|
Post by gtziaf on Jul 16, 2012 12:44:29 GMT 2
Γιώργο πολύ καλή αποδεικνύεται και η συνέχεια... Όσο για το σχόλιο σου με κάλυψες απόλυτα φίλε σ' ευχαριστώ πολύ ! Σε ευχαριστώ φίλε μου... Το κιτάκι αξίζει, με το παραπάνω, τα λίγα χρήματα που κάνει πλέον (κάνα 20€) και νομίζω θα το ευχαριστηθείς (άσε που θα γίνει κουκλί ;D). Απλά μην περιμένεις εμφάνιση ανάλογη των σημερινών supercars, καθώς είναι, αναλογικά, στενή, κοντή και με γήινα λάστιχα (ανάλογα ενός σημερινού μεσαίου οικογενειακού )... Early 90s γαρ : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 16, 2012 18:46:39 GMT 2
Κατάλαβα... καμία σχέση δηλαδή με τις θηριώδεις ζάντες που φόρεσα στην 458 ! Ούτως ή άλλως η 348 δεν είναι απο τις αγαπημένες μου ( νομίζω ότι θεωρείται και απο τις αποτυχημένες εμπορικά, αν σκεφτείς ότι αντικατέστησε την καταπληκτική 328 ) οπότε δεν ξέρω αν θα την έφτιαχνα !
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 17, 2012 10:47:37 GMT 2
Η συννεφιά στη Θεσσαλονίκη ακύρωσε το προγραμματισμένο μπάνιο στη γειτονική Χαλκιδική, οπότε μπορώ να σας δείξω ένα update, μέχρι να πάω να τσεκάρω ref από supercars και supermodels στη Κρήνη Αρχικά ολοκληρώθηκε το εσωτερικό αφού έγιναν οι καθιερωμένες εργασίες και βελτιώσεις. Ξεκίνησα από τη κουκούλα που βάφτηκε με αποχρώσεις του βασικού tan και περάστηκε με ένα ελαφρύ χέρι καφέ από πάνω, ώστε να κάνει κάποιες σκιάσεις και να ταιριάζει (λέμε τώρα) με το αμάξωμα... Με μια βίδα αναπαραστάθηκε η μίζε στη κολόνα του τιμονιού, ενω δυο ακόμη (σε σταυρό) τοποθετήθηκαν στη βάση από το "χτένι" του κιβωτίου. Το ίδιο το χτένι είναι από PE που βρέθηκε στα spares. Επίσης από τα spares προστέθηκαν ζώνες (το ύφασμα έγινε με λευκοπλαστ) και πόρπες ενώ στα καθίσματα μπήκε το λεβεδιάκι ανάκλησης της πλάτης τους. Με πινελάκι και άσπρο έγιναν οι διακόπτες ενώ ακολούθησε wash και στεγνό πινέλο, με διάφορες αποχρώσεις των βασικών χρωμάτων. Το αποτέλεσμα είναι το ακόλουθο : Ακολούθησε ο κινητήρας όπου συναρμολογήθηκαν τα βασικά του μέρη και οι εξατμίσεις και περάστηκε καλωδίωση. Πιο συγκεκριμένα έβαψα με μπλε το φίλτρο λαδιού (δεν το δίνει το κιτ) και με κόκκινο τις κυλινδροκεφαλές. Οι διάφορες βίδες έγιναν με ασημί και χρυσό. Με χρυσό επίσης, βάφτηκαν τα κινούμενα μέρη του ιμάντα. Στον κινητήρα ψέκασα τέλος ένα αραιωμένο smoke, επιμένοντας λίγο παραπάνω στο κιβώτιο. Θα ακολουθήσει wash. Τέλος προστέθηκαν κάποια PE κολάρα από τα spares, βάφτηκαν ο λεπτομέρειες και έγινε στεγνό πινέλο με μεταλλικές αποχρώσεις. Όταν τα δύο κύρια κομμάτια συναρμολογηθούν ο κινητήρας δείχνει κάπως έτσι : Ελπίζω, να σας αρέσει η πρόοδος... Σας αφήνω για να βγω για ρεφερενς, όπως σας προειπα... Τι να κάνω θυσιάζομαι για το καλό του φόρουμ ;D Να είστε καλά και να περνάτε ακόμη καλύτερα : :
|
|
.JOHNY.B.
