|
Post by Φάνης on Nov 27, 2023 17:36:34 GMT 2
Καλο ξεκινημα Φανη σε ενα ακρως ιδιαιτερο και ενδιφερων θεμα Ευχαριστώ Κωστή! Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 28, 2023 8:15:33 GMT 2
Μια χαρά οι εργασίες Φανή,μπράβο που εντοπίσες και την κλίση και την αναπαρεστησες με τον εποξικο.Πως είναι οι οδηγίες της USCP,αναλυτικές η πρόχειρες?Χρώματα αναφοράς δίνονται για τα διάφορα μέρη?
|
|
|
Post by Φάνης on Nov 28, 2023 11:15:21 GMT 2
Μια χαρά οι εργασίες Φανή,μπράβο που εντοπίσες και την κλίση και την αναπαρεστησες με τον εποξικο.Πως είναι οι οδηγίες της USCP,αναλυτικές η πρόχειρες?Χρώματα αναφοράς δίνονται για τα διάφορα μέρη? Ευχαριστώ Σπύρο. Οι οδηγίες είναι πολύ καλές (όχι αλλά Fernando Pinto που είναι old school resin instructions - παρεμπιπτόντως, ένα από τα κιτ του FP που έχω θα είναι η επόμενη resin κατασκευή μου), και περιέχουν και χρώματα. Δες εδώ: drive.google.com/file/d/1D8IPAqkCrw9ay3RnkMio891XlpawfVP_/viewΚαλό μεσημέρι!
|
|
|
Post by ViL27 on Nov 28, 2023 12:11:40 GMT 2
Εξαιρετικές οι οδηγίες,μπράβο στον Ουκρανό.Εχω αρχίσει να συνηθίζω την Alpha που έχει μόνο τα υποτυπώδη με ασάφειες και χωρίς χρωματα
|
|
|
Post by nektarios on Dec 5, 2023 21:56:53 GMT 2
Η πολύ καλή προετοιμασία που έχει γίνει προϊδεάζει για ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα! Καλή συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 29, 2023 13:02:13 GMT 2
Καλημέρα σε όλους. Ξανά έπιασα τις τελευταίες ημέρες την 550 και έκανα κάποια προόδο. 1. Καταρχάς, το αμάξωμα ήθελε αρκετό τρίψιμο/αστάρωμα και τούμπαλιν, για να έρθει στα ίσα του μετά από τον εποξικό στόκο. Μετά από αρκετές προσπάθειες ήμουν ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα και πέρασα το τελευταίο χέρι αστάρι. Πριν, κατά την διάρκεια της προετοιμασίας, είχα αφαιρέσει κάποιες ανάγλυφες βίδες (θα τις αντικαταστήσω με PE τις Top Studio) και είχα ανοίξει με το scriber τα κλειστά τμήματα στον αεραγωγό κάτω από το μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου. 2. Επίσης, αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το μικρό ανεμοθώρακα όποτε έκλεισα τις ανάλογες τρύπες και άνοιξα τις κατάλληλες με 0.4mm τρυπανάκι για να έχω οδηγό που θα κάτσει η PE βάση του και μετά θα ξανά ανοιχθούν ακόμη λίγο για κάποια μεταλλικό μπουλόνια. Στην συνέχεια έβαψα το αμάξωμα 3 χέρια με το super fine της (SM 201) της Mr Color. 3. Με το ίδιο χρώμα θα βαφτεί και το σασί. Μασκάρισα, γιατί αποφάσισα να βάλω αυτοκόλλητη μοκέτα - θα κοπούν και θα ενσωματωθούν μόλις αποφασίσω ποιο κόκκινο χρώμα θα χρησιμοποιήσω γιατί η πλάτη πρέπει να βαφτεί κόκκινη πριν μπουν μοκέτες, λεβγιές, κτλ. Με το ίδιο χρώμα έβαψα και τα ανάγλυφα μαξιλαράκια που έφτιαξα από πλαστικό, τα εσωτερικά τμήματα στις πόρτες που θα κολληθούν μετά (αφού το εσωτερικό τμήματος πρέπει να το βάψω κόκκινη ή να κολλήσω αυτοκόλλητη μοκέτα) και τα καθίσματα, πριν περάσω από πάνω τους το κόκκινο χρώμα. 4. Μετά ασχολήθηκα με τις αναρτήσεις, τις ζάντες και την εξάτμιση. Μασκάρισμα τα κεντρικά τμήματα που έμειναν semi-gloss black και τα υπόλοιπα βάφτηκαν με το stainless steel (SM 204) της Mr Color και με το gloss aluminium της Tamiya. Επίσης, το άνοιγμα της εξάτμισης το έβαψα με matt black (enamel) της Tamiya - θα γίνει κάποιο weathering με σκόνες-λάδια πριν τοποθετηθεί στο σασί. Αν καταφέρω και βάψω αύριο με το κόκκινο χρώμα θα ανεβάσω φωτό, διαφορετικά με την νέα χρόνια. Καλό μεσημέρι!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 29, 2023 18:05:16 GMT 2
Άντε κοντεύει, Φάνη. Καλή ολοκλήρωση. Δεν ψέκασες μαύρο το αμάξωμα πριν το αλουμίνιο;
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 29, 2023 18:38:00 GMT 2
Ευχαριστώ Γιώργο! Έχει ακόμη μικροδουλειές και λόγω επισκέψεων δεν μπορώ να αφιερώσω τον χρόνο/προσοχή που χρειάζεται, όποτε ασχολούμε με τα μεγαλύτερης κλίμακας κομμάτια και αυτά που μπορώ στον χρόνο που έχω. Όχι δεν ψέκασα κάποιο μαύρο απευθείας πάνω στο γκρίζο αστάρι. Ίσως θα έπρεπε αλλά δεν μου φαίνεται άσχημο που το βλέπω από κοντά, με το βερνίκι σίγουρα θα αναδειχθεί. Καλό βράδυ!
