|
Post by gtziaf on Jul 3, 2012 20:16:30 GMT 2
H Ferrari 348ts της Hasegawa θα είναι η δική μου συμμετοχή στο καλοκαιρινό GB. H 348ts ήταν η Targa εκδοχή της GTB που παρουσιάστηκε το 1989 (αργότερα το 1993, δημιουργήθηκε και full spider έκδοση) αντικαθιστώντας την πολύ επιτυχημένη 328. Με το όνομα της να προκύπτει από τον κυβισμό της 3,4 λίτρα, τον V8 κινητήρα της καθώς και την διάταξη του κιβωτίου Τ=transversale και με σχεδιαστικές επιρροές από την testarossa, η 348 αποτέλεσε το κύριο εμπορικό οπλό της ferrari για μια πενταετία, όπου πουλήθηκαν σχεδόν 5000 αυτοκίνητα. Σήμερα δεν διαθέτει την φήμη των υπόλοιπων V8 από το maranello, εξαιτίας των σχετικά γήινων τεχνικών χαρακτηριστικών της, αλλά και της εξαιρετικής 355 που την διαδέχτηκε, επισκιάζοντας την. Κατασκευαστικά το κιτ θα φτιαχτεί για χαλάρωση και θα μοιραστεί τον πάγκο με την 635, η οποία απαιτεί ακόμη πάρα πολύ δουλειά. Και επειδή είπαμε να χαλαρώσουμε... μοιράζομαι τη στιχομυθία με τις ανιψιές, Ελένη και Βάλια (3,5 και 2,5 χρονών με το που είδαν το κιτ). -Θείο πότε θα φτιάξουμε τις φερράρες!? Η συνέχεια περιελάμβανε την αφαίρεση των κομματιών, διαδικασία με την οποία τρελαίνονται, και την διεκπεραίωσαν με ακρίβεια και ελαχίστη βοήθεια. Καλές κατασκευές σε όλους.
|
|
|
Post by rous74 on Jul 3, 2012 21:12:19 GMT 2
Γιώργο καλή αρχή εύχομαι...
Το θέμα μ' αρέσει πολύ και το αποτέλεσμα πιστεύω ότι θα είναι εντυπωσιακό, έτσι όπως μας έχεις συνηθίσει !
ΥΓ. Να χαίρεσαι τις ανηψιές σου είναι κουκλιά, τις έχεις βάλει σε μοντελιστικό δρόμο για τα καλά απ' ότι φαίνεται...
|
|
geokat
F3 Driver
Γιώργος
|
Post by geokat on Jul 3, 2012 23:21:53 GMT 2
πωπωπωπωπω!!!!! με τετοια βοήθεια θα τελειώσει μπαμ μπαμ!!!
θα ποζάρουν σε κάθε ποστάρισμα σαν τον Τίμο και την καμήλα??
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 4, 2012 8:51:21 GMT 2
Ανδρέα και Γιώργο σας ευχαριστώ για το σχόλιο. Το θέμα μ' αρέσει πολύ και το αποτέλεσμα πιστεύω ότι θα είναι εντυπωσιακό, έτσι όπως μας έχεις συνηθίσει ! Αν καταφέρω να την τελειώσω φυσικά ;D ;D ;D Απλά θα γίνουν τα βασικά γιατί είμαι πλέον μακρυά από τον πάγκο μου, με φορητό εργαστήρι, οπότε οι δυνατότητες είναι πεπερασμένες. ΥΓ. Να χαίρεσαι τις ανηψιές σου είναι κουκλιά, τις έχεις βάλει σε μοντελιστικό δρόμο για τα καλά απ' ότι φαίνεται... Δεν είναι ανιψιές, θηρία είναι : : Και η αλήθεια είναι ότι αυτές με έβαλαν στον μοντελιστικό δρόμο. Πραγματικά από την ώρα που πάτησα το πόδι μου στη Θεσσαλονίκη, με παρακαλούν να φτιάξουν τις Φερράρες!!!! θα ποζάρουν σε κάθε ποστάρισμα σαν τον Τίμο και την καμήλα?? Γιώργο τον Τίμο και την καμήλα, μπορούσα να τους κάνω κουμάντο, εδώ τα πράγματα αλλάζουν. Οπότε, οι εμφανίσεις τους θα εξαρτηθούν από τη θέληση τους... Γυναίκες... Από μικρές είναι ντίβες ;D : : : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 4, 2012 9:26:02 GMT 2
Φίλε μου Γιώργο, προβλέπω να σε περιμένει τρελό τρέξιμο, και δεν εννοώ από τις Φερράρες, αλλά από τις ναζιάρες!!! ;D ;D Είναι μεν πανέμορφες, αλλά το μάτι τους γυαλίζει! Επειδή όμως απ' ό,τι φαίνεται είναι και μοντελιστικά προικισμένες, το καλό για σένα είναι οτι σε 10 μέρες το πολύ θα έχεις τελειώσει [ώστε μετά - για αντάλλαγμα της συνδρομής τους - να τις πηγαίνεις βόλτες με την κατακόκκινη Alfa! ] Α, και καλή επιτυχία με το μοντέλο! ;D
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jul 4, 2012 12:18:18 GMT 2
Γιωργο η ιδεα με τις ανηψιες ειναι υπεροχη κ μακαρι να καταφερω το ιδιο με τον ξαδερφο μου μεσα στο καλοκαιρι οπως σου ειπα στο τηλ!!! Κατασκευαστικα τι να σου πω περι Ferrari? Εισαι ο πλεον αρμοδιος αυτης της θεματολογιας!! Κ μην αγχωνεσαι....κ εγω φορητος θα ειμαι στην Αθηνα, σε νοιωθω! Ειναι ηδη πακεταρισμενα ΟΛΑ!!
