|
Post by gtziaf on Jul 6, 2012 21:00:12 GMT 2
Nεκ, Γιάννη και Χρήστο, σας ευχαριστώ για το σχόλιο Καλή συνέχεια, φίλε! Πέρα από την πλάκα, νομίζω οτι ο συνδυασμός αμαξώματος και κουκούλας που προτείνεις, είναι πολύ ταιριαστός! Καλά είσαι ευγενικός, γιατί δεν παρέλαβες τα σήματα για το accord. Σωστός ? Καλα Γιωργο , κανε τετοια εσυ και σε λιγο καιρο που θα προσπαθεις να αγορασεις μοντελο φεραρι και δεν θα σου πουλανε τα λεμε Τα έχω όλα, οπότε δεν ανησυχώ. Αλλά, εκείνη την 599 gto της Revell θα την ήθελα, οπότε αν σας παρακαλάει αντμιν ανερχόμενου φόρουμ, να του αγοράσετε μοντέλο ferrari, θα ξέρετε τι έχει συμβεί <div><font class="spoiler">Ζαρζαβατικα <div class="hidden">Ετσι και κανεις κανενα παρομοιας αισθητικης αστειο με την κουκουλα και το εσωτερικο δες τι σε περιμενει Τζιαφα... ειναι υπερ-ωριμα τσερι, ετσι μικρα για να σε πιασει η διασπορα... </div></div> Επιτέλους ξεκίνησα τη συλλογή. Άλλοι το έχουν γυρίσεις στου μπαξέδες, τώρα με τη κρίση, ενώ εγώ απλά θα ποστάρω άθλιες, χρωματικά, ferrari ;D Δε θα την αγοραζα με την καμια Κι εγώ Χρηστάρα... θα έπαιρνα την F355 ;D ;D Να είστε καλά : : : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 7, 2012 9:22:46 GMT 2
Θα έλεγα, ενδιαφέρουσα χρωματική επιλογή... Ευτυχώς βέβαια που ο Enzo δεν βρίσκεται στη ζωή, γιατί μάλλον θα σου έστελνε ολόκληρο φορτηγό με ζαρζαβατικά!... ;D +100000000000000...... Γιώργο sorry αλλά εμένα δεν μ'αρέσει καθόλου...Ίσως είναι πολύ πράσινη για μένα. Συν οτι δεν είναι ενα χρώμα για ferrari.
|
|
|
Post by rous74 on Jul 7, 2012 11:36:18 GMT 2
Γιώργο εμένα μ' αρέσει επειδή δεν είναι κόκκινη ή κίτρινη ! Το έχεις καταλάβει άλλωστε ότι στις ferrari μ' αρέσει να πειραματίζομαι με άλλα πιο ξεχωριστά χρώματα. Εδώ βέβαια εσύ απ' ότι είδα χρησιμοποίησες ένα χρώμα εκτός της γκάμας της ferrari και αυτό η αλήθεια είναι ότι με ξενίζει... Eίχα να σου προτείνω δυο επιλογές ( χρώματα τα οποία έχω και θα μπορούσα να σου στείλω κάποιο ) αλλά εσύ πρόλαβες και έβαψες ήδη... Είναι το azzuro hyperion ( γαλαγοπράσινο το οποίο μοιάζει μ' αυτό που έχεις βάψει, και το πολύ αγαπημένο μου nart blue το οποίο είναι μπλέ και ελαφρώς πρασινίζει και αυτό). Δές φωτογραφίες στο google αν θές... Και τα δυο έπαιζαν πολύ στην f355 κυρίως αλλά και στην 348... Στο κίτ τώρα κάτι που παρατήρησα... Τις γρίλιες στο καπώ του κινητήρα τις δίνει ανοικτές? Στο αντίστοιχο κίτ της fujimi νομίζω ότι τις έδινε κλειστές όπως και στην 355. Γενικά σαν κίτ απο εφαρμογή και λεπτομέρεια είναι καλό?
Καλή συνέχεια εύχομαι Γιώργο !
|
|
|
Post by rous74 on Jul 7, 2012 13:03:10 GMT 2
Πάντως βρήκα κάποιες φωτο με πράσινες ferrari και της 348 αλλά κυρίως της 456... Θα είναι αναμφίβολα μια διαφορετική ferrari... M' αρέσουν τα θέματα που χρωματικά ξεφεύγουν απο τα καθιερωμένα...
