|
Post by alex78 on Jul 27, 2012 21:45:12 GMT 2
|
|
|
Post by rous74 on Jul 27, 2012 21:53:44 GMT 2
Αυτά είναι Αλέξη, φεύγω στα καλύτερα...
Και μόνο ότι θα την κάνεις Valentino Rossi φτάνει ! Πολύ ωραίο θέμα...η συγκεκριμένη μ' αρέσει περισσότερο απο τις επόμενες rc211v λόγω των πιο όμορφων χρωματικών επιλογών ( το μπλέ είναι πιο ανοικτό απ' ότι στις επόμενες) και γενικά μπορεί να είμαι φανατικός yamahaκιας αλλά μ' αρέσει πολύ και η honda.
Καλή αρχή εύχομαι...
ΥΓ. τα χρώματα τα βγάζει η zero αν ενδιαφέρεσαι...
|
|
|
Post by alex78 on Jul 27, 2012 22:13:20 GMT 2
Αυτά είναι Αλέξη, φεύγω στα καλύτερα... Και μόνο ότι θα την κάνεις Valentino Rossi φτάνει ! Πολύ ωραίο θέμα...η συγκεκριμένη μ' αρέσει περισσότερο απο τις επόμενες rc211v λόγω των πιο όμορφων χρωματικών επιλογών ( το μπλέ είναι πιο ανοικτό απ' ότι στις επόμενες) και γενικά μπορεί να είμαι φανατικός yamahaκιας αλλά μ' αρέσει πολύ και η honda. Καλή αρχή εύχομαι... ΥΓ. τα χρώματα τα βγάζει η zero αν ενδιαφέρεσαι... Ανδρέα μπορεί να μην τα λέμε διαδικτυακά άλλα σίγουρα τηλεφωνικά θα σε ζαλίσω κάποια στιγμή...... ;D Τα χρώματα ήδη έχουν βρεθεί και δεν είναι ZP αλλά και ούτε Model Master που προτείνει η Italeri.... Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!! Ευχομαι από καρδιάς να περάσεις όμορφες και ξεκούραστες διακοπές φίλε μου! Αλέξης : :
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Jul 28, 2012 10:45:45 GMT 2
Πανω της Αλεξ, μην την αφησεις να παρει ανασα!!!!!!!!!
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jul 28, 2012 15:51:39 GMT 2
Αλέξανδρε επιτέλους κατάλαβες ότι ανήκεις στους δύο τροχούς --αστειέυομαι-. Έχεις κάνει μιά πολή καλή επιλογή. : : Μη βιαστείς απόλαυσε το και θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα. Σε ότι χρειαστείς μη διστάσεις να ζήτήσεις συμβουλές και γνώμες. Σου εύχομαι μια απροβλημάτιστει και δημιουργική συναρμολόγηση. Σπύρος : : : :
|
|
|
Post by thanosmav on Jul 28, 2012 19:42:15 GMT 2
καλό ξεκίνημα φίλε μου το συγκεκριμένο κιτ το έχω φτιάξει είναι αρκετά ξεκούραστη κατασκευή με καλή λεπτομέρεια και αρκετές δυνατότητές βελτίωσης εγώ δυστυχώς την πάτησα με τις χαλκομανίες , είναι πολύ μεγάλες ,και με το βελτιωτικό τα έκανα θάλασσα. Σου εύχομαι καλή επιτυχία
|
|
|
Post by alex78 on Jul 28, 2012 22:46:04 GMT 2
Πανω της Αλεξ, μην την αφησεις να παρει ανασα!!!!!!!!! Πάνο θα γίνει χαμός, θα την ''γλεντήσω'' λέμε..... ;D ;D Αλέξανδρε επιτέλους κατάλαβες ότι ανήκεις στους δύο τροχούς --αστειέυομαι-. Έχεις κάνει μιά πολή καλή επιλογή. Μη βιαστείς απόλαυσε το και θα έχεις πολύ καλά αποτελέσματα. Σε ότι χρειαστείς μη διστάσεις να ζήτήσεις συμβουλές και γνώμες. Σου εύχομαι μια απροβλημάτιστει και δημιουργική συναρμολόγηση. Σπύρος Σπύρο σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια, σίγουρα θα σε απασχολήσω κάποια στιγμή..... καλό ξεκίνημα φίλε μου το συγκεκριμένο κιτ το έχω φτιάξει είναι αρκετά ξεκούραστη κατασκευή με καλή λεπτομέρεια και αρκετές δυνατότητές βελτίωσης εγώ δυστυχώς την πάτησα με τις χαλκομανίες , είναι πολύ μεγάλες ,και με το βελτιωτικό τα έκανα θάλασσα. Σου εύχομαι καλή επιτυχία Θάνο όντως ''φορτώνεται'' άγρια το θηρίο αλλά εγώ θα το πάω στα σίγουρα δλδ OOB. Οι χαλκομανίες ήδη με αγχώνουν (σεντονάκια) αλλά την κατάσταση σώζει η ''μαγική'' λέξη κάτω δεξιά της καρτέλας (Cartograf).