F3 Driver
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ
|
Post by .JOHNY.B. on Jul 17, 2012 12:27:08 GMT 2
Γιωργο μου αρεσει (και θα το αντιγραψω εννοειται σε επομενη κατασκευη) το λευκοπλαστ στα κολαρα του κινητηρα...Δε μου λες κατι αλλο: ποσα χερια wash εκανες στα καθισματα; Προφανως παμε απο το ανοικτο στο σκουρο χρωμα ετσι;
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 17, 2012 17:47:51 GMT 2
Δε μου λες κατι αλλο: ποσα χερια wash εκανες στα καθισματα; Προφανως παμε απο το ανοικτο στο σκουρο χρωμα ετσι; Γιάννη, στο wash χρησιμοποίησα ένα χρώμα για τα tan και ένα χρώμα για τα μαύρα. Απλά αυτό προήρθε από αναμείξεις ώστε να φτάσω στην απόχρωση που ήθελα, εξ' ου και η φώτο. Για παράδειγμα στο κάθισμα επέλεξα μια λίγο πιο σκούρα απόχρωση από το αρχικό ταν και λίγο πιο ζωντάνη αλλά όχι σκούρα. Ο λόγος είναι για τι επειδή η κλίμακα είναι μεγάλη δεν ήθελα να κάνω μόνο τη σκιά της ραφής του καθίσματος (όπως π.χ. αν γέμιζα της οπές ενός αεριζόμενου δίσκου), αλλά και το ελαφρύ ξεθώριασμα από το τέντωμα των ράφων του δέρματος. Στα μαυρα, επέλεξα μια μίξη μαύρου ματ με γκρι. Δυστυχώς δεν διακρίνονται απόλυτα στις φώτο. Στο στεγνό πινέλο τώρα, χρησιμοποίησα 3 αποχρώσεις του κρεμ και ξεκίνησα από την πιο σκούρη στην πιο ανοιχτή. Στη τελευταία πιο ανοιχτή απόχρωση, επέμενα στις ακμές για φωτίσουν... Τα παιδία παίζει, όπως κατάλαβες : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 17, 2012 23:18:09 GMT 2
Γιώργο τρομερή δουλειά!! Ειδικά η ''μπανιέρα'' ρεαλιστικότατη με φοβερή λεπτομέρεια, πολύ μ'αρέσει φίλε, πέρνω μαθήματα για τις επομενες κατασκευές μου να σαι σίγουρος..... Και τώρα απορία.....''κόλαφος''....:
Ποιές οι διαφορές του ''wash'' με το ''στεγνό πινέλο'' και πώς εφαρμόζονται αυτές οι δύο τεχνικές....?
Όποτε βρείς χρόνο και όρεξη Γιώργο δεν το βιάζομαι......
Ευχαριστώ εκ των προτέρων......
Αλέξης : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jul 18, 2012 2:40:40 GMT 2
Ποιοτικη κ γεματη ανανεωση Γιωργο!! Εσενα ξερουμε-εσενα εμπιστευομαστε!!! Συνεχισε ετσι!!
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 18, 2012 10:09:57 GMT 2
Όπως πάντα λεπτομερέστατη και πεντακάθαρη κατασκευή!!!
Περιμένω πώς κ πώς να δώ πως θα δέιξει με το εξωτερικό χρώμα....
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 18, 2012 17:42:46 GMT 2
Αλέξη, Χρήστο και Γιώργο σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια. Περιμένω πώς κ πώς να δώ πως θα δέιξει με το εξωτερικό χρώμα... Γιώργο, ξεκίνησα το γυάλισμα οπότε από βδομάδα θα έχουμε αποτέλεσμα. Είμαι αισιόδοξος . Για να δούμε και εγω το έχω απορία. Αλήθεια τι χρώμα να κάνω τις ζάντες? Μαγνήσιο, αλουμίνιο, μαύρο, κίτρινο, άλλο? Δεν το έχω αποφασίσει... Για βοηθήστε... Αλεξ, επ' ευκαιρίας θα γράψω μια τεχνική και θα την ανεβάσω σύντομα στα τιπς. Απλά, δώσε μου ένα εύλογο χρονικό διάστημα. Μέχρι τότε, το wash είναι πέρασμα με πολύ αραιωμένο χρώμα για τη δημιουργία σκιάσεων και τονισμό λεπτομερειών και γραμμώσεων. Η τεχνική είναι παρόπμοια με το tip τονισμός door panels που θα βρεις στο site μας. Στο στεγνό πινέλο παίρνουμε χρώμα ανοιχτότερο του βασικού και αφού σκουπίσουμε σε χαρτοπεστέτα το πινέλο μας, ώσπου να μείνει ελάχιστο χρώμα πάνω, περνάμε απαλά τις γραμμές. Π.χ. σε έναν gun metal κινητήρα, βάζω στο πινέλο αλουμίνιο, το "στεγνώνω" στη χαρτοπετσέτα και περνάω τις ακμές του. Θέλει πολύ πειραματισμό αλλά είναι βασικό κομμάτι του μοντελισμού. : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 18, 2012 23:03:42 GMT 2
Γιώργο ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες σου (ήδη λύθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι απορίες μου ), αλλοίμονο πάρε όσο χρόνο θές (εξάλλου καλοκαιράκι έχουμε, πάμε χαλαρά.... )! Όσο για τις ζάντες είναι αρκετά δύσκολη απόφαση, αλλά μάλλον τείνω πρός την απόχρωση του αλουμινίου..... Καλή συνέχεια με το γυάλισμα και πάλι ευχαριστώ! Αλέξης
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 19, 2012 8:18:19 GMT 2
Και γώ αλουμίνιο ψηφίζω...Θα κάνουν πιο ωραία αντίθεση με το χρώμα.
