Harley-Davidson Chopper 1/8 Revell
Feb 28, 2012 0:07:05 GMT 2
Post by m@ster k@frer on Feb 28, 2012 0:07:05 GMT 2
Καλησπερίζω την τροχοπαρέα...
Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των 2 αμερικανικών θεμάτων μου, ξεκίνησα κάτι που θα μπορούσε πολύ άνετα να βρίσκεται στην κατηγορία "καγκουριά" ;D ;D
Πρόκειται για μια μηχανή της Revell σε κλίμακα 1/8.
Το κιτ, όπως έχω γράψει και σε άλλο ποστ είναι αυτό:
ήρθε στα χέρια μου ψιλο-ξεκινημένο και του έλειπαν κάποια κομμάτια και οι οδηγίες...
Η Revell ανταποκρίθηκε άμεσα στην αναζήτηση οδηγιών και μου έστειλε τις οδηγίες αλλά για άλλο κίτ ;D ;D
Πιο συγκεκριμένα μου έστειλε τις οδηγίες για το κιτ (Aces wild Chopper με κωδικό #07928) ενώ το δικό μου είναι το #7928 ;D
Αυτές εδώ-> manuals.hobbico.com/rmx/85-7315.pdf
και το διαδίκτυο δεν ήταν και πολύ χρήσιμο στην περίπτωσή μου...
Παρ' όλα αυτά, ξεκίνησε η αποχρωμίωση όλων των κομματιών και το καθάρισμά τους...Έγιναν πάρα πολλές δοκιμές και dryfit ώστε να βρώ που είναι η θέση όλων των κομματιών, καθώς είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με μηχανή και ψάχνομαι γενικώς...
Eν τέλει βρήκα τη θέση των περισσοτέρων κομματιών και η κατασκευή πήρε το δρόμο της.
Ελπίζω αν κολλήσω κάπου να υπάρξει βοήθεια από κάποιον πιο έμπειρο...
Ξεκινώντας λοιπόν,
και αφού όλα τα κομμάτια αποχρωμιώθηκαν, σας παρουσιάζω μερικά από τα dryfit.
Κάποια κομμάτια τα παρέλειψα διότι δεν καθόντουσαν στη θέση τους...
Συνεχίζοντας, τρίφτηκαν τα πάντα διότι οι γραμμές καλουπιού ήταν κυριολεκτικά παντού...Και στη συνέχεια, ασταρώθηκαν ο σκελετός, το πίσω ψαλίδι και μετά από πολύ τρίψιμο, για να φανούν ομοιόμορφα τα 3 κομμάτια του, το ντεπόζιτο.
Εδώ φαίνεται ο σκελετός, το πίσω ψαλίδι και η βάση του ορθοστάτη:
Φωτογραφία δεν τράβηξα από το ασταρωμένο ντεπόζιτο, το οποίο βάφτηκε στη συνέχεια με το mica blue της tamiya και περάστηκε και η χαλκομανία του κοντέρ.
Δυστυχώς το TS-50 ήταν στα τελειώματα και με έφτυσε στο τέλος ;D ;D.
Αλλά γλίτωσα τα πολλά "γαλλικά" καθώς έφτυσε στο κάτω μέρος του ντεπόζιτου και μπροστά λίγο.. Σε σημείο που δεν θα φαίνεται πολύ και θα διορθωθούν μάλλον με πινελάκι.
Έπειτα, και καθώς μου είχε τελειώσει το TS-50 δοκίμασα μια ανάμειξη και πέτυχα πιστεύω ένα καλό μεταλλικό χρώμα για το σκελετό...
Και εδώ ο σκελετός περάστηκε για προστασία και βερνίκι 2Κ:
Επίσης, ασταρώθηκαν και περάστηκαν με satin black κάποια κομμάτια όπως η σέλα και το ντεπόζιτο λαδιού.(νομίζω):
Αυτά μέχρι τώρα. Ελπίζω να σας άρεσε.
