Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Nov 9, 2012 16:16:00 GMT 2
Νεκτάριε τα μοντελα σου είναι σπέσιαλ.
Σπύρος
|
|
|
Post by nektarios on Nov 9, 2012 18:06:09 GMT 2
Σπύρο, σε ευχαριστώ πολύ για το σχόλιό σου! Χαίρομαι που σας αρέσουν, για δυο λόγους: 1) Επειδή οι φωτογραφίες είναι στην πλειοψηφία τους πολύ χάλια, και δεν αποδίδουν την πραγματικότητα. 2) Επειδή τα μοντέλα είναι πολύ μικρά και υστερούν αρκετά σε λεπτομέρεια, οπότε το αποτέλεσμα αναγκαστικά είναι μέτριων προδιαγραφών. : :
|
|
|
Post by procrossaro on Nov 9, 2012 20:08:16 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Nov 10, 2012 10:03:05 GMT 2
Έχεις δίκιο! 8 links γεμάτα σπάνιες φωτό και πολλά τεχνικά και ιστορικά στοιχεία - και μάλιστα "με μια γρήγορη αναζήτηση" - είναι ελάχιστα πράγματα... Μη στεναχωριέσαι, όμως, σύντομα θα σου δοθεί η ευκαιρία να "επανορθώσεις", ;D γιατί σκοπεύω να φτιάξω ένα S-800, και μάλιστα αγωνιστικό, οπότε βάλε τα δυνατά σου! Πέρα από την πλάκα, ευχαριστώ πολύ για τα πολύ χρήσιμα links! Θα αξιοποιηθούν άμεσα! : :
|
|
|
Post by rawshooter on Nov 11, 2012 22:02:00 GMT 2
Νεκτάριε το Τ-360 έγινε "λουκουμάκι" σκέτο : : : : Μου αρέσει πάααααρα πολύ ο ρετρό χρωματισμός του Οσο για την χαλκομανία ενα "μυστικούλι" είναι μπατονέτα νοτισμένη σε νερό και ισοπροπυλική αλκόολη, "δουλεύει" ακόμα και μετά απο 10' Για το Ν-360, αν κατάλαβα καλά έβαψες με Alclad για τις inox λεπτομέρειες και θα μασκάρεις να βάψεις απο πάνω;;; Αν ναι τότε ΠΡΟΣΕΧΕ, τα Alclad "σηκώνονται" με το παραμικρό!!!!!! Θα σου ξεφλουδισει....Ενα άλλο "μυστικούλι" είναι να μασκάρεις με teflon
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Nov 12, 2012 2:18:52 GMT 2
Νεκταριε πολυ καλα πανε οι εργασιες στο ζευγος : : Θα συμφωνησω με το Παναγιωτη, για την επικινδυνοτητα να μασκαρεις πανω σε alclad. Εγω ακουλουθω την αντιθετη διαδικασια δλδ πρωτα βαφω με το αναλογο χρωμα και βερνικη και μετα μασκαρω για χρωμια ή μαυρο ματ για λαστιχα. Και κατι ακομα, καλο θα ηταν να ειχες εμβαθυνει γυρω απο τις πορτες και το καπο με scriber, γιατι με 4-5 χερια ασταρι,μπογια και βερνικη, σχεδον δεν φαινονται. Ειμαι και εγω παθων (βλεπε πορσε 944) Καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by nektarios on Nov 12, 2012 13:02:46 GMT 2
Φίλοι μου Παναγιώτη και Κώστα, σας ευχαριστώ πολύ, τόσο για τα σχόλια όσο και για τις συμβουλές σας! Για τα μασκαρίσματα έχετε δίκιο, πράγματι το "μοντελιστικά ορθό" (ή τουλάχιστον "σύνηθες"...) είναι πρώτα να βάφεται το μοντέλο και μετά να γίνονται οι νίκελ λεπτομέρειες. Ο καημένος ο Admin έχει πολλά χρόνια που με "κράζει" για το συγκεκριμένο ζήτημα, έλα όμως που έχω συνηθίσει να κάνω το αντίθετο... Πάντως, μέχρι στιγμής δεν είχα κάποια δυσάρεστη εξέλιξη στο θέμα. Για το scriber η ιδέα είναι σωστή, αλλά επειδή τα μοντέλα είναι πολύ μικρά και η γράμμωσή τους (ειδικά του Τ-360) επιεικώς άθλια, αποφάσισα να μην επέμβω καθόλου, και να τα αφήσω στην τύχη τους... Τέλος, για το τεφλόν, μου ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, αλλά δεν το ξέρω καθόλου το υλικό. Μήπως είναι κάτι παρόμοιο με την λεπτή άσπρη ταινία που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί στις ενώσεις των σωλήνων για στεγανότητα;
|
|
|
Post by rawshooter on Nov 13, 2012 12:02:07 GMT 2
Νεκτάριε είναι ακριβώς αυτό που χρησιμοποιούν οι υδραυλικοί Το ίδιο είχα πει και στον Αγάπιο όταν έκανε την Harley του, κομμάτια που βάφονται με Alclad έχουν την τάση να "ξεβάφουν" απο τα πιασίματα (λόγω λιπαρότητας της επιδερμίδας) ενώ μασκάρισμα, ακόμα και με ταινία χαμηλής κολλητικότητας, "σηκώνουν" το χρώμα. Η μόνη λύση που έχω ακούσει απο φίλους είναι το τεφλόν το οποίο "κολλά" λόγω υφής αλλά δεν επηρρεάζει καθόλου τα Alclad
|
|
|
Post by nektarios on Nov 13, 2012 13:24:12 GMT 2
Παναγιώτη, σε ευχαριστώ! Πραγματικά, το υλικό είναι εξαιρετικό, και χαίρομαι ιδιαίτερα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για μασκάρισμα! [Μέχρι στιγμής, το χρησιμοποιούσα μόνο για στεγανοποίηση της σύνδεσης μεταξύ του αερογράφου μου και του σωλήνα παροχής αέρα, γιατί δεν εφάρμοζαν εντελώς... ].
