est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Feb 14, 2012 8:41:04 GMT 2
Σου την έσκασα Αλέξανδρε Για μια φορά πρόλαβε άλλος να τα δει στο ζωντανό πριν ποστάρω τις φωτό. Σε ευχαριστώ πολύ.
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Feb 14, 2012 8:45:25 GMT 2
Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Τα σχόλια είναι περιτά για αυτό που βλέπουμε και επειδή τα συγκεκριμένα κινητήρα-κιβώτιο-βελτιώσεις τα έχω δει απο κοντά στις φωτογραφίες χάνουν τουλάχιστον 30 με 40%. Είναι μια απάντηση για το που μπορούν να φτάσουν οι μοντελιστικές δυνατότητες και με πολύ λίγα βοηθήματα. Καλή συνέχεια Βασίλη το συζητήσαμε από κοντά και θα συμφωνήσω αλλά όχι στο 30-40% Υπερβάλεις. Σε όλες μου τις κατασκευές προσπαθώ να κρατάω το κόστος όσο πιο χαμηλά γίνεται. Σε ευχαριστώ πολύ για τον θετικό σχολιασμό σου.
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Feb 14, 2012 8:48:36 GMT 2
Δουλεια ΥΠΕΡΑΝΩ ΚΡΙΤΙΚΗΣ!!!! Αν και γερος καλα τα καταφερνεις ακομα. ;D ;D ;D Και οι γέροι έχουν ...ψυχή Βαγγέλη. Τα παλιά χαλκώματα που έλεγαν ;D ;D Σε ευχαριστώ πολύ και όπως είδες διόρθωσα την αβλεψία μου στους δίσκους που μου είχατε επισημάνει ο Χρηστάρας και εσύ. : : : :
|
|
nakis
Kart Driver
|
Post by nakis on Feb 14, 2012 9:08:20 GMT 2
Αφήνω τις εικόνες να πουν αυτά που θέλω.. Καλή συνέχεια και καλά τελειώματα Σταύρο! : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Feb 23, 2012 13:08:57 GMT 2
Καλησπέρα σε όλους. Αφού ολοκληρώθηκε το συγκρότημα κινητήρας - κιβώτιο και τα μέρη της ανάρτησης που στερεώνονται πάνω του, έφτασε το τελευταίο στάδιο της συναρμολόγησης των μηχανικών μερών. Πρώτα το roll bar και τα στηρίγματά του τοποθετήθηκαν dry fit στο σασί και κολλήθηκαν μεταξύ τους. Οι ενώσεις τους έσβησαν με στόκο και CA κα όλα μαζί βάφτηκαν σαν ενιαίο σύνολο. Κολλήθηκαν στο σασί και τοποθετήθηκε ο διακόπτης emergency του ηλεκτρικού κυκλώματος (δούλευε και σαν φραγή της δεξαμενής καυσίμου). Κατόπιν κολλησε ο κινητήρας πάνω στις αναμονές του roll bar. Επόμενο στάδιο η τοποθέτηση των μπαρών (10 τον αριθμό). Από τις τέσσερις διαμήκεις οι δυο κάτω χρειάζονται μεγάλη προσοχή διότι διατρέχουν το κοίλο μέρος των χταποδιών. Οι έξι εγκάρσιες μπήκαν απροβλημάτιστα. Μπήκαν στη θέση τους οι βάσεις στερέωσης των ψυγείων που διατρέχουν όλο σχεδόν το μήκος των δεξαμενών καυσίμου και που είναι πάρα, μα πάρα, πολύ εύθραυστες και επιρρεπείς στο σπάσιμο. Πάνω τους κόλλησαν τα πλαϊνά ψυγεία νερού και λαδιου. Το κόλλημα των ψυγείων απαιτούσε αρκετή υπόμονή αφού έπρεπε να πετύχει απόλυτα η παραλληλία μεταξύ τους και με το σασί. Το κιτ έδινε τις γρίλιες σε ΡΕ οι οποίες κολλήθηκαν και τα ψυγεία βάφτηκαν με Matt Black της Humbrol. Δεν εντυπωσιάστηκα από την προσθήκη των ΡΕ, και να έλειπαν δεν θα φαινόταν η διαφορά, μόνο κάπως πιο ανάγλυφες έγιναν οι κυψέλες. Στα ψυγεία λαδιού κολλήθηκαν οι βάσεις στήριξής τους και οι αναμονές των σωληνώσεων. Και ήρθε η ώρα να κολληθούν οι σωλήνες του κυκλώματος νερού. Εδώ άρχισαν τα τσάμικα διότι: οι δυο επάνω ξεκινούν από τα ψυγεία, περνούν ανάμεσα στις δυο διαμήκεις μπάρες, κατόπιν μπροστά από τα αμορτισέρ, μετά κάτω από τη στήριξή τους και τερματίζουν στη ...βάση των κυλινδροκεφαλών στην εσωτερική πλευρά του V του κινητήρα. Λίγο έλεος από τον Ιάπωνα που θα μπορούσε να δώσει τις σωληνώσεις σε δυο ξεχωριστά κομμάτια την καθεμιά. Υπήρχε και ο κίνδυνος να γρατσουνιστούνε τα ήδη τοποθετημένα τμήματα της ανάρτησης. Μετά από αρκετές ώρες προσπαθειών και τα γνωστά μου Γαλλικά το θέμα έληξε αναίμακτα. Είναι το μοναδικό σημείο του κιτ μέχρις εδώ που ήμουν έτοιμος να σηκώσω τα χέρια από απόγνωση. Και ήρθαν καπάκι οι κάτω σωληνώσεις να με στείλουν στο ψυχιατρείο: διότι για να τοποθετηθούν έπρεπε να κρατάω το μοντέλο ...