλας ;D, στις φώτο) Ίσως επειδη έβγαλα τη φώτο βράδυ, με λάμπα από πάνω και φλας τόνισε το μπλε. Δεν είναι τόσο έντονο (το κλασικό μπλε, των ζωνών της Scaleproduction είναι). Βέβαια αφού το επισήμανες θα τις περάσω ένα στεγνό πινέλο και ένα φίλτρο να σπάσει η γυαλάδα, για καλό και για κακό. Thank you για την επισήμανση. Έπρεπε να το είχα κάνει. Δεν μπορεί να παλαιώνεις όλα τα υπόλοιπα και να αφήνεις τις ζώνες του κουτιού. Γηράσκω αεί διδασκόμενος... : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 19, 2013 12:53:34 GMT 2
Γιώργο χαράς το κουράγιο σου με αυτά τα παλιό πράγματα τις ρητίνες Η δουλειά που έχεις κάνει, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, είναι υποδειγματική! Αν ρίξεις και ένα τόνο τις ζώνες όπως λες, θα υπάρχει απόλυτη αρμονία στο εσωτερικό Καταλαβαίνω τον εφιάλτη που ακολουθεί και ανυπομονώ να δω το αποτέλεσμα! Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 19, 2013 13:57:18 GMT 2
Τhanks Alex Ναι, οι ζώνες θα κατέβουν έναν τόνο. Για τα υπόλοιπα, ο Θεός βοηθός... Θα δείξει... : :
|
|
|
Post by rous74 on Jan 19, 2013 17:14:59 GMT 2
Φίλε Γιώργο καλησπέρα !
Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και χαίρομαι πολύ που βοήθησε η τεχνική μου με το ξύλο το οποίο είναι πραγματικά εξαιρετικό !!
Το εσωτερικό είναι πεντακάθαρο και ποιοτικότατο, μπράβο και πάλι μπράβο !!!
Προσωπικά εμένα δεν μ' ενοχλεί ο έντονος χρωματισμός των ζωνών...
Καλή συνέχεια φίλε !
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 20, 2013 12:29:20 GMT 2
Ανδρέα, σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια και τη στήριξη. Η ευχή σας για καλή συνέχεια, εδώ αποκτάει άλλη σημασία μιας και είμαστε στο δυσκολότερο κομμάτι της κατασκευής. Να είστε καλά
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Jan 20, 2013 12:47:23 GMT 2
Φίλοι μου, ασχολούμαι με το εσωτερικό της τζου, αλλά δεν βλέπω πουθενά το χειρόφρενο . Έχετε καμιά ιδέα? Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας. Με ζήτησε κανείς? ;D ;D ;D Ήταν η φιλοσοφία της εποχής! Η λαβή δεξιά ή αριστερά από το τιμόνι με κλίση γύρω στις 25 με 35 μοίρες ως προς το δάπεδο. Το συγκεκριμένο ενεργοποιούσε μέσω συρματόσχοινου ξεχωριστή μικρή σιαγόνα στις πίσω δισκόπλακες.
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 20, 2013 14:05:38 GMT 2
Ευχαριστώ μεσιέ Σταυρός Να δω πως το χώσω τώρα αυτό ματσούκι εκει μέσα , αλά κάτι θα σκεφτώ. Να είσαι καλά
|
|
|
Post by alex78 on Jan 22, 2013 0:08:40 GMT 2
Το πιό εντυπωσιακό της υποθέσεως είναι ότι τίποτα δεν είναι αφημένο στην τύχη του, αντιθέτως τα πάντα δείχνουν σοφά μελετημένα και οργανωμένα στην εν'τέλεια δείγμα στόφας μεγάλου μοντελιστή!! :respect: Να είσαι βέβαιος ότι παρακολουθούμε με τεράστιο ενδιαφέρον τη δουλειά σου, καλή συνέχεια Γιώργο....... Αλέξης : :
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jan 22, 2013 16:30:20 GMT 2
Εχω χασει πολλα επεισοδια! Φοβερη δουλεια Γιωργαρα!!! :respect:
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 22, 2013 18:12:13 GMT 2
