|
Post by alex78 on Jul 30, 2012 12:24:29 GMT 2
Νεκτάριε καταπληκτική και οργανωμένη δουλειά όπως πάντα φίλε μου , συγχαρητήρια!! : : Όλες οι λεπτομέρειες πραγματικά καλοδουλεμένες..... Το μαρκαδοράκι φαίνεται πάντως να το βολεύτηκες, έτσι? Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 30, 2012 12:45:20 GMT 2
Νεκτάριε πολύ όμορφο update, οργανωμένο και καθαρό... Βλέπω, δεν πήγε χαμένο το ιδιαίτερο σε μαρκαδόρους tamiya Πολύ καλά όλα... Για τα αξεσουάρ, κάποια είναι εκτός κλίμακας και χοντροκομμένα. Οι ρακέτες από το σετ με το σερφ είναι πολύ ωραία επιλογή (αρκεί να αντικαταστήσεις το πλεκτό τους ), μαζί με τη μπάλα... Μην το παρακάνεις και φτιάξε ένα σενάριο και φόρτωσε το ανάλογα... Π.χ Νεαρό ζευγάρι που πάει στη παραλία για θαλάσσια σπορ, οικογένεια με παιδιά με τα ανάλογα συμπράγκαλα, περιπετειώδης τύπος σε σαφάρι, κ.α. ΥΓ. Όπως είπαμε πρέπει να επισπεύσουμε την αγορά τρυπανιού. Βλέποντας τη δουλειά στο τιμόνι, αν είχες τρυπανάκι σε μισή ωρίτσα θα το είχες ξεπετάξει. Καλή συνέχεια : :
|
|
costas
F3 Driver
Κώστας Σταματάκης
|
Post by costas on Jul 30, 2012 13:51:40 GMT 2
Νεκταριε πολυ ομορφα τα καθισματα. Πετυχες απολυτα το ποσοστο της γυαλαδας και το μασκαρισμα τελειο : : Καλη συνεχεια και καλους αυτοσχεδειασμους.
|
|
|
Post by nektarios on Jul 30, 2012 14:04:33 GMT 2
Φίλοι μου, σας ευχαριστώ πολύ όλους για τα θετικά σας μηνύματα! georgenc : - τα καθίσματα προσπάθησα να τα κάνω να μοιάζουν με τη δερματίνη του '70. Χαίρομαι που σου άρεσαν! - για τα extras, έχεις δίκαιο. Μάλλον πρέπει να τα "δοκιμάσω" πάνω στο μοντέλο για να δω ποια ταιριάζουν καλύτερα. alex78 : Για το μαρκαδοράκι, είναι όπως ακριβώς το λες! Τείνει να γίνει η επέκταση του δεξιού χεριού μου! ;D Είναι από τις πιο χρήσιμες μοντελιστικές αγορές που έκανα ποτέ! gtziaf : - για το μαρκαδόρο: πού είπαμε μπορούμε να βρούμε και σατινέ μαύρο; - για τη ρακέτα: έλπιζα οτι αυτή τη φράση για την αντικατάσταση του διχτυού δεν θα την έγραφε κανένας... ;D Είναι ένα από τα extras για τα οποία έγραφα οτι δεν έχω την απαιτούμενη τεχνογνωσία... Καμιά εναλλακτική που να μπορώ να φτιάξω δεν παίζει; Υ.Γ.: Τα άλλα δυο "δύσκολα" είναι η μπάλα του μπάσκετ (δεν ξέρω τι χρώμα να την βάψω) και το πράσινο φωσφοριζέ εξάρτημα, που είναι πιστή απομίμηση βιβλίου (Playmobil... ) αλλά δεν έχω την παραμικρή ιδέα πώς να του φτιάξω εξώφυλλο... - για τη θεματική ενότητα: είναι όπως ακριβώς το λες. Σκέφτομαι να φτιάξω το θέμα : "φανατικός Hondaκιας, μόνος, στην παραλία, ψάχνει..." ;D ;D [φανατικός γιατί κυκλοφορεί με ένα όχημα που πούλησε μόνο 2.500 αντίτυπα, και μόνος γιατί έχω βρει μόνο μια ρακέτα, μια σανίδα του σερφ, και ένα βιβλίο... ;D] - τέλος, για το τρυπάνι, νομίζω οτι πραγματικά έχει έρθει η ώρα να αποκτήσω ένα τέτοιο σετάκι [πριν φτάσω τα 100 μοντέλα...], αφού για τις 3 τρύπες στο τιμόνι χρειάστηκαν άφθονος κόπος και περίπου 4 ώρες... : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 30, 2012 14:08:29 GMT 2
Φίλε Κώστα, σε ευχαριστώ πολύ! Αυτοσχεδιασμοί, απ' ότι φαίνεται, θα χρειαστούν ακόμη αρκετοί! Όρεξη νά' χετε να τους παρακολουθείτε, γιατί σκοπεύω να υλοποιήσω όσους περισσότερους μπορέσω!... : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Aug 1, 2012 13:15:11 GMT 2
Αψογα τα βαψιματα σου Νεκ!! Τα καθισματα ειναι πανεμορφα!! Καλη συνεχεια!!
