|
Post by alex78 on Jul 30, 2012 11:59:58 GMT 2
Πολύ ποιοτικό update Αλεξ. Ειλικρινά μπράβο... Βλέποντας τη δουλειά σου, νομίζω ότι ο Σπύρος έχει δίκαιο. Σου ταιριάζει μοντελιστικά, η μηχανή... ΥΓ. Σε επόμενες κατασκευές, αφού θα κατοικοεδρέψεις στα Μοτο wip πλέον , καλό είναι να γεμίζεις το πίσω ψαλίδι με φύλο πλαστικού και στόκο, για να μην έχει τρύπα στην εσωτερική του λεπτομέρεια. Και πάλι καλή συνέχεια Γιατί ρε Γιώργο, τόσο χάλια αμάξια φτιάχνω δηλαδή? ;D ;D Πολύ σωστή παρατήρηση το στοκάρισμα του ψαλιδιού, δεν το ήξερα..... Σ'ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!! Αλέξης Αγαπητέ Αλέξανδρε. Για τις καλοδιώσεις , κάνε μιά βόλτα σε κατάστημα με δολώματα και είδη ψαρέματος. Θα βρείς μπετονιές σε διάφορες διαστάσεις. Τουλάχιστον αυτό κάνω εγώ. Μπόρεις να τις βάψεις στα χρώματα που θέλεις. Εγώ χρεισιμοποιώ για βαφή μαρκαδόρους. Όπως σου έγραψε και ο Γιώργος πρώτα τρύπα μετά στάξε κυανοκριλική και τέλος. Επίσης για μικρά -- σε μήκος -- καλώδια βάζω σύρμα από περιλήξης χαλασμένων μετασχημαριστών και καλώδιο τηλεφώνου σε διάφορα χρώματα επενδυμένα με πλαστικό. (Δες το αμορτισέρ της ducati είναι κίτρινο καλώδιο από τηλέφωνο). Όποιες απορίες στη διάθεσή σου. Σπύρος Σπύρο σ'ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Επεξηγηματικός όπως πάντα φίλε μου, να σαι καλά!! Σίγουρα πάντως θα ''ψαχτώ'' με το θέμα..... Αλέξης Πολυ ωραία βαψίματα και πεντακάθαρα....Θα συμφωνίσω με τον φίλτατο Γιωργο για την ποιοτική δουλεια που έχεις κάνει. Γιώργο και Θάνο σας ευχαριστώ πολύ και χαίρομαι ειλικρινά που σας αρέσει!! Αλέξης Φίλε Αλέξη, δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω με τους υπόλοιπους, οτι η δουλειά σου είναι πολύ προσεγμένη και ποιοτική! Ειδικά τα Alclad είναι άψογα, ενώ και ο κινητήρας μού άρεσε πολύ! Καλή συνέχεια φίλε μου! Νεκτάριε να σαι καλά φίλε μου, σ'ευχαριστώ πολύ για τα σχόλιά σου!! Εδώ που τα λέμε πάντως τα Alclad έχουν τα ''θεματάκια'' τους και το μοτεράκι θα ''δείξει'' περισσότερο όταν ολοκληρωθεί...... Αλέξης
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Aug 2, 2012 2:12:18 GMT 2
Αλεξη, κανεις εξαιρετικη δουλεια στις ΜΟΤΟ : : Θα σε παρακολουθω απο κοντα για να παρω μαθηματα. Εξαλλου κατι εχω παραγγειλει και εγω σαν παιδι και ειναι στο αεροπλανο απο Κινα, η παρθενικη μου μοτο ;D Αν θες πες μας δυο λογια για τα χρωματα-αποχρωσεις που χρησιμοποιησες στο μοτερ : :
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Aug 2, 2012 18:37:40 GMT 2
Αλέξανδρε καλησπέρα Μια επισύμανση -- τώρα το πρόσεξα -- την τάπα λαδιού στο μοτέρ βάφτην σεμι κλος μαύρο.