Συμβουλές, σχόλια κτλ εννοείται ευπρόσδεκτα...
Φιλικά,
Αγάπιος
Μετά την πρόσφατη ολοκλήρωση των 2 αμερικανικών θεμάτων μου, ξεκίνησα κάτι που θα μπορούσε πολύ άνετα να βρίσκεται στην κατηγορία "καγκουριά" ;D ;D
Πρόκειται για μια μηχανή της Revell σε κλίμακα 1/8.
Το κιτ, όπως έχω γράψει και σε άλλο ποστ είναι αυτό:
ήρθε στα χέρια μου ψιλο-ξεκινημένο και του έλειπαν κάποια κομμάτια και οι οδηγίες...
Η Revell ανταποκρίθηκε άμεσα στην αναζήτηση οδηγιών και μου έστειλε τις οδηγίες αλλά για άλλο κίτ ;D ;D
Πιο συγκεκριμένα μου έστειλε τις οδηγίες για το κιτ (Aces wild Chopper με κωδικό #07928) ενώ το δικό μου είναι το #7928 ;D
Αυτές εδώ-> manuals.hobbico.com/rmx/85-7315.pdf
και το διαδίκτυο δεν ήταν και πολύ χρήσιμο στην περίπτωσή μου...
Παρ' όλα αυτά, ξεκίνησε η αποχρωμίωση όλων των κομματιών και το καθάρισμά τους...Έγιναν πάρα πολλές δοκιμές και dryfit ώστε να βρώ που είναι η θέση όλων των κομματιών, καθώς είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με μηχανή και ψάχνομαι γενικώς...
Eν τέλει βρήκα τη θέση των περισσοτέρων κομματιών και η κατασκευή πήρε το δρόμο της.
Ελπίζω αν κολλήσω κάπου να υπάρξει βοήθεια από κάποιον πιο έμπειρο...
Ξεκινώντας λοιπόν,
και αφού όλα τα κομμάτια αποχρωμιώθηκαν, σας παρουσιάζω μερικά από τα dryfit.
Κάποια κομμάτια τα παρέλειψα διότι δεν καθόντουσαν στη θέση τους...
Συνεχίζοντας, τρίφτηκαν τα πάντα διότι οι γραμμές καλουπιού ήταν κυριολεκτικά παντού...Και στη συνέχεια, ασταρώθηκαν ο σκελετός, το πίσω ψαλίδι και μετά από πολύ τρίψιμο, για να φανούν ομοιόμορφα τα 3 κομμάτια του, το ντεπόζιτο.
Εδώ φαίνεται ο σκελετός, το πίσω ψαλίδι και η βάση του ορθοστάτη:
Φωτογραφία δεν τράβηξα από το ασταρωμένο ντεπόζιτο, το οποίο βάφτηκε στη συνέχεια με το mica blue της tamiya και περάστηκε και η χαλκομανία του κοντέρ.
Δυστυχώς το TS-50 ήταν στα τελειώματα και με έφτυσε στο τέλος ;D ;D.
Αλλά γλίτωσα τα πολλά "γαλλικά" καθώς έφτυσε στο κάτω μέρος του ντεπόζιτου και μπροστά λίγο.. Σε σημείο που δεν θα φαίνεται πολύ και θα διορθωθούν μάλλον με πινελάκι.
Έπειτα, και καθώς μου είχε τελειώσει το TS-50 δοκίμασα μια ανάμειξη και πέτυχα πιστεύω ένα καλό μεταλλικό χρώμα για το σκελετό...
Και εδώ ο σκελετός περάστηκε για προστασία και βερνίκι 2Κ:
Επίσης, ασταρώθηκαν και περάστηκαν με satin black κάποια κομμάτια όπως η σέλα και το ντεπόζιτο λαδιού.(νομίζω):
Αυτά μέχρι τώρα. Ελπίζω να σας άρεσε.
Συμβουλές, σχόλια κτλ εννοείται ευπρόσδεκτα...
Φιλικά,
Αγάπιος