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Jul 7, 2012 14:24:06 GMT 2
Φίλε μου το πες από κοντά το χρώμα και ήμουν σκεπτικός...αλλά τώρα που βλέπω τις φωτογραφίες είναι πολύ καλή!!!! Σωστός και για το κρέμ, περιμένω να το ΄δώ ολοκληρωμένο... Καλή συνέχεια!
Αγάπιος
|
|
vagelis207
GP3 Driver
Βαγγελης Κοντοδημος
|
Post by vagelis207 on Jul 8, 2012 12:02:13 GMT 2
Πανεμορφη βγαινει Γιωργο,αν και το χρωμα ασυνηθιστο. Καλη συνεχεια φιλε! : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 8, 2012 19:54:47 GMT 2
Παίδες σας ευχαριστώ για το σχόλιο και τον κόπο που κάνατε να γράψετε τη γνώμη σας. Όπως σας είπα ήταν μια διαφορετική επιλογή, κυρίως έγινε πρώτα για δοκιμή του χρώματος (τα zp μερικές φορές είναι εκτός κλίμακας και δεν σκόπευα να το ρισκάρω στη ακριβή αγωνιστική DBR9 της Hiro, χωρίς δοκιμή) και δεύτερο λόγω καλοκαιρινής διάθεσης και χαλαρότητος του συγκεκριμένου καλοκαιρινού GB. Οπότε δεν διάλεξα ένα χρώμα φερράρι, από τα πολλά που είναι πλέον διαθέσιμα. Επιπρόσθετα, το να έχεις ένα μοναδικό μοντέλο στη συλλογή σου, που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα είναι αρκετά ισχυρό κίνητρο. Επόμενο κίνητρό είναι να προσπαθήσω το αποτέλεσμα να δένει και το αυτοκίνητο να δείχνει Ferrari. Το ξέρω ότι δεν είναι ευκολο, αλλά είναι η πρόκληση μου για το συγκεκριμένο project. Πάντως πολύ χάρηκα την κουβέντα που άνοιξε, που είπαμε τις απόψεις μας (καλές ή κακές). Πολύ καλύτερο από το ένα στείρο μπράβο, δεν νομίζετε? Είναι το azzuro hyperion ( γαλαγοπράσινο το οποίο μοιάζει μ' αυτό που έχεις βάψει, και το πολύ αγαπημένο μου nart blue το οποίο είναι μπλέ και ελαφρώς πρασινίζει και αυτό). Σε ευχαριστώ για την προσφορά Ανδρέα. Το εκτιμώ πολύ. Όπως καταλαβαίνεις ήθελα να διαφοροποιηθώ με το συγκεκριμένο, άσχετα αν το έχω δει σε φώτο ή όχι. Μάλιστα το Nart blue, μπορεί να μου χρειαστεί σε μια 512BB LM, για την οποία έψαχνα τι απόχρωση είναι, και μάλλον αυτή που προτείνεις μου λύνει τα χέρια. Οπότε μπορεί να εκμεταλλευτώ την προσφορά σου. Ευχαριστώ και πάλι. Στο κίτ τώρα κάτι που παρατήρησα... Τις γρίλιες στο καπώ του κινητήρα τις δίνει ανοικτές? Στο αντίστοιχο κίτ της fujimi νομίζω ότι τις έδινε κλειστές όπως και στην 355. Γενικά σαν κίτ απο εφαρμογή και λεπτομέρεια είναι καλό? Το κιτ της Hasegawa είναι πολλές φορές καλύτερο από το fujimi. Εκτός από κινητήρα (όμως λείπει το φίλτρο λαδιού, όπως και στην 328 παρόλο που φαίνεται) δίνει πιο λεπτομερείς ανάρτηση (και στα δύο λείπουν οι αντιστρεπτικές), pe γρίλιες και εμβλήματα, κ.α. Επίσης ναι, οι πλαϊνές γρίλιες είναι ανοικτές και "οδηγούν" σε ξεχωριστά ψυγεία. Το fujimi έχει τα ψυγεία, πάνω στις γρίλιες. Το fujimi είναι πιο απλό κιτ (π.χ δίνει τις πίσω γρίλιες σε ξεχωριστό κομμάτι) και έχει λίγο καλύτερη εφαρμογή (το καλούπι είναι αρκετά παλιό, οπότε μην περιμένεις εφαρμογές και σχεδιασμό σύγχρονου tamiya, όχι κάτι φοβερό, απλά θέλει προσοχή, μελέτη και κάποιες προσθήκες, όπως το φύλλο πλαστικού που έβαλα για να κουμπώσει το αμάξωμα.). Ελπίζω να σε κάλυψα. Σας ευχαριστώ και πάλι για το χρόνο σας. : :