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Nov 13, 2012 13:26:41 GMT 2
Απλά Νεκ το νού σου, το τεφλόν προτείνω να βγαίνει αμέσως μόλις βάψεις γιατί τουλάχιστον όσο το χρησιμοποίησα εγώ, τείνει να λιώνει...
Αλλά είναι πολύ πρακτικό και για να δημιουργείς μια λαβή για τα χρωμιωμένα με Alclad κομμάτια...
Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by nektarios on Feb 5, 2013 11:02:33 GMT 2
Φίλοι μου, Καλημέρα! Μετά από περίπου 3 μήνες, ήρθε η ώρα για το επόμενο - και τελευταίο! - update του διπλού project. Έχουμε και λέμε: Τ-360 : Ξεμασκαρίστηκε το εσωτερικό της καμπίνας. Βάφηκε η κουκούλα, που θα είναι προσθαφαιρούμενη. Ολοκληρώθηκε το βάψιμο των εσωτερικών των θυρών, καθώς και ορισμένων ακόμη λεπτομερειών όπως του τιμονιού, και κολλήθηκαν οι χαλκομανίες του εσωτερικού. Απομένει η τελική συναρμολόγηση. Ν-360 :Μετά από ένα εκτεταμένο (και κουραστικό
) μασκάρισμα
βάφηκε το σκάφος, με το μπεζ χρώμα που σχεδόν όλοι προτιμήσατε! Στη συνέχεια, και προκειμένου το όχημα να γίνει κάπως πιο «ιδιαίτερο» [αλλά και για να καλυφθεί μια ατέλεια του βαψίματος στο καπώ
], προστέθηκε κατά μήκος του σκάφους μια σιέλ λωρίδα, και βερνικώθηκε (με Humbrol gloss cote, ελλείψει 2Κ
). Μετά έγιναν τα υπόλοιπα βαψίματα στο εσωτερικό, κολλήθηκαν οι χαλκομανίες, και βερνικώθηκαν τα εσωτερικά των θυρών και το ταμπλώ (με Humbrol satin cote). Όλα τα εξαρτήματα είναι πλέον έτοιμα. Στην μάσκα θα προστεθεί και πλέγμα, σε φυσικό μεταλλικό χρώμα. Απομένει η τελική συναρμολόγηση. Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο και την προσοχή σας! : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Feb 5, 2013 17:39:11 GMT 2
Φοβερά τα Hondaκια Νεκτάριε! Πολύ όμορφες οι εργασίες σου και ιδιαίτερα μου άρεσε η τσαχπινιά με τον λωρίδα! Δίνει χαρακτήρα Καλά τελειώματα : :
|
|
|
Post by procrossaro on Feb 5, 2013 19:48:29 GMT 2
Και εμένα μου άρεσε η τσακπινιά. ;D Έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά. Και τα χρώμματα είναι εξαιρετικά.
’ντε καλά τελειώματα.
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Feb 5, 2013 22:14:37 GMT 2
Πανέμορφα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! καλά τελειώματα!!!!!!!!!!!!!! Το μπεζ με την σιέλ γραμμλη είναι όλα τα λεφτά...
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Feb 5, 2013 23:30:19 GMT 2
Ωραια δουλεια Νεκταριε και στα δυο!!! Καλη συνεχεια! : :
|
|
|
Post by alex78 on Feb 6, 2013 22:08:36 GMT 2
Βρέ Νέκ τα είχα ξεχάσει τα δυό ''μικρά'' σου...... Πολύ κομψή δουλειά φίλε με το ''Ν'' να κερδίζει στα σημεία λόγω της εφάνταστης προσθήκης της λωρίδας που ''σπάει'' την μονοχρωμία του αμαξώματος και δίνει ένα......''αγωνιάρικο'' τόνο στην κατασκευή...... Αλέξης
|
|