|
Post by m@ster k@frer on Apr 19, 2012 20:30:44 GMT 2
Καλησπερίζω την παρέα με τη δεύτερη προσπάθεια μου σε δίτροχο.... Μια από τις αγαπημένες μου "cult" μηχανές... Το κιτ είναι κλάσης ανώτερο στο εσωτερικό από την τελευταία μου απόπειρα και θέλει αρκετή δουλειά αλλά ελπίζω να μη με προδώσει στην πορεία... Το κουτί με τα περιεχόμενα του: Το ντεπόζιτο με το στοκάρισμα και με το αστάρι του: Ο σκελετός και μερικά ακόμα κομμάτια βάφτηκαν με μάυρο satin της humbrol και τα κομμάτια που έπρεπε να μείνουν σε satin απόχρωση περάστηκαν για προστάσία κυρίως (για να μη ξεφτίσουν οι ακμές αργότερα) με το alclad satin cote ενώ ο σκελετός και ο ορθοστάτης πήραν ένα χέρι gloss cote της humbrol Οι ζάντες και μερικά κομμάτια του κινητήρα δέχτηκαν αστάρι και περιμένουν: Και αποφάσισα να ανοίξω τις τρύπες στις δισκόπλακες γιατί είναι αρκετά μεγάλες σε κλίμακα για να δέιχνουν άσχημες με χωρίς τις τρύπες πέρα για πέρα... Πώτη φορά επιχειρώνα ανοίξω παραλληλόγραμμες τρύπες οπότε δεν είναι και πολύ όμορφες αλλά σιγά σιγά βρίσκω μια πιο βολική διαδικασία και μάλλον την επόμενη φορά θα είναι πολύ καλύτερα... Τέλος όλα τα χρώμια του κιτ κολυμπάνε στη χλωρίνη για να αντικατασταθούν με alclad (φυσικά) chrome και aluminium. Αυτά προς το παρόν. Συμβουλές, σχόλια κριτικές και προτάσεις εννοείται ευπρόσδεκτα. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by nektarios on Apr 19, 2012 21:07:07 GMT 2
Φίλε Αγάπιε, καλή αρχή και καλά τελειώματα! Είσαι τόσο γρήγορος, που οι δυο ευχές αναγκαστικά συμβαδίζουν! ;D Ωραίες οι τρύπες στα δισκόφρενα! Με λίγη περιποίηση με μυτερό και κοφτερό κοπίδι, θα γίνουν μια χαρά, προσδίδοντας απαράμιλλη αληθοφάνεια! : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 19, 2012 21:33:42 GMT 2
Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή Νεκ. Θα τις ανοίξω όλες και θα δοκιμάσω μετά να εξομαλύνω τις ακμές με καινούρια λεπίδα... Προς το παρόν σιγά σιγά γιατί είναι και βαρετό να κάθεσαι να ανοίγεις τρύπες ;D ;D Αγάπιος
|
|
tony V
Kart Driver
live to built/built to live
|
Post by tony V on Apr 19, 2012 23:59:01 GMT 2
φιλε Αγαπιε καλη κατασκευη σου ευχομε! σωστη η κινηση με τις τρυπες... (νομιζω οτι στο αριστερο δισκοφερνο αρχιζεις κ <παιρνεις το καλαι>)
|
|
georgenc
GP3 Driver
Γιώργος
|
Post by georgenc on Apr 20, 2012 8:57:04 GMT 2
Στα νιάτα της ήταν απο τις πιο ωραίες μηχανες...Ωραίο θέμα Αγάπιε! Όντως στο αριστερό δισκόφρενο έχεις αρχίσει και παίρνεις φόρα...
|
|
RS2000
GP3 Driver
Απόστολος
|
Post by RS2000 on Apr 20, 2012 10:50:19 GMT 2
Καλημέρα Αγάπιε, Καλή αρχή!!! Εάν την προσέξεις θα βγει κουκλί! Οι ζάντες δεν θέλουν κόπο, θέλουν τρόπο... Οι τρύπες στις δισκόπλακες είναι πολύ ωραία ιδέα! Εϊναι πολύ ρουτινιάρικη διαδικασία, και θέλει πολύ υπομονή, και επιμονή. Συνέχισε, και όπως έλεγε ο Μιγιάγκι wax on, wax off, wax on, wax off...