ανάποδα με το ένα χέρι και να δουλεύω με λαβίδα με το άλλο προσπαθώντας να ταιριάξω το αρσενικό θηλυκό κάθε σωλήνα από δυο μεριές. Και το μοντέλο δεν μπορούσε να πιαστεί από οπουδήποτε αφού υπήρχε κίνδυνος να σπάσουν οι λεπτές στερεώσεις των ψυγείων. Διάφορα εξαρτήματα τέλος κολλήθηκαν στο κιβώτιο και οι σωλήνες που ήταν σε αναμονή από τη φάση του σασί πήραν τη θέση τους. Οι δυο μαύροι πλαστικοί σωλήνες που ξεκινούν από τα δυο ψυγεία λαδιού, διατρέχοντας όλο το μήκος κινητήρα - κιβωτίου και είναι σε αναμονή να συνδεθούν με το ψυγείο που βρίσκεται στη βάση της αεροτομής, στερεώθηκαν με λεπτό σύρμα στην άκρη του καπακιού των εκκεντροφόρων κάθε πλευράς. Το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό: Απόμένουν διάφορα ρετουσαρίσαμτα που τα αφήνω για το τέλος. Ευχαριστώ για το χρόνο σας. Με συνφορομητικούς χαιρετισμούς #8
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Feb 23, 2012 13:32:31 GMT 2
Τα λόγια περιτεύουν Σταύρο!!! Σημείο αναφοράς το wip σου φίλε! Καλή συνέχεια : : : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Feb 23, 2012 13:36:19 GMT 2
Πειράζει που όταν βλέπω τετοια πράγματα δεν θέλω να πιάσω τίποτα!!! Συνέχιζε να δίνεις Σταύρο!!! : :
|
|
|
Post by nektarios on Feb 23, 2012 18:51:23 GMT 2
Φίλε Σταύρο, ψάχνω στο λεξιλόγιό μου για το κατάλληλο επίθετο, αλλά δεν βρίσκω κάτι που να ταιριάζει!! Γι' αυτό, αρκούμαι στο εξής σχόλιο: : : : : : : : : : :
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Feb 23, 2012 23:39:37 GMT 2
|
|
|
Post by alex78 on Feb 24, 2012 1:34:37 GMT 2
Ένα ακόμη update σου Σταύρο που η ποιότητα και η αληθοφάνεια πραγματικά ''ξεχειλίζουν'' σε κάθε φωτόγραφία...απλά ''καταιγιστικός''!!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Feb 24, 2012 11:27:49 GMT 2
Κάτι περισσότερο από τους προηούμενους δεν μπορώ να πώ... Απλά να είσαι καλά να μας δίνεις τέτοιες κατασκευές και να βοηθάς με τις γνώσεις και την εμπειρία σου. Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Feb 24, 2012 11:33:49 GMT 2
Καθαρη, σωστη κ μεθοδικη δουλεια Σταυρο!! Καλη συνεχεια να εχεις!!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 24, 2012 11:40:45 GMT 2
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 3, 2012 14:23:51 GMT 2
Σταύρο επιτέλους βρήκα χρόνο να μελετήσω λίγο τα τελευταία σου update, με την tyrrell. Δεν θα αναλωθώ σε εγκωμιαστικά σχόλια, μιας και με κάλυψαν οι προλαλήσαντες , απλά θα επισημάνω πόσο όμορφο, μέσα στην ασχήμια του!, είναι αυτό το μονοθέσιο... Πραγματικά ο θείος Ken, είχε δώσει ρέστα με την έμπνευση του, για αυτό το κομψό εξάτροχο τέρας... Μοναδικό σημείο που χαλάει την εικόνα, χαρακτηριστικό όλων των κιτ της tamiya (όχι μόνο στην 1/12), είναι οι σωληνώσεις που είναι λίγο εκτός κλίμακας, και καλύπτουν μέρος της δουλειάς σου... Βέβαια στις εποχές που ζούμε, είναι αδύνατο να δώσει κάποιος ένα σεβαστό ποσό για aftermaket, οπότε μπορούμε να ζήσουμε με τις υπάρχουσες Με την ελπίδα το επόμενο update να μην αργήσει, σου εύχομαι καλή συνέχεια... : :
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Mar 4, 2012 7:52:24 GMT 2
Τα λόγια περιτεύουν Σταύρο!!! Σημείο αναφοράς το wip σου φίλε! Καλή συνέχεια Σε ευχαριστώ ’λεξ
|
|
est1976
GP3 Driver
Σταύρος
|
Post by est1976 on Mar 4, 2012 7:55:13 GMT 2
Η κλίμακα είναι που το κάνει εντυπωσιακό, μη νομίζεις. ;D ;D Το κατά δύναμιν φίλτατε. : : : :
|
|