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jul 4, 2012 16:11:41 GMT 2
Καλή αρχή Γιώργαρε,
ίσως σου κάνω παρέα με έτερη Ferrari. Τα παμε και από κοντά... Αν το αποφασίσω θα πέσει και πρήξιμο για Ref ;D ;D Προς το παρόν καλή κατασκευή να χεις..
Αγάπιος
|
|
|
Post by alex78 on Jul 4, 2012 16:56:08 GMT 2
Γιώργο τι ομορφιές βλέπω, (τρανή απόδειξη ότι ο Διαχειρηστής μας εκπαιδεύει την νέα γενιά), να τις χαίρεσαι φίλε μου!!! Καλή αρχή και με την 348, αλήθεια πώς θα επιλέξεις να κινηθείς χρωματικά? Αλέξης : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jul 4, 2012 18:01:49 GMT 2
Να τις χαιρεσαι Γιωργο, κουκλιτσες και οι δυο... : : Καλη αρχη και απο μενα και καλη κατασκευη! Κατα τα αλλα , τα μοντελα τα φτιαχνεις μονος σου ε; Καλα ποσα ανηψακια εχεις; Φανταζομαι εχεις στρατολογησει αλλα για το βαψιμο, αλλα για το γυαλισμα και παει λεγοντας... ;D ;D ;D : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 4, 2012 22:46:39 GMT 2
Παίδες σας ευχαριστώ για την υποστήριξη. Είπαμε το κιτ θα γίνει για χαλάρωση οπότε αναμείνατε τα βασικά. Άλλωστε το καταλάβατε από το όχι και τόσο μοντελιστικό πρώτο ποστάρισμα ίσως σου κάνω παρέα με έτερη Ferrari. Τα παμε και από κοντά... Αν το αποφασίσω θα πέσει και πρήξιμο για Ref Μην ανησυχείς... Έχω μπόλικα ref, γιατί δεν πρόλαβα να σου πω, ότι εκτός από την κίτρινη 328 GTS (θα τη δεις στη παρουσίαση του βαψίματος βήμα-βήμα στα tips), έχω σφάξει και μια κλειστή (πόρτες, καπό μπρος πίσω, γρίλιες κλπ), την οποία θα σας δείξω κάποια στιγμή αργότερα Φίλε μου Γιώργο, προβλέπω να σε περιμένει τρελό τρέξιμο, και δεν εννοώ από τις Φερράρες, αλλά από τις ναζιάρες! Άσε και δεν τις προλαβαίνεις. "Θείο, δεν στεγνώσαν ακόμη να τα κολλήσουμε"Κ μην αγχωνεσαι....κ εγω φορητος θα ειμαι στην Αθηνα, σε νοιωθω! Ειναι ηδη πακεταρισμενα ΟΛΑ! Να κάνουμε club, να μετράμε απώλειες... Εγώ, διαπίστωσα ότι ξέχασα να κόψω τα τζάμια της 635, απαραίτητο για να συνεχίσω με τις πόρτες και θα αγκαρέψω τον Θάνο. Καλή αρχή και με την 348, αλήθεια πώς θα επιλέξεις να κινηθείς χρωματικά? Άσε, δεν θέλεις να μάθεις... Θα έχουμε δράματα... ;D Για να σε προϊδεάσω, σου λέω ότι εκτός από τον Γέρο και τον Πινινφαρίνα που του κάνει παρέα από χτες (RIP master serzio ) θα κατέβει μαζί τους και ο Κόλιν Τσάπμαν, να με κυνηγάνε μαζί... : : Είναι μόνο 9 με τάση να γίνουν 10... Γιατί πήρα την Enzo σε 1/12, νομίζεις... Με τέτοιο team θα την ξεπετάξουμε αέρα... : : : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 5, 2012 22:38:42 GMT 2