|
|
|
Post by nektarios on Aug 1, 2012 13:48:13 GMT 2
Φίλε μου Χρήστο, σε ευχαριστώ πολύ! Οι σκρατσιές και οι πατέντες συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς! : :
|
|
|
Post by rawshooter on Aug 5, 2012 15:51:09 GMT 2
Aksios!!!! Aksios!!!! To fantazomoyna oti ws kit tis Nichimo 8a i8ele doylitsa alla blepw oti to "paleyeis" sta isia kai to kataferneis para poly kala file Nek. Eimai apolyta sigoyros oti sto telos 8a exeis ena diamantaki pragmatika. Kali synexeia file
|
|
|
Post by nektarios on Aug 7, 2012 9:46:46 GMT 2
Φίλε Παναγιώτη, σαν απάντηση για το ιδιαίτερα θετικό σχόλιο, σου αφιερώνω τις σκρατσιές τού επόμενου update, που πλην απροόπτου "ανεβαίνει" εντός της ημέρας! Καλή συνέχεια στις διακοπές σου! : :
|
|
|
Post by nektarios on Aug 7, 2012 11:32:56 GMT 2
Φίλοι μου, χαίρετε! Σας παρουσιάζω τις τελευταίες εξελίξεις. Δεν είναι πολλές, αλλά χρειάστηκαν αρκετό κόπο και χρόνο. Επίσης, έχουν γίνει και κάποιες ακόμη εργασίες (όπως λ.χ. αστάρωμα και αρχικό βάψιμο του σκάφους και του surf), που θα παρουσιαστούν όταν ολοκληρωθούν. 1. Ασταρώθηκαν και βάφηκαν το σασί και όλα τα υπόλοιπα μαύρα εξαρτήματα. 2. Βάφηκε η εξάτμιση. 3. Κατασκευάστηκε ένα δεύτερο πλαίσιο σχήματος «Π», που θα χρησιμεύσει για τη στήριξη του surf. Στο πραγματικό αυτοκίνητο, το πλαίσιο αυτό είναι πτυσσόμενο και χρησιμοποιείται για τη στήριξη κουκούλας που να καλύπτει και τους πίσω επιβάτες, ενώ όλο τον υπόλοιπο χρόνο είναι συμπτυγμένο στην καρότσα. Στο μοντέλο δεν υπήρχε, και κατασκευάστηκε από το μηδέν. [Μάλιστα, ελλείψει πλαστικού σωλήνα κατάλληλης διατομής, εφαρμόστηκε η λύση που είχαν χρησιμοποιήσει οι Γερμανοί στο τέλος του Β’Π.Π., όταν είχαν «ξεμείνει» από μέταλλα: τα αντικαθιστούσαν με ξύλο! ;D Στην προκειμένη περίπτωση, χρησιμοποιήθηκαν 3 οδοντογλυφίδες, ενώ οι γωνίες κατασκευάστηκαν από κουρμπαρισμένο (με λιώσιμο) πλαστικό. ] Και ένα dry fit: 4. Στο πλαίσιο της «χαλαρής και ανέμελης» κατασκευής, και επειδή πρόκειται για ανοιχτό όχημα, κατασκευάστηκε κλειδί μηχανής και τα «παρελκόμενά» του. Με την ευκαιρία αυτής της κατασκευής, ανακάλυψα ότι το κυπελλάκι από τα ρεσώ (φτιαγμένο από λεπτό αλουμινόφυλλο) είναι ένα εξαιρετικό υλικό για μοντελιστικές μικροκατασκευές! Συνδυάζει την ακαμψία και την ανθεκτικότητα του μετάλλου με την ευλυγισία της ζελατίνας, μπορείς να του δώσεις ό,τι σχήμα θέλεις, να το κόψεις πανεύκολα και με απόλυτη ακρίβεια ακόμα και με το μικρότερο ψαλιδάκι, να το τρυπήσεις ακόμη και με κοπίδι, να το βάψεις χωρίς κανέναν περιορισμό ή και να το αφήσεις άβαφο, είναι πραγματικά τέλειο! : : Και ένα πρόχειρο dry fit: Ή μήπως να προτιμήσω κάτι τέτοιο; Θα ακολουθήσει το τελικό βάψιμο του σκάφους και της σανίδας, και μετά θα αρχίσει η συναρμολόγηση των έτοιμων κομματιών, καθώς και η κατασκευή ορισμένων ακόμη μικρολεπτομερειών (π.