|
Post by m@ster k@frer on Mar 3, 2012 23:14:02 GMT 2
Αγαπιε καλή συνέχεια φίλε!! Νομιζω πάντως ότι με αυτό πας να ισορροπήσεις τον Ιαπωνα!!! Σε ευχαριστώ Δημήτρη. Θα δούμε με τον Ιάπωνα τι θα γίνει γιατί δεν ξεκίνησα καλά, εδώ προς το παρόν, καλά πάμε. Σε ευχαριστώ Άλεξ, ελπίζω να συνεχίσει το ίδιο καλά η τσοπεριά. Σήμερα, η μέρα είχα χρώμια ;D ;D Περάστηκε ένα χέρι chrome στα περισσότερα κομμάτια της μηχανής και αύριο ελπίζω το 2ο.... Προς το παρόν τα κομμάτια μου δείχνουν κάπως έτσι: Πολύ χρώμια ρε παιδί μου... Η χαρά του alclad αυτό το μοντέλο... ;D ;D Και ακόμα πρέπει να χρωμιωθούν και άλλα κομμάτια που λείπουν από τη φωτογραφία... Συμβουλές, προτάσεις κτλ ευπρόσδεκτες όπως πάντα, Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Mar 4, 2012 0:05:06 GMT 2
Αγάπιε τα χρωμια σου είναι πολυ καλά, συνεχισε έτσι.
Σπύρος
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Mar 4, 2012 20:09:14 GMT 2
Αγάπιε πολύ ωραία έκατσε το χρώμα μέχρι τώρα! Να σε ρωτήσω...με alclad έβαψες? Τι βάση χρησιμοποιήσες? Τα έχεις βερνικώσει? Δώσε λίγες λεπτομέρειες! Καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 4, 2012 20:34:52 GMT 2
Σπύρο σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου. Αλέξη, αρχικά ευχαριστώ για το χρόνο σου. Τα χρώμια θέλουν ακόμα ένα χεράκι γιατί τα πέρασα μόνο μια και επειδή ήταν πολλά ψιλοβαρέθηκα να τα πιάσω σήμερα. ;D ;D Λοιπόν η βάση που χρησιμοποιήθηκε ήταν το gloss black της alclad. Απο πάνω το ψηρομε της ίδιας. Δεν έχω βερνικώσει κάνένα κομμάτι αλλά θα κάνω μια δοκιμή αύριο ελπίζω σε κάποιο μικρό κομμάτι για να δώ πως θα φαίνεται και μετά θα αποφασίσω αν θα βερνικωθούν όλα... Προς το παρόν για σήμερα βερνικώθηκε (κλασικά με 2Κ αυτοκινήτου) και το ντεπόζιτο. Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 4, 2012 20:59:53 GMT 2
Αγαπιε τα χρωμια σου βγηκαν πολυ καλα!!! Παντως εχεις μια ιδιεταιρη συμπαθεια στο 2Κ ετσι?? ;D Καλη συνεχεια : :
|
|
|
Post by AlexAmarandos on Mar 4, 2012 22:19:45 GMT 2
Αγάπιε για αυτό σε ρώτησα, γιατί θέλει άλλο ένα πέρασμα από πάνω! Να θυμάσαι ο "χρυσός κανόνας" για τα alclad και ιδίως το chrome είναι "less is more"! Επίσης, αν δεν έχεις το gloss της alclad για το χρώμιο, μην τα περάσεις βερνίκι, γιατί το πιθανότερο είναι να πέσεις 1-2 τονικότητες στην λάμψη...μιλάω εκ πείρας... Όπως και να έχει καλή συνέχεια : :
|
|
|
Post by nektarios on Mar 7, 2012 22:38:34 GMT 2