Φιλικά Σπύρος
|
|
|
Post by alex78 on Aug 3, 2012 1:43:48 GMT 2
Αλεξη, κανεις εξαιρετικη δουλεια στις ΜΟΤΟ Θα σε παρακολουθω απο κοντα για να παρω μαθηματα. Κώστα ειλικρινά σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου αλλά ''πρός Θεού'', ούτε κατα διάννοια μαθήματα απο εμένα όταν υπάρχουν στο forum ''ιερά τέρατα'' του επιπέδου Αποστόλου, Ανδρέα, Σπυρίδωνα (η ονομαστική σειρά τυχαία....)! Εξαλλου κατι εχω παραγγειλει και εγω σαν παιδι και ειναι στο αεροπλανο απο Κινα, η παρθενικη μου μοτο ;D Άντε με το καλό αλλά πές μας τι, μην μας κρατάς σ' αγωνία..... ;D Αν θες πες μας δυο λογια για τα χρωματα-αποχρωσεις που χρησιμοποιησες στο μοτερ Δέν είναι τπτ εξεζητημένο, χρησιμοποίησα ''απλά'' χρωματάκια όπως: Humbrol MetalCote Aluminium (Spray) Humbrol Chrome 191 (Spray) Tamiya X-31 Titanium Gold (Acrylic) Tamiya x-32 Titanium Silver (Acrylic) Humbrol Black Satin 85 (Enamel) Humbrol Gun Metal 53 (Enamel) Αυτά, ελπίζω να βοήθησα..... Αλέξης
|
|
|
Post by alex78 on Aug 3, 2012 1:47:46 GMT 2
Αλέξανδρε καλησπέρα Μια επισύμανση -- τώρα το πρόσεξα -- την τάπα λαδιού στο μοτέρ βάφτην σεμι κλος μαύρο. Φιλικά Σπύρος Σπύρο πολύ σωστή και χρήσιμη η επισήμανσή σου φίλε μου, θα διορθωθεί..... Σ'ευχαριστώ πολύ! Αλέξης : :
|
|
|
Post by alex78 on Aug 5, 2012 3:58:40 GMT 2
Καλημέρα σας! Εν αναμονή σημαντικών επαγγελματικών εξελίξεων την προσεχή εβδομάδα, τι καλύτερο για να διώξω την ένταση και το άγχος να μοντελάρω ακατάπαυστα (είπαμε ο Μοντελισμός λειτουργεί και ως ψυχοθεραπεία σε πολλά άτομα..... ). Έτσι λοιπόν προχώρησα ορισμένα πραγματάκια που πιστεύω να τα βρείτε αρκετά ενδιαφέροντα...... Ξεκίνησα τοποθετώντας ορισμένες χαλκομανίες της κορυφαίας Cartograf. Είναι η πρώτη μου φορά που δουλεύω decals της Ιταλικής εταιρείας και πραγματικά έμεινα εντυπωσιασμένος αφού δεν με προβλημάτισαν πουθένα, έχοντας καταπληκτική εφαρμογή με απειροελάχιστη χρήση βελτιωτικού σε κάποιες μόνο ''κούρμπες'' (Softer)!! Για το μονόσελο του ''Vale'' ετοίμασα μια ''εκπληξούλα'' αποφασίζοντας (παρά τους αρχικούς μου ενδοιασμούς - αγωνιστικό γαρ-) να επιχειρήσω για πρώτη φορα να κάνω floking......Ιδού τα υλικά που χρησιμοποίησα και το.....τελικό αποτέλεσμα...... Για τη συνέχεια το ''menu'' περιείχε τα αναλώσιμα μέρη της μηχανής όπως συστήματα πέδησης, αναρτήσεων (μόνο μπροστινού συστήματος) και κίνησης: Για όσους τυχόν ενδιαφέρονται τα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν είναι τα ''Metalizer'' της Gunze (Aluminium, Brass, Chrome), Alclad (Magnesium), Gunze (Steel, Black), Tamiya (Gun Metal).