|
|
|
Post by rawshooter on Jul 8, 2012 20:28:08 GMT 2
Γιώργο πολύ καλή επιλογή το συγκεκριμένο χρώμα Προσωπικά στην "348" λατρεύω το "canna di fucile" μιας και πιστεύω οτι της "πάει γάντι" αλλά τώρα βλέπωντας και το πράσινο πιστεύω οτι επίσης της ταιριάζει. Βασικά η "348" έβγαινε απο την "μαμά" Ferrari σε 5 χρωματισμούς και 5 "εσωτερικά", ενώ το εμπρός σπόιλερ ήταν πάντα μαύρο. Μόνο λίγο πριν βγεί η "355" έκαναν ενα facelift με μόνες αλλαγές το βαμμένο εμπρός σπόιλερ, την λίγο ανασηκωμένη απόληξη του πίσω καπώ και τους λίγο πιο κυρτούς καθρέπτες. Το πρασινίζον-μπλέ που λέτε υπήρχε σαν option στην 348Ts μόνο, με extra κόστος 7.000.000 λιρέτες, και αν δεν κάνω λάθος λεγόταν sapphire azzuro ή malahite green
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 10, 2012 17:44:32 GMT 2
Γιώργο πολύ καλή επιλογή το συγκεκριμένο χρώμα Προσωπικά στην "348" λατρεύω το "canna di fucile" μιας και πιστεύω οτι της "πάει γάντι" αλλά τώρα βλέπωντας και το πράσινο πιστεύω οτι επίσης της ταιριάζει. Παναγιώτη αφού πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από σένα, που είσαι ο διοργανωτής του GB, πάμε για αυτοδυναμία στο τελικό αποτέλεσμα ;D Σε ευχαριστώ φίλε μου... Βασικά η "348" έβγαινε απο την "μαμά" Ferrari σε 5 χρωματισμούς και 5 "εσωτερικά", ενώ το εμπρός σπόιλερ ήταν πάντα μαύρο. Μόνο λίγο πριν βγεί η "355" έκαναν ενα facelift με μόνες αλλαγές το βαμμένο εμπρός σπόιλερ, την λίγο ανασηκωμένη απόληξη του πίσω καπώ και τους λίγο πιο κυρτούς καθρέπτες. Ακριβώς έτσι Παναγιώτη... Συμφωνώ απόλυτα : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 10, 2012 18:41:28 GMT 2
Οι εργασίες στην 348 προχωράν γρήγορα, οπότε ΄μπορώ να σας δείξω την πρόοδο των εργασιών. Όχι πολύ σπουδαία πράγματα, αλλά καλοκαίρι είναι, καύσωνα έχει, ότι μπορούμε κάνουμε... Ξεκινάμε με κάποιες εργασίες στον κινητήρα όπου προστέθηκαν ο ψεκασμός, φίλτρα λαδιού (η hasegawa τα παραλείπει εσκεμμένα σε όλα τα κιτ των ferrari της ), κόπηκε ο πλαστικός ιμάντας και επανατοποθετήθηκαν στις σωστές θέσεις τα ρουλεμάν του και περάστηκαν με λευκοπλαστ οι σωλήνες που φευγουν από το φίλτρο αέρα. Το σύνολο του κινητήρα μαζί με τις εξατμίσεις, βάφτηκαν με αποχρώσεις της Alclad ενώ το κάλυμμα από το καζανάκι, αφού τρίφτηκε για να λεπτύνει, καλύφτηκε με το αυτοκόλλητο firewall της MFH. Επόμενη εργασία, αφορά τα καθίσματα, τα οποία είναι το χειρότερο σημείο του κιτ. Με φύλλα πλαστικού, εποξικό στόκο και πολύ τρίψιμο, προσπάθησα να αναπαραστήσω τις επιμέρους λεπτομέρειες τους. Επίσης κόπηκαν τα προσκέφαλα και θα αντικατασταθούν οι "οδηγοί" τους, με σύρμα. Έχει