Φίλε Αγάπιε, μέχρι εδώ όλα είναι πολύ καλά! Ειδικά τα χρώμια μού άρεσαν πολύ!! : : Μάλιστα, προσωπικά νομίζψ οτι η γυαλάδα που έχεις πετύχει είναι πολύ ικανοποιητική και αληθοφανής, εγώ δεν θα τα ξαναπερνούσα. Υ.Γ.: Η παρατήρηση του Αλέξη "less is more" είναι σοφή! Σπατάλησα σχεδόν μισό μπουκάλι Alclad chrome silver μέχρι να το συνειδητοποιήσω... Για την άλλη του παρατήρηση σχετικά με το μαύρο λεν λέω τίποτε, γιατί δεν ξέρω τίποτε... Περιμένω να δω τι θα κάνεις εσύ για να μάθω! Καλή συνέχεια! : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 14, 2012 14:46:30 GMT 2
Χρήστο, Αλέξη και Νεκτάριε, σας ευχαριστώ για το χρόνο σας. Αν και έκανα αρκετές μέρες να το πιάσω το μοντέλο, την κυριακή ξεκίνησα να φτιάχνω το ένα μπουζί που μου έλειπε από κυλινδρικό κομμάτι πλαστικού... Είναι από τις λίγες προσπάθειες που έχω επιχειρήσει να φτιάξω κάτι απο το μηδέν και θέλει πολλή δουλειά ακόμα αλλά ελπίζω να βγεί καλό. Τώρα σκέφτομαι να δοκιμάσω να κάνω το ένα πιο χοντρό κομμάτι στο σώμα του μπουζί με μήκος ταινίας μασκαρίσματος.... Αν έχετε κάποια άλλη πρόταση, θα χαρώ να την ακούσω... Στη συνέχεια, τα χρώμια πήραν άλλο ένα χέρι και σιγά σιγά άρχισα να συναρμολογώ κάποια κομμάτια για να αρχίσουν να μπαίνουν στον σκελετό.... Εδώ φαίνονται η πίσω ζάντα και το ντεπόζιτο λαδιού: Επίσης, παρακάτω φαίνονται κάποια ακόμα κομμάτια, ο κινητήρας μετά από συναρμολόγηση (βαλβίδες, καπάκια κτλ), η εμπρός ζάντα και η αλυσίδα και το πίσω ταμπούρο. Η αλυσίδα και το ταμπούρο βάφτηκαν με το steel της alclad αλλά θέλουν και ένα στεγνό πινέλο πιστεύω... (ίσως με aluminium) θα δώ όταν στεγνώσουν πλήρως... Τέλος, βάφτηκε το καπάκι του ντεπόζιτου καυσίμου με το 11 της Humbrol Αυτά προς το παρόν, ελπίζω να σας αρέσουν και ελπίζω το Alclad να μη με προδώσει στη συνέχεια και να μπορέσω να το τελειώσω ευχάριστα... Σχόλια, προτάσεις, συμβουλές, όλα ευπρόσδεκτα.... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by Chris Fragkoulis on Mar 14, 2012 17:24:49 GMT 2
Αγαπιε τα χρωμια σου ειναι καταπληκτικα, μπραβο φιλε!! Στο μπουζι εχεις κανει πολυ καλη δουλεια αλλα θα σου προτεινα να συνεχισεις το σκαλισμα στο υπαρχον κομματι κ να μην προσθεσεις ταινια...στην τελικη αν δειχνει διαφορετικο απο αυτο του κιτ, φτιαξε αλλο ενα ιδιο με το scratch κ εισαι αρχοντας Υποθετω πως για το σκαλισμα του μπουζι εδεσες το μηκος πλαστικου στον ταχυτροχο κ χρησημοποιησες τον κοφτη για την αφαιρεση του υλικου?!
|
|
Spiros
GP3 Driver
Αλεξανδρής Σπύρος
|
Post by Spiros on Mar 14, 2012 20:16:10 GMT 2
Αγάπιε, καλησπέρα
τα βαψήματα σου είναι μιά χαρά. Θα 'ελεγα ομως την αλυσίδα να την επεξεργαστείς για να δείχνει πιό αληθοφανής.