|
|
|
Post by alex78 on Jul 29, 2012 1:46:36 GMT 2
Ρε παιδιά τώρα που το θυμήθηκα......πώς φτιάχνουμε καλωδιώσεις σε μοτέρ και κυρίως τι διαστάσεις θα χρησιμοποιήσω για 1/9 κλίμακα? : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 29, 2012 9:17:21 GMT 2
Καλή αρχή κι από μένα Αλεξ... Μην το βιαστείς, δώσ' του το χρόνο που του αξίζει και όλα θα πάνε καλά. Το κιτ δεν είναι protar (η protar είχε καταστραφεί, από φωτιά, πολύ πριν)... Για την καλωδίωση χρειάζεσαι ένα τρυπανάκι για να ανοίγεις τις υποδοχές των καλωδίων και καλή βιβλιογραφία ή αντίστοιχα wip, για να δεις που πάει τι... Για διαστάσεις οι φωτογραφίες είναι ο βοηθός σου. Δεν υπάρχει κανόνας, καθώς ανάλογα με το τι αναπαριστάς, πάει και το μέγεθος . Γενικά καλώδια διατομής 0.5, 0.7 και 1χιλ. είναι μια χαρά για αρχή. : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 29, 2012 14:24:00 GMT 2
Καλή αρχή κι από μένα Αλεξ... Μην το βιαστείς, δώσ' του το χρόνο που του αξίζει και όλα θα πάνε καλά. Το κιτ δεν είναι protar (η protar είχε καταστραφεί, από φωτιά, πολύ πριν)... Για την καλωδίωση χρειάζεσαι ένα τρυπανάκι για να ανοίγεις τις υποδοχές των καλωδίων και καλή βιβλιογραφία ή αντίστοιχα wip, για να δεις που πάει τι... Για διαστάσεις οι φωτογραφίες είναι ο βοηθός σου. Δεν υπάρχει κανόνας, καθώς ανάλογα με το τι αναπαριστάς, πάει και το μέγεθος . Γενικά καλώδια διατομής 0.5, 0.7 και 1χιλ. είναι μια χαρά για αρχή. Γιώργο σ'ευχαριστώ βοήθησες πολύ!! : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 29, 2012 15:32:43 GMT 2
Καλησπέρα παιδιά! Ξεκινάμε με το 1o update της RCV όπου έγιναν αρκετά πραγματάκια: Κόπηκαν απο τα sprues, καθαρίστηκαν προσεκτικά , πλύθηκαν και ασταρώθηκαν όλα τα κομμάτια και εν συνεχεία βάφτηκαν με (''Metallic Blue'' H-88 της Gunze) τα fairing, η καρίνα, η ουρά και το μπροστινό φτερό, και με (Humbrol Orange σε spray) το ντεπόζιτο: Στη συνέχεια αποχρωμιώθηκαν σε χλωρίνη όλα τα νίκελ κομμάτια, ''ασταρώθηκαν'' με Gloss Black (Humbrol) και ψεκάστηκαν με Alclad Chrome, το ψυγείο σκόπιμα δεν φωτογραφήθηκε αφού θα βαφτεί αργότερα με το ''Chrome 191'' για να κάνει αντίθεση: Οι τροχοί βάφτηκαν με Gloss Black, τα γρανάζια με Gun Metal και τα ''καλάμια'' του πιρουνιού με Alclad Magnesium και το φιλτροκούτι με Black Satin, εννοείται ότι δεν είναι ακόμη ολοκληρωμένα αφού εκκρεμούν να γίνουν ''στεγνά πινέλα'' αλλά και να βαφτούν κάποιες λεπτομέρειες. Το μοτέρ μονταρίστηκε και εκκρεμεί να μπεί η ''καλωδίωση'' αλλά και εδώ θα εφαρμοστεί η τεχνική του ''στεγνού πινέλου'' Ελπίζω να σας αρέσουν....ευχαριστώ για το χρόνο σας!! Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 29, 2012 18:36:06 GMT 2
Πολύ ποιοτικό update Αλεξ. Ειλικρινά μπράβο... Βλέποντας τη δουλειά σου, νομίζω ότι ο Σπύρος έχει δίκαιο. Σου ταιριάζει μοντελιστικά, η μηχανή... ΥΓ. Σε επόμενες κατασκευές, αφού θα κατοικοεδρέψεις στα Μοτο wip πλέον , καλό είναι να γεμίζεις το πίσω ψαλίδι με φύλο πλαστικού και στόκο, για να μην έχει τρύπα στην εσωτερική του λεπτομέρεια. Και πάλι καλή συνέχεια : :
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Jul 29, 2012 20:21:15 GMT 2
Αγαπητέ Αλέξανδρε. Για τις καλοδιώσεις , κάνε μιά βόλτα σε κατάστημα με δολώματα και είδη ψαρέματος. Θα βρείς μπετονιές σε διάφορες διαστάσεις. Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ. Μπόρεις να τις βάψεις στα χρώματα που θέλεις. Εγώ χρεισιμοποιώ για βαφή μαρκαδόρους. Όπως σου έγραψε και ο Γιώργος πρώτα τρύπα μετά στάξε κυανοκριλική και τέλος. Επίσης για μικρά -- σε μήκος -- καλώδια βάζω σύρμα από περιλήξης χαλασμένων μετασχημαριστών και καλώδιο τηλεφώνου σε διάφορα χρώματα επενδυμένα με πλαστικό. (Δες το αμορτισέρ της ducati είναι κίτρινο καλώδιο από τηλέφωνο). Όποιες απορίες στη διάθεσή σου. Σπύρος : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 29, 2012 20:23:38 GMT 2
Πολυ ωραία βαψίματα και πεντακάθαρα....Θα συμφωνίσω με τον φίλτατο Γιωργο για την ποιοτική δουλεια που έχεις κάνει. : : : :
|
|
|
Post by thanosmav on Jul 29, 2012 22:45:22 GMT 2
|
|
|
Post by nektarios on Jul 30, 2012 8:55:23 GMT 2
Φίλε Αλέξη, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τους υπόλοιπους, οτι η δουλειά σου είναι πολύ προσεγμένη και ποιοτική! Ειδικά τα Alclad είναι άψογα, ενώ και ο κινητήρας μού άρεσε πολύ! : : : : : : Καλή συνέχεια φίλε μου!
|
|