χ. στο ταμπλώ). Επίσης, θα αναζητηθούν λύσεις για τα υπόλοιπα «καλοκαιρινά καλούδια» που θέλω να προσθέσω αλλά δεν ξέρω πώς να φτιάξω: αντικατάσταση του διχτυού της ρακέτας, δημιουργία εξώφυλλου για το βιβλίο, και βάψιμο της μπάλας με το κατάλληλο χρώμα (που όμως δεν έχω) … Κάθε ιδέα σας ίσως αποδειχθεί πολύτιμη! Τέλος, υπάρχει μια σκέψη για ιδιοκατασκευή κασετοφώνου, με βάση 2 ηχεία που «βούτηξα» από το άτυχο βανάκι Life, σε συνδυασμό με ό,τι αλλο χρήσιμο βρω στο spare box. Να δούμε τι θα βγει… Ευχαριστώ για τον χρόνο και την προσοχή σας! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Aug 9, 2012 9:25:02 GMT 2
Νεκ πολύ δημιουργικές προσθήκες και η ιδέα με τα ρεσώ πολύ καλή... Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by nektarios on Aug 10, 2012 8:40:06 GMT 2
Γιώργο, σ' ευχαριστώ πολύ! Απ' ό,τι φαίνεται, αυτό θα είναι το μοντέλο μου με τις περισσότερες τροποποιήσεις και ιδιοκατασκευές... : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Aug 10, 2012 21:17:20 GMT 2
Η ιδέα σου για τα ρεσώ φοβερή!! Το κλειδί επειδή είναι επίσης φοβερό θα έλεγα στο κάθισμα να φαίνεται... Το σασί άψογο και η μπάρα επίσης... : : : : : : : : Τις οδοντογλυφίδες με το πλαστικό με τι τα κόλλησες?
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Aug 11, 2012 0:26:30 GMT 2
Φοβερη δουλεια Νεκταριε!!! Συγχαρητηρια και καλη συνεχεια! : : : :
|
|
|
Post by rous74 on Aug 12, 2012 16:13:12 GMT 2
Νεκτάριε χτίζεις βήμα βήμα μια καταπληκτική κατασκευή !!!
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια...Είσαι άξιος πολλών συγχαρητηρίων φίλε !
|
|
|
Post by nektarios on Aug 13, 2012 18:21:18 GMT 2
Αγαπητοί μου Γιώργο, Βαγγέλη και Ανδρέα, σας ευχαριστώ πολύ! Γιώργο, κι εγώ νομίζω οτι το κλειδί πάνω στο κάθισμα θα δείχνει καλύτερο... Τα κομμάτια της μπάρας τα κόλλησα με κυανοακρυλική και με... μπόλικη προσευχή! Για τη σταθερότητα της κόλλησης δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα, αλλά στο σημείο που θα βρίσκεται η μπάρα πιστεύω οτι δεν θα έχω δυσάρεστες εκπλήξεις. Επίσης, νομίζω οτι αν τα κολλούσα με βενζινόκολλα ή ξυλόκολλα, θα γίνονταν πιο σταθερές οι κολλήσεις, αλλά τώρα είναι αργά... . Ανδρέα, αν λάβουμε υπόψη μας οτι τα περισσότερα κομμάτια του μοντέλου είναι είτε ιδιοκατασκευασμένα είτε τουλάχιστον τροποποιημένα, τότε πράγματι πρόκειται περισσότερο για χτίσιμο παρά για μοντελάρισμα... ;D : :
|
|