Να είστε καλά Αλεξ και Βαγγέλη : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jan 24, 2013 13:27:45 GMT 2
Κι όμως φτάσαμε στη τελευταία ενημέρωση, για το project GTC, όπου ολοκληρώθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, τα επιμέρους τμήματα και εργασίες. Πάμε να τις δούμε πιο αναλυτικά. Αρχικά επιστρέφουμε στο θέμα ζαντολάστιχα. Βάφτηκαν και μονταρίστηκαν τα αντίστοιχα της Fujimi (μετά από συμβουλή του Απόστολου, τον οποίο και ευχαριστώ ). Η σύγκριση νομίζω είναι περιττή Τα φώτα είναι βαμμένη ρητίνη και ήταν πάνχοντρα και με ακανόνιστο σχήμα. Μετά από πολύ τρίψιμο (και δοκιμές) ήρθαν στο απαιτούμενο σχήμα. Η προσθήκη baremetafoil τους έδωσε ένα τόνο ρεαλιστικότητας (ελπίζω ). Στα χρωστούμενα έχουμε και το εμπρός παρμπρίζ. Είναι μόνο δύο φωτογραφίες, αλλά πίσω τους κρύβεται πραγματικά πολύ δουλειά μιας και φτιάχτηκε εκ... φύλλου ζελατίνας (από αυτές που βάζουν στα σπιράλ, τα φωτοτυπαδικά). Ταυτόχρονα κόπηκαν τα πλαϊνά παράθυρά και τα pe πλαίσια τους. Από αυτά, το αριστερό δεν ταιριάζει με το αμάξωμα (το αμάξωμα είναι οφσάιτ, όχι το πλαίσιο ) και θα γίνει πατέντα (κάπου εκεί απέρριψα την ιδέα να φτιάξω νέα πλαίσια από φύλλο πλαστικού, γιατί απλά δεν την πάλευα άλλο ). Στη συνέχεια συναρμολογήθηκε η εμπρός pe γρίλια. Εσωκλείω ένα μικρό tutorial. Ελπίζω να είναι χρήσιμο. Αφού τελείωσα με τα περιφερειακά κομμάτια και τις δοκιμές, ασχολήθηκα με το γυάλισμα του αμαξώματος. Micromesh και αλοιφούλες πήραν φωτιά. Στη συνέχεια μάσκαρα τα πλαίσια και έβαψα τα χρωμιομένα φιλέτα του αμαξώματος. Για τα χρώμια, χρησιμοποίησα το polished aluminium και όχι το χρώμιο της Alclad, το οποίο πιστεύω ότι είναι εκτός κλίμακας για τη συγκεκριμένη εργασία. Μπορεί και να έχω λάθος. Δείτε το και κρίνετε. Μετά έγινε wash με μαύρο. Στα πλαίσια των παραθύρων, το μαύρο ήταν ελάχιστα αραιωμένο για να αναπαρασταθεί το λάστιχο το οποίο υπάρχει κάτω από χρωμιομένο φιλέτο τους. Τέλος το αμάξωμα κερώθηκε. Συγκεντρώσαμε λοιπόν, όλα τα υλικά, τα σοτάραμε, τα τσιγαρίσαμε και τώρα πρέπει να τα ρίξουμε όλα στην κατσαρόλα και να φτιάξουμε ένα νόστιμο αποτέλεσμα. Εύκολο και αυτονόητο? Δυστυχώς όχι Οι επόμενες δύο-τρεις μέρες αποτελούν ότι πιο κρίσιμο στη πορεία της κατασκευής της όμορφης Ιταλίδας. Θα κριθεί αν θα αξιοποιηθούν ή όχι, οι κόποι των προηγούμενων δύο μηνών. Ευχηθείτε μου καλή τύχη. Άντε πάμε γερά, να το κλείσουμε το ρημάδι Ευχαριστώ για τον χρόνο σας. Με φιλικούς και συναδελφικούς χαιρετισμούς
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Jan 24, 2013 13:37:07 GMT 2
Γιώργο εκπληκτική υπομονή και φοβερό κουράγιο έχεις φίλε! Όλα ωραία και όμορφα φίλε...αλλά με αυτό το παράθυρο τι σκέφτεσαι να κάνεις? Πως θα το αντιμετωπίσεις? Από σένα αντλώ υπομονή για τις δικές μου ρητίνες Αναμένω με ενδιαφέρον
|
|
|
Post by alex78 on Jan 24, 2013 14:50:06 GMT 2
Γιώργο υπέροχη δουλειά με κορυφαίο φινίρισμα αμαξώματος!! Ιδιαιτέρως εντυπωσιακά θεωρώ και τα '' νίκελ πλαίσια''!! :respect: : : Άντε η ''ουρά'' σου έμεινε φίλε, μη μασάς...... Αλέξης : :
|
|