Μπράβο Σπύρος
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 15, 2012 11:17:02 GMT 2
Αγαπιε τα χρωμια σου ειναι καταπληκτικα, μπραβο φιλε!! Στο μπουζι εχεις κανει πολυ καλη δουλεια αλλα θα σου προτεινα να συνεχισεις το σκαλισμα στο υπαρχον κομματι κ να μην προσθεσεις ταινια...στην τελικη αν δειχνει διαφορετικο απο αυτο του κιτ, φτιαξε αλλο ενα ιδιο με το scratch κ εισαι αρχοντας
Υποθετω πως για το σκαλισμα του μπουζι εδεσες το μηκος πλαστικου στον ταχυτροχο κ χρησημοποιησες τον κοφτη για την αφαιρεση του υλικου?! Καλημέρα Χρηστάρα, Ευχαιριστώ για το χρόνο σου,χαίρομαι που σου άρεσαν... Ελπίζω τώρα να μείνουν έτσι και να μην ξεβάψουν ;D ;D ;D στο μπουζί, το επιθυμητό πάχος το έχω φτάσει ήδη και γι'αυτό δεν θέλω να φάω περισσότερο από αυτό που έφτιαξα, αλλά να προσθέσω. Επίσης, με ανησυχεί το μέγεθος γιατί είναι πολύ μικρό για να συνεχίσω το σκάλισμα... Ίσως δοκιμάσω σε άλλο κομμάτι πρώτα... Για να το σκαλίσω κρατούσα το κομμάτι πλαστικού στο χέρι και με ένα εξάρτημα που είναι σαν μπίλια στον ταχυτροχό σκάλιζα σταδιακά. Αγάπιε, καλησπέρα
τα βαψήματα σου είναι μιά χαρά. Θα 'ελεγα ομως την αλυσίδα να την επεξεργαστείς για να δείχνει πιό αληθοφανής.
Μπράβο Σπύρος Καλημέρα Σπύρο, Ευχαριστώ για το χρόνο σου... Ναι θέλω να την επεξεργαστώ και άλλο όπως έγραψα και παραπάνω αλλά ακόμα σκέφτομαι πώς... Τι προτείνεις? Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 15, 2012 14:15:46 GMT 2
Καλησπέρα στην παρέα, έγινε μια προσπάθεια να δείξει λίγο πιο όμορφη η αλυσίδα και το ταμπούρο. Νομίζω ότι χρειάζεται και ένα τελικό wash aλλά ας στεγνώσουν πρώτα καλά τα υπόλοιπα και σε μερικές ώρες θα το δοκιμάσω... Φιλικά, Αγάπιος : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 15, 2012 18:24:09 GMT 2
Επανέρχομαι με μία απορία. Από την πίσω ρόδα ξεκινάει ένα σωληνάκι που είναι λογικά η ντίζα του φρένου, αλλά δεν ξέρω που θα πάει αυτό... Η λογική μου λέει στην δεξιά πλευρά του κινητήρα κάπου στον ποδομοχλό του φρένου αλλα΄δεν μπορώ να βρώ που... Το σωληνάκι ξεκινάει κάπως έτσι... Και μετά Ευχαριστώ προκαταβολικά και συνεχίζω με μερικές ακόμα βελτιώσεις/σκιές (όσο μπόρεσα τέλος πάντων) στην αλυσίδα και το ταμπούρο και κάποιες λεπτομέρειες στο ψαλίδι... Συμβουλές, προτάσεις κτλ ευπρόσδεκτα όπως πάντα... Φιλικά, Αγάπιος
|
|
|
Post by gtziaf on Mar 15, 2012 19:34:39 GMT 2
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 15, 2012 19:40:16 GMT 2
Γεια σου φίλε Γιώργο, Σε ευχαριστώ πολύ, όντως γιορτάζω σήμερα και ευχαριστώ και για το link θα το ψάξω Αυτό που κύκλωσες είναι ο "λεβιές" των ταχυτήτων. Το φρένο είναι απο δεξιά στις μηχανές... Και δεν μπορώ να βρώ σημείο να μπαίνει η ντίζα... όπως και να χει ευχαριστώ για το χρόνο σου. Αγάπιος : :
|
|
|
Post by m@ster k@frer on Mar 15, 2012 19:46:38 GMT 2
Χμμμ κάτι πρέπει να βρήκα.... μάλλον έδώ πάει η ντίζα του φρένου αλλά ας περιμένω να μου απαντήσει κάποιος με περισσότερες γνώσεις... Μπράβο George χρησιμότατες οι εικόνες... Αγάπιος : :
|
|