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 21, 2012 10:01:27 GMT 2
Αλεξ και Γιώργο σας ευχαριστώ για το σχόλιο και την πρόταση. Όσο για τις ζάντες είναι αρκετά δύσκολη απόφαση, αλλά μάλλον τείνω πρός την απόχρωση του αλουμινίου... Και γώ αλουμίνιο ψηφίζω...Θα κάνουν πιο ωραία αντίθεση με το χρώμα. Είμαι μεταξύ αλουμινίου και χρυσού. Μάλλον θα βάψω δύο σετ (έχω ένα περίσσευμα από μια κλειστή που θα γίνει αγωνιστική ) και θα αποφασίσω μετά. Για να δούμε... : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 21, 2012 18:06:31 GMT 2
Γιώργο καλησπέρα,
Πολύ καλή η δουλειά σου... όπως πάντα άλλωστε ! Το εσωτερικό μ' άρεσε πάρα πολύ καθώς είναι ρεαλιστικότατο και με πλούσια λεπτομέρεια όπως και ο κινητήρας. Καλά τελειώματα εύχομαι...
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Jul 22, 2012 11:17:51 GMT 2
Καλημέρα Γιώργο, Η δουλειά σου (ως συνήθως) είναι εκπληκτική! Να ήτανε και κόκκινο το χρώμα της... ;D Απόστολος : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 23, 2012 9:31:17 GMT 2
Ανδρέα και Απόστολε σας ευχαριστώ πολύ. Τα σχόλια από μοντελιστές τις αξίας σας, είναι πάντα κινητήρια δύναμη για κάθε κατασκευή. Όσο για το κόκκινο, θα σε αποζημιώσω σύντομα... Έστω κι αν είναι Alfa romeo rosso : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 25, 2012 8:47:29 GMT 2
Μιας και είναι καλοκαιρινό GB, οπότε και λίγο πιο χαλαρό είπα να παρακάμψω το ενδιάμεσο update και να πάμε απευθείας στην ολοκλήρωση της κατασκευής. Στο update που παρέλειψα θα μιλούσαμε για τις ζάντες που βάφτηκαν χρυσές (επιλογή της κυράς ), τα διαφορά παρελκόμενα, σωληνώσεις και καλώδια που πρόσθεσα στο χώρο του κινητήρα, για τα διαφανή μέρη, τα δισκόφρενα και τον λεβιέ ταχυτήτων που άλλαξα, γιατί δεν μου άρεσε η πρώτη έκδοση του... Ααα θα μιλούσαμε και για γυάλισμα, για να μην ξεχνιόμαστε Πριν μονταριστει το αμάξωμα η εικόνα ήταν αυτή : Και το αποτέλεσμα είναι αυτό (απαιτούνται ορισμένες πινελιές αλλά αφενός ξέχασα το χρώμα του αμαξώματος στη Καβάλα και αφετέρου δεν έχω μαζί μου υλικά για να διορθώσω την ηλιοπροστασία που χάλασε λόγω παλαιότητας του κιτ) : Ελπίζω το αποτέλεσμα να σας αρέσει και να μην δείχνει πολύ κραυγαλέο. Σίγουρα είναι διαφορετικό, μπορεί λίγο "νεοπλουτιστικό" αλλά συνάμα ιδιαίτερο. Όμορφο ή όχι? Δεν ξέρω, εσείς θα αποφασίσετε. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη εν μέσω καλοκαιριού και για το χρόνο σας Να είστε όλοι καλά, να περνάτε καλύτερα και να χαίρεστε αυτές και αυτά που αγαπάτε.
|
|