|
Post by Φάνης on Nov 19, 2023 19:02:41 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 19, 2023 21:40:49 GMT 2
Καλή επιτυχία Φανή!Το αμάξι με το οποίο σκοτώθηκε ο James Dean,σωστά? Η USCP μου μοιαζει ποιοτική εταιρία αλλά κάπως τσιμπημενη τιμολογιακα.Δεν έχω χρησιμοποιήσει κάτι δικό της ακομα
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 20, 2023 7:43:37 GMT 2
Ευχαριστώ Σπύρο. Ναι, αυτό είναι το αμαξι. Νομίζω οι τιμές έχουν πάρει την άνοδο λόγω των γνωστών γεγονότων, αλλά εγώ το είχα αγοράσει πριν χρόνια απευθείας από την εταιρία και ήταν πολύ χαμηλότερη η τιμή (χαμηλότερη και από την τιμή που είχα αγοράσει την 488 της Αlpha Model) από αυτές που βλέπω για το συγκεκριμένο, για παράδειγμα στο Spotmodel. Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by alex78 on Nov 20, 2023 19:21:06 GMT 2
Καλή επιτυχία Φάνη και καλή μοντελιστική σαιζόν! Δεν συμπαθώ τις ρητίνες, όμως παραδέχομαι ότι σε κάποιες επιλογές αποτελούν μονόδρομο. Θα αναμένω με την προσωπική φροντίδα και την εμπεριστατωμένη προσέγγιση που μας δίνεις πάντα στα wip's σου, μήπως και με κάνεις να αλλάξω γνώμη γι' αυτό....
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 20, 2023 21:39:02 GMT 2
Ευχαριστώ φίλε! Είναι η πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό που έκατσα στον πάγκο μου 3 συνεχόμενες ημέρες! Έκανα κάποια πρόοδο σήμερα, αρκετό καθάρισμα και κάποιες μικρές τροποποιήσεις, κάποιες φωτό θα ανεβάσω στο επόμενο update. (Λόγω μακράς απουσίας ήμουν λίγο αδέξιος με το xacto και σφάχτηκα 2 φορές, την μια για καλά στον δείκτη του αριστερού χεριού μου και με δυσκολεύει στο να χειρίζομαι τα μικρά κομμάτια!) Η ρητίνη δεν είναι ευκολοδούλευτη όπως το πλαστικό, ειδικά αν θες να κάνεις τροποποιήσεις και σίγουρα θέλει προσοχή (γάντια, μάσκα, υγρό τρίψιμο κτλ). Έχω ακόμη 2 ρητινένια σε 1:24, λογικά με το ένα από αυτά θα ασχοληθώ μέσα στο 2024. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 21, 2023 8:51:32 GMT 2
Καλή επιτυχία, Φάνη. Ωραίο το κιτ, ψηνόμουν πολύ όταν το ανέβασες για πώληση, αλλά το ξέχασα... Καλημέρα
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 21, 2023 20:32:32 GMT 2
Ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Ήταν και πολύ καλή η τιμή που το έδινα καμία σχέση με την τιμή που παίζει τώρα. Μου είχε κάνει εντύπωση που δεν ενδιαφέρθηκε κανείς, αλλά έτσι είναι αυτά τα πράγματα. Όπως και να έχει μου έκατσε οκ για το GB αφού ούτως ή αλλιώς οι Porsche που έχω σε όλες τι κλίμακες δεν ξεπερνούν τα δάκτυλά του ενός χεριού! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 25, 2023 12:43:48 GMT 2
Καλημέρα σε όλους, Τις τελευταίες ημέρες είχα χρόνο και ασχολήθηκα με την προετοιμασία του αμαξώματος και επιμέρους τμημάτων. 1. Κατά αρχάς, όλα τα resin κομμάτια έχουν καθαριστεί και παραδόξως δεν έχασα κανένα από τα μικροσκοπικά κομμάτια (πχ. οι διακόπτες στο ταμπλό), αφού δυσκολευόμουν αρκετά στον χειρισμό/καθάρισμα τους, μετά το σφάξιμο του δακτύλου μου. Επίσης, αποφάσισα να προσθέσω και κάποιο κλειδί, όποτε έκανα την ανάλογη προετοιμασία. Άνοιξα και τις τρύπες στην βάση που βρίσκεται το ταμπλό. 2. Κατόπιν ασχολήθηκα με την εξάτμιση, μετά το απαραίτητο προσεκτικό καθάρισμα, άνοιξα την απόληξη και λέπτυνα τα χείλη της. Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ άλλο με αυτήν αλλά είδα ότι αφήνουν κενό στις ενώσεις όποτε τις κόλλησα, γέμισα τα κενά με CA και όταν στέγνωσαν τα έτριψα και είναι έτοιμη για ασταρωμα-βάψιμο ως ενιαίο κομμάτι. 3. Στην συνέχεια αποφάσισα να ασχοληθώ λίγο με τον λεβγιέ στο τιμόνι αφού το PE που δίνει το κιτ δεν μου αρέσει. Έφτιαξα καινούργιο με εποξικο στόκο (περάστηκε και με Mr Surfacer 500 και τρίφτηκε - θα τριφτεί ακόμη λίγο να λεπτύνει και άλλο) και insect pin. Ο λεβγιές ταχυτήτων αν και σκεφτόμουν αρχικά να τον αλλάξω με μεταλλικό, είναι οκ, έχει το σύνηθες σχήμα για τα αυτοκίνητο, απλώς του άλλαξα τον ρητινένιο κορμό με insect pin (μεγαλύτερες διαμέτρου από τον λεβγιέ στο τιμόνι).
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 25, 2023 12:55:40 GMT 2
4. Έκανα το απαραίτητο scribing με 0.15mm (νομίζω μεγαλύτερη λεπίδα θα είναι εκτός κλίμακας στο συγκεκριμμένο) και θα περαστεί ακόμη μια φορά όταν ασταρωθεί και θα καθαριστούν τα κενά. (Παρεπιμπτοντως, υπάρχουν λεπτά μέρη και η λεπίδα τα διαπερνά μετά από 2-3 περάσματα, πχ καπό και θόλοι, οπότε σε εκείνα τα σημεία κόλλησα λεπτά φύλλα πλαστικού από πίσω.) Κατόπιν κολλήθηκε το τμήμα με τα ταμπλό, και τα κενά περάστηκαν με εποξικό στόκο. Λόγω ότι έπρεπε να κατέβει λίγο το μέρος που εξείχε με τρίψιμο, πέρασα εποξικο στόκο και περιφερειακά και το άπλωσα προσεκτικά να του δώσω λίγο όγκο-κλίση όπως έχω δει σε φωτό αναφοράς. Θα περιμένω να στεγνώσει 1-2 μέρες και θα τρίψω-ασταρώσω όλο το αμάξωμα και θα αρχίσω να διορθώνω τα προβληματικά σημεία. 5. Μετά, αποφάσισα να προσθέσω μαξιλαράκια πίσω από τα καθίσματα και στα εσωτερικά στις πόρτες από φωτό αναφοράς. Αφού πήρα πατρόν, τα έφτιαξα με evergreen styrene 0.25mm. Εχω σκοπό μα να τα ντύσω με αυτοκόλλητο suede της MFH (νομίζω είναι οκ στην κλίμακα, αλλά όχι σίγουρος) αλλά δεν έχω το κόκκινο που θέλω να χρησιμοποιήσω. Αν δεν βρω, απλώς μάλλον θα τα βαψω, μαζί με τα καθίσματα, σκέφτομαι με το Rosso FX για τα Ferrari καθίσματα της Zero Paints (αφού πρώτα φτιάξω ακόμη 2 ίδια και τα κολλήσω μαζί, για να τους δώσω όγκο). Νωριίτερα, είχα θυμηθεί να κόλλησω και το πίσω μικρό τμήμα στο αμάξωμα. 6. Τέλος, ασχολήθηκα με τις ζάντες και τα δισκόφρενα. Αφού άνοιξα τις τρύπες όπου χρειαζόταν και καθάρισα άλλες από το έξτρα resin (ήθελε προσοχή γιατί είναι πολύ λεπτές, αλλά πολύ καλές ποιοτικά), άνοιξα τρύπες για βαλβίδες. Επίσης, αποφάσισα να αφαιρέσω τα ανάγλυφα μπουλόνια (χρειάζεται ακόμη λίγο τρίψιμο να εξέχουν στο ίδιο ύψος) γιατί δεν μου άρεσαν ιδιαίτερα (ήταν λίγο κοντά) και θα τα αντικαταστήσω με πλαστικά τις Meng, τα οποία θα κολληθούν στο τέλος, αφού βαφτούν, όταν έχουν τοποθετηθεί τα ελαστικά. Άρχισα να αποκολλώ και κάποια PE για να δω πως εφαρμόζουν στο αμάξωμα (π.χ. ο πίνακας οργάνων και οι γρίλιες). Καλό μεσημέρι!
|
|
|
Post by gtziaf on Nov 26, 2023 17:13:27 GMT 2
Ωραίες εργασίες, Φάνη και για μένα απαραίτητες για να δείξει καλύτερο οποιαδήποτε μοντέλο. Μπράβο και για την αναπαράσταση της καμπύλης με εποξικό, σε ένα σημείο που το κιτ χωλαίνει. Καλή συνέχεια
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 26, 2023 19:25:22 GMT 2
Ωραίες εργασίες, Φάνη και για μένα απαραίτητες για να δείξει καλύτερο οποιαδήποτε μοντέλο. Μπράβο και για την αναπαράσταση της καμπύλης με εποξικό, σε ένα σημείο που το κιτ χωλαίνει. Καλή συνέχεια Ευχαριστώ πολύ Γιώργο. Να σαι καλά. Αστάρωσα σήμερα το πρωί το αμάξωμα και το πάτωμα και έτριψα να διορθώσω ατέλειες από το στοκάρισμα - και τα δυο βάφονται στο χρώμα του αμαξώματος. Θα συνεχίσω την ίδια διαδικασία μερικές ακόμη φορές μέχρι να πάρω την βάση που θέλω για το βασικό χρώμα. Τείνω για βασικό χρώμα του αμαξώματος κάποιο ασημί χρώμα, όπως το το LP-11 (Silver) και κάποιο κόκκινο χρώμα για τα καθίσματα και τα μαξιλαράκια, όπως το LP-50 (Bright Red). Αν τελικα χρησιμοποιήσω το αυτοκόλλητο κόκκινο suede από MFH στα μαξιλαράκια θα προσπαθήσω να βρώ κάποιο κοντινο κόκκινο για τα καθίσματα. Μου αρέσει πολύ ο συνδυασμος αυτός, όπως είναι στην παρακάτω φωτο! Καλό βράδυ!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Nov 26, 2023 20:27:26 GMT 2
Πολυ ωραιες εργασιες Φανη
και για τον χρωματισμο συμφωνω ωραιος συνδυασμος
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 26, 2023 22:44:10 GMT 2
Πολυ ωραιες εργασιες Φανη και για τον χρωματισμο συμφωνω ωραιος συνδυασμος Ευχαριστώ πολύ Παναγιώτη! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by nikostheo on Nov 27, 2023 0:18:52 GMT 2
Καλή δύναμη εύχομαι, ωραίες δουλειές μέχρι τώρα και φαίνεται αρκετά ποιοτικό το κιτ ελπίζω το ασταρι να μην δείξει πολλές ατέλειες ακόμα.
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 27, 2023 6:21:00 GMT 2
Καλή δύναμη εύχομαι, ωραίες δουλειές μέχρι τώρα και φαίνεται αρκετά ποιοτικό το κιτ σκίζω το ασταρι να μην δείξει πολλές ατέλειες ακόμα. Ευχαριστώ πολύ Νίκο. Ναι το κιτ είναι αρκετά ποιοτικό. Λόγω προσεκτικού σκριμπάρισματος-καθαρίσματος, το αρχικό αστάρωμα έδειξε να υπάρχουν ατέλειες κυρίως σε κάποια σημεία του στοκαρίσματος αλλά με προσεκτικό τρίψιμο-αστάρωμα και τούμπαλιν θα έρθει στα ίσα του! Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
|
|
|
Post by czt on Nov 27, 2023 14:38:07 GMT 2
Καλο ξεκινημα Φανη σε ενα ακρως ιδιαιτερο και ενδιφερων θεμα
|
|