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 20, 2012 13:23:14 GMT 2
Καλή αρχή και απο μένα φίλε και καλή επιτυχία... : :
|
|
|
Post by alex78 on Apr 20, 2012 15:38:10 GMT 2
Αγάπιε καλή κατασκευή εύχομαι φίλε, σου ''πάνε'' οι custom μηχανές (...και λόγω γενικότερου προσωπικού σου style), χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι μελλοντικά δεν πρέπει να δοκιμάσεις την τύχη σου και σε άλλες κατηγορίες διτρόχων.... Αλήθεια πώς είναι η γενικότερη αίσθηση απο 1/8 σε 1/12?? Αλέξης : :
|
|
dmoshid
Kart Driver
Δημητρης
|
Post by dmoshid on Apr 20, 2012 15:50:11 GMT 2
Αγαπιε πολύ καλή αρχή!!! Σίγουρα οι δίσκοι θα ανεβούν επίπεδο μετά από το ξετρυπημα!!! Αν και φαν των "γρήγορων" μηχανών παρακολουθώ όλες τις κατασκευές, μιας και τρέφω ιδιαίτερη αδυναμία για το αντικείμενο αυτό!!! Καλή συνέχεια!!! : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 24, 2012 20:59:46 GMT 2
|
|
tony V
Kart Driver
live to built/built to live
|
Post by tony V on Apr 24, 2012 22:57:27 GMT 2
ομορφα και καθαρα.... παμε για επιτυχια. η τιμονοπλακα μια χαρα!(και εχει κανει μονο 29χλμ!)(του κουτιου) ;D (τις δισκοπλακες τις εκανες κουμαντο σωστο τελικος.ευγε) ΥΓ.οσον αφορα το αλουμινοχαρτο καλο... υπαρχει ταινια αλουμινιου αυτοκολλητη μονοσεων πολυ ευχρηστη δε ξερω αν την εχει δοκιμασει κανεις να μας πει γνωμη....
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Apr 24, 2012 23:44:01 GMT 2
Σε ευχαριστώ Αντώνη, το αλουμινόφυλλο που λές το χρησιμοποιεί νομίζω ο chris SD αλλά υπάρχει και σε μοντελιστικό από διάφορες εταιρίες με πιο γνωστή την Bare metal foil... Αλλά και το κοινό αλουμινόχαρτο μια χαρά εύχρηστο είναι αν μάθεις να το χρησιμοποιείς (όχι σαν εμένα τον κουλό)... Περισσότερα μπορούν να σου πούν τα παιδιά που το έχουν χρησιμοποιήσει περισσότερο (Ο φίλος RS2000 ξέρω σίγουρα ότι το έχει δουλέψει αρκετά) Για 2η απόπειρα πάντως είμαι αρκετά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα στα επόμενα ελπίζω σε καλύτερα. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by gtziaf on Apr 24, 2012 23:59:04 GMT 2
Καταιγιστικός... Αγάπιε συνέχισε έτσι, μεθοδικά και οργανωμένα και τα αποτελέσματα έρχονται... Πολύ καλά όλα... Ρε συ με τις ταχύτητες που δουλεύεις, dryfit προλαβαίνεις να κάνεις ? ;D : : : :
|
|
|
Post by alex78 on Apr 25, 2012 13:16:07 GMT 2
Αγάπιε μπράβο σου φίλε, όλα άψογα!! Τα βαψίματα σου ποιοτικότατα, μασκαρίσματα ξυραφένια, χρώμια εκτυφλωτικά και το μοτέρ θεσπέσιο με πλούσιες λεπτομέρειες!! Καλή συνέχεια.... Αλέξης : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Apr 25, 2012 14:41:40 GMT 2
Αγαπιε τα βαψιμα τα σου ειναι πολυ ρεαλιστικα!! Μπραβο τ'αγορι μου!!!
|
|
|
Post by Sakis on Apr 25, 2012 15:24:45 GMT 2
Εύγε Αγάπιε!Μου αρέσει πολύ η δουλειά που κάνεις και το αποτέλεσμα ως τώρα!Η βελτίωση αρχίζει και είναι εμφανής.Πολλές και όμορφες λεπτομέρειες και τα δισκόφρενα super!(γι'αυτό εσύ έλεγες ότι είναι καιρός να πάρεις λίμες-ποντικοουρές...). Ως εδώ μπράβο πάντως!Λίγο το χρώμιο μου φαίνεται κάπως τραχύ σε κάποια σημεία (με κόκκο δλδ) αλλά τίποτα το ιδιαίτερο!
|
|