δουλεία ακόμη, αλλά έγινε μια αρχή. Στο εσωτερικό τα μαύρα δέρματα έγιναν με το Black primer της Valejo (μετά από προτροπή του Παναγιώτη -ευχαριστώ φίλε), το οποίο αν και είναι λίγο μπελαλίδικο στο ψέκασμα, το αποτέλεσμα είναι το ρεαλιστικότερο που έχω δει, έχοντας μια υφή βινυλίου. (κάποια στιγμή θα γράψω ένα θέμα στα tips για τα μαύρα - γενικά πιστεύω ότι η χρήση 2-3 αποχρώσεων μαύρου, δίνει ζωντάνια στο μοντέλο σε σχέση με το σύνηθες semi gloss που προτείνουν οι οδηγίες για όλα σχεδόν τα κομμάτια). Το κρεμ είναι το Η27 της gunze, ενώ έγινε το απαραίτητο φλοκινγ. Το firewall αναπαραστάθηκε με αλουμινόφυλλο από συσκευασία γιαουρτιού. Θα ακολουθήσει το βάψιμο των λεπτομερειών και διαφορά wash - σκιάσεις, για να ζωντανέψει το αποτέλεσμα. Προς το παρόν τα βαμμένα τμήματα φυλάσσονται στο κουτί του κιτ, ώστε να ξεκινήσουν οι επιμέρους συναρμολογήσεις. Ευχαριστώ για το χρόνο σας Να είστε καλά, να περνάτε καλά, να κάνετε πολλά μπάνια και να πίνετε πολύ, αλλά όχι όταν πρέπει να οδηγήσετε... : :
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Jul 10, 2012 19:07:36 GMT 2
Τα καθίσματα έγιναν φοβερά!!!!!!!!!!! Πολύ ωραίες και οι λεπτομέριες στο κινητήρα....
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Jul 10, 2012 19:09:06 GMT 2
Το cage στο κουτι για την 348 ειναι?? ;D Πολυ ομορφα ολα Γιωργο!! μπελαλιδικη δουλεια στα καθισματα... Καλα μπανια!!!!
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 10, 2012 19:16:55 GMT 2
Γιώργο και Χρήστο σας ευχαριστώ... Τα καθίσματα, μπορούσα και να μην τα ασχοληθώ αλλά με έτρωγε το χέρι μου Το cage στο κουτι για την 348 ειναι? Η φώτο Χρήστο είναι κάλυψη - απόκρυψη για να μην μου τι λέει ο Θάνος, ότι παράτησα την μπέμπα. ;D Άσε ρε φίλε, θα το βάλω και στο wip της, τόσο κακό καλουπάρισμα δεν έχω δει σε κιτ. Μια βδομάδα τρίβω το cage και ακόμη θέλει . Καλύτερα να το έφτιαχνα από την αρχή Αλλά προχωράμε σε 2 μέτωπα όπως κατάλαβες. : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Jul 10, 2012 20:49:29 GMT 2
Γιώργο, για τα δεδομένα της καλοκαιρινής ραστώνης που επικρατεί ανά την επικράτεια, οι μοντελιστικοί σου ρυθμοί είναι αξιοθαύμαστοι φίλε μου..... Κατα τ'άλλα η δουλειά σου ποιοτικότατη όπως πάντα σε όλους τους τομείς!! : : Καλή συνέχεια..... Αλέξης : :
|
|
|
Post by gtziaf on Jul 10, 2012 22:40:37 GMT 2
Αλεξ σε ευχαριστώ, να σαι καλά... Γιώργο, για τα δεδομένα της καλοκαιρινής ραστώνης που επικρατεί ανά την επικράτεια, οι μοντελιστικοί σου ρυθμοί είναι αξιοθαύμαστοι φίλε μου... Καλύπτω το χαμένο χρόνο, με τις διάφορες μοντελιστικές αναποδιές Να δούμε θα το τελειώσω το κιτάκι, ή θα κάνω καμιά τζαφιά και θα κλαίμε πάλι ;D : : : :
|
|
|
Post by rous74 on Jul 15, 2012 18:35:33 GMT 2
Γιώργο πολύ καλή αποδεικνύεται και η συνέχεια... Όσο για το σχόλιο σου με κάλυψες απόλυτα φίλε σ' ευχαριστώ πολύ !
|
|