Φίλοι μου μη βαρέσετε και σχολιάστε με επιείκεια... ;D Ιδού το χρώμα της 348... : : : : Είπαμε καλοκαίρι, ευχάριστη διάθεση και ότι ΄ναναι χρώμα. Το ίδιο το χρώμα είναι για την αγωνιστική DBR9 και προέρχεται από τη ZP. Το βερνίκι είναι το 513 της Gunze (ότι έμεινε 250 του le mans ), ενώ θα ακολουθήσει γυάλισμα (έλα ρε τζιαφά, θα γυαλίσεις μοντέλο : Αφού μάζεψα τις ντομάτες και τα ζαρζαβάτια που μου πετάξατε, συνεχίζω με κάποιες λεπτομέρειες. Καταρχήν η 348 είχαν τους προφυλακτήρες μαύρους, εκτός από κάποιες ειδικές εκδόσεις και ορισμένα aftermaket βαψίματα. Επειδή ήταν δυσκολότερο, επέλεξα την δεύτερη λύση και τους έβαψα στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ το πάτωμα έγινε μαύρο. Επίσης ανοίχτηκαν οι εμπρός γρίλιες (η hasegawa δίνει ένα "καπάκι", το οποίο τρίφτηκε από τη μέσα πλευρά μέχρι να εξαφανιστεί.). Επίσης τοποθέτησα ένα φύλλο πλαστικού, στο πλάι (2η φώτο) για να βελτιώσω την προβληματική εφαρμογή του αμαξώματος και να έχω ένα πάτημα για την κόλληση. Ελπίζω στην επιείκεια σας Να είστε καλά και καλά μπάνια! Με φιλικούς-συναδελφικούς χαιρετισμούς : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 6, 2012 2:26:52 GMT 2
Γιώργο δεν ξέρω για ποιά ζαρζαβατικά μιλάς, προσωπικά πάντως σε συγχαίρω για την χρωματική επιλογή σου, επιτέλους βλέπουμε και κάτι διαφορετικό απο τα ''συνηθισμένα'' κόκκινοκίτρινομαύροασημί.....και πάλι εύγε φίλε!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 6, 2012 10:16:46 GMT 2
Γιώργο δεν ξέρω για ποιά ζαρζαβατικά μιλάς Εσύ από την Κρήτη μπορείς να πετάξεις και εξωτικά φρούτα ;D ;D ;D Αλεξ, σε ευχαριστώ για τη στήριξη... βασικά δοκίμασα το χρώμα για την νεοαποκτηθείσα DBR9 (για να δω τι κόκκο έχει και να μην ασελγήσω σε ακριβό κιτ, στα τυφλά χωρίς δοκιμή). Λέω να το συνδυάσω με κρεμ-καφέ κουκούλα και κρεμ εσωτερικό. Ελπίζω για ένα ικανοποιητικό οπτικά αποτέλεσμα. Θα δείξει... : :
|
|
|
Post by nektarios on Jul 6, 2012 13:30:50 GMT 2
Θα έλεγα, ενδιαφέρουσα χρωματική επιλογή... Ευτυχώς βέβαια που ο Enzo δεν βρίσκεται στη ζωή, γιατί μάλλον θα σου έστελνε ολόκληρο φορτηγό με ζαρζαβατικά!... ;D Καλή συνέχεια, φίλε! Πέρα από την πλάκα, νομίζω οτι ο συνδυασμός αμαξώματος και κουκούλας που προτείνεις, είναι πολύ ταιριαστός!
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jul 6, 2012 19:34:51 GMT 2
Καλα Γιωργο , κανε τετοια εσυ και σε λιγο καιρο που θα προσπαθεις να αγορασεις μοντελο φεραρι και δεν θα σου πουλανε τα λεμε... (σου θυμιζω οτι τωρα πια μας βλεπουν και ξενοι συναδελφοι). Ετσι και κανεις κανενα παρομοιας αισθητικης αστειο με την κουκουλα και το εσωτερικο δες τι σε περιμενει Τζιαφα... ειναι υπερ-ωριμα τσερι, ετσι μικρα για να σε πιασει η διασπορα...
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jul 6, 2012 20:40:06 GMT 2
Εμενα μ'αρεσει παντως!! Δε θα την αγοραζα με την καμια αλλα ειναι κατι το διαφορετικο που σε συνδυασμο με το κρεμ πιστευω θα ειναι τζετ!!
|
|