Ύστερα ασχολήθηκα με το ψυγείο που βάφτηκε με το αγαπημένο μου πιά Chrome 191 spray της Humbrol, και τη ''βάση'' των καλαμιών του πηρουνιού που ψεκάστηκε με το Polished Aluminium: Και για το τέλος πέρασα κάποια σημεία με ''carbon'' το (ένα απο τα δύο) ''τελικά'' εξατμίσεων (αν και τώρα που το παρατηρώ καλύτερα ξέχασα να βάλω το logo της ''Polini''....... : και στα πλαινά εκατέρωθεν στο φιλτροκούτι (εκεί αντιμετώπισα και κάποια προβλήματα..... ): Ευχαριστώ για το χρόνο και την προσοχή σας και εννοείται η κριτική σας επιβεβλημμένη!! Αλέξης
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Aug 5, 2012 9:10:56 GMT 2
Αλέξανδρε έχεις κάνει τρομερή δουλειά. Ακούω από τώρα το Honda να "μαρσάρει". : : : : καλή συνέχεια Σπύρος : :
|
|
|
Post by alex78 on Aug 5, 2012 18:00:44 GMT 2
Σπύρο σ'ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο σου!! Για να πάρει μπροστά με την μίζα όμως πρέπει να ξοδευτούν πολλές εργατοώρες ακόμη...... ;D Αλέξης
|
|
|
Post by nektarios on Aug 7, 2012 9:26:17 GMT 2
Φίλε Αλέξη, μέχρι στιγμής το σύνολο της δουλειάς σου είναι πολύ προσεγμένο, τα βαψίματα πολύ πετυχημένα και η εφαρμογή των χαλκομανιών πραγματικά εξαιρετική! : : : : : : [Μήπως τελικά οι 2 τροχοί είναι πραγματικά το "φόρτε" σου; ] Και μια παρατήρηση (άσχετη με την ποιότητα της δουλειάς σου) : νομίζω οτι αν φωτογράφιζες με ένα πιο "καθαρό" φόντο, οι λεπτομέρειες των εξαρτημάτων θα αναδεικνύονταν πολύ καλύτερα, αφού η ύπαρξη άσχετων "στοιχείων" στο φόντο (π.χ. λεκέδων από χρώματα) διασπά την προσοχή - τουλάχιστον τη δική μου... Καλή συνέχεια! Κάνε τη Honda κούκλα! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 7, 2012 13:18:05 GMT 2
Αλεξ, πρώτα από όλα καλό κουράγιο και δύναμη... Στα μοντελιστικάτ τώρα, όλα είναι πολύ όμορφα και ποιοτικά. Μπράβο και καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by alex78 on Aug 8, 2012 4:27:20 GMT 2
Νεκτάριε και Γιώργο σας ευχαριστώ για τα σχόλια σας και χαίρομαι που σας αρέσει! Πολύ σωστή παρατήρηση Νέκ, όντως τώρα που το παρατηρώ καλύτερα ''αδικείται'' λίγο η συνολική προσπάθεια.......μάλλον ήρθε η ώρα ν'αναζητήσω βιβλιοπωλείο...... ;D Αλέξης
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Aug 8, 2012 19:52:18 GMT 2
Αλέξη μπράβο, όλη σου η δουλειά είναι πάρα πολύ ωραία, ειδικά οι χαλκομανίες οι οποίες έχουν στρώσει τέλεια!!! : : Τι βελτιωτικό για τις χαλκομανίες χρησιμοποιείς?
|
|
|
Post by alex78 on Aug 8, 2012 22:08:21 GMT 2
Αλέξη μπράβο, όλη σου η δουλειά είναι πάρα πολύ ωραία, ειδικά οι χαλκομανίες οι οποίες έχουν στρώσει τέλεια!!! Τι βελτιωτικό για τις χαλκομανίες χρησιμοποιείς? Γιώργο να σαι καλά φίλε μου, σ'ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !! Τα βελτιωτικά χαλκομανιών που χρησιμοποιώ είναι αυτά: Το μπλέ για προετοιμασία και το πράσινο για ''σφράγισμα'' της χαλκομανίας. Πάντως στις συγκεκριμένες χρησιμοποιήσα ελάχιστο βελτιωτικό, τα decals της Cartograf απλά άψογα!! Αλέξης
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Aug 9, 2012 6:43:39 GMT 2
Αλεξη η προοδος των εργασιων παει περιφημα
θα γινει κουκλα !!!
|
|
|
Post by alex78 on Aug 9, 2012 21:27:53 GMT 2
Αλεξη η προοδος των εργασιων παει περιφημα θα γινει κουκλα !!! Φίλε Παναγιώτη σ'ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια σου!! Αλέξης
|
|
|
Post by alex78 on Aug 11, 2012 14:24:26 GMT 2
|
|