|
|
|
Post by gtziaf on Dec 29, 2023 18:47:30 GMT 2
ω. Όχι δεν ψέκασα κάποιο μαύρο απευθείας πάνω στο γκρίζο αστάρι. Ίσως θα έπρεπε αλλά δεν μου φαίνεται άσχημο που το βλέπω από κοντά, με το βερνίκι σίγουρα θα αναδειχθεί. Σούπερ, δείχνει ούτε εγώ νομίζω ότι θα έδινε κάτι πολύ παραπάνω το μαύρο. Μερικές φορές οι απλές κλασσικές λύσεις είναι εξίσου αποδοτικές. Καλό βράδυ
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 29, 2023 18:58:52 GMT 2
ω. Όχι δεν ψέκασα κάποιο μαύρο απευθείας πάνω στο γκρίζο αστάρι. Ίσως θα έπρεπε αλλά δεν μου φαίνεται άσχημο που το βλέπω από κοντά, με το βερνίκι σίγουρα θα αναδειχθεί. Σούπερ, δείχνει ούτε εγώ νομίζω ότι θα έδινε κάτι πολύ παραπάνω το μαύρο. Μερικές φορές οι απλές κλασσικές λύσεις είναι εξίσου αποδοτικές. Καλό βράδυ Ναι Γιώργο, έτσι μου φαίνεται και εμένα. Παρεμπιπτόντως, είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιήσω τα μεταλλικά από την σειρά SM της Mr color - ψεκάζονται πάρα πολύ ωραία και έχουν πολύ καλή καλυπτικότητα. Καλό βράδυ!
|
|
pnspanas
GP3 Driver
Παναγιωτης
|
Post by pnspanas on Dec 30, 2023 10:07:05 GMT 2
Πολυ ωραιο δειχνει Φανη
Εγω παντως θα ψεκαζα ενα μαυρο απο κατω, στα ματια μου δειχνει πιο καλα το μεταλλο με το μαυρο υποστρωμα
Συμφωνω για τα μεταλλικα της Mr color στρωνουν πολυ ωραια
καλα τελειωματα
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 30, 2023 12:37:47 GMT 2
Ευχαριστώ Παναγιώτη, Και εγώ συνήθως ψεκάζω κάποιο semi-glops πριν τα μέταλλα (όπως έχω πει ψεκάζω gloss μόνο για βάση σε polished aluminium και chrome), αλλά εδώ μετά τα τόσα χέρια αστάρι/τρίψιμο είπα να ψεκάσω απευθείας πάνω από το γκρι αστάρι. Ίσως είναι το συγκεκριμμένο super fine silver που δείχνει ικανοποιητικό και με άλλα να είχα πρόβλημα. Όπως και να είναι είμαι ικανοποιημένος και συνεχίζουμε. Καλή Χρόνια να έχουμε με υγεία.
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 30, 2023 17:53:54 GMT 2
|
|
|
Post by ViL27 on Dec 31, 2023 3:04:44 GMT 2
Μια χαρά οι εργασίες Φάνη και οι χρωματικές επιλογές και αποχρώσεις μου αρέσουν πολύ.Καλη συνέχεια!
|
|
|
Post by Φάνης on Dec 31, 2023 10:28:59 GMT 2
Ευχαριστώ φίλε. Καλημέρα!
|
|
|
Post by czt on Jan 2, 2024 18:58:53 GMT 2
Φανη ωραιες εργασιες! Εχω μια ερωτηση για τα χρωματα SM. Η παλαια νομιζω και πρωτη εκδοση που εβγαλαν ειχαν καποια θεματα του τυπου εβγαινε το χρωμα στα χερια κλπ. Η συγκεριμενη σειρα το εφτιαξε το θεμα αυτο η εχουμε μια στεθεροτητα στις αντιδρασεις των χρωματων απεναντι στο